b.pawelek 09.04.07, 15:21 niestety nie mogłem znaleźć na tym forum info o tym na ile jest legalne posiadanie neonu pod autem. Czy w momencie kiedy policja interweniuje a auto jest zaparkowane mimo wszystko moga odebrać mi dowód rej? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Biggie Re: neon IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.05.07, 19:18 po prostu nie moga zauwazyc ze masz:P jak masz wylaczone to nic ci nie zrobia a za właczone nie wiem jaka kara... Link Zgłoś
Gość: borys Re: neon IP: *.chello.pl 20.05.07, 23:56 no właśńie ta kwestia mnie nurtowała. Bo nie mam ochoty się ukrywać :) Link Zgłoś
adidas20 Re: neon 09.07.07, 23:06 Gość portalu: Biggie napisał(a): > po prostu nie moga zauwazyc ze masz:P jak masz wylaczone to nic ci nie zrobia a > za właczone kara to prado podobnie upomnienie ale to żadko spotykane.:] Link Zgłoś
mateuszekk19 Re: Neonki :) 27.07.07, 09:10 Witam Serdecznie z neonami jest tak sam je mialem i powiem Ci tak na postoju mozesz sobie swiecic do woli ale podczas jazdy niby nie bo tak jak mowią ''Psy'' -> Policja ze rozprasza to innych kierowców i moze sie to skonczyc wypadkiem ale ja jezdzilem na wlaczonych ale obserwowalem gdzie nie ma psów bo raz mnie zatrzymali i mowia ''co ty tam masz pod samochodem''?? a ja neonki :) odpowiadam , a on do mnie zaraz ci wlepie mandat za to a ja taaa a udowodnij mi ze to jest zabronione w kodeksie gostek zwątpił zadzwonil do dyzurnego i mu mowi cytuje '' Ty sluchaj zatrzymalem samochod i ma takie no takie cos pod samochodem jakies halogeny takie czy cóś a ten na dyzurce odpowiada eeeee nie wiem pusc go hehehe :) takze mogą cie tylko upomniec. Pozdrawiam miłego smigania na neonkach :) . Link Zgłoś
lisia55 Re: Neonki :) 16.08.07, 10:09 Wszystko jest dozwolone co nie jest zabronione. Świećcie więc chłopcy ile wlezie. W waszym świadku to pewnie "lans" Dlm mnie to obciach o wiocha. Przykro mi. Link Zgłoś
Gość: TUNINQMAN Re: Neonki :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 20:47 nom tez tak mialem Link Zgłoś
lisia55 Re: neon 24.08.07, 21:06 No i co chłopczyczki ? Rozjaśniłam czy wręcz przeciwnie ? Link Zgłoś
mobilek22 Re: neon 31.08.07, 20:32 Jezeli chodzi o przepisy to oczywiscie ze jest to ująte - samochod z przodu moze byc oswietlony tylko kolorem bialym lub żółtym z boku również z tyłu wyłącznie czerwonym , wiec jesli by sie doszukiwac dziury w przepisach mozna by zalorzyc z tyłu czerwony neon a z przodu żółty lub z tyłu poprostu nie zakładać tylko prżód i boki żółte wtedy mozna by sie jeszcze wykłócać z Miśkami inaczej bedzie trudno - na drogach publicznych takie rzeczy są zabronione można sobie zaświecić na parkingu jeśli to jest np parking przed supermarkietem a nie parking uliczny Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: neon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.08, 09:13 Przepisy (rozporzadzenie ministra) dokładnie okreslaja jakie światła zewnętrzne moze miec samochód. Nie ma w nich nic na temat neonów, więc nie mozna ich montować. Podobnie jak nie mozna montowac dyskotekowej kuli na dachu auta ani różowych migających lampek dookoła nadwozia. A dlaczego nie mozna? Prawo o ruchu drogowym art.66 p 4.2 Link Zgłoś
private.ryan Re: neon 24.04.08, 08:03 Nic Ci nie zrobią jak włączysz sobie to na parkingu, a jak Cię złapią na drodze, to w najlepszym wypadku każą Ci to wyłączyć, najpewniej każą Ci to ściągnąć, jak się znajda szczególne mendy, to zapłacisz mandat. Link Zgłoś