kej_di 13.04.07, 23:07 witam. mam zamiar przprowadzic auto z irlandi. chce go zarejestrowac w polsce. czy ktos moze wie jakie dokumenty beda mi potrzebne? wystarzcy tylko dowod rejestracyjny z moim nazwiskiem czy potrzebna jest umowa? Link Zgłoś Obserwuj wątek
maja92 Re: auto z irlandii 16.04.07, 12:26 A czy w Polsce zarejestruja juz samochod z kierownica po drugiej stronie? Kiedys (4 lata temu) nie chcieli... Zycze powodzenia, Link Zgłoś
iberia.pl Re: auto z irlandii 16.04.07, 13:40 maja92 napisała: > A czy w Polsce zarejestruja juz samochod z kierownica po drugiej stronie? > Kiedys (4 lata temu) nie chcieli... rejestracja swoja droga ale jezdzenie takim na codzien w ruchu prawostronnym to juz inna historia. > > Zycze powodzenia, ja tez :-) Link Zgłoś
philips81 Re: auto z irlandii 17.04.07, 00:41 Sprawa sprowadzenia samochodu z wysp nie jest taka prosta.Jezeli masz samochod z prawa strona kierownicy to bedzie trzeba zmienic strone kier na lewa.Nasz urzad komunikacji nie przewiduje mozliwosci rej samochodow z prawa strona kier.Koszt jest zalezny od rodzaju samochodu. Min tj ok 3,5 tys zl.Do rej potrzebny jest dowod rej ewentualnie jak to odbywa sie w Anglii przy zakupie samochodu jego czesc 11,12,13 z dowodu rej.Potrzebna jest tez umowa kupna po ang.To trzeba przetlumaczyc no i przed Toba bedzie dluga droga chodzenia od biura do biura, od okienka do okienka.Wjezdzajac do kraju nie zglaszamy samochodu do odprawy jak tj w przypadku samochodow z Niemiec czy Belgii. Pozdrawiam. Link Zgłoś