anjes 09.05.07, 21:20 mam zamiar kupic nowy samochod. mysle o Peugeot 307 SW XSPACK 1,6 HDI 110CVczy ktos zna moze ten model? czy znajome sa moze jakies seryjne usterki? z gory dziekuje za pomoc. Link Zgłoś Obserwuj wątek
dx771 Re: peugeot 307 pytanie 09.05.07, 23:52 Mimo wszystko peugeotu 307 psuja sie. To nie stereotyp. To prawda. Link Zgłoś
tomi278 Re: peugeot 307 pytanie 10.05.07, 08:32 Przed zakupem tego auta, też miałem dużo wątpliwości ale nie żałuję.Mam wersję 1.6 Hdi(90KM)kombi, bogato wyposażoną.Po ponad roku nie dzieje się nic, ale co ma sie dziać w prawie nowym aucie.Silnik jest bardzo oszczędny, choć wersja 110 konna na pewno jest dynamiczniejsza.Mój pali sredni 5,1 l, z czego większość trasy jeżdzę w mieście. Co do usterek to w starszych modelach Peugeot robił akcję przeglądu ABSu, ale nowe modele już nie mają tej usterki. Z moich spostrzeżeń po roku eksploatacji: - auto duże, wygodne, nie męczy jazda w długie trasy - dobra pozycja za kierownicą i widoczność (duza przednia szyba) - silnik cichy,oszczędny, nie hałasuje,spalanie jak wyżej; - bardzo wydajny klimatronik - ksenony zdecydowanie poprawiają widoczność - czsami piszczą hamulce, nie wiem co jest tego przyczyną - zawieszenie komfortowe(wg mnie, wczesniej jezdziłem astra2), choć mój teściu przesiadłwszy się z passata stwierdził że jest twarde; - elektryka w porządku, a dużo sie naczytałem, że się psuje; - a jeżeli chodzi o ogólny wygląd samochodu, to rzecz gustu, mnie się podoba, przed zakupem brałem jeszcze pod uwagę Astrę 3(sentyment do opla) i focusa.Ale cenowo i pod względem wyposażenia Peugeot ich przebił. Wybór należy do Ciebie.pozdr. Link Zgłoś
czytajacy_w_zbozu Re: peugeot 307 pytanie 10.05.07, 09:04 Pod koniec 2 roku duże prawdopodobueństwo , że padnie Ci sterowanie migaczami, warto wtedy kupić u Citroena bo sprzedaje taniej a taki sam, druga typowa awaria to psucie się klamki otwierającej tylni bagażnik. Link Zgłoś
konrad022 Re: peugeot 307 pytanie 10.05.07, 13:59 Wystarczy 5 min samemu zeby to naprawic. Poprostu miedziane styki sniedzieja. Link Zgłoś
c64 Re: peugeot 307 pytanie 11.05.07, 12:07 W Polsce Citroen wymieniał blok sterowania we wszytskich C4 w ramach akcji serwisowej, więc podejrzewam, że obecnie sprzedawane 307 i C4 powinny mieć już od jakiegoś czasu montowane poprawione części. Link Zgłoś
anjes Re: peugeot 307 pytanie 10.05.07, 10:13 dziekuje. mysle o pegueocie, bo mam 206 od 8 lat i w ciagu tego czasu nie mial ANI JEDNEJ usterki(a kilometrow ma "miliardy", przezyl podroze wokol swiata, 5 przeprowadzek...) Coz, przyjeciel z niego wielki, lecz moja rodzina sie powieksza, dlatego szukam czegos wiekszego. Link Zgłoś
maria37a Re: peugeot 307 pytanie 10.05.07, 13:53 Ja mam Golfa V ale moja koleżanka ma peugota 307. Przyjaciółka jest bardzo z niego zadowolona. Ma go 3 lata i się jej nie psuje (tego jej zazdroszcze). W porównaniu do mojego Golfka peugot sprawia niestety wrażnie auta sportowego. Nie jest tak mięciutki jak moje autko ani nie ma tak ładnych kobiecych kształtów. Pozdrawiam. Link Zgłoś
dolbi Re: peugeot 307 pytanie 10.05.07, 21:04 Witam ja mam 307 SW 110 FAP co prawda silnik 2,0 auto jest super mój przebieg to 65 tys. km nie żałuję że go kupiłem bo to duże i wygodne auto a co najważniejsze rodzinne. Wybór należy do Ciebie ale jak się o auto dba to ono się odwdzięcza. Pozdrawiam Link Zgłoś