Dodaj do ulubionych

Opinie o przerabianiu samochodów z Anglii

01.06.07, 10:24
Zastanawiam sie czy opłaca sie przerabiac samochód z anglii. Na allegro znalazłem peugota 406 2.0hdi z 2000r za 5 tyś i nie wiem cy takie auto po przerobieniu nie rózni sie od oryginalnego europejczyka. Czy takie auto ie jest bardziej awaryjne. Czekam na opinie osób które maja juz przerobione samochody i czy taki samochód nie sprawia jakisch problemów? Pozdrawiam michał
Obserwuj wątek
    • michalkaca88 Opinie o przerabianiu samochodów z Anglii 01.06.07, 13:32
      najbardziej ,mnie interesuje czy taki samochód kest równie bezpieczny jak oryginalny europejski i czy nie jest awaryjniejszy???
    • qamillo ale zaraz,jakim cudem??? 01.06.07, 16:26
      ...jakim cudem tak wspaniałe auto jak peugeot 406 z tak wyśmienitego rocznika
      moze kosztowac tak tanio??? to jest mocno podejrzane..czyżby angole byli
      niemądrzy??? ja na ebay widziałem starą starletke (glanza gt wprawdzie ale
      stara jak beret) też myślałem,ze kupie za czapke gruszek ale cena poszybowała
      na ponad 2000F...nic nie rozumiem,dziwne ludzie..
      • martinez027 Re: ale zaraz,jakim cudem??? 01.06.07, 22:48
        qamillo napisał:

> ...jakim cudem tak wspaniałe auto jak peugeot 406 z tak wyśmienitego rocznika
        > moze kosztowac tak tanio??? to jest mocno podejrzane..czyżby angole byli
        > niemądrzy??? ja na ebay widziałem starą starletke (glanza gt wprawdzie ale
        > stara jak beret) też myślałem,ze kupie za czapke gruszek ale cena poszybowała
        > na ponad 2000F...nic nie rozumiem,dziwne ludzie..

Wlasnie w UK najtansze samochody to Peugeoty(szczegolnie 406)ople-vauxhalle
        (szczegolnie omegi),fordy oraz rovery-tego szajsu pelno ciagle jest na sprzedaz!
        Lanos z 98rkosztuje tyle co Peugeot 406 z 2001,Japonczyki sa
        w "srednich "cenach,a b.drogie sa NIEMCE(procz opli)i sportowe wozki.Audi A6 z
        97r kosztuje tyle co OMEGA z 2003r.
    • kodem_pl Odpusc 02.06.07, 01:27
      Zaczynajac od tego, ze to auto musi byc wrakiem (nie kupisz w UK dobrego 406 HDi
      z tego roku za niecaly 1000 funtow, a gdzie dowoz do PL itp.). Nastepnie
      dochodzi fakt, ze taka zabawa wiaze sie czesto z wymiana polowy auta, w tym
      elementow konstrukcyjnych jak sciana grodziowa itp. Przy ograniczonej
      dostepnosci tych elementow dochodzi aspekt druciarstwa (nie ma co wierzyc w
      cuda) i tym sposobem gra staje sie tylko dla tych, co sa prawdziwymi wierzacymi
      w idee.
      • michalkaca88 Re: Odpusc 02.06.07, 15:25
        a co myslicie o przerobiemiu tego samochodu moto.allegro.pl/item198520275__peugeot_406_2_0_hdi_tani_anglik_.html
        • iberia.pl Re: Odpusc 02.06.07, 15:28
          kup sobie, przerob a potem opisz swoja historie...moze kogos wzruszysz..

A na koniec przypomnij sobie: "chytry dwa razy traci" i "tanie mieso psi jedza".
    • black_code Re: Opinie o przerabianiu samochodów z Anglii 02.06.07, 15:58
      Jak zawsze najwiecej do powiedzenia maja ci co nawet nie wiedza gdzie UK
      jest na mapie a co dopiero maja pojecie o cenach .Kazdy kto byl chociaz
      raz w UK wie ze starsze samochody sa tam znacznie tansze niz na
      kontynencie
      Co do przerobki akurat Peugeot 406 nie jest trudny razem z kompletem
      czesci zmiescisz sie w 4-5 tys zl .
      Wszystkie twoje watpliwosci w kwestii bezpieczenstwa zaleza w jakim
      zakladzie bedzie przerabiany - dobry mechhanik zrobi to tak ze nie bedzie
      absolutnie zadnej roznicy wazne zeby nie oszczedzac na wszystkim takze na
      czesciach .

tu masz strony gdzie dowiesz sie wiecej
      www.angliki.fora.pl/uslugi-f8.html
      lhd.p2a.pl/

• kodem_pl Re: Opinie o przerabianiu samochodów z Anglii 02.06.07, 18:33
        Do mnie pijesz? Bo jak tak... znajdz mi 406ke HDI w dobrym stanie za niecaly
        1000 funtow (bo o takich byla mowa) z 2000 roku, a kupie ja juz jutro... i
        sprzedam od razu z zyskiem, mniej wiecej x1.7 od reki.
        • black_code Re: Opinie o przerabianiu samochodów z Anglii 02.06.07, 19:06
          kodem_pl napisał:

> Do mnie pijesz? Bo jak tak... znajdz mi 406ke HDI w dobrym stanie za niecaly
          > 1000 funtow (bo o takich byla mowa) z 2000 roku, a kupie ja juz jutro... i
          > sprzedam od razu z zyskiem, mniej wiecej x1.7 od reki.

Wyslalem ci na @ 3 oferty takich HDI miedzy 1-1.5tys f od osob
          prywatnych u nas takie srednio powyzej 20tys wiec nawet wliczajac
          koszt przerobki przywiezienia i oplat jakies 5-6 tys wychodzi taniej
          Ponizej to rzeczywiscie troche tanio ale moze samochod nie mial waznych
          badan i oplat co tam obniza wartos auta ,byl uszkodzony ,ktos wracal
          do Polski i takie rozwiazanie mu sie oplacalo bardziej niz zwozic
          graty platnym transportem .
          Ja juz kilka aut z UK sprowadzilem wiec sie nieco orientuje w cenach
          Zadbanego 10 letniego Peugeota czy Laguune mozna kupic za mniej niz 500
          f czasami z drobnym defektem nawet za 100-200f,generalnie tak jak ktos
          pisal tam drogie sa auta niemieckie a zwlaszcza Golfy i Polo .

• nevada2000 Re: Opinie o przerabianiu samochodów z Anglii 03.06.07, 09:26
            poszukuje adresów stron internetowych z anglii z land rover discovery
          • michalkaca88 Re: Opinie o przerabianiu samochodów z Anglii 03.06.07, 18:57
            ja równiez bym prosił o kilka ofert michalkaca88o2.pl
    • morderator ja poprosze o sprowadzenie TVR 03.06.07, 11:14
    • michalkaca88 Re: Opinie o przerabianiu samochodów z Anglii 03.06.07, 18:56
      chyba zdecyduje sie na przeróbke takiego samochodu, jesli kto s kto sie zna mozemy mi jeszcze cos doradziś to bede bardzo wdzieczny
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka