diuf1 09.06.07, 12:55 poradzcie mi mam 2 malych dzieciakow 1,5 roku i nastepne w drodze w 5 bedzie malo miejsca dla nas w polo szukem cos wiekszego co mozna kupic dobrego za nieduze pieniadze. Link Zgłoś Obserwuj wątek
do.ki Re: Auto 7 osobowe 09.06.07, 12:57 Rzuc okiem na Berlingo. Piekny to on nie jest, ale pomiescicie sie. Link Zgłoś
iberia.pl Re: Auto 7 osobowe 09.06.07, 23:43 do.ki napisał: > Rzuc okiem na Berlingo. Piekny to on nie jest, ale pomiescicie sie. to juze doblo 1,9jtd bedzie lepszy:-) Link Zgłoś
frax1 Re: Auto 7 osobowe 09.06.07, 13:56 Polecam Galaxy/Sharan/Alhambra, można kupić za nieduże pieniądze, wiele jest ładnie wyposażonych, obszerny w środku, 7 pełnowartościowych foteli, części tanie i dostępne, prowadzi się nieźle. Link Zgłoś
do.ki Re: Auto 7 osobowe 09.06.07, 15:28 Nie lapie dlaczego to musi byc auto 7-osobowe, skoro bedziesz miec trojke dzieci. Masz takze 3 zony? Alhambra/Sharan/Galaxy to jest dobre rozwiazanie, choc lepsze byloby Grand Espace, ostatecznie C8 albo 807. Jesli ma byc tanio, sprobuj Ulysse. Link Zgłoś
3aaa Re: Auto 7 osobowe 09.06.07, 23:36 Ja mam 3 dzieci i jeździmy Chryslerem Voyagerem. Dla takiej rodziny 7-osobowy samochód nie jest za duży - potrzebna jest duża przestrzeń ładunkowa. Dlatego wg mnie Sharanopodobne będą za małe. Link Zgłoś
iberia.pl Re: Auto 7 osobowe 09.06.07, 23:43 moze zafira albo jesli nie masz uprzedzen to tacuma? Link Zgłoś
etom Re: Auto 7 osobowe 10.06.07, 02:18 iberia.pl napisała: > moze zafira albo jesli nie masz uprzedzen to tacuma? albo Multipla 6 osob. Link Zgłoś
malia211 citroen c4 grand picasso 10.06.07, 17:17 Nowe cudenko 7 osobowe fajny design bardzo rodzinne!! Polecam Link Zgłoś
baartur Re: Auto 7 osobowe 10.06.07, 20:51 Jak nie masz uprzedzeń do opla to może zafira... Link Zgłoś
diuf1 Re: Auto 7 osobowe 11.06.07, 10:21 dzieki za podpowiedzi moze jeszcze ktos ma jakas propozycje Link Zgłoś
dolbi Re: Auto 7 osobowe 11.06.07, 21:51 Ja mam rodzinę 5 osobową. 2 rodziców i 3 dzieci w wieku 8 lat i 2x 3 lata. Poprzednim moim autem był focus ale zrobił się za ciasny niestety istotna jest szerokość tylnej kanapy i odległość od przedniej. Aktualnie jeżdże peugeotem 307 SW w wersji 7 miejscowej. Ale przed zakupem myślałem o VW Touranie niestety cena jest rozbrajająca. Co do Zafiry to jej poziom bezpieczeństwa jest mizerny więc nie wchodziła w grę, chyba że ta nowa wersja bo poprzednia była słabiutka. Jak dla nas 307 SW jest ok. 7 osobnych foteli każdy ma osobną regulację przód tył oraz pochylenia oparcia i co ważne masz wszystkie pełne pasy więc nie ma problemów z mocowaniem fotelików. Link Zgłoś
kam1942 Re: Auto 7 osobowe 12.06.07, 00:48 Ja tez mam troje dzieci.Dwoje w fotelikach.Foteliki z tyłu zajmują dużo miejsca i bardzo jest ciasno trzeciemu bez.Ja mocno zastanawiam się czy nie kupić toyoty avensis verso.Myślałam tez o passat kombi.. Oczywiscie przy tak licznej rodzinie wchodzi w grę autko które mało pali i się nie psuje.Myslę że albo niemiec albo japoniec.Francuz i inny ...odpada. Link Zgłoś
programistajava Re: Auto 7 osobowe 12.06.07, 08:31 > Oczywiscie przy tak licznej rodzinie wchodzi w grę autko które mało pali i się > nie psuje.Myslę że albo niemiec albo japoniec.Francuz i inny ...odpada. Oj Zafira z silnikiem benzynowym o ile dobrze pamietam chla jak smok, sprawdz na www.autocentrum.pl Link Zgłoś
czesiu71 Re: Auto 7 osobowe 12.06.07, 13:38 I dlatego wybrałem Nissana Almerę Tino - trójka pociech na trzech tylnych fotelach mieści sie bez problemu - średnie spalanie benzynowca 1.8 to ok. 8 litrów (głownie miasto), awarii brak. Polecam, choć ten model nie jest już od roku produkowany - szukaj wśród używanych. Link Zgłoś
eg.olsen Re: Auto 7 osobowe 12.06.07, 12:37 Ja mam 2 szt mlode, ale czasem jezdzi z nami ktos jeszcze z rodziny, a moze jeszcze cos sie trafi... Mam avensis kombi '04 i nie jest zbyt wygodnie na calonocnych trasach. Trzy foteliki chyba nie weszlyby obok siebie. W ktorym "autoswiecie" podobno byl test polegajacy na wpinaniu trzech fotelikow z tylu - niewiele samochodow go przeszlo (jak znajde to podrzuce). Ja tez sie przymierzam do wiekszego. Avensis verso nie ma juz w sprzedazy, moze wroci z nowym dieslem 2.2, w ogole nie ma japonskich vanow (oprocz Grandisa), w tym mojej wymarzonej Previi. Corolla verso jest ok. ale bagaznik ma taki ze chyba bez boksu dachowego sie nie obejdzie. Zreszta teraz i tak prawie nie zdejmuje (600 litrow). Znajomi 2+4 dzieci + pies chwala Tourana (tez na trasy jezdzi z boksem). NIe przymierzalem sie jeszcze do Hondy FR-V, ale moze byc ciasno. Multipli tez chyba juz nie ma w sprzedazy. Nowe Fordy S-max i Galaxy sa drogie, tak wiec na mojej liscie zostaly Zafira II, Touran, Grand Scenic, Alhambra, Grandis no i Corolla Verso (jestem zadowolony z Toyoty i trudno, bede jezdzil z boksem). Aha - mam na mysli nowe (z przyczyn ode mnie niezaleznych) - i takie ktore musza tez jezdzic po ciasnym miescie (stad wypadly duze vany i furgonetki). Pozdrowienia dla "autobusow" Link Zgłoś
mason10 Re: Auto 7 osobowe 12.06.07, 10:13 polecam seata alhambre badz vw sharana tdi auta bardzo przestronne dobrze wykonczone i malo palace , zdecydowanie odradzam voyagera najgorszego wana na rynku z technika sprzed 15 lat i przedpotopowym automatem Link Zgłoś
3aaa Re: Auto 7 osobowe 12.06.07, 14:49 A ja szczególnie polecam Voyagera. Przede wszystkim bardzo wygodny, bardzo pojemny, bardzo zwrotny i do tego tani. Bardzo dobrze jeździ się tym automatem - wygodny i dynamiczny (o ile nie masz zapędów sportowych). U nas cały czas pokutuje stereotyp o tragicznej jakości samochodów amerykańskich, co jest oczywistą bzdurą. Poza tym większość jeżdżących u nas Voyagerów pochodzi z Austrii. Link Zgłoś
kubik_cdti Re: Auto 7 osobowe 12.06.07, 15:07 Polecam Zafire miałem taką przez 7lat-170tys.km,kompletnie bezawaryjna,bardzo komfortowa.Ktoś mówi,że Zafira jest mało bezpieczna o ile chodzi o zderzenie.Prawda tylko,że dzięki układowi jezdnemu nie raz udało mi się wyjśc z takich opresji gdzie taki 307 SW by nie wyrobił(mówimy o wersjach bez ESP).Podsumowując Zafira to duży,pojemny,komfortowy samochód,którym można przycisnąc.Jak trafisz na dobrą sztukę,będzie Ci służyc i służyc. Link Zgłoś
dolbi Re: Auto 7 osobowe 12.06.07, 17:32 Zobacz sobie testy www.euroncap.com i wszystko jasne. Nie ma co mówić o możliwościach wyprowadzenia auta, bo wystarczy że ktoś Ci nagle wyjedzie w mieście i wystarczy wtedy istotne jest jaki poziom bezpieczeństwa zapewnia auto. Niestety Zafira I jest cienka wystarczy popatrzeć co się dzieje z kierowcą przy zderzeniu z prędkością 64 km/h. Taki 307 SW wypada o niebo lepiej a już Galaxy czy Sharan nie mówiąc o Voyagerze to niestety przestarzałe konstrukcje które nie dają szans na przeżycie. Myślę że jak ktoś ma kilkoro dzieci to przede wszystkim patrzy na poziom bezpieczeństwa a tu należy wybierać konstrukcje nowoczesne. Ja bym polecił: VW Touran - chociaż drogi ale bardzo dobry i wygodny samochód (bije passata ilością miejsca dla 3 fotelików. Toyotę Avensis Versco 307 SW Ewentualnie Picasso Pozdrawiam Link Zgłoś
lukka74 Re: Auto 7 osobowe 12.06.07, 19:15 Naprawde tania i duza bedzie Dacia Logan kombi. Tylko niezbyt ladna i slabo oraz tanio wyposazona. Link Zgłoś