Dodaj do ulubionych

Auto 7 osobowe

09.06.07, 12:55
poradzcie mi mam 2 malych dzieciakow 1,5 roku i nastepne w drodze w 5 bedzie
malo miejsca dla nas w polo szukem cos wiekszego co mozna kupic dobrego za
nieduze pieniadze.
Obserwuj wątek
    • do.ki Re: Auto 7 osobowe 09.06.07, 12:57
      Rzuc okiem na Berlingo. Piekny to on nie jest, ale pomiescicie sie.
      • iberia.pl Re: Auto 7 osobowe 09.06.07, 23:43
        do.ki napisał:

> Rzuc okiem na Berlingo. Piekny to on nie jest, ale pomiescicie sie.

to juze doblo 1,9jtd bedzie lepszy:-)
    • frax1 Re: Auto 7 osobowe 09.06.07, 13:56
      Polecam Galaxy/Sharan/Alhambra, można kupić za nieduże pieniądze, wiele jest
      ładnie wyposażonych, obszerny w środku, 7 pełnowartościowych foteli, części
      tanie i dostępne, prowadzi się nieźle.
    • do.ki Re: Auto 7 osobowe 09.06.07, 15:28
      Nie lapie dlaczego to musi byc auto 7-osobowe, skoro bedziesz miec trojke dzieci. Masz takze 3 zony?

Alhambra/Sharan/Galaxy to jest dobre rozwiazanie, choc lepsze byloby Grand Espace, ostatecznie C8 albo 807. Jesli ma byc tanio, sprobuj Ulysse.
      • 3aaa Re: Auto 7 osobowe 09.06.07, 23:36
        Ja mam 3 dzieci i jeździmy Chryslerem Voyagerem. Dla takiej rodziny 7-osobowy
        samochód nie jest za duży - potrzebna jest duża przestrzeń ładunkowa. Dlatego
        wg mnie Sharanopodobne będą za małe.
    • iberia.pl Re: Auto 7 osobowe 09.06.07, 23:43
      moze zafira albo jesli nie masz uprzedzen to tacuma?
      • etom Re: Auto 7 osobowe 10.06.07, 02:18
        iberia.pl napisała:

> moze zafira albo jesli nie masz uprzedzen to tacuma?

albo Multipla 6 osob.
    • malia211 citroen c4 grand picasso 10.06.07, 17:17
      Nowe cudenko 7 osobowe fajny design bardzo rodzinne!! Polecam
    • baartur Re: Auto 7 osobowe 10.06.07, 20:51
      Jak nie masz uprzedzeń do opla to może zafira...
      • diuf1 Re: Auto 7 osobowe 11.06.07, 10:21
        dzieki za podpowiedzi moze jeszcze ktos ma jakas propozycje
        • dolbi Re: Auto 7 osobowe 11.06.07, 21:51
          Ja mam rodzinę 5 osobową.
          2 rodziców i 3 dzieci w wieku 8 lat i 2x 3 lata.
          Poprzednim moim autem był focus ale zrobił się za ciasny niestety istotna jest
          szerokość tylnej kanapy i odległość od przedniej.
          Aktualnie jeżdże peugeotem 307 SW w wersji 7 miejscowej.
          Ale przed zakupem myślałem o VW Touranie niestety cena jest rozbrajająca.
          Co do Zafiry to jej poziom bezpieczeństwa jest mizerny więc nie wchodziła w
          grę, chyba że ta nowa wersja bo poprzednia była słabiutka.
          Jak dla nas 307 SW jest ok. 7 osobnych foteli każdy ma osobną regulację przód
          tył oraz pochylenia oparcia i co ważne masz wszystkie pełne pasy więc nie ma
          problemów z mocowaniem fotelików.
        • kam1942 Re: Auto 7 osobowe 12.06.07, 00:48
          Ja tez mam troje dzieci.Dwoje w fotelikach.Foteliki z tyłu zajmują dużo miejsca
          i bardzo jest ciasno trzeciemu bez.Ja mocno zastanawiam się czy nie kupić
          toyoty avensis verso.Myślałam tez o passat kombi..
          Oczywiscie przy tak licznej rodzinie wchodzi w grę autko które mało pali i się
          nie psuje.Myslę że albo niemiec albo japoniec.Francuz i inny ...odpada.
          • programistajava Re: Auto 7 osobowe 12.06.07, 08:31
            > Oczywiscie przy tak licznej rodzinie wchodzi w grę autko które mało pali i się
            > nie psuje.Myslę że albo niemiec albo japoniec.Francuz i inny ...odpada.
            Oj Zafira z silnikiem benzynowym o ile dobrze pamietam chla jak smok, sprawdz na
            www.autocentrum.pl
            • czesiu71 Re: Auto 7 osobowe 12.06.07, 13:38
              I dlatego wybrałem Nissana Almerę Tino - trójka pociech na trzech tylnych
              fotelach mieści sie bez problemu - średnie spalanie benzynowca 1.8 to ok. 8
              litrów (głownie miasto), awarii brak. Polecam, choć ten model nie jest już od
              roku produkowany - szukaj wśród używanych.
          • eg.olsen Re: Auto 7 osobowe 12.06.07, 12:37
            Ja mam 2 szt mlode, ale czasem jezdzi z nami ktos jeszcze z rodziny, a moze
            jeszcze cos sie trafi... Mam avensis kombi '04 i nie jest zbyt wygodnie na
            calonocnych trasach. Trzy foteliki chyba nie weszlyby obok siebie. W
            ktorym "autoswiecie" podobno byl test polegajacy na wpinaniu trzech fotelikow z
            tylu - niewiele samochodow go przeszlo (jak znajde to podrzuce).
            Ja tez sie przymierzam do wiekszego. Avensis verso nie ma juz w sprzedazy, moze
            wroci z nowym dieslem 2.2, w ogole nie ma japonskich vanow (oprocz Grandisa), w
            tym mojej wymarzonej Previi. Corolla verso jest ok. ale bagaznik ma taki ze
            chyba bez boksu dachowego sie nie obejdzie. Zreszta teraz i tak prawie nie
            zdejmuje (600 litrow). Znajomi 2+4 dzieci + pies chwala Tourana (tez na trasy
            jezdzi z boksem). NIe przymierzalem sie jeszcze do Hondy FR-V, ale moze byc
            ciasno. Multipli tez chyba juz nie ma w sprzedazy. Nowe Fordy S-max i Galaxy sa
            drogie, tak wiec na mojej liscie zostaly Zafira II, Touran, Grand Scenic,
            Alhambra, Grandis no i Corolla Verso (jestem zadowolony z Toyoty i trudno, bede
            jezdzil z boksem). Aha - mam na mysli nowe (z przyczyn ode mnie niezaleznych) -
            i takie ktore musza tez jezdzic po ciasnym miescie (stad wypadly duze vany i
            furgonetki).
            Pozdrowienia dla "autobusow"
    • mason10 Re: Auto 7 osobowe 12.06.07, 10:13
      polecam seata alhambre badz vw sharana tdi auta bardzo przestronne dobrze
      wykonczone i malo palace , zdecydowanie odradzam voyagera najgorszego wana na
      rynku z technika sprzed 15 lat i przedpotopowym automatem
      • 3aaa Re: Auto 7 osobowe 12.06.07, 14:49
        A ja szczególnie polecam Voyagera. Przede wszystkim bardzo wygodny, bardzo
        pojemny, bardzo zwrotny i do tego tani. Bardzo dobrze jeździ się tym automatem -
        wygodny i dynamiczny (o ile nie masz zapędów sportowych). U nas cały czas
        pokutuje stereotyp o tragicznej jakości samochodów amerykańskich, co jest
        oczywistą bzdurą. Poza tym większość jeżdżących u nas Voyagerów pochodzi z
        Austrii.
        • kubik_cdti Re: Auto 7 osobowe 12.06.07, 15:07
          Polecam Zafire miałem taką przez 7lat-170tys.km,kompletnie bezawaryjna,bardzo
          komfortowa.Ktoś mówi,że Zafira jest mało bezpieczna o ile chodzi o
          zderzenie.Prawda tylko,że dzięki układowi jezdnemu nie raz udało mi się wyjśc z
          takich opresji gdzie taki 307 SW by nie wyrobił(mówimy o wersjach bez
          ESP).Podsumowując Zafira to duży,pojemny,komfortowy samochód,którym można
          przycisnąc.Jak trafisz na dobrą sztukę,będzie Ci służyc i służyc.
          • dolbi Re: Auto 7 osobowe 12.06.07, 17:32
            Zobacz sobie testy www.euroncap.com i wszystko jasne.
            Nie ma co mówić o możliwościach wyprowadzenia auta, bo wystarczy że ktoś Ci
            nagle wyjedzie w mieście i wystarczy wtedy istotne jest jaki poziom
            bezpieczeństwa zapewnia auto. Niestety Zafira I jest cienka wystarczy popatrzeć
            co się dzieje z kierowcą przy zderzeniu z prędkością 64 km/h. Taki 307 SW
            wypada o niebo lepiej a już Galaxy czy Sharan nie mówiąc o Voyagerze to
            niestety przestarzałe konstrukcje które nie dają szans na przeżycie. Myślę że
            jak ktoś ma kilkoro dzieci to przede wszystkim patrzy na poziom bezpieczeństwa
            a tu należy wybierać konstrukcje nowoczesne. Ja bym polecił:
            VW Touran - chociaż drogi ale bardzo dobry i wygodny samochód (bije passata
            ilością miejsca dla 3 fotelików.
            Toyotę Avensis Versco
            307 SW
            Ewentualnie Picasso
            Pozdrawiam
    • lukka74 Re: Auto 7 osobowe 12.06.07, 19:15
      Naprawde tania i duza bedzie Dacia Logan kombi. Tylko niezbyt ladna i slabo oraz
      tanio wyposazona.
      • diuf1 Re: Auto 7 osobowe 14.06.07, 11:54
        czesc dzieki za prozycje i opinie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka