Dodaj do ulubionych

2005 Subaru Outback 3.0 R VDC Limited

29.06.07, 17:36
Witam,

Mam możliwość sprowadzenia bez cła tego samochodu ze stanów. Pełny opis tutaj: reviews.cnet.com/wagon/2005-subaru-outback-3/4505-10866_7-31454209.html

Myślę, że raczej wstawiłbym do niego gaz bo trochę pali.

Chciałem spytać jak jest z serwisowaniem takich samochodów u nas no i generalnie o jakieś uwagi.

k.
Obserwuj wątek
    • kontik_71 Re: 2005 Subaru Outback 3.0 R VDC Limited 29.06.07, 18:47
      Subaru to swietne auta. Od 3 miesiecy mam outback'a i moge tylko dobrze o nim
      mowic.. polecam
      • kk1975 Re: 2005 Subaru Outback 3.0 R VDC Limited 30.06.07, 09:24
        Gdzie go serwisujesz? Jak wygląda sprawa z ewentualnymi naprawami oraz eksploatacja?
        • kontik_71 Re: 2005 Subaru Outback 3.0 R VDC Limited 30.06.07, 19:56
          Nie mieszkam w Polsce wiec adres serwisu niewiele Ci da. Wiem jednak, ze jest
          serwis w W-wie na trasie do Katowic. A co do ekspleatacji. Auto jest jeszcze
          zbyt nowe wiec niewiele moge powiedziec, ale patrzac a Legacy zony, musze
          powiedziec, ze jakosc jest swietna. Auto zony ma 2 lata, ok 85 tys. km i do tej
          pory wymieniala tylko zarowke swiatla stopu. Warto dodac, ze auto jest bardzo
          bardzo mocno ekspleatowane i czesto wozi pareset kg towaru.
          • przemekthor Re: 2005 Subaru Outback 3.0 R VDC Limited 01.07.07, 09:29
            He he, czesto widuje domek, a przed nim cala wystawke subaru - jak ostatnio w
            miasteczku w poblizu, tribeca, legacy i impreza wrx (tata, mama, synek?).

P.S. Nie spotkalem jeszcze wlasciciela subaru, ktory powiedzalby cokolwiek
            zlego o swoim aucie - to chyba swiadczy najlepiej, jakie to dobre auta.
            • barbarossa27 Re: 2005 Subaru Outback 3.0 R VDC Limited 01.07.07, 10:12
              Taaaaaaak, lepiej jeździć bezawaryjnym Volvo.
              • kontik_71 Re: 2005 Subaru Outback 3.0 R VDC Limited 01.07.07, 11:09
                Taaa bezawaryjne Volvo.. wiec chyba jestem strasznym pechowcem, mialem dwa s40
                i drugie auto bylo zamiennikiem pierwszego, ktory wiecej stal w serwisie niz w
                moium garazu a drugie auto szybciutko wymienilem na Peugeota.
                • przemekthor Re: 2005 Subaru Outback 3.0 R VDC Limited 01.07.07, 11:25
                  Interesujace, bo ja mam od dwoch lat s40 i - jak dotad - nie wymienilem nawet
                  zarowki. Najwyrazniej byles pechowcem.
                  • kontik_71 Re: 2005 Subaru Outback 3.0 R VDC Limited 01.07.07, 11:28
                    Volvo sie bardzo popsulo od czasu straty samodzielnosci. :(
                    Niestety albo stety to wlasnie japonskie marki sa bezawaryjne (toyota, subaru).
                    W niektorych krajach Subaru jest samochodem dla rolnika, widzi sie straszni e
                    stare auta, ktore na dobra sprawe nie powinny byc w stanie jezdzic, a jednak
                    jezdza a wrecz pracuja, przewozac towary, ciagnac przyczepy itp.
                    • przemekthor Re: 2005 Subaru Outback 3.0 R VDC Limited 01.07.07, 11:43
                      Zgadza sie, widuje na co dzien takie zabytki, jak leone czy libero - jezdzace,
                      nie dymiace, malo zardzewiale. Subaru jest na Islandii mnostwo, to najlepiej
                      skalkulowane cenowo auta - impreza 2.0 GX kombi z automatyczna skrzynia i
                      pelnym wyposazeniem jest w cenie golfa 1.6 czy podobnej corolki. Zatrzesienie
                      foresterow, ktore maja opinie niezniszczalnych.
                      • kontik_71 Re: 2005 Subaru Outback 3.0 R VDC Limited 01.07.07, 11:48
                        To samo stare legacy.. W szwajcarii jest to auto rolniczo gorskie. Kiedys taki
                        jeden rolnik przytoczyl sie do mnie odebrac stare palety. Autko rzezilo,
                        prychalo, ale pociagnelo duzo, dwuosiowa przyczepke pelna palet :)
                        • przemekthor Re: 2005 Subaru Outback 3.0 R VDC Limited 01.07.07, 12:26
                          Legacy to juz w ogole jest nie do rozwalenia:

tinyurl.com/2ym2vg
                          17 lat, a cena 3500 bagsow - sprzeda sie w tydzien.

Legenda (i podatki) robia swoje - nowy outback:

tinyurl.com/yuqebo
                          66k$ - sporo, jak na out-of-premium-class. Z oficlanej sieci jest jeszcze
                          drozszy :-)
                          • kontik_71 Re: 2005 Subaru Outback 3.0 R VDC Limited 01.07.07, 12:41
                            zona musiala wymienic tylnie sprzezyny na trardsze bo jak przypakowlaa auto
                            owarem to rury wydechowe tarly o asfalz:) Od tego czasu minely 2 lata a autko
                            przewiozlo pare kontenerow towaru i nic sie nie dzieje :) Mruczy sobie cichutko
                            i daje po gorkach z 500 kg w bagazniku :)
            • kontik_71 Re: 2005 Subaru Outback 3.0 R VDC Limited 01.07.07, 11:10
              Dodam, ze Subaru zostalo zakupione po Peugeocie a jak wiadomo francuskie auta
              uzalezniaja :)
              • przemekthor Re: 2005 Subaru Outback 3.0 R VDC Limited 01.07.07, 12:27
                Tez mam peugeota - przyjemne auto. Szkoda tylko, ze nastepca jest taki marny.
                • kontik_71 Re: 2005 Subaru Outback 3.0 R VDC Limited 01.07.07, 12:39
                  Moj serwic prowadzi Subaru i Peugeota... no i jak sie zaczalem zabierac do
                  kupna autka to pierwszy wybor 407 kombi.. niesmaowicie podoba mi sie to auto.
                  No i ten pan powiedzial mi, ze on mi tego auta nie sprzeda bo za dlugo jestem
                  jego klientem i nie chce abym go przekal. OK 60% 407 ma problemy z
                  elektornika :( Taka szkoda, kurdeeee
    • foreks Re: 2005 Subaru Outback 3.0 R VDC Limited 30.06.07, 22:25
      zapytaj u janka korneckiego, www.korneckiautosport.com/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka