Gość: volica IP: *.bna.bellsouth.net 23.06.03, 06:47 kiedy samochod wiecej pali? gdy AC jest ustawione na cieple, czy zimne? pzdr. Link Zgłoś Obserwuj wątek
wamal Re: pytanie teoretyczne o A/C 24.06.03, 11:18 Przypuszczam, że w ustawieniu na zimno (w swoim czołgu nie mam A/C). Link Zgłoś
Gość: Niknejm Re: pytanie teoretyczne o A/C IP: *.pg.com 24.06.03, 11:29 wamal napisał: > Przypuszczam, że w ustawieniu na zimno (w swoim czołgu nie mam A/C). Jeśli klima manualna i regulujesz temperaturę ogrzewaniem - to raczej wszystko jedno (sprężarka załącza się tak samo często). Jeśli automat - sprężarka częściej załącza się przy ustawieniu na 'zimno' więc zużycie teoretycznie wyższe. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: Prezes Re: pytanie teoretyczne o A/C IP: *.ces.clemson.edu 24.06.03, 18:55 Gość portalu: Niknejm napisał(a): > wamal napisał: > > > Przypuszczam, że w ustawieniu na zimno (w swoim czołgu nie mam A/C). > > Jeśli klima manualna i regulujesz temperaturę ogrzewaniem - to raczej wszystko > jedno (sprężarka załącza się tak samo często). nie zupelnie. Jesli chcesz ogrzac wnetrze to wylaczasz AC i wtedy sprezarka nie pracuje w ogole >Jeśli automat - sprężarka > częściej załącza się przy ustawieniu na 'zimno' więc zużycie teoretycznie > wyższe. > > Pzdr > Niknejm Link Zgłoś
Gość: Niknejm Re: pytanie teoretyczne o A/C IP: *.pg.com 24.06.03, 19:40 Gość portalu: Prezes napisał(a): > > Jeśli klima manualna i regulujesz temperaturę > > ogrzewaniem - to raczej wszystko > > jedno (sprężarka załącza się tak samo często). > > nie zupelnie. > Jesli chcesz ogrzac wnetrze to wylaczasz AC > i wtedy sprezarka nie pracuje w ogole Mam właśnie klimę manualną. Często jest tak, że na samej klimie jest za zimno (nawet na nawiewach I i II), a bez - za gorąco. Włączanie i wyłączanie klimy co dwie minuty w grę nie wchodzi (uciążliwe, a i pewnie dla klimy niezbyt zdrowe), więc wystarczy dołożyć leciutkie ogrzewanie i jest przyjemnie. Wiem, że inni uzytkownicy klimatyzacji manualnych też tak robią... Poza tym zaleca tak instrukcja obsługi. Pzdr Niknejm Link Zgłoś