Dodaj do ulubionych

opinie- ford focus- 1.6 115 KM

05.08.07, 11:13
Witam

Jezeli posiadacie ten model z tym silnikiem to chcialbym zebyscie sie
podzielili na forum swoimi wrazeniami z uzytkowania tego modelu. Jestem mocno
napalony na kompaktowego forda, ale slyszalem kilka uwag na jego temat.
Niestety nie znam nikogo kto by jezdzil nim na co dzien.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • gonzor Re: opinie- ford focus- 1.6 115 KM 05.08.07, 17:40
      forum.focusklubpolska.pl/
      • gringo68 Re: opinie- ford focus- 1.6 115 KM 06.08.07, 09:04
        Jeżdżę półtorarocznym focusem 1,6 115 KM FX Silver. Zaro problemów. Rok
        temu "przetestowałem" go z pełnym obciążeniem na górskich drogach w Czarnogórze.
        Dynamika dobra, wg komputera na trasie pali ok. 6,8 litra (100-120 km/h), w
        mieście niecałe litrów...
        • gringo68 co do wnętrza się nie zgodzę 06.08.07, 12:38
          uważam że jest to duży plus tego samochodu.

fotele są bardzo wygodne, po długiej trasie rzędu kilkuset km nie boli mnie
          doopa, co jest standardem w służbowej Corolli mojej żony, podobnie było w
          Hondzie Civic '97 - moim poprzedmin autku...

wnętrzej jest bardzoprzestonne w porównaniu z innymmi compactami, mamprawie 190
          cm więc akurat na to jestem barfdzo wyczulony...

plastiki są też niezlej jakości, przynajmniej wporównaniu z Corollą i Civic,
          ostatnio jechałem Mazdą 3 czyli samochodem siostrzanym - jakość plastików
          daleko w tyle za focusem, szczególnie nieciekawe wrażenie zrobiło na mnie
          obicie drewi - o ile w focusie plastiki dają drzwiom wrażenie masywności i
          bezpieczeństwa, to w Mazdzie wydaje sięjakby blach aobciągnięta była od
          wewnątrz cieniutką warstwą ceraty i tyle, nie wspominam już o schowkach, bo w
          Mazdzie i ztym jest marnie...

oczywiście są to moje subiektywne wrażenia po prawie póltora roku jazdy...
      • s_mi Re: opinie- ford focus- 1.6 115 KM 06.08.07, 13:04
        NP: forum.focusklubpolska.pl/viewtopic.php?t=17614&highlight=ti-vct
    • gonzor Re: opinie- ford focus- 1.6 115 KM 06.08.07, 11:54
      zrobiłem 125tys FFII ale ropniakiem. Siedzenie największy mankament, plastikowe
      do bólu wnętrze. 3 razy ustawiana zbieżność a po 2-3 tygodniach znów znosi,
      szlag by to trafił. Wymieniona rura do intercoolera, zero innych problemów
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka