jachu23 11.07.03, 13:25 Mazm takie pytanko często pada w tym autku ta część.Czy mozna kupić sam silnik?? Czy odrazu cały zestaw?? Właśnie padł mi wentylator i cena mnie zxaskoczyła 170 PLN???? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Sherlock Holmes Re: wentylator seicento IP: *.kolornet.pl / 192.168.11.* 11.07.03, 13:34 A co sie konkretnie stalo-"padl"? Sprobuj najpierw u dobrego elektryka, moze zrobi to tak,ze bedzie chodzil lepiej niz nowy fabryczny,w dodatku za pol ceny. Link Zgłoś
Gość: Sherlock Holmes Re: wentylator seicento IP: *.kolornet.pl / 192.168.11.* 11.07.03, 17:14 Jesli mechanicznie jest caly, sprobuj uderzyc do dobrego elektryka. naprawde warto-sam mialem problem w nowym maluchu, tyle ze z rozrusznikiem. Na gwarancji naprawiali go 8 razy, w koncu pojechalem do porzadnego elektryka. Okazalo sie,ze wytluczone sa maszyny do odlewow i prasy, i stojan jestza krotki,a wirnik za dlugi. Gosc przetoczyl wirnik, dal podkladke dystansowa i skonczyly sie problemy. A w ASO stwierdzili,ze wina jest po stronie ...sprzegla- bezazbestowe okladziny nie "smaruja"(?) tulejek sprzegla i zaciera sie wirnik. Dodali jeszcze,ze to wszystko przez to,ze silnik nie lal od strony sprzegla- gdyby puscil simmering walu, rozrusznik bylby smarowany i wszystko byloby OK. Tak wiec sprobuj najpierw u elektryka-cena regeneracji alternatora czy rozrusznika to kolo 80zl, wiec mysle (o ile da sie naprawic), ze sie zmiescisz w polowie ceny nowego wentylatora. Link Zgłoś
Gość: Makaroni Re: wentylator seicento IP: *.chello.pl 11.07.03, 21:09 jachu23 napisał: > Mazm takie pytanko często pada w tym autku ta część.Czy mozna kupić sam > silnik?? Czy odrazu cały zestaw?? > Właśnie padł mi wentylator i cena mnie zxaskoczyła 170 PLN???? Wesoła ul. Wspólna 49 tel. 773-47-42 sklep motoryzacyjny Bomis - mieli podobno z rozbitego za 110 ale pani sprzedawczyni mówiła że elektryk (najlepszy spec w okolicy) - odradzał branie używańca bo nie wiadomo ile pochodzi udzieliła mi też odpowiedzi na pytanie które i ty zadałeś podobno w Fiatach to narmalne Punto a Cnq, Sc to niestety normalne Pan z Bomisu powiedział żebym spróbował u elektryka ale 90 % to silniki spalone i nic nawet pan Wojtek elektryk z Warszawskiejn nie pomoże Silniki są wszystkie takie same i różnią się tylko pająkiem samego silnika nigdy nie udało im sie sprowadzć, niestety. Sklep ten ma oprócz używanych części dużo , większość części nowych ale w ludzkich cenach te wentylatory mają do Sc po 150,00 ale jak się ładnie popodlizujesz Pani Sprzedawczyni(są 2 bardzo uprzejme, uśmiechnięte aż miło się zdziwiłem że jeszcze działa w kraju powiedzenie klient nasz Pan) to jeszcze 5,00 mi zeszli dostałem fakturkę i męska obsługa sklepu pomogła mi przy wymianie bo buras ze Stacji kontroli Pojazdów z którą sąsiaduje mój ulubiony sklep nie chciał sie w to bawić. Możesz się powołać na mnie czyli marudnego klijenta od spineczek( jak zobaczyłem jakimają wybór kostek, spinek, kołeczków do tapicerki, konektorków. Zajebisty , raj dla majsterkowiczów ja chyba około 1/2 godziny marudziłem i mierzyłem różne spinki - myślałem że ta dziewczyna - expedientka mnie wygoni a ona z zaangangażowaniem i uśmiechem na twarzy podawała mi różne pierdułki sie rozpisałem . Użytkownk Sc również Link Zgłoś