Dodaj do ulubionych

autko 200 KM w okolicach 100 kPLN.

IP: 213.76.133.* 22.07.03, 13:06
Znajomy mnie ostatnio prosił zebym mu pomógł kupic autko do 120 kPLN (ale
czym blizej 100 tym lepiej) i w mojej (moze błednej) klasyfikacji biorę pod
uwagę Mondeo ST za bodajze 112 kPLN i Vectrę GTS 3,2l za 103. Natomiast
zajrzałem też do Superba - i interesujacy model kosztuje az 124 kPLN.
Chyba stanie na Mondeo ale jeśłi macie jakieś pomysly to smaiło.

Pzdr
Obserwuj wątek
    • greenblack Re: autko 200 KM w okolicach 100 kPLN. 22.07.03, 13:08
      Vectra GTS 3.2. W dalszej kolejności C5 3.0.

Pozdrawiam
      • Gość: bocian Re: autko 200 KM w okolicach 100 kPLN. IP: 213.76.133.* 22.07.03, 13:22
        greenblack napisał:

> Vectra GTS 3.2. W dalszej kolejności C5 3.0.

Cytryna odpada - brak kompletny zaufania do tego autka (zreszta podobnie jest
        mimo wszystko z Laguna - fajna jako autko 1.8 za 70 tysia ale nei za ponad
        100).

Jak byś zaargumentował Vectrę i powiedzial cos o Mondeo to bylo by milo
        Pzdr
        • greenblack Re: autko 200 KM w okolicach 100 kPLN. 22.07.03, 13:25
          Gość portalu: bocian napisał(a):

> Jak byś zaargumentował Vectrę

Jeździłem wersją z automatem:) Świetny silnik, świetna skrzynia, świetne
          wykończenie, świetne fotele.

> i powiedzial cos o Mondeo to bylo by milo

18" koła na poslkie "drogi"? Ale też fajny.

> Pzdr

Pozdrawiam
          • Gość: mAbZ Re: autko 200 KM w okolicach 100 kPLN. IP: *.riksdagen.se 22.07.03, 13:39
            greenblack napisał:

> Jeździłem wersją z automatem:) Świetny silnik, świetna skrzynia, świetne
            > wykończenie, świetne fotele.

...i do kitu elektronika.
            Nowa Vectra ma bardzo złą sławę przez nawalającą elektronikę-
            nagle cała deska rozdzielcza gaśnie. Albo wtrysk paliwa przestaje
            działać podczas wyprzedzania...
            Przypadki opisywane przez prasę motoryzacyjną w Niemczech i Szwecji.
    • Gość: mAbZ Honda CTR IP: *.riksdagen.se 22.07.03, 13:30
      Zdecydowanie Honda Civic Type-R!
      200 koni z dwóch litrów BEZ turbo!
      Oszczędna w mieście a powyżej 5900 po prost rajdówka.

Autko klasy Golfa GTI, Focusa SR itp a dużo tańsze, oszczęsniejsze i SZYBSZE.
      6,8 sek do setki.

www.civictype-r.co.uk/gallery.htm
      • devote Re: Honda CTR 22.07.03, 23:13
        Gość portalu: mAbZ napisał(a):

> Zdecydowanie Honda Civic Type-R!
        > 200 koni z dwóch litrów BEZ turbo!
        > Oszczędna w mieście a powyżej 5900 po prost rajdówka.

czyli kosiarka :)
        ja tam wole 200km z V6 niz z 4 cylindrowego bzykacza
    • x-darekk-x Re: autko 200 KM w okolicach 100 kPLN. 22.07.03, 13:31
      a nie napisales w ogole jaki typ wozu go interesuje. sedan? kombi? van?
      terenowy? sportowy? szybki? ekonomiczny? ...
      • Gość: bocian typ wozu IP: 213.76.133.* 22.07.03, 13:38
        x-darekk-x napisał:

> a nie napisales w ogole jaki typ wozu go interesuje. sedan? kombi? van?
        > terenowy? sportowy? szybki? ekonomiczny? ...

Jako ze dostał od firmy limit 100 kPLN netto wiec bedzie musial go mieć z
        kratką (chyab zę zgodnie z teoria Druida kupi autko za 100 tys brutto). A po
        drugie jako ze ejst to człowiek jednak pracujący "na stanowisku" i autko słuzy
        do reprezentacji (gosc pracuje w grupie 6 spółek z czego 5 to zakąłdy prod. i
        jeździ w kołko po całej polsce - w kazdej społce pracuje 3 dni i grzeje do
        kolejnej) nie moze jezdzic Civic Type R (choć niewątpliwie to mile autko).
        Dlatego auta które rozpatrujemy to autka limuzynowate ze spora mocą.
        Pzdr
        • Gość: mAbZ Re: typ wozu IP: *.riksdagen.se 22.07.03, 13:41
          [...]
          > jeździ w kołko po całej polsce - w kazdej społce pracuje 3 dni i grzeje do
          > kolejnej) nie moze jezdzic Civic Type R (choć niewątpliwie to mile autko).

Wyobrażam sobie kolesi w gajerkach wciskających się na tylne siedzenie CTR :-
          ))))
        • Gość: frequent flyer Re: typ wozu IP: 80.241.130.* 22.07.03, 13:47
          156 V6 2,5? jeśli z kratką to chyba tylko kombiak za 125K przed sporym upustem
        • Gość: lukasz OPEL SIGNUM IP: *.kielce.msk.pl 22.07.03, 20:49
          bedzi edla niego odpowiedni ale nie wiem czy za 100 tys netto kupi z silnikeim
          3.2 chyba ze autko ma byc w Leasingu to pewnie kubi bo poel daje 10 % upustu
          na auta Lasingowane. Skoda Suberb odpad aponieaz nie kupi jej z kratka.
          JA polecam Opla Signum lub Vectre 3.2 Plus pare dodtakow minus upustu i za 120
          tys brutto bedzie ful wersja bez skóry ( a moze nawet uda sie wyrwac skóre w
          twj cenie.)
          • Gość: lukasz Re: OPEL SIGNUM IP: *.kielce.msk.pl 22.07.03, 20:55
            Gość portalu: lukasz napisał(a):

> bedzi edla niego odpowiedni ale nie wiem czy za 100 tys netto kupi z
            silnikeim
            > 3.2 chyba ze autko ma byc w Leasingu to pewnie kubi bo poel daje 10 % upustu
            > na auta Lasingowane. Skoda Suberb odpad aponieaz nie kupi jej z kratka.
            > JA polecam Opla Signum lub Vectre 3.2 Plus pare dodtakow minus upustu i za
            120
            > tys brutto bedzie ful wersja bez skóry ( a moze nawet uda sie wyrwac skóre w
            > twj cenie.)
            Sprawdzilem za 120 tys mozna kupic Vectre ze skóra i wszytkimi innymi
            dodatkami oprocz szyberdachu. Po wytargowanio odpowiedniegu upustu (ok10%)
        • Gość: . Re: typ wozu IP: *.dyn.optonline.net 22.07.03, 23:17

> Dlatego auta które rozpatrujemy to autka limuzynowate ze spora mocą.
          > Pzdr

jezeli chce reprezentowac to czy potrzeba mu 200km do reprezentowania???
          przeciez tego nie widac ile ma koni pod maska
      • greenblack Re: autko 200 KM w okolicach 100 kPLN. 22.07.03, 14:19
        x-darekk-x napisał:

> a nie napisales w ogole jaki typ wozu go interesuje. van?
        > terenowy? sportowy? szybki? ekonomiczny? ...

A znajdź mi 200-konnego vana, terenówkę, sportwe za 100 tys.

Pozdrawiam
        • Gość: Bartek Re: autko 200 KM w okolicach 100 kPLN. IP: *.w3cache.trzebnica.net / 10.17.64.* / *.router.trzebnica.net 22.07.03, 14:26
          greenblack napisał:

> A znajdź mi 200-konnego vana, terenówkę, sportwe za 100 tys.

A proszę bardzo:-) Zafira OPC - 192 k.mech. za 108 tys.

• greenblack Re: autko 200 KM w okolicach 100 kPLN. 22.07.03, 14:35
            Gość portalu: Bartek napisał(a):

> A proszę bardzo:-) Zafira OPC - 192 k.mech. za 108 tys.

Brawo!;)

Pozdrawiam
        • Gość: mAbZ Re: autko 200 KM w okolicach 100 kPLN. IP: *.riksdagen.se 22.07.03, 14:28
          greenblack napisał:

Sportowe: napisałem powyżej, Honda CTR.
          W PL kosztuje 109.000 zł
          (w UE poniżej stu tys.)
          • greenblack Re: autko 200 KM w okolicach 100 kPLN. 22.07.03, 14:36

> Sportowe: napisałem powyżej, Honda CTR.

Skończ już tym pudełkiem z wiertarką pod maską;P To ma byćsamochód do
            codziennego użytku, a nie na tor. Widziałeś kiedyś polskie "drogi"?

> (w UE poniżej stu tys.)

A dokładnie ile?

Pozdrawiam
            • Gość: mAbZ Re: autko 200 KM w okolicach 100 kPLN. IP: *.riksdagen.se 22.07.03, 14:44
              greenblack napisał:

> > (w UE poniżej stu tys.)
              > A dokładnie ile?

W Szwecji w przeliczeniu około 92.000 zł
              • greenblack Re: autko 200 KM w okolicach 100 kPLN. 22.07.03, 14:47

> W Szwecji w przeliczeniu około 92.000 zł

To słabo - w Polsce 100900 zł. Niknejm, co z tą "dużą różnicą cen Hond" w
                Polsce i UE?

Pozdrawiam
                • Gość: Niknejm Re: autko 200 KM w okolicach 100 kPLN. IP: *.pg.com 22.07.03, 14:53
                  greenblack napisał:

> Gość portalu: mAbZ napisał(a):
                  >
                  > To słabo - w Polsce 100900 zł. Niknejm, co z tą "dużą różnicą cen Hond" w
                  > Polsce i UE?

Niemcy - lekko ponad 80000zł. Patrzyłem tak z rok temu. 20% to niemało. A
                  Szwecja ma wysokie podatki.

Pzdr
                  Niknejm
                  • Gość: mAbZ Re: autko 200 KM w okolicach 100 kPLN. IP: *.riksdagen.se 22.07.03, 14:56
                    Gość portalu: Niknejm napisał(a):

> Niemcy - lekko ponad 80000zł. Patrzyłem tak z rok temu.

www.honda-mueller-online.de/Neuwagen0403/Seiten/CivicTypeR_jpg_jpg.htm
                    "od 22.465 Euro"
                    To chyba ciut więcej niż 80.000 zł?
                    • Gość: Niknejm Re: autko 200 KM w okolicach 100 kPLN. IP: *.pg.com 22.07.03, 14:58

> Gość portalu: Niknejm napisał(a):
                      >
                      >
                      > > Niemcy - lekko ponad 80000zł. Patrzyłem tak z rok temu.
                      >
                      > www.honda-mueller-online.de/Neuwagen0403/Seiten/CivicTypeR_jpg_jpg.htm
                      > "od 22.465 Euro"
                      > To chyba ciut więcej niż 80.000 zł?

Kurs Euro się zmienił, a i cena w DE mogła ulec zmianom. Teraz wychodzi coś
                      koło 90000zł zatem. I tak 10% taniej niż w PL.

Pzdr
                      Niknejm
                      • greenblack Re: autko 200 KM w okolicach 100 kPLN. 22.07.03, 15:01

> > "od 22.465 Euro"
                        > > To chyba ciut więcej niż 80.000 zł?
                        >
                        > Kurs Euro się zmienił, a i cena w DE mogła ulec zmianom. Teraz wychodzi coś
                        > koło 90000zł zatem. I tak 10% taniej niż w PL.

A Ty umiesz liczyć? 22465*4,45 = 99969,25 zł.

Pozdrawiam
                        • Gość: Niknejm Re: autko 200 KM w okolicach 100 kPLN. IP: *.pg.com 22.07.03, 15:12
                          greenblack napisał:

> A Ty umiesz liczyć? 22465*4,45 = 99969,25 zł.

Nie umiem. Magistra kupiłem na bazarze. A co to znaczy "liczyć"? :-))

Qrka, to EUR już po 4.45? Nie nadążam... :-(

Pzdr
                          Niknejm
                • Gość: mAbZ Re: autko 200 KM w okolicach 100 kPLN. IP: *.riksdagen.se 22.07.03, 14:53
                  greenblack napisał:

> > W Szwecji w przeliczeniu około 92.000 zł
                  >
                  > To słabo - w Polsce 100900 zł. Niknejm, co z tą "dużą różnicą cen Hond" w
                  > Polsce i UE?

A nie przeskoczyło Ci jedno zero? ;-)
                  Wydaje mi się, że w Polsce kosztuje 109.000 zł.
                  A nawet jeśli to 9.000 zł też piechotą nie chodzi...
                  • Gość: Niknejm Re: autko 200 KM w okolicach 100 kPLN. IP: *.pg.com 22.07.03, 14:56

> A nie przeskoczyło Ci jedno zero? ;-)
                    > Wydaje mi się, że w Polsce kosztuje 109.000 zł.
                    > A nawet jeśli to 9.000 zł też piechotą nie chodzi...

W cennikach twardo piszą 100900. Może w egzemplarzach za 109000 chcą jakichś
                    dopłat za ekstrasy.
                    Patrz np. tutaj:
                    www.igmar.com.pl/index.php?dzial=samochody&model=3d&wybor=cennik
                    Pzdr
                    Niknejm
                    • greenblack Re: autko 200 KM w okolicach 100 kPLN. 22.07.03, 15:00
                      Cena jest 100900 zł.

Pozdrawiam
                      • Gość: Niknejm Re: autko 200 KM w okolicach 100 kPLN. IP: *.pg.com 22.07.03, 15:13
                        greenblack napisał:

> Cena jest 100900 zł.

Nie musisz po mnie powtarzać, w linku dałem cennik, ślepy jesteś? ;-))

Musiałem się zemścić za to 'nie umiesz liczyć' ;-))

Pzdr
                        Niknejm
                        • greenblack Re: autko 200 KM w okolicach 100 kPLN. 22.07.03, 15:51

> Nie musisz po mnie powtarzać, w linku dałem cennik, ślepy jesteś? ;-))
                          >
                          > Musiałem się zemścić za to 'nie umiesz liczyć' ;-))

A kto by tam w jakieś linki patrzł?;) Do tego stawiane przez Niknejma;)

Czyli różnica wynosi mniej niż 1000 zł, pomimo 35% cła. Co Ty na to Niknejmie?
                          Nadal twierdzisz, że Civic stanieje po wejściu do UE?

Pozdrawiam
                          • Gość: mAbZ Re: autko 200 KM w okolicach 100 kPLN. IP: *.riksdagen.se 22.07.03, 15:55
                            greenblack napisał:

> Czyli różnica wynosi mniej niż 1000 zł, pomimo 35% cła.
                            > Nadal twierdzisz, że Civic stanieje po wejściu do UE?

To chyba jakiś CUD że to samo auto jest tańsze w Szwecji niż w Niemczech.
                            Raczej wyjątek od reguły.
                          • Gość: Niknejm Re: autko 200 KM w okolicach 100 kPLN. IP: *.pg.com 22.07.03, 15:56
                            greenblack napisał:

> Gość portalu: Niknejm napisał(a):
                            >
                            >
                            > > Nie musisz po mnie powtarzać, w linku dałem cennik, ślepy jesteś? ;-))
                            > >
                            > > Musiałem się zemścić za to 'nie umiesz liczyć' ;-))
                            >
                            > A kto by tam w jakieś linki patrzł?;) Do tego stawiane przez Niknejma;)
                            >
                            > Czyli różnica wynosi mniej niż 1000 zł, pomimo 35% cła. Co Ty na to
                            > Niknejmie?
                            > Nadal twierdzisz, że Civic stanieje po wejściu do UE?

Zmienił się kurs Euro (znacznie wzrósł) a samochód nie zdrożał. Być może Honda
                            PL postanowiła mniej zarobic (albo nawet trochę stracić), żeby nie zmieniać
                            ceny auta po wejściu do Unii (jak cło spadnie). Nie wiem, nie mam wglądu w ich
                            księgi. Na logikę cena powinna spaść (35% vs 10% cła).

Pzdr
                            Niknejm
                            • franek-b Re: autko 200 KM w okolicach 100 kPLN. 22.07.03, 16:14

> Zmienił się kurs Euro (znacznie wzrósł) a samochód nie zdrożał. Być może
                              Honda
                              > PL postanowiła mniej zarobic (albo nawet trochę stracić), żeby nie zmieniać
                              > ceny auta po wejściu do Unii (jak cło spadnie). Nie wiem, nie mam wglądu w
                              ich
                              > księgi. Na logikę cena powinna spaść (35% vs 10% cła).
                              >
                              > Pzdr
                              > Niknejm

Pamietajcie, ze nie wiadomo w jakiej walucie honda pl prowadzi rozliczenia z
                              dostawcami. Jesli np dolarach czy tez jenach to wzmocnienie euro a oslabienie $
                              daje tylko hondzie jeszcze lepszy zarobek:-)))

Cheers
                              • Gość: mAbZ Re: autko 200 KM w okolicach 100 kPLN. IP: *.riksdagen.se 22.07.03, 16:19
                                franek-b napisał:

> Pamietajcie, ze nie wiadomo w jakiej walucie honda pl prowadzi rozliczenia z
                                > dostawcami. Jesli np dolarach czy tez jenach to [...]

Raczej wiadomo- w funtach.
                                Bo ta Honda jest produkowana (wyłącznie) w Wielkiej Brytanii.
                                • Gość: Niknejm Re: autko 200 KM w okolicach 100 kPLN. IP: *.pg.com 22.07.03, 16:21

> Raczej wiadomo- w funtach.
                                  > Bo ta Honda jest produkowana (wyłącznie) w Wielkiej Brytanii.

Zauważyłem, że firmy z GB faktury eksportowe (zwłaszcza poza EU) wystawiają w
                                  EUR. Nie wiem dlaczego.

Pzdr
                                  Niknejm
                                • greenblack Type-R z Anglii? 22.07.03, 16:30

> Raczej wiadomo- w funtach.
                                  > Bo ta Honda jest produkowana (wyłącznie) w Wielkiej Brytanii.

Przecież Niknejm twierdził, że Type-R pochodzi z Japonii. To jak to jest?

Pozdrawiam
                              • Gość: Niknejm Re: autko 200 KM w okolicach 100 kPLN. IP: *.pg.com 22.07.03, 16:20
                                franek-b napisał:

> Pamietajcie, ze nie wiadomo w jakiej walucie honda pl prowadzi rozliczenia z
                                > dostawcami. Jesli np dolarach czy tez jenach to wzmocnienie euro a oslabienie
                                > $ daje tylko hondzie jeszcze lepszy zarobek:-)))

Słuszna uwaga. Podejrzewam jednak, że w EUR, bo Cifki przychodzą z GB (tam są
                                montowane).

Pzdr
                                Niknejm
              • Gość: Dungood Re: autko 200 KM w okolicach 100 kPLN. IP: 57.67.177.* 22.07.03, 14:52
                Astra Coupe Turbo - ten sam silnik jak w Zafirze OPC a tańsza o 6 tys. w
                wersji podstawowej (tzn. bez skóry i kolorowego wyświetlacza LCD). 2.0L,
                192KM/250Nm, 7.5s 0-100km/h, 245km/h V-max, bagażnik 460L.
                • greenblack Re: autko 200 KM w okolicach 100 kPLN. 22.07.03, 14:54
                  Gość portalu: Dungood napisał(a):

> Astra Coupe Turbo

Przecież ma być limuzynowate = co najmniej 4 drzwi i wygodne.

Pozdrawiam
                  • Gość: Dungood Re: autko 200 KM w okolicach 100 kPLN. IP: 57.67.177.* 22.07.03, 14:59
                    Prawie się łapie :-) Ma co prawda 2. drzwi, ale siedzenia pasażerów z tyłu są
                    bardzo wygodne (2 ponadwymiarowe zamiast 3-osobowej kanapy) :-)
        • Gość: Niknejm Re: autko 200 KM w okolicach 100 kPLN. IP: *.pg.com 22.07.03, 14:49
          greenblack napisał:

No, rzeczony Cifek właśnie. Podpada pod sportowe, chyba, że jako sportowe
          uznamy tylko bolidy typu Lambo.

Ale tu nie wchodzi w rachubę.

Pzdr
          Niknejm
    • Gość: gosc Do Niknejma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.03, 00:26
      Czy Wy tam w tym P&G pracujecie czy tylko po forach zasuwacie ? :)
    • Gość: artur Re: autko 200 KM w okolicach 100 kPLN. IP: *.chello.pl 23.07.03, 00:26
      Zaproponuj koledze jakiegos uzywanego Saab'a (9-3 lub 9-5). Na pewno
      lepszy od Opla, no i robi wrazenie.
      Nowy w salonie kosztowalby troche wiecej.
    • fox Re: autko 200 KM w okolicach 100 kPLN. 23.07.03, 08:29
      Zapewniam, ze po przejechaniu się Vectrą 3.2 i Mondeo ST220 (o ile uda mu się
      takie dostać na jazdy testowe - mają je na pewno w centralach Opla i Forda)
      Twój znajomy nie będzie miał wątpliwości - własciwości jezdne, czyli coś co w
      aucie o takiej mocy jest bardzo istotne, przemawiają na korzyśc Forda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka