Gość: macio IP: *.polkomtel.com.pl 17.12.01, 15:52 co sądzicie o tym samochodzie pod względem ekonomicznym czy często się psują itp... Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: szatan Re: reno thalia IP: 10.128.128.* 17.12.01, 16:20 cześć! jak piszesz fonetycznie to pisz reno talia a jak chcesz poprawnie to Renault Thalia :))) jak ktoś ci ma cokolwiek powiedzieć o awaryjności jak chyba żaden z grupowiczów nie jeździ na tyle dużo żeby mieć po paru miesiącach z 50.000km?? poszukaj na pl.misc.samochody albo na forum(albo w dziale "oceń swoje auto") autocentrum.pl tam może ktoś zrobił ze 100.000km to ci napewno dużo powie..... poczekaj trochę....ja mam Thalię nie cały miesiąc i przejechane 6.200km dużo kilosów zrobię to ci powiema (a robię dużo więc długo nie będziesz musiał czekać :)) co do spalania.... poszukaj 25 stron wstecz o Thali trochę jest i o spalaniu też na początku(koniec listopada-zimno) podczas pierwszej jazdy 80km po Warszawie spaliła z 9L na setkę ale później na tym samym tankowaniu pojechałem w trasę i średnia wyszła 6.5l/100km (pręd.100km/h-110km/h) tylko że nadal auto powiedzmy docieram....do 3.000km nie przekraczałem 3500obr/min.....ani nie zchodziłem poniżej 1900obr/min(chyba że na 1 albo dwójce)...teraz kręce stopniowo nie więcej niż 4000obr/min... aha obecnie spalanie mniejsze niż na początku......ale dokładnie ci nie powiem.......mam thalię 1.4 98KM pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: S Re: reno thalia IP: 150.254.215.* 19.12.01, 10:53 Gość portalu: szatan napisał: > jak piszesz fonetycznie to pisz reno talia a jak chcesz poprawnie to Renault > Thalia :))) No, Szatan, ale dlaczego Ty piszesz >zchodziłem<? A teraz do rzeczy. Przejechalem na razie tylko 1500 i przewazaja u mnie oceny pozytywne. Najbardziej mnie boli jednak spalanie, poniewaz w miescie nie chce zejsc ponizej 8 (a spore odcinki to trasy szybkiego ruchu). Glupio rozwiazane klawisze do opuszczania szyb, trudno jest mi sie tez przyzwyczaic do klaksonu (w sytuacji awaryjnej uderzalem dlonia w poduche powietrzna i dopiero w ulamek sekundy pozniej uswiadomilem sobie, ze przeciez miesci sie to z boku). Przez pierwsze pare dni musialem tez przypominac sobie, ze wsteczny jest razem z jedynka. Samochod jest dosc szeroki, jak na tak w sumie male auto, totez wjezdzajac do garazu musze "lamac" lusterka, zeby ich nie "zostawic" po drodze... Silnik jest ok (mam wersje 75 KM), niezle hamulce, a - co dla mnie wazne - do samochodu moge sporo zapakowac. Pzdr Link Zgłoś
Gość: bolek Re: reno thalia IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 19.12.01, 11:50 Znam 1 właściciela talii, ale jak nastała zima to okrecil sie o drzewo (zwiewał przed ciezarówą) i ma przerwe w eksploatacji, ale mu sie nic nie stało. Auta po wypadku nie widziałem, ale mógł wybrać: odbudowa lub kasacja, więc było zdrowo walniete.PZDR Link Zgłoś
Gość: S Re: reno thalia IP: 150.254.215.* 19.12.01, 12:14 Bolek, chyba przeceniam swoją inteligencję, ale nie kumam: opisany przez Ciebie przypadek swiadczy raczej o kierowcy, niż o aucie - czy moze się mylę? Z góry dziękuję za sprostowanie. Link Zgłoś
Gość: bolek sprostowanie? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 19.12.01, 12:25 Świadczy w pewnym zakresie o tzw. bezpieczeństwie biernym talii, ta myśl przyświecała mojej wypowiedzi. Link Zgłoś