Dodaj do ulubionych

brawo dla trójmiasta

IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 11.08.03, 10:21
Byłem onegdaj w trójmieście na urlopie. jeździłem autem z pozatrójmiejską
rejestracją po gdańsku, sopocie, gdyni - przy zmianie pasa, włączaniu sie do
ruchu itp. wszędzie wpuszczano mnie bez problemu! kierowca z tyłu grzecznie
poczekał, nie podjeżdżał pod sam zderzak, ja wjechaem, podziękowałem i cześć.
jeździło mi się b. miło. całusy dla tych, którzy mnie przepuszczali!
Obserwuj wątek
    • wamal Re: brawo dla trójmiasta 11.08.03, 10:29
      Potwierdzam, rzeczywiście podczas kilkunastu przejazdów przez Trójmiasto
      (wyjazdy służbowe, auto Skoda SDI) nie zdarzyło mi się, by ktoś nie wpuścił
      mnie przed siebie, jeśli zasygnalizowałem migaczem chęć zmiany pasa. Ba, nawet
      nikt nie trąbnął na mnie, gdy odrobinę zagubiłem się na jakimś odrobinę
      zakręconym skrzyżowaniu (nie był to BŁędnik, tam naprawdę jest łatwo
      przejechać). pzdr.
      • betty-bt Re: brawo dla trójmiasta 11.08.03, 10:38
        nie ma sprawy, chlopaki. polecamy sie (oraz trojmiasto) na przyszlosc ;-)
        • Gość: Tomek F. Re: brawo dla trójmiasta IP: 195.116.99.* 11.08.03, 13:32
          Bardzo mi milo to slyszec. Dziekujemy za podziekowania.
          Tak na marginesie wydaje mi sie ze to zachowanie wynika z tego ze kierowcy sa
          mniej wkurwieni niz w innych miastach bo nie ma u nas duzych korkow. A brak
          wielkich korkow wynika z chcarakterystyki miasta. Nadmorskie miasto nie ma
          ksztaltu kola (jak sie patrzy na mape, w uproszczeniu mowiac) lecz prostokatu
          bo ciagnie sie wzdluz morza. To powoduje ze latwiej zapewnic komunikacje
          odpowiednia.
          • Gość: krzys Re: brawo dla trójmiasta IP: *.chello.pl 14.08.03, 20:59
            To zapraszam na łostowicką, warszawską i na zjazdy z tzw górnego tarasu w
            Gdańsku. Jak nie ma korków to proponuje wizytę u okulisty i psychologa.
            Dodatkowo dla nikogo nie jest zaskoczeniem, że to własnie podłużny kształt z
            jednej strony ograniczony morzem z drugiej wzgórzami morenowymi jest powodem
            dużych utrudnień komunikacyjnych w stosunku do miast na planie koła gdzie
            dojazd jest możliwy z każdej strony.
    • Gość: vojt Re: brawo dla trójmiasta IP: *.amg.gda.pl 14.08.03, 19:00
      To dla odmiany po Trójmieście jeździ banda debili nieużywających
      kierunkowskazów i pakujących się przed inne samochody bez pardonu. Ciekawe, że
      rejestracje takowych zwykle zaczynają się od litery W
      PZDR
      • Gość: Piotr Re: brawo dla trójmiasta IP: Cerber:* / 10.0.0.* 14.08.03, 22:52
        Gość portalu: vojt napisał(a):
        > To dla odmiany po Trójmieście jeździ banda debili nieużywających
        > kierunkowskazów i pakujących się przed inne samochody bez pardonu. Ciekawe,
        > rejestracje takowych zwykle zaczynają się od litery W
        > PZDR

zgadzam sie ze najgorzej u nas w trojmiescie jezdza posiadacze samochodow z
        rejestracja na W. Jezdza agresywnie, malo plynnie, nie uzywaja kierunkow i
        zajezdzaja droge. Jednak najczesciej sa to samochody sluzbowe a nie mieszkancy
        stolicy.
        • Gość: polokokt Re: brawo dla trójmiasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.03, 02:36
          na W to tez Wroclaw ma rejestracje o ile mi wiadomo
          Pozdrawiam
          • barkas Re: brawo dla trójmiasta 15.08.03, 21:48
            Gość portalu: polokokt napisał(a):

> na W to tez Wroclaw ma rejestracje o ile mi wiadomo
            > Pozdrawiam

Guzik prawda.
            Wrocław ma DW .....
            • Gość: Allegra Re: brawo dla trójmiasta IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.03, 16:41
              Nowy wrocek ma DW, ale na czarnych tablicach nadal zaczyna sie na W...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka