Dodaj do ulubionych

PZU zdziera

IP: *.pkobp.pl 31.12.01, 11:52
Niedługo bede musial wykupic pakiet (auto warte troche ponad 30000).Okazuje sie
ze w pzu wyszlo by cos kolo 2300 a w warcie 1750.Byłem jeszcze w hestii , ale
tam cos kolo 2800.Słyszałem że w w samopomocy moze by bylo jeszcze pare groszy
taniej. Warto więc trochę pochodzić i popytać.
Obserwuj wątek
    • Gość: slawek Re: PZU zdziera IP: *.pkobp.pl 31.12.01, 12:00
      I jeszcze jedno teraz mam pakiet w pzu ale z oczywistych wzgledów zrezygnuje na
      rzecz warty.Czy muszę robic jakieś dodatkowe ruchy i tak się zastanawiam czy na
      tym w przyszłości nie stracę ?Może ktoś się podziei swoimi doświadczeniami?
      Pozdrawiam wszystkich
      Dużo dobrego w Nowym Roku!!
    • Gość: mn Re: PZU zdziera IP: *.lubl.gazeta.pl 31.12.01, 12:12
      A sprobuj Ty zedrzec cos z agenta pzu. Ja kiedy "przechodzilem" do pzu to na dzien dobry gosc mi wyliczyl
      2400, wtedy powiedzialem DO WIDZENIA. Za pol godziny zadzwonil i zrobilo sie 1700, a rok pozniej to wymyslil
      jakis pakiet nie pakiet, takze juz zupelna rewelacja.
      • Gość: Artur Re: PZU zdziera IP: 213.158.197.* 31.12.01, 13:08
        Dokładnie tak. Miałem 4 lata bezwypadkowej jazdy (zniżka w PZU ale tylko na OC,
        bo AC nie miałem wykupionego). I z początkowych 11% wartości za pakiet zrobiło
        się po zgodzie kierownika oddziału 5.2%.

pozdrawiam

Artur
        • Gość: gosc Re: PZU zdziera IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 31.12.01, 15:44
          heh, ja probowalem tego w czterech oddzialach PZU, straszac, ze ide do Warty.
          Dopiero w czwartym mi sie udalo.
        • Gość: Mir Re: PZU zdziera IP: *.fancomp.com.pl 02.01.02, 11:13
          Też miałem pakiet , tylko że gdy przyszło do wypłaty odszkodowania okazało się
          że muszę zgodzić się na ich wycenę.
          • Gość: Tomi Re: PZU zdziera IP: *.*.*.* 02.01.02, 13:22
            Gość portalu: Mir napisał(a):

> Też miałem pakiet , tylko że gdy przyszło do wypłaty odszkodowania okazało się
            > że muszę zgodzić się na ich wycenę.

Dokładnie. Jeśli miałbym coś doradzić to równie dużą wagę jak do wielkości
            składki przykładałbym do warunków ubezpieczenia. Możesz bowiem zaoszczędzić parę
            setek, ale w razie szkody stracisz parę tysięcy.

Jeśli chodzi o firmy to zdecydowanie odradzam WARTĘ - ta firma ma swoich Klientów
            za nic. Np. potrafią po 2 latach przesłać wezwanie do zapłaty, naliczać odsetki i
            straszyć sądem za ratę składki, która zapłaciłeś w terminie. Klient ma odpowiadać
            za ich balagan w papierach. W razie szkody traktują Klienta jak nagorszego
            smiecia, kantuja na kazdym kroku, inne kryteria wyceny samochodu stosują przy
            naliczaniu składki a inne w razie szkody. Ja juz z nimi swoje przeszedlem i mam
            dosc szarpania sie o moje pieniadze.

Nie wiem czy w PZU jest lepiej - moze tak samo - ale jedno wiem - wszystko tylko
            nie WARTA ....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka