ajdaho110 22.05.08, 21:29 rozgladam sie za kupnem tego samochodu,ale to co czytam na tym forum troche mnie zraziło Link Zgłoś Obserwuj wątek
iberia.pl Re: do posiadaczy, opel astra 2 22.05.08, 21:59 nie wiem co wyczytales na forum, astra od ojca wkrotce skonczy rok, ma przejechane blisko 30 tys km i jest poki co bezawaryjna. Silnik 1,4. Link Zgłoś
pepi_2 Re: do posiadaczy, opel astra 2 22.05.08, 22:13 Miałem 9 lat astre I ( od nowości) praktycznie zero problemów tylko 2 razy zmieniałem akumulator - no ale w 90% u mnie jazda w mieście :)) aha i przewody wysokiego napięcia Teraz mam II i na razie wszystko ok :)) Myślę ,że to niezły wybór Link Zgłoś
bambo.pl Re: do posiadaczy, opel astra 2 23.05.08, 18:15 Mam astrę II 1,7 CDTI - jeśli szukasz samochodu do jazdy - jest super jeżdzi jeżdzi jeżdzi nic się nie psuje - jesli szukasz auta do zabawy lans etc. no cóż ..... Link Zgłoś
simon_r Re: do posiadaczy, opel astra 2 23.05.08, 18:30 a moja się spsuła dwa razy w ciągu roku... raz pompa wodna a potem jeszcze chłodnica... albo odwrotnie.. juz nie pamiętam. Generalnie to Astra II jest w miare poprawnym samochodem... jeździ nie najgorzej aczkolwiek w wersji 1,7CDTI jest paskudnie podsterowna co zimą troche może człowieka zestresować. Mi osobiście najbardziej w Astrze na nerwy działały manetki przy kierownicy. Dopóki nie padało to było OK ale jak tylko zaczynał się deszcz to mnie Astra do szału doprowadzała (jak każdy Opel zresztą.. bo w Corsie było to samo). A konkretnie chodzi o to jak wygląda sterowanie wycieraczkami - albo spryskiwacz albo tył... albo praca przerywana albo ciagła i nic po srodku!!... co to znaczy nic po środku?.. ano wygląda to tak - w każdym normalnym samochodzie gdy masz włączona pracę przerywaną to jak Cię mija TIR z naprzeciwka możesz delatnie przytrzymać wajchę do góry (bez zakliku) a wycieraczki tak długo jak trzymasz będa jechac na max.. w Astrze jest to niemożliwe. Możecie powiedzieć, że się czepiam... ale mnie to naprawdę wqu..ało bo duzo jeżdżę i lubię jak auto robi to co od niego chcę. ------------------- Sudoku wciąga.. Link Zgłoś
tocqueville Re: do posiadaczy, opel astra 2 24.05.08, 01:20 hmmm... w astrze II, która jeździłem mogłem przytrzymać rączkę wycieraczki (bez zakliku) i wycieraczka ścierała zachlapaną szybę Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Za kupnem się rozglądasz? 23.05.08, 18:41 A po co, skoro cię zraziło czytanie? Link Zgłoś
tocqueville ocena: czwórka 23.05.08, 20:13 Samochód bardzo poprawny, choć bez szaleństw. Dobry do przemieszczania się z jednego miejsca w drugie. Prowadzi się przyzwoicie. Atutem jest duży prześwit - bez problemu wjeżdża na polskie krawężniki - nie ma strachu, że próbując zaparkować porysujesz/urwiesz zderzak. Bagażnik pojemny (we wszystkich wersjach). W środku miejsca wystarczająco dla 4 osób (kierowca ma dużo przestrzeni). Dobre lusterka boczne (niby szczegół, ale przydatny). Części stosunkowo tanie, duża sieć warsztatów obeznanych z oplami. Spalanie... zależy od silnika, ale nie ma co liczyć na wielkie oszczędności. Pali mniej więcej tyle, co inne auta w klasie. Ocena: 4 w skali 1-6. Link Zgłoś
mniammniam3 Jeździłem 8 lat 24.05.08, 00:18 Astrą II kupioną w maju 1999 r. Silnik 1,4 16 zaworowy w tamtej wersji był jak na taką pojemność bardzo żwawy i palił umiarkowanie. jedyny minus - konieczność wymiany rozrządu przy 60 tys. km, Było to zalecenie producenta, bo zdarzały się przypadki zrywania pasków rozrządu. Poza tym nic się nie działo. Wymiana żarówki w przednich reflektorach bardzo łatwa (to też ważne !). Zrobiłem na niej ponad 100.000 km i dałem synowi, który nadal jeździ i chwali sobie (jeszcze na oryginalnych amortyzatorach). I jeszcze jedno. Na przeglądy nie żałowałem pieniędzy i co roku robiłem je w autoryzowanej stacji Opla, w której kupiłem ten samochód. Wychodziło to trochę drożej niż u "pana Kazia" ale nigdy się nie zawiodłem na jakości obsługi. Link Zgłoś
meriviorz Re: do posiadaczy, opel astra 2 24.05.08, 17:57 Nowej nie polecam. Dlaczego? Otóż w Gliwicach konczy sie produkcja tego modelu wiec fabryka czysci magazyny i ładuja tam wszystko co kiedyś nie przeszło kontroli technicznej i zalegało na składzie. Jeżeli szukasz auta Z gliwic to tylko w rocznikach 2004 do połowy 2007. Zresztą tak jest we wiekszosci fabryk.Modele produkowane w Antwerpi skonczyły sie w 2003, a w Bochum produkowali tylko kombi. Masz wiec jakiś wybór[teoretycznie] Link Zgłoś