Dodaj do ulubionych

Ale to forum zchamiało. Zostawcie właścieli Skód w

IP: *.k.mcnet.pl 06.10.03, 12:41
spokoju!! Ujadanie na właścieli Skód i ich samochody przypomina mi sytuację
kiedy koneser wina idzie do monopolowego i tłumaczy miejscowym menelom, że
jabcoki są dupy. No i co z tego, że są do dupy?! Oni i tak będą je pili, bo
ich na nic innego nie stać. Nie mają wykształcenia, pochodzą z patologicznych
rodzin, kradną, żyją z dnia nad dzień, a wszyscy naokoło gardzą nimi, śmieją
się z nich i pokazują dzieciom jako antyprzykład. A przecież ludzie nie są
równi, jedni są mądrzejsi drudzy głupsi i tak jak należy pomagać i opiekować
się menelami, aby w końcu przestali nimi być, taką samą opieką i
współczuciem należy otoczyć właścicieli Skód. To kudzie biedni,
niedoinformowani, często zwyczajnie oszukani. I to bez wyjątku czy jest to
Fabia za 40tys. czy Superb za 130. Jeżeli ktoś kupuje Skodę to znaczy , że ma
kompleks niższości, znaczy, że go poniżano, gardzono nim, tłamszono i nawet
jak go stać na samochód za ponad 100 tys. to kupuje Superba bo dalej czuje
się gorszy. Tym ludzion należy pomóc, pokazać drogę, wytłumaczyć, że robią
sobie coraz większą krzywdę wręcz są masochistami, bo jeżdżąc Skodą narażają
się cały czas na to samo co ich spotykało w dzieciństwie, szkole, potem pracy
i domu. Nikt nie osiągnie sukcesu jeżdżąc Skodą, a przecież zawsze jest
alternatywa nie tylko dla Superba , ale i dla Fabii. To straszne, że tyle
nieszczęcia jeździ po naszych ulicach.
Obserwuj wątek
    • h.i.p Re: Ale to forum zchamiało. Zostawcie właścieli S 06.10.03, 12:59
      Gość portalu: Stanley napisał(a):

> spokoju!! Ujadanie na właścieli Skód i ich samochody przypomina mi sytuację
      > kiedy koneser wina idzie do monopolowego i tłumaczy miejscowym menelom, że
      > jabcoki są dupy. No i co z tego, że są do dupy?! Oni i tak będą je pili, bo
      > ich na nic innego nie stać. Nie mają wykształcenia, pochodzą z patologicznych
      > rodzin, kradną, żyją z dnia nad dzień, a wszyscy naokoło gardzą nimi, śmieją
      > się z nich i pokazują dzieciom jako antyprzykład. A przecież ludzie nie są
      > równi, jedni są mądrzejsi drudzy głupsi i tak jak należy pomagać i opiekować
      > się menelami, aby w końcu przestali nimi być, taką samą opieką i
      > współczuciem należy otoczyć właścicieli Skód. To kudzie biedni,
      > niedoinformowani, często zwyczajnie oszukani. I to bez wyjątku czy jest to
      > Fabia za 40tys. czy Superb za 130. Jeżeli ktoś kupuje Skodę to znaczy , że ma
      > kompleks niższości, znaczy, że go poniżano, gardzono nim, tłamszono i nawet
      > jak go stać na samochód za ponad 100 tys. to kupuje Superba bo dalej czuje
      > się gorszy. Tym ludzion należy pomóc, pokazać drogę, wytłumaczyć, że robią
      > sobie coraz większą krzywdę wręcz są masochistami, bo jeżdżąc Skodą narażają
      > się cały czas na to samo co ich spotykało w dzieciństwie, szkole, potem pracy
      > i domu. Nikt nie osiągnie sukcesu jeżdżąc Skodą, a przecież zawsze jest
      > alternatywa nie tylko dla Superba , ale i dla Fabii. To straszne, że tyle
      > nieszczęcia jeździ po naszych ulicach.

hip: Wreszcie powstało forum dla upośledzonych intelektualnie i emocjonalnie
      infantylnych prostaczków. Tutaj znajdą ujście swoim cierpieniom spowodowanym
      tym, że ktoś jeździ akurat takim a nie innym samochodem, że kupił lepszy pojazd
      za mniejsze pieniądze, albo tym, że po prostu traktuje swoje auto normalnie bez
      fabiofobowych i innych emocji.
      Forum dla dzieciaków przekrzykujących się: a mój tatuś to ma forda a twój tatuś
      gównianego fiata, jest gupi i ma wszy.
      To forum umrze, bo głupota jest efemeryczna i nic nie znaczy. Jest zerem nie
      dającym żadnych efektów i nie tworzącym żadnej wartości. Tak jak żadnej
      wartości nie tworzą głupcy nie mający nic do powiedzenia poza tym, że skody to
      burakowozy i wykrzykującymi "mój tatuś to jest mądry bo mi kupił alfa romeo".
      Dzieci, powrócicie do piaskownicy ze swoimi gówniarskimi pokrzykiwaniami.
      Szybciej niż myślicie.
      • Gość: Stanley Re: Ale to forum zchamiało. Zostawcie właścieli S IP: *.k.mcnet.pl 06.10.03, 19:08
        Cieszę się, że załapałeś/aś, że przypieprzam właścicielom Skód - to świadczy o
        twojej inteligencji. Jakkolwiek nie wysilałem się specjalnie pisząc tego posta
        dziwie się, że nawołujesz do odrzucenia emocji i wyzywasz od infantylnych
        prostaczków ludzi, którzy się na samochodach znają. Samochód z punktu widzenia
        kupującego to konsumpcja, a nie inwestycja. A więc jeżeli konsumpcja, to jego
        zakup wcale nie musi opierać się na racjonalnych przesłankach. Owszem, emocje
        są tu bardzo ważne bo wg mnie każdemu zależy chyba na tym żeby jeździć
        samochodem ładnym, nowoczesnym i niezawodnym. A Skoda (poza gronem ich
        właścicieli) tylko źle się kojarzy, więc stąd twierdzę, że ci właściciele to
        idioci, zakompleksieni debile nie mający pojęcia o samochodach i motoryzacji.
        Skoda to gówno. Tak jak Czesi to zasrany naród. A facet, który nie przywiązuje
        wagi do własnego samochodu to ciota. Więc albo jesteś ciotą albo pod nickiem
        h.i.p kryje się baba. W obu wypadkach tracimy czas. Pomimo inteligencji jesteś
        oślizły jak Havelek i szmondowaty jak Szwejk..
        • h.i.p Re: Ale to forum zchamiało. Zostawcie właścieli S 07.10.03, 07:52

twierdzę, że ci właściciele to
          > idioci, zakompleksieni debile nie mający pojęcia o samochodach i motoryzacji.
          > Skoda to gówno. Tak jak Czesi to zasrany naród. A facet, który nie
          przywiązuje
          > wagi do własnego samochodu to ciota. Więc albo jesteś ciotą albo pod nickiem
          > h.i.p kryje się baba. W obu wypadkach tracimy czas. Pomimo inteligencji
          jesteś
          > oślizły jak Havelek i szmondowaty jak Szwejk..

hip: Oto kultura osobista typowego drobnomieszczańskiego gnojka, który zamiast
          samochodu kupuje znaczek na masce, montuje rynnę i worki na śmieci i pierdzi
          tym gównem po to aby wszyscy mogli podziwiać jaki to "mądry" umysł posiada i
          wie co dobre a co złe.
          Popisz się jeszcze swoim chamstwem tu na forum i na szosie. Bo widzę, że tylko
          na to stać takiego ćwoczka.
          Ale to, że chamstwa i zbydlęcenia aż nadto w tym kraju (szczególnie wśród
          gnojów, których tatusie nachapali się kosztem innych) to wiemy i znamy. Gorzej
          to to bydło pcha się wszędzie bezczelnie ze swoim chamstwem.
          A o skodach, ciasny umyśle, możesz pisać dalej co chcesz. W końcu możesz nawet
          z nienawiści do marki samochodowej rozwalać wszystkim skodom szyby -
          podejrzewam, że to w stylu takiego prostaka jak ty. Ośmieszasz się tylko i
          kompromitujesz. Nie pierwszy raz zresztą.
          Dla ciebie Czesi to zasrany naród. A dla mnie hołota twojego pokroju to jeszcze
          coś gorszego.
          • Gość: Stanley Re: Ale to forum zchamiało. Zostawcie właścieli S IP: *.k.mcnet.pl 07.10.03, 11:58
            Doceniam, że mi odpisałeś/(aś?). Starałem się być łagodny i naprawdę nie
            mieszać cię z błotem. Piszę co myślę i nie mam zamiaru zasłaniać się
            pustosłowiem i frazesami. Nie chciałem cię obrazić tylko najwyżej wylać ci
            kubeł zimnej wody na łeb. Skoro czujesz się urażony to przepraszam.
            A co do meritum, nie wiem czemu ciągle piszesz o tatusiach kupujących synkom
            Alfy Romeo itd. Nie mam już 18 lat i dawno kupuje samochody sobie sam. Rynek
            samochodowy znam bardzo dobrze i wiem jak bardzo Skoda zaszkodziła polskiej
            motoryzacji - to główny powód dlaczego jej nie lubię. Uważam, że należy
            ubolewać nad faktem, że tak wielu ludzi wybiera Skodę, bo świadczy to o tym
            jacy są biedni i jak niewiele wiedzą o samochodach. To naprawdę bardzo kiepska
            technika. Być może taktyka ośmieszania ich nie jest najlepsza bo oni i tak będą
            kupować Skody, ale właśnie w ten sposób paradoksalnie pogłębiają własną nędzę
            wspierając pepików, a nie krajową produkcję.
            • kempal Re: Ale to forum zchamiało. Zostawcie właścieli S 07.10.03, 12:18

> To naprawdę bardzo kiepska
              > technika. Być może taktyka ośmieszania ich nie jest najlepsza bo oni i tak
              > będą kupować Skody, ale właśnie w ten sposób paradoksalnie pogłębiają własną
              > nędzę wspierając pepików, a nie krajową produkcję.

Nie przesadzaj Stanley, co do kiepskiej techniki. Do tej pory jeździłem właśnie
              produkcją krajową - która właśnie odwrotnie niż mówisz wysysała forsę z mojego
              portfela. Co mam wspierać - samochód z którego po pół roku odpada tapicerka i
              trzy razy jest w serwisie. Sorry, ale mam to gdzieś. Śmiejesz się,
              mówisz "pepiki", a jeździłem dwoma Fabiami, znam kilku właścicieli tego auta,
              sam też mam Fabię i powiem Ci - nachodzi mnie smutna refleksja - że nie są one
              z Żerania. Acha i zastanów się nad swoją dosyć pochopną oceną ludzi, kupujących
              ten samochód, ludzi których nie znasz i, ze Twoje wymysły/domysły czym się oni
              kierowali przy wyborze samochodu mogą być po prostu nietrafione.
              • h.i.p Re: Ale to forum zchamiało. Zostawcie właścieli S 07.10.03, 12:38
                Kupuje się taki samochód jaki komu odpowiada: cenowo, wizualnie, pod względem
                wyposażenia itd. Jeśli dla kogoś ważny jest znaczek firmowy - proszę bardzo.
                Dla mnie to śmieszne bo śmierdzi pospolitym snobizmem, ale to jego wybór i ma
                do tego prawo. Ktoś inny sobie kupi ładę albo dacię - auta powszechnie uważane
                za awaryjne albo źle spasowane - też jego wybór. Daleki jestem od nazywania go
                idiotą, burakiem i ciotą. Dywagacje na temat wyższości skody nad fiatem czy
                odwrotnie albo wyższości peugeota nad skodą mnie śmieszą. Znam ludzi, którzy
                kupili VW albo forda i klną na czym świat stoi, bo co chwila odwiedzają
                serwisy. I dziwią się: jak to k...wa, VW a takie gówno? A zapłacili za niego
                tyle, że ja nawet bym 3/4 tej ceny nie dał.
                I druga strona: mnóstwo ludzi kupuje samochody używane, stare, ba nawet
                powypadkowe graty nie nadające się do bezpiecznego użytkowania. I co? Czyn oni
                wykazują tę mądrość znawcy aut? Pewnie tak bo lepsza ściągnięta na lawecie alfa
                po niewiadomych przejściach niż nowa skoda fabia. Dla snoba - tak, dla mnie -
                nie.
                pozdrawiam przedmówcę
                • kempal Re: Ale to forum zchamiało. Zostawcie właścieli S 07.10.03, 13:31
                  Dochodzi jeszcze kwestia potrzeby. Gdybym był samotnym facetem wybrałbym P207,
                  ale to po prostu za mały samochód na małą rodzinę + pies, wózek i składane
                  łóżeczko. W Fabii mieścimy się bez problemu. A co do "szarych ludzi" - cóż,
                  hmm... łatwo być "kolorowym" jak się ma 100000 na koncie i tyle. Nie chciałem
                  używanego, a tej wielkości i za tą cenę było jeszcze Punto. Tak się składa, że
                  miałem okazję widzieć jak wygląda po roku - odpadająca tapicerka, trzeszczące
                  dosłownie wszystko, dwa razy w serwisie (raz sprawa poważna). Dlatego wybrałem
                  Skodę, bo znałem je od innej strony. Naprawdę nie wiem skąd biorą się te
                  bezsensowne ataki.

Pozdrawiam
                  • h.i.p Re: Ale to forum zchamiało. Zostawcie właścieli S 07.10.03, 13:44
                    kempal napisał:

Naprawdę nie wiem skąd biorą się te
                    > bezsensowne ataki.

hip: Przyczyny są różne. Pisałem o facecie, który kupił VW polo za duże
                    pieniądze i co miesiąc jest w warsztacie. W skodzie jest wiele z VW więc nie
                    mógł przeboleć, że inni kupili fabie za 10 tys. mniej i serwisy odwiedzają
                    tylko przy okazji przeglądów okresowych.
                    pozdr
                    • kempal Re: Ale to forum zchamiało. Zostawcie właścieli S 07.10.03, 14:03
                      To jedno, ale sądząc po tych "pepikach" i "niszczeniu narodowego przemysłu"
                      wygląda to na zwykłą narodową zawiść - oni potrafią, a my nie, więc trzeba
                      przywalić. Przykre to bardzo :(
                      Poza tym, taka już nasz narodowa cecha - po co ktos ma się cieszyć z nowego
                      samochodu, nie? Trzeba mu przecież zepsuć humor, wmówić, że jest debilem,
                      burakiem, ćwokiem, nie?
                      Zastanówcie się nad sobą panowie frustraci.

Pozdrawiam przedmówcę
                      • h.i.p Re: Ale to forum zchamiało. Zostawcie właścieli S 07.10.03, 14:19
                        kempal napisał:

> To jedno, ale sądząc po tych "pepikach" i "niszczeniu narodowego przemysłu"
                        > wygląda to na zwykłą narodową zawiść - oni potrafią, a my nie, więc trzeba
                        > przywalić. Przykre to bardzo :(
                        > Poza tym, taka już nasz narodowa cecha - po co ktos ma się cieszyć z nowego
                        > samochodu, nie? Trzeba mu przecież zepsuć humor, wmówić, że jest debilem,
                        > burakiem, ćwokiem, nie?
                        > Zastanówcie się nad sobą panowie frustraci.

hip: Zgadzam się. Najsmutniejsze jest to, że ci frustraci nie rozumieją, że ich
                        wściekłość i obrzucanie obelgami prowadzi tylko do ich własnej kompromitacji.
                        Większość i tak będzie kupować to co im najbardziej odpowiada. Ja nie bardzo
                        wierzę, że kampania reklamowa skody miała decydujący wpływ na wielkość
                        sprzedaży. Po prostu dla ogromnej części tego społeczeństwa taki właśnie
                        samochód za taką cenę jest obecnie odpowiedni, i tyle. Za kilka lat to się
                        zmieni. Ja przewiduję, że prym będzie wiodła toyota corolla (a może coś
                        innego). I wtedy zobaczysz jak ta sama banda prostaczków przerzuci się z
                        obelgami ze skody na toyotę. Taka ich natura.
                        pozdr
                        • Gość: Stanley Re: IP: *.k.mcnet.pl 07.10.03, 14:34
                          Rozmawiacie sobie tak miło próbując udowodnić, że Skoda to optymalny wybór, po
                          co przepłacać, ci co kupują VW to frajerzy itd. Nie wiem czy to próba tworzenia
                          filozofii dla usprawiedliwienia własnych niedomagań finansowych czy
                          rzeczywiście tak myślicie. Gdyby ktoś dał wam milion dolarów to dalej
                          jeździlibyście Skodą?? Panowie nie ośmieszajcie się. Nie dorabiajcie też
                          etykietki tym co mają od was więcej i lepiej znają się na samochodach. Ja
                          bardzo bym chciał żeby najbardziej popularnym samochodem w Polsce była Toyota
                          Corolla i na pewno nie będę się pastwił nad Toyotą, bo to obektywnie dużo
                          lepsze i nowocześniejsze samochody. Przykład z Dacią jest trafiony - to takie
                          samo nieporozumienie jak Skoda. Niestety w oczach liderów rynku samochodowego
                          wciąż jesteśmy krajem trzeciego świata, bo ciągle tyle dziadostwa można tu
                          ludziom wcisnąć.
                          • h.i.p Myśleć - to się przydaje. 07.10.03, 14:43
                            Skoda okazała się optymalnym wyborem dla wielu. I to ich prawo wybrać taki
                            właśnie samochód.
                            To po pierwsze.
                            Po drugie: znam snoboćwoków, którym się wydaje, że jak mają alfę albo bmw, a
                            nie stać ich tak naprawdę na czyste skarpetki, to są kimś. Znam też ludzi
                            mających szacunek, dyrektorów szanowanych firm, którzy jeżdżą skodami albo
                            daewoo. I w niczym nie ujmuje im to szacunku dla nich. Po prostu różne są
                            środowiska. W srodowisku snoboćwoków ważny jest znaczek na masce. W innych
                            środowiskach - zupełnie coś innego.
                            • Gość: Kec Re: Myśleć - to się przydaje. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.03, 11:10
                              Nie rozumiem dlaczego wciąż podejmujecie wątki
                              oszczercze wobec właścicieli skody.
                              Przychodzi mi na myśl, że a Wami też nie do końca
                              wszystko w porządku (te dyskusje do niczego nie prowadzą,
                              a Stanley ma z Was niezły ubaw).

Poza tym mam do Ciebie h.i.p. kilka pytań.
                              Tak się składa, że kupiłem niedawno trochę lepszy samochód
                              niż skoda fabia - z salonu(a nie mam jeszcze 30 lat)
                              mimo, że fabia kombi byłaby wystarczająca na moje potrzeby.
                              1. Czy to oznacza, że komuś coś ukradłem?
                              (jak zaczynałem pracować parę lat temu - jeździłem PKS-em)
                              2. Czy to znaczy, że dostałem go od tatusia bądź jakiegoś wujka?
                              3. CZy to znaczy, że moja rodzina głoduje?
                              (żona ma swój samochód)
                              4. Czy to znaczy, że jestem snobem?
                              (bo mam inny znaczek niż skoda)
                              5. Czy to znaczy, że jestem nowobogackim ćwokiem?
                              (bo kupiłem więcej niż potrzebuję)

Nie musisz odpowiadać na moje pytania.
                              Przemyśl jednak sprawę, przestań obrażać ludzi
                              dlatego, że ktoś Ci nadepnął na odcisk
                              i nie odpowiadaj więcej na takie posty
                              bo źle to o Tobie świadczy, a wątki te i tak wymrą.

ps
                              Mnie zawsze uczono, że jak ktoś ma więcej niż ja
                              to widocznie jest mądrzejszy i należy się od niego uczyć,
                              a nie wyśmiewać, że kupił sobie droższe auto a i tak się psuje.

pozdrawiam
                              • h.i.p Re: Myśleć - to się przydaje. 08.10.03, 12:15
                                Gość portalu: Kec napisał(a):

> Poza tym mam do Ciebie h.i.p. kilka pytań.
                                > Tak się składa, że kupiłem niedawno trochę lepszy samochód
                                > niż skoda fabia - z salonu(a nie mam jeszcze 30 lat)
                                > mimo, że fabia kombi byłaby wystarczająca na moje potrzeby.
                                > 1. Czy to oznacza, że komuś coś ukradłem?
                                > (jak zaczynałem pracować parę lat temu - jeździłem PKS-em)
                                > 2. Czy to znaczy, że dostałem go od tatusia bądź jakiegoś wujka?
                                > 3. CZy to znaczy, że moja rodzina głoduje?
                                > (żona ma swój samochód)
                                > 4. Czy to znaczy, że jestem snobem?
                                > (bo mam inny znaczek niż skoda)
                                > 5. Czy to znaczy, że jestem nowobogackim ćwokiem?
                                > (bo kupiłem więcej niż potrzebuję)

hip: Chyba wiesz jaka jest odpowiedź na te pytania. Jeśli nie to zastanów się
                                raz jeszcze i raz jeszcze je zadaj, a ja dam wyczerpującą odpowiedź.

> Nie musisz odpowiadać na moje pytania.
                                > Przemyśl jednak sprawę, przestań obrażać ludzi
                                > dlatego, że ktoś Ci nadepnął na odcisk

hip: Czy nie widzisz obraźliwych sformułowań w wypowiedziach Stanleya? Moja
                                odpowiedź jest tylko reakcją.

> i nie odpowiadaj więcej na takie posty

hip: Tu chyba masz rację.

> bo źle to o Tobie świadczy,

hip: Czasem mnie coś bulwersuje. Szczególnie prostackie chamstwo. Wtedy pod
                                wpływem emocji odpowiadam. Ale rzeczywiście chyba masz rację, że nie warto.

a wątki te i tak wymrą.

hip: tu też się zgadzam.

> Mnie zawsze uczono, że jak ktoś ma więcej niż ja
                                > to widocznie jest mądrzejszy i należy się od niego uczyć,

hip: To źle Cię uczono.

> a nie wyśmiewać, że kupił sobie droższe auto a i tak się psuje.

hip: Nie wyśmiewam. Coś Ci się pomieszało. Daję tylko przykład pokrętnego
                                myślenia. Jak kupił droższe auto i mu się psuje, to niech nie odgrywa się na
                                innych szydząc z tego, że kupili tańsze. Tylko niech po prostu przyzna, że
                                popełnił błąd, albo że miał pecha.
                                Wartościowanie ludzi poprzez cenę jego samochodu jest prostackie.
                                A chamstwem jest szydzenie z kogoś kto uczciwie pracuje i kupuje sobie takie
                                auto na jakie go stać. To chamstwo w czystej postaci. Wolę uczciwego i
                                kulturalnego człowieka w cc 700 niż sk...syna w bmw. Do tego ostatniego zresztą
                                nie mam ani szacunku, ani podziwu, ani zazdrości. Gardzę jeno.
                                • Gość: Kec Re: Myśleć - to się przydaje. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.03, 13:09
                                  h.i.p napisał:
                                  > Wolę uczciwego i kulturalnego człowieka w cc 700
                                  > niż sk...syna w bmw. Do tego ostatniego zresztą
                                  > nie mam ani szacunku, ani podziwu, ani zazdrości. Gardzę jeno.

Gdyby tak było nie odpisywałbyś na prowokacje.
                                  Poza tym błędnie zakładasz, że ten co ma bmw to sk...syn
                                  (w ten sposób sam wartościujesz wg stanu posiadania, tylko w drugą stronę).
                                  Ja znam wielu ludzi majętnych, na poziomie, choć zdarzają się i chamiska.
                                  Jeśli Ty takich nie znasz - mogę jedynie nad tym ubolewać.

ps
                                  Uczono mnie dobrze, bo na stan ducha i kieszeni nie narzekam.

pozdrawiam
                                  • h.i.p Re: Myśleć - to się przydaje. 08.10.03, 13:22

> Poza tym błędnie zakładasz, że ten co ma bmw to sk...syn

hip: Błędnie Ci się wydaje, że ja coś takiego zakładam. To inni twierdzą, że
                                    posiadacze tańszych samochodów są gorsi i wartościują ich według znaczka na
                                    masce. Ja daję przykład, że bezwartościowym człowiekiem może być nie ten w cc
                                    ale ten w bmw. Nie formułuję tu żadnych reguł, bo takich reguł po prostu nie
                                    ma.

> (w ten sposób sam wartościujesz wg stanu posiadania, tylko w drugą stronę).

hip: Nie. Daję tylko przykład odwrotny na dowód bezmyślności rozumowania
                                    Stanleya i jemu podobnych.

> Ja znam wielu ludzi majętnych, na poziomie, choć zdarzają się i chamiska.
                                    > Jeśli Ty takich nie znasz - mogę jedynie nad tym ubolewać.

hip: Oczywiście, że znam. Dlatego powtarzam: nie ma reguły i wartościowanie
                                    człowieka na podstawie jego portfela to prostactwo myślowe.

> Uczono mnie dobrze, bo na stan ducha i kieszeni nie narzekam.

hip: To akurat jedno z drugim nie musi mieć związku.
                                    A propos: nie znasz majętnych sk...synów, którzy fortuny zdobyli nieuczciwie?
                                    Są też majętni cwaniacy, kombinatorzy, którzy nielegalnie nachapali się, a przy
                                    tym są inteligentni i zdolni. Też takich darzysz szacunkiem i podziwem i
                                    chciałbyś się od nich uczyć? Jeśli tak to czego?
                                    pozdr
                                    • Gość: Kec Re: Myśleć - to się przydaje. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.03, 14:05
                                      > A propos: nie znasz majętnych sk...synów, którzy fortuny zdobyli nieuczciwie?
                                      > Są też majętni cwaniacy, kombinatorzy, którzy nielegalnie nachapali się, a
                                      przy
                                      >
                                      > tym są inteligentni i zdolni. Też takich darzysz szacunkiem i podziwem i
                                      > chciałbyś się od nich uczyć? Jeśli tak to czego?
                                      > pozdr

Osobiście znam tylko jednego, który dorobił się wyzyskiem innych,
                                      a i to nie za wiele.
                                      O innych takich tylko słyszałem (to "wielki" świat, z którym nie mam
                                      nic wspólnego) i nie o nich myślałem mówiąc, że należy uczyć się
                                      od bogatszych.
                                      Reasumując tych oszustów, co to po trupach do celu, nie jest aż tak wielu
                                      (pewnie ułamek procenta z 40 mln Polaków, więc proszę nie uogólniaj).
                                      A i nazywanie ćwokami tych co mając ok. 40 tys. zł kupują
                                      np. dwu- trzyletnią avenzis zamiast np. nowej fabii też nie jest OK
                                      (a które z tych aut jest lepsze to dyskusyjna sprawa).
                                      Nie każdy kto kupuje używane, przywozi dzwona z zagranicy.

pozdrawiam
                                      • h.i.p Re: Myśleć - to się przydaje. 08.10.03, 14:19

> Reasumując tych oszustów, co to po trupach do celu, nie jest aż tak wielu
                                        > (pewnie ułamek procenta z 40 mln Polaków, więc proszę nie uogólniaj).

hip: Ja tylko cały czas podaję przykłady, nie zamierzając uogólniać ani wrzucać
                                        wszystkich do jednego wora. Zmierzam do tego, że tu nie ma jednoznacznej reguły.

> A i nazywanie ćwokami tych co mając ok. 40 tys. zł kupują
                                        > np. dwu- trzyletnią avenzis zamiast np. nowej fabii też nie jest OK
                                        > (a które z tych aut jest lepsze to dyskusyjna sprawa).

hip: Daleki jestem od tego. Ćwokiem nazwę tego, który kupuje 3-letnią avensis
                                        po to między innymi aby wrzeszczeć wokoło, że posiadacze gorszych lub
                                        fabrycznie tańszych aut to ćwierćinteligenci, nieudacznicy i cioty.

> Nie każdy kto kupuje używane, przywozi dzwona z zagranicy.

hip: Ależ oczywiście. I ja o tych, którzy kupują używanego bo tak sobie
                                        skalkulowali i taki jest im po prostu potrzebny, tutaj nie mówię. A nawet jeśli
                                        snobowi potrzebny jest znaczek na masce, a nie samochód - to jego sprawa. Tylko
                                        niech nie wrzeszczy, że kupujący nową fabię albo fiata uno to debil i burak. Bo
                                        to on właśnie jest burakiem i chamem.
                                        pozdr
                          • Gość: Paweł Re: IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.11.03, 22:25
                            Wiesz gdybym miał tyle forsy to nie kupował bym żadnych : skód, Volkswagenów,
                            fordów, fiatów, audi itd., tylko bentleya arnage.A że nie mam forsy na tyle to
                            mam fabię , w tej cenie mogłem mieć forda fiestę, renault clio, P206, gorzej
                            wyposażonego polo, ale wybrałem skodę, no i co z tego kolego ?
                    • valdek.usa Nie wiem co to sa duze pieniadze, ale 07.10.03, 14:18
                      powiedzmy ze kupil VW za 40,000zl. Tzn, ze gdyby kupil skode to mogl wplacic
                      30000zl na konto procentowe. 5% tzn 1500zl na rok. 5 lat tzn 7500zl procentu,
                      czyli mialby 37500zl po pieciu latach (przed podatkiem) i 'stara' skode.
                      Pytanie: czy facet ze skoda czy tez facet z VW jest ma wiecej rozumu. Wg mnie
                      to ten z VW jest menelem...
                  • valdek.usa Kempal, wyrzuc psa. Po ch. wozisz mu d. 07.10.03, 14:14
                    w samochodzie? Czy ty liczysz ile kosztuje wozenie tego zasranca? Dlatego nie
                    masz 10 tysiecy na koncie.
                • valdek.usa VW Beetle to gowno. Dlaczego zaprzestano 07.10.03, 14:13
                  produkcji jak byl taki fajny i doskonale retro, hehehehehe
              • valdek.usa Stanley, kupilem rower. Czy jestem Chinczykiem? 07.10.03, 14:12
                • Gość: Stanley Ja mam rower Mercedes Benz za 12000. IP: *.k.mcnet.pl 07.10.03, 14:26
                  To chyba już jakąś Skodę za to można kupić :)) A tak na poważnie w pewnych
                  środowiskach trzeba mieć odpowiednie buty, garnitur , zegarek, a na spotkania
                  sportowo-towarzyskie także rower. Jeżeli jeździsz badziewiem z supermarketu za
                  500zł to jesteś Chińczykiem, a jeżeli czymś lepszym to masz pozycję. Proste.
                  Tak samo jak ze Skodą. Masz Skodę, znaczy się gówno znaczysz, masz lepszy
                  samochód zaczynasz się liczyć.
                  • h.i.p Re: Ja mam rower Mercedes Benz za 12000. 07.10.03, 14:35

Masz Skodę, znaczy się gówno znaczysz, masz lepszy
                    > samochód zaczynasz się liczyć.

hip: Chyba pęknę ze śmiechu!!!
                    Od razu widzę dresiarzy w bmw. Ci to mają dopiero pozycję w społeczeństwie.
                    Dawno takiego dowcipu nie słyszałem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                  • kempal Re: Ja mam rower Mercedes Benz za 12000. 07.10.03, 14:38

> To chyba już jakąś Skodę za to można kupić :)) A tak na poważnie w pewnych
                    > środowiskach trzeba mieć odpowiednie buty, garnitur , zegarek, a na spotkania
                    > sportowo-towarzyskie także rower. Jeżeli jeździsz badziewiem z supermarketu
                    za
                    > 500zł to jesteś Chińczykiem, a jeżeli czymś lepszym to masz pozycję. Proste.
                    > Tak samo jak ze Skodą. Masz Skodę, znaczy się gówno znaczysz, masz lepszy
                    > samochód zaczynasz się liczyć.

"Gratuluję" wyznacznika wartości. Cieszę się, ze jestem z innych kręgów, gdzie
                    liczy się ktoś kto ma coś ciekawego do powiedzenia, o kulturze osobistej nie
                    wspominając.

• Gość: Stanley Re: Ja mam rower Mercedes Benz za 12000. IP: *.k.mcnet.pl 07.10.03, 14:45
                      Nie masz mi czego gratulować. Ja nie wartościuję. Nie mówie czy to dobrze , że
                      tak jest czy źle. Ale tak jest. Jesteś profesorem ze Skodą masz pozycję niższą
                      niż "przedsiębiorca" z BMW. Takie jest życie. Oczywiście najlepiej jest być
                      profesorem z BMW, a najgorzej przedsiębiorcą ze Skodą - i pomimo pewnych
                      stereotypów na temat dresów itd. wszystko idzie w tym kierunku. Ludzie
                      wykształceni, szanowani, z osiągnięciami i oczywiście pieniędzmi będą jeździć
                      bMW i Mercedesami, a ich lokaje Skodami. A lepiej żebyć był kulturalnym lokajem
                      i miał coś do powiedzenia niż niczego nie kojarzącym jełopem. Tu się
                      zgodzę..
                      • kempal Re: Ja mam rower Mercedes Benz za 12000. 07.10.03, 15:16
                        Ja nie dorabiam ideologi. Mówię tylko, że kupuję taki samochód na jaki mnie
                        stać i staram się wybierać najlepiej w ramach środków jakimi na to dysponuję.
                        Pewnie, ze Corolla jest o niebo lepsza, ale kosztuje też prawie dwa razy tyle.
                        To wszystko. Jeśli kupiłbym droższy (lepszy) samochód, to jakimś kosztem, np.
                        płacenia rat i rezygnacji z pewnego standardu życia. A tego nie chcę bo
                        samochód dla mnie ma wartość nie prestiżową, a użytkową. Kwestia wyboru.
                        • h.i.p Re: Ja mam rower Mercedes Benz za 12000. 08.10.03, 07:41
                          kempal napisał:

> Ja nie dorabiam ideologi. Mówię tylko, że kupuję taki samochód na jaki mnie
                          > stać i staram się wybierać najlepiej w ramach środków jakimi na to dysponuję.
                          > Pewnie, ze Corolla jest o niebo lepsza, ale kosztuje też prawie dwa razy
                          tyle.
                          > To wszystko. Jeśli kupiłbym droższy (lepszy) samochód, to jakimś kosztem, np.
                          > płacenia rat i rezygnacji z pewnego standardu życia. A tego nie chcę bo
                          > samochód dla mnie ma wartość nie prestiżową, a użytkową. Kwestia wyboru.

hip: Pozerowi i snobowi tego nie wytłumaczysz. On będzie żarł kartofle
                          białoruskie, ale pójdzie na giełdę i kupi sobie kradzioną alfę za 15 tys. Dla
                          prestiżu zamontuje sobie jeszcze pierdzącą rurę fi 30 cm i obowiązkowe szyby
                          oklejane czarnym workiem na śmieci. Wtedy będzie miał poczucie wartości
                          (oczywiście w swoim środowisku). Bo w nowej skodzie za 35 tys. snobek czuje się
                          fatalnie :)
                          pozdr
                          • Gość: STanley h.i.p żebyś wiedział... IP: *.k.mcnet.pl 10.10.03, 16:07
                            wszystko co napisałeś to prawda..kradziona Alfa za 15 tys. z czarnymi szybami i
                            rurą od traktora ma więcej prestiżu niż nowiutki Superb. I powiem ci więcej,
                            właściciel takiej Alfy ma więcej szacunku do siebie i na większy szacunek
                            zasługuje niż frajer jeżdżący Skodą. Ty zupełnie nie czujesz tej różnicy, nie
                            rozumiesz, że jeżdżąc Skodą się ośmieszasz. Nie wiem co ci mam jeszcze napisać
                            żebyś oprzytomniał - Skoda to nie wyrok możesz ją sprzedać ! Po cholerę tak jej
                            bronisz?!
                            • h.i.p Re: h.i.p żebyś wiedział... 13.10.03, 08:13
                              Gość portalu: STanley napisał(a):

> wszystko co napisałeś to prawda..kradziona Alfa za 15 tys. z czarnymi szybami
                              i
                              >
                              > rurą od traktora ma więcej prestiżu niż nowiutki Superb.

hip: W środowiścu ćwoków i intelektualnych degeneratów - z pewnością.

I powiem ci więcej,
                              > właściciel takiej Alfy ma więcej szacunku do siebie i na większy szacunek
                              > zasługuje niż frajer jeżdżący Skodą. Ty zupełnie nie czujesz tej różnicy, nie
                              > rozumiesz, że jeżdżąc Skodą się ośmieszasz. Nie wiem co ci mam jeszcze
                              napisać
                              > żebyś oprzytomniał - Skoda to nie wyrok możesz ją sprzedać ! Po cholerę tak
                              jej
                              bronisz?!

hip: Lepiej kup sobie worek białoruskich ziemniaków na zimę. A o skodzie
                              pogadaj z kumplami z Wołomina oblepiającymi szyby workami na śmieci. Albo ze
                              złodziejami alf. Bo tu się kompromitujesz.
            • valdek.usa Skoda nie zaszkodzila polskiej motoryzacji, Stanle 07.10.03, 14:10
              Co zaszkodzilo to miliony gratow sprowadzanych z wysypisk w Niemczech. Daewoo i
              caly interes z Korea. Zamkniecie wlasnej produkcji samochodow. Zerwanie
              dlugoletniej kooperacji z Fiatem.
              • kempal Re: Skoda nie zaszkodzila polskiej motoryzacji, S 07.10.03, 14:15
                Dokładnie - zwłaszcza te powypadkowe wraki z Niemiec i Holandii. No, ale nie
                miły znaczka Skoda :)))

Pozdrawiam
                • valdek.usa Re: Skoda nie zaszkodzila polskiej motoryzacji, S 07.10.03, 14:24
                  osobiscie uwazam skode za doskonaly samochod na warunki polskie. Podobnym
                  samochodem jak skoda sa na zachodzie Ople (GM) i wlasnie takimi jezdze. Sa to
                  samochody kategorii gniotsia nie lamiotsia. Czy ludzie przesiada sie na Toyoty?
                  Mozliwe ale nie bedzie to madra decyzja jak przyjdzie wymienic przod czy kupic
                  filtr powietrza. Skoda wlasciwie utrzymana to jest to. A tak przy okazji, to
                  wyrzuc tego spa w cholere i bedziesz mial i wiecej pieniedzy i wiecej miejsca...
                  • Gość: mr x Re: Skoda nie zaszkodzila polskiej motoryzacji, S IP: *.toya.net.pl 13.10.03, 21:56
                    No to co powiesz na ten ideal gdy porównasz ceny: Opel Corsa kosztuje tyle co
                    Fabia. wymiary wnetrza i gabaryty tych aut sa podobne. (Mozna sprawdzic)
                    Parametry równiesz. Marketingowcy skody zrobili jednak ze skody auto rodzinne
                    a ludzie z opla nie okłamuja klientow i nazywaja to auto autem miejskim. Skoda
                    Octavia cena prawie identyczna z Astrą II. Wymiary wnetrza (nie liczyc
                    bagażnika) sa porównywalne, tylko znow mamy marketing. Wszakrze fachowcy od
                    skody wmowili naiwnym ludziom ze Octavia to prawie pasat! No a ci z opla znow
                    byli uczciwi i kompakta nazywali kompaktem... Dlatego trzeba byc burakiem zeby
                    dac sie nabrac... Osobiscie gdybym mial wybor nowa Corolla i Octavia nawet bym
                    sie nie zastanawial, albo Fabia i nowa Fiesta (a taki wybor jest bo ceny tych
                    aut sa porownywalne).
              • Gość: Stanley Re: Skoda nie zaszkodzila polskiej motoryzacji, S IP: *.k.mcnet.pl 07.10.03, 14:39
                Wszystko prawda, tylko nie w tej kolejnośći. Najpierw Kulczyk uratował Skodę
                (patriota) sprowadzając kilkadziesiąt tysięcy Favoritek, potem polski rząd dał
                dupy w negocjacjach z Fiatem robiąc im wakacje podatkowe i nie zabezpieczając
                własnych interesów i dopiero potem był interes z Koreą jak już wiadomo było, że
                VW jest w Skodzie. Interes z Daewoo to była próba znalezienia przeciwwagi dla
                Skody i VW niestety na dobrych intencjach się skończyło i mamy to co mamy.
            • Gość: skodziara Re: Ale to forum zchamiało. Zostawcie właścieli S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.03, 19:54
              kocham skodę, jestem biedną głupią babą, która skodą jeździ już, tu uważaj, 8
              rok -nie znam się na samochodach. krajowa produkcja jest rewelacyjna, a ciebie
              Stanley mam w dupie
          • Gość: Niezależny Ty HIP-opotam też jesteś opętany.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.03, 10:31
            Gość ma Fabiofibie a Ty masz "Tuningfobie" więc możesz podać mu rękę.
            • h.i.p Re: Ty HIP-opotam też jesteś opętany.. 13.10.03, 10:44
              Gość portalu: Niezależny napisał(a):

> Gość ma Fabiofibie a Ty masz "Tuningfobie" więc możesz podać mu rękę.

hip: Zgadza się. Nie cierpie tuningowców, ich chamstwa i zbydlęcenia. Tak samo
              jak nie cierpię, kłamców, dresiarzy, kieszonkowców, kiboli. Podobnie jak ćwoków
              szczających w windach i drobnych pijaczków włamujących się do domków
              letniskowych. Nie znoszę też bandytów i innej swołoczy, darmozjadów i
              cwaniaczków. Nie cierpię też ludzi pokroju Stanleya, a więc ręki nie podam.

• Gość: Niezależny Re: Ty HIP-opotam też jesteś opętany.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.03, 11:16
                Ktoś pisał o zalążkach shisofrni u Stanleya, w takim razie Ty równnież je masz.
                Twoja agresja wobec ludzi ulepszajacych swoje samochody, szybko jeżdżących itp.
                jest identyczna do agresji, którą budzi widok skody u Stanleya, druida czy
                szpaka, a wiec diagnoza taka sama - zburzenia emocjonalne - tylko czynniki je
                wywołujace nieco inne.
                • h.i.p Re: Ty HIP-opotam też jesteś opętany.. 13.10.03, 11:24

> Ktoś pisał o zalążkach shisofrni u Stanleya, w takim razie Ty równnież je
                  masz.
                  >
                  > Twoja agresja wobec ludzi ulepszajacych swoje samochody, szybko jeżdżących
                  itp.
                  >
                  > jest identyczna do agresji, którą budzi widok skody u Stanleya, druida czy
                  > szpaka, a wiec diagnoza taka sama - zburzenia emocjonalne - tylko czynniki je
                  > wywołujace nieco inne.

hip: Różnicy może nie dostrzegasz, to przykre. To albo zabużenia w rozwoju
                  intelektualnym, albo celowe zakładanie klapek na oczy. Dezaprobatę dla łamania
                  prawa i chamstwa porównujesz do dezaprobaty dla kierowców skod.
                  Czyżbyś miał jakieś problemy z logicznym myśleniem?
                  • h.i.p Re: Ty HIP-opotam też jesteś opętany.. 13.10.03, 11:27
                    h.i.p napisał:

zabużenia w

hip: Oczywiście zaburzenia. Przepraszam Zabużan :)
                  • Gość: Niezależny Re: Ty HIP-opotam też jesteś opętany.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.03, 11:42
                    A jakie przepisy łamie ktos kto założy sobie spojler na bagażniku, lub obniży
                    zawieszenie?

No cóż pozostawie Cie z tym problemem samego.
                    • h.i.p Re: Ty HIP-opotam też jesteś opętany.. 13.10.03, 12:07

> A jakie przepisy łamie ktos kto założy sobie spojler na bagażniku, lub obniży
                      > zawieszenie?
                      >
                      > No cóż pozostawie Cie z tym problemem samego.

hip: A gdzie napisałem, że założenie spojlera to łamanie przepisów?

A jak założy spojler, który jest zamocowany nieprawidłowo (bo własnej produkcji
                      i montowany w stodole pana Stasia) i mu odpada w czasie jazdy to jest w zgodzie
                      z przepisami?

• valdek.usa Stanley, samochod nie jest inwestycja. Kropka. 07.10.03, 14:08
    • valdek.usa Re: Ale to forum zchamiało. Zostawcie właścieli S 07.10.03, 14:06
      czyli jak kupisz 'lepszy samochod' to zaraz bedziesz 'kims lepszym', nie?
      Uwazaj tylko czy pieniadze przyplywaja szybciej niz odplywaja....
    • iwusia uuuuuuuuu ale kolega dowartościowany 09.10.03, 15:24
      ja widze to tak:
      Pan Stanley pracuje sobie w firmie X jako chłopiec na posyłki. Codziennie do
      pracy dojeżdzą śmierdzącymi autobusami, w pracy pije wstrętna kawe z autoamtu a
      na sniadanie zjada kanapki zrobione przez mamusie. W ciągu dnia jest conajmnie
      100 razy opierdzielany przez swojego szefa który nie lubi jak się robi co
      dziesięc minut przerwe na papierosa albo siusiu. codziennie rano Stanley wstaje
      z mysla że dzisiaj temu draniowi pokaże! co on jest wart!....ale zawsze kończy
      się na tym że z przylepiona twarza do szyby patrzy zazdrośnie jak szef odjezdza
      do swojego pięknego apartamentu swoja piękna lsniąca skoda superb.
      pozdrawiam i proponuje zastanowic się nad soba:)))
      • Gość: joko Re: uuuuuuuuu ale kolega dowartościowany IP: *.anetka.provider.pl 10.10.03, 08:54
        I tak trzymać!!!!!!
        • kempal Re: uuuuuuuuu ale kolega dowartościowany 10.10.03, 09:43
          ...a Stanley pali ze złością kolejnego fajka, rozglądając się nerwowo czy szef
          nie idzie, a tu jeszcze siku się chce. Jednocześnie w jego skołatanym umyśle
          kiełkuję wspaniały plan. Taaa... wreszcie mu pokaże, pokaże co jest wart
          i...... przebije mu opony w tej Skodzie, cichcem, po zmroku... Ale mu pokaże!
          Czyn godny prawdziwego twardziela.
          Ale nie ciesz się Stanley, szef dostał w gratisie zimówki, przyjedzie i znów
          będzie opieprzał.

I teraz powiedz - miło Ci jest, jak się z Ciebie śmieją? Jak Ci dorabiają
          życiorys i mówią za Ciebie kim jesteś, choć wcale Cie nie znają. Zastanów się
          nad sobą człowieku i pomyśl po co piszesz takie bzdury jak te w tym wątku.
          ... a potem jeszcze raz się zastanów, bo widzę, ze jeszcze nie dotarło.

• Gość: Stanley iwusio i Wy kochani powyżej IP: *.k.mcnet.pl 10.10.03, 15:57
            właśnie robię nabór do firmy i wiecie co ? Wprowadziłem agentom HR nowy
            parametr "samochód jakim jeździ kandydat". Jak ktoś ma Skodę jego CV ląduje w
            koszu. Bo zasrańców nie będę zatrudniał.
            Niecierpliwie czekam na kolejny rozdział jak to Stanley dostaje w d....od życia
            (pisane przez autorów wyraźnie na podstawie własnych doświadczeń). Naprawdę
            przykro mi, że macie w życiu tak ciężko - proponuję - sprzedajcie wasze skody,
            zepchnijcie do rowu, nie wiem, oddajcie Aloszy, a zobaczycie Z DNIA NA DZIEŃ
            wasze życie stanie się lepsze.
            • iwusia jeśli już to iwusiu, 10.10.03, 18:54
              ale co ja tam bede wymagać....
              Fantastyczne kryteria doboru pracowników masz, życze powodzenia choć bez
              przekonania.
              a jakże! na podstawie własnych doświadczeń pisałam, tyle razy widziałam
              rozpłaszczoną twarz Stanleya na szybie, gdy odjeżdżałam do domu swoją lśniącą
              skodą superb:))))
              jakbyśmy poszli Stanley za twoją radą to z kogo byś się naśmiewał?, alez my
              dbamy o twoje poczucie humoru:)))
              a tak na marginesie nie wiedziałam że na oddziałach zamkniętych jest dostęp do
              internetu:)))
              mimo wszystko pozdrawiam:))
              • h.i.p Re: jeśli już to iwusiu, 13.10.03, 08:17
                iwusia napisała:

> ale co ja tam bede wymagać....
                > Fantastyczne kryteria doboru pracowników masz, życze powodzenia choć bez
                > przekonania.

hip: Wiesz, są takie "firmy", których "pracownicy" jeżdżą kradzionymi alfami i
                bmw. Cechą charakterystyczną są czarne szyby i ryczące wydechy. A
                ci "pracownicy" na ogół mają wygolone łby.
                pozdr
            • kempal Re: iwusio i Wy kochani powyżej 13.10.03, 09:56
              ... nie Stanley, to nie ma nic wspólnego z samochodami, Ty po prostu jesteś
              chory :(((
              Wypisujesz bzdury, w które nikt nie wierzy. Cha, cha - "prowadzę nabór".
              Każdy szanujący się właściciel firmy zesrałby się ze śmiechu na
              tekie "kryteria". Po tym wpisie jeszcze bardziej się odkryłeś i myślę, że
              Iwusia faktycznie ma rację. Nawet jeśli robisz sobie jaja, to i tak wszystko ma
              swoje podstawy. Jeśli nie - jeszcze gorzej. Mania wielkości, niespełnione
              ambicje, frustracja, być może jakieś skrzywienia psychiczne - to Twój
              problem, - nie marka samochodu. Internet to wygodna rzecz, nie? :))), ale
              uważaj -
              - tak dla ciekawości wczoraj pokazałem siostrze (jest dyplomowanym
              psychologiem) Twoje wpisy. Powiedziała - albo (co najbardziej prawdopodobne)
              ktoś robi sobie jaja, tzn jakiś idiota, który nia spełnia się na innych
              płaszczyznach, więc czerpie przyjemność z takich "popisów", albo (mało
              prawdopodobne, ale możliwe) początki schizofrenii...
              • h.i.p Re: iwusio i Wy kochani powyżej 13.10.03, 10:05
                kempal napisał:

Mania wielkości, niespełnione
                > ambicje, frustracja, być może jakieś skrzywienia psychiczne - to Twój
                > problem, - nie marka samochodu. Internet to wygodna rzecz, nie? :))), ale
                > uważaj -
                > - tak dla ciekawości wczoraj pokazałem siostrze (jest dyplomowanym
                > psychologiem) Twoje wpisy. Powiedziała - albo (co najbardziej prawdopodobne)
                > ktoś robi sobie jaja, tzn jakiś idiota, który nia spełnia się na innych
                > płaszczyznach, więc czerpie przyjemność z takich "popisów", albo (mało
                > prawdopodobne, ale możliwe) początki schizofrenii...

hip: Kiedyś jakiś osobnik podpisujący się Stanley chwalił się na forum, że po
                mieście jeździ 160 czy 170, a ci co jeżdżą wolniej to frajerzy i powinni mu
                ustępować drogi. Podejrzewam, że to ten sam psychopata.
                I wszystko wydaje się zgadzać - masz prawdopodobnie rację, kempal.
                pozdr
            • Gość: J. Czy Alfa jest lepsza od Skody? (n/t) IP: 217.153.142.* 13.10.03, 10:36
              • Gość: Stanley MAM 156 GTA, Z KTÓRĄ SKODĄ MAM SIĘ PORÓWNAĆ ?? IP: *.k.mcnet.pl 21.10.03, 16:29
                Superb 2.8 V6 ?? A może Tudor ? Uważam GTA za największą pomyłkę jaką do tej
                pory zrobiłem przy zakupie samochodu, jednak do debilizmu (koniecznego do
                zakupu Skody) mi jeszcze sporo brakuje.
                • von-koza No to mam pytanie. 22.10.03, 08:49
                  Co tu robisz w takim razie, Stanley na tym forum ???
                  To świetnie, że masz 156-tkę, ale czytaj uważnie - to forum ma nazwe SKODA.
                  Przylazłeś tu, by obrażać ludzi, czy żeby sie pochwalić wózkiem?
                  Daj spokój... :(((
                  • Gość: Stanley Re: No to mam pytanie. IP: *.k.mcnet.pl 22.10.03, 12:45
                    Chwalić się nie ma czym, właśnie zmieniam samochód i czuję sporą ulgę. A
                    zajrzałem tu bo wkurza mnie to , że ciągle jesteśmy jako naród takimi dziadami
                    i Skoda przez to robi w Polsce taką karierę.
                    • h.i.p Re: No to mam pytanie. 22.10.03, 12:56

> Chwalić się nie ma czym, właśnie zmieniam samochód i czuję sporą ulgę. A
                      > zajrzałem tu bo wkurza mnie to , że ciągle jesteśmy jako naród takimi
                      dziadami
                      > i Skoda przez to robi w Polsce taką karierę.

hip: I myślisz, że jak Polacy zaczną kupować alfy to przeistoczą się w bogaczy?
                      Popełnisz 2 błędy w rozumowaniu: 1. posiadanie alfy nie świadczy o majętności,
                      i 2. jest odwrotnie tzn. jak Polska będzie bogatszym krajem to ludzie będą
                      kupować droższe samochody, ale nie znaczy to wcale że będą to AR.
                • h.i.p Re: MAM 156 GTA, Z KTÓRĄ SKODĄ MAM SIĘ PORÓWNAĆ ? 22.10.03, 08:53

> Superb 2.8 V6 ?? A może Tudor ? Uważam GTA za największą pomyłkę jaką do tej
                  > pory zrobiłem przy zakupie samochodu, jednak do debilizmu (koniecznego do
                  > zakupu Skody) mi jeszcze sporo brakuje.

hipJuż wielokrotnie słyszałem opinie, że alfy kupują zboczeńcy seksualni. To
                  argument poziomem równy twojemu o właścicielach skod. I równie trafny, zapewne.
                  • Gość: Stanley Re: MAM 156 GTA, Z KTÓRĄ SKODĄ MAM SIĘ PORÓWNAĆ ? IP: *.k.mcnet.pl 22.10.03, 12:41
                    No chyba masz rację, ostatnio kręcą mnie 16 latki...
                    • Gość: jj Re: MAM 156 GTA, Z KTÓRĄ SKODĄ MAM SIĘ PORÓWNAĆ ? IP: *.acn.waw.pl 25.10.03, 16:43
                      Mnie kreci twoja matka. Dobrze i tanio robi loda.
                      • Gość: Woj Re: MAM 156 GTA, Z KTÓRĄ SKODĄ MAM SIĘ PORÓWNAĆ ? IP: 62.29.254.* 20.11.03, 20:54
                        No tu zes brachu przesadzil! Jak stanleya nie lubie, tak teraz naleza Ci sie
                        becki.
                        Poleci to na konto Bogu ducha winnych Skodziarzy, ze chamy i prostaki... a Ty
                        zapewne Skody nie masz... GTA zapewne tez nie...
                        • Gość: Stanley Re: IP: *.k.mcnet.pl 02.12.03, 13:26
                          Za późno Woj.. za późno. Już to napisał. Dziwię się tylko, że nadając z
                          jakiegoś rynsztoku on w ogóle pisać umie.

A Ty miałeś pretensje, że skodziarzy frajerami nazwałem...
    • iwusia Stanley chyba sie wystraszył 13.10.03, 12:59
      albo odcieli mu dostęp.
      Nie chce mi sie zastanawiac co zamiast mózgu ma Stanley w głowie ale tak na
      pierwszy rzut oka skłaniam sie ku jednemu, poprostu tam nic nie ma....a tak juz
      powaznie to Stanley najprawdopodobniej chciał uskutecznic wielka prowokacje co
      mu sie po części udało tylko szkoda że mu pary zabrakło gdy ktos nie złapał
      haczyka lecz próbuje wyrwać wedkę.

aha ktos tu się pytał czy alfa jest lepsza od skody. Jasne że tak!!! Nowa alfa
      156 to faktycznie mój samochód marzeń.....ale octavią tez mi sie dobrze
      jeździ:))))))

ps. Stanley halo!!! napisałam jasno czym jezdże masz pole do
      popisu....marcheweczka dynda...:)))
      • kempal Re: Stanley chyba sie wystraszył 13.10.03, 13:23
        iwusia napisała:

> ps. Stanley halo!!! napisałam jasno czym jezdże masz pole do
        > popisu....marcheweczka dynda...:)))

"Marcheweczka dynda" - taaa.. cha, cha, to może być powód tych frustracji :)))
        Zaraz jednak nasz potentat marketingowy wprowadzi nową rubrykę w CV. Przyjęci
        będą tylko ci którym "marcheweczka" tylko i wyłącznie dynda - nikt pod tym
        względem nie może być w firmie lepszy od szefa :)))
    • Gość: mr x Re: Ale to forum zchamiało. Zostawcie właścieli S IP: *.toya.net.pl 13.10.03, 21:43
      Brawo! Pozdreowienia! ;) My czesto nie ujadamy tylko im tlumaczymy, ale
      sprobuj cos wytlumaczyc menelowi... ;)
      • kempal Re: Ale to forum zchamiało. Zostawcie właścieli S 14.10.03, 09:03
        Gość portalu: mr x napisał(a):

> Brawo! Pozdreowienia! ;) My czesto nie ujadamy tylko im tlumaczymy, ale
        > sprobuj cos wytlumaczyc menelowi... ;)

Taaak ??? To wytłumacz proszę wreszcie, bo na razie jak widzę stać was tylko na
        chamskie obrażanie. Nie widziałem jeszcze ani jednego rzeczowego, obiektywnie
        prawdziwego argumentu. Tylko steki obraźliwych epitetów i to nawet nie pod
        adresem samochodów, a raczej właścicieli. To ma być to rzeczowe tłumaczenie ???
        • Gość: antyskoda Re: Ale to forum zchamiało. Zostawcie właścieli S IP: *.p.lodz.pl 20.10.03, 15:27
          Rzeczowych argumentów jest cała masa, ale one do was nie docierają... Skoda
          może najgorszym autem nie jest ale na pewno nie jest to auto na poziomie
          Toyoty! Jednak kosztuje tyle samo! Yaris = Fabia - ta sama klasa segment B
          (fabia jest autem rodzinnym tylko według marketingowców Skodyi skodziarzy),
          Octavia = Corolla auta klasy C (Skodziarze nagminie mylą Octavie z Pasatem ale
          to tez efekt bardzo skutecznego marketingu skody!)
          • von-koza Re: Ale to forum zchamiało. Zostawcie właścieli S 20.10.03, 16:01
            Gość portalu: antyskoda napisał(a):

> Rzeczowych argumentów jest cała masa, ale one do was nie docierają... Skoda
            > może najgorszym autem nie jest ale na pewno nie jest to auto na poziomie
            > Toyoty!

Nie jest - zgoda, ale nie kosztuje jak piszesz tyle samo, bo Fabię Classic
            kupisz za 34000, a najtańsza Yaris ponad 40000. Dla jednego mała różnica, dla
            innego spora. Ja wiem, że Yaris ma standardowo ABS i (chyba) cztery poduszki,
            ale różnica tych 6 tyś. to starcza na ubezpieczenie po roku i parę litrów
            paliwa. Poza tym (i dla mnie to było istotniejsze), mimo, że Fabia NIE jest
            samochodem rodzinnym, to jak by nie było, jest od Yarisa sporo większa -
            zwłaszcza z tyłu. Przy okazji za te same pieniążki fajny jest P206, tyle że to
            samo - ciut przymały.

> Octavia = Corolla auta klasy C (Skodziarze nagminie mylą Octavie z Pasatem
            > ale to tez efekt bardzo skutecznego marketingu skody!)

Tu masz rację. Fabia jest na płycie Polo, a Octavia na "Golfie" i nikt, (a
            przynajmniej) ja nie zamierza z tym polemizować. Jednak przyznasz, że Fabia
            mimo tej samej płyty jest nieco większa od Polo.

Poza wszystkim, dzięki za normalne, rzeczowe, bez nadmiaru emocji uwagi.
            Pozdrawiam
            • valdek.usa Re: Ale to forum zchamiało. Zostawcie właścieli S 21.10.03, 18:57
              ABS wcale nie jest takim wspanialym wynalazkiem bo i tak bardzo szybko sie
              psuje i przestaje dzialac czyli masz normalne hamulce...

Proponuje te 6000zl wplacic na fundusz oszczednosciowy i pogadamy za 5 lat o
              zaletach twojego zakupu za 40,000.
      • Gość: Miki Menel z Tipo = Mr X IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.03, 10:02
        Przecież wiadomo, że jego AR z rynną w zadku to technicznie Fiat Tipo ze
        znaczkiem AR. Następny burak ze szwalni. Pozdr.
        • Gość: Mr X Re: Menel z Tipo = Mr X IP: *.p.lodz.pl 20.11.03, 17:47
          Dobre. Fakt ze niektóre czesci z codziennej eksploatacji jak np. klocki,
          tarcze, itp. pasuja i z Tipo, i z Bravy, i z Marei. Ale moge sie z tego tylko
          cieszyc, bo te czesci sa tansze niz do Skody. A AR146 ma mniej wspolnego z
          Tipo niz Felicja z VW. Ale dla poznanskiego lysego dresa z okraglaka to za
          skomplikowane. Wiara mu powiedziala ze chlopak musi miec VW a ze go nie bylo
          stac to se skodzizne kupil i teraz sie cieszy ze to okazyjnie zrobil...
    • rewelacyjny Brawo Stanley! 27.10.03, 17:20
      ha ha ha... Podoba mi sie jak rzniesz debila. Niektorzy nawet dali sie nabrac :)
      • Gość: Stanley Re: Brawo Stanley! IP: *.k.mcnet.pl 28.10.03, 12:37
        Czołem. Chyba większość tutaj to frajerzy (czytaj : skodziarze), także się
        nawet specjalnie nie wysilałem.
        • rewelacyjny Re: Brawo Stanley! 28.10.03, 17:36
          :)
        • rewelacyjny Re: Brawo Stanley! 28.10.03, 17:36
          :)
          • Gość: Stanley Re: Brawo Stanley! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 29.10.03, 22:09
            Nodobra, może i jesdem idiotom, ale mam fajny wuz
        • Gość: Woj Re: Brawo Stanley! IP: 62.29.254.* 20.11.03, 21:01
          Znam paru takich Skodziarzy, ktorzy zagieli by Cie w wiekszosci szanujacych
          sie nauk, a jak przyszlo by co do czego to i twarz skutecznie przefasonowali,
          wiec daruj sobie takie uogolnianie.
    • Gość: antyskoda Re: Ale to forum zchamiało. Zostawcie właścieli S IP: *.toya.net.pl 30.11.03, 22:00
      A po co niech wiedza ze sa burakami
      • Gość: skodoman Re: Ale to forum zchamiało. Zostawcie właścieli S IP: *.de 01.12.03, 08:03
        Ale z ciebie prostak.
        Zazdroscisz nam dobrych samochodow za rozsadna cene. Tu jest twoj problem.
        • Gość: mr x Chyba nie znasz cen na polskim rynku IP: *.p.lodz.pl 01.12.03, 09:40
          Przeciętna cena kupowanej Fabii w polsce to 42tyś, przeciętna cena Corsy,
          Yarisa, P206 czy Punto to 37 - 39 tyś. To auta z tej samej klasy czyli
          miejskie segmentu B a do tego w przeciwieństwie do Skody markowe. Gdzie tu
          rozsadna cena skody?
          • h.i.p Re: Chyba nie znasz cen na polskim rynku 01.12.03, 09:46

> Przeciętna cena kupowanej Fabii w polsce to 42tyś, przeciętna cena Corsy,
            > Yarisa, P206 czy Punto to 37 - 39 tyś. To auta z tej samej klasy czyli
            > miejskie segmentu B a do tego w przeciwieństwie do Skody markowe. Gdzie tu
            > rozsadna cena skody?

hip: Uzgodnijcie sobie w końcu, bo raz piszecie, że skoda to najtańszy samochód
            kupowany przez biedotę, aby za chwilę twierdzić, że jest to najdroższe auto z
            segmentu.
            • Gość: mr x Re: Chyba nie znasz cen na polskim rynku IP: *.p.lodz.pl 01.12.03, 11:36
              To sa dane z badan przeprowadzonych przez GW. Byc moze cena bazowa jest
              mniejsza ale ta rozbieznosc wynika z tego ze kupujacy skode mysla ze kupuja
              auto rodzinne a nie miejskie. Poza tym ja nigdy nie pisalem ze skoda jest
              najtansza. np. Punto nalezaqce do tego samego segmentu majace wieksze wymiary
              wewnetrzne jest tansze. To wam sie wydaje ze kupujecie najtansze auto na rynku
              • h.i.p Re: Chyba nie znasz cen na polskim rynku 01.12.03, 11:47

> To sa dane z badan przeprowadzonych przez GW. Byc moze cena bazowa jest
                > mniejsza ale ta rozbieznosc wynika z tego ze kupujacy skode mysla ze kupuja
                > auto rodzinne a nie miejskie.

hip: Mów za siebie. Kupując fabię dobrze wiedziałem co kupuję i za ile.

Poza tym ja nigdy nie pisalem ze skoda jest
                > najtansza. np. Punto nalezaqce do tego samego segmentu majace wieksze wymiary
                > wewnetrzne jest tansze.

hip: Dokładnie nie pamiętam wymiarów więc nie dyskutuję, ale skoro Ty wiesz to
                podaj konkretne wymiary obu aut.

To wam sie wydaje ze kupujecie najtansze auto na rynku

hip: Nic mi się nie wydaje. Powtarzam: kupując auto porównuję ceny,
                wyposażenie, wielkość i funkcjonalność dla indywidualnych wymogów.
                • Gość: Stanley Hip'a rozmowa bez sensu. IP: *.k.mcnet.pl 02.12.03, 13:29
                  Hip, zrozum to nie ma znaczenia czy Skoda Fabia kosztuje 39 czy 43 czy 20 czy
                  120 tys. Ja bym Skody ZA DARMO nie wziął, ani jakby mi za nią dopłacali. Skoda
                  to obciach, Skoda to wstyd, Skoda to kompleks niższości..
                  • Gość: Miki Re: Hip'a rozmowa bez sensu. IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.03, 13:34
                    > Hip, zrozum to nie ma znaczenia czy Skoda Fabia kosztuje 39 czy 43 czy 20 czy
                    > 120 tys. Ja bym Skody ZA DARMO nie wziął, ani jakby mi za nią dopłacali.
                    Skoda
                    > to obciach, Skoda to wstyd, Skoda to kompleks niższości..

To wypadaj z tego forum młotku. Dla mnie to ty jesteś obciachem, młotkiem i
                    dresem spod budki z piwem. A jak by ci dopłacali to byś pewnie kupę żarł drechu.
                    • Gość: Stanley MOJA BUDKA Z PIWEM IP: *.k.mcnet.pl 02.12.03, 14:08
                      Może i tak, zależy ile by tego było.. Jedno wiem pod moją budę z piwem w życiu
                      i za żadne pieniądze nie podjechałbym Skodą..Moja ulubiona barmanka ma Audi A3,
                      a właściciel XK8. Nawet cieć ma coś lepszego, chyba Tawrie.

PS. Lubię z Tobą gadać, bo się tak fajnie denerwujesz.
                      • h.i.p Re: MOJA BUDKA Z PIWEM 02.12.03, 14:15
                        Napisz jeszcze co kto ma. Przypominają mi się dziecięce lata jak chłopaczki na
                        podwórku przekrzykiwały się czyj tatuś jest mądrzejszy i czyja mamusia robi
                        lepszy bigos.
                        • Gość: Stanley Re: MOJA BUDKA Z PIWEM IP: *.k.mcnet.pl 02.12.03, 14:18
                          No Ty masz Skodę.. Sounds good?
                      • Gość: Miki Re: MOJA BUDKA Z PIWEM IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.03, 16:17
                        A moja barmanka jeździ Ferrari Modena, a właściciel Porsche GT4. A u nas to w
                        ogóle nawet lumpy spdo budki z piwem jeżdżą Volvo (minimum S80) itd.,itp.
                  • h.i.p Re: Hip'a rozmowa bez sensu. 02.12.03, 13:36

> Hip, zrozum to nie ma znaczenia czy Skoda Fabia kosztuje 39 czy 43 czy 20 czy
                    > 120 tys. Ja bym Skody ZA DARMO nie wziął, ani jakby mi za nią dopłacali.
                    Skoda
                    > to obciach, Skoda to wstyd, Skoda to kompleks niższości..

hip: Wstyd to kraść albo być na czyimś utrzymaniu. Wstyd to nie umieć
                    przedstawić argumentów i posługiwać się sformułowaniami w stylu "a ja wiem ale
                    ci nie powiem". Wstyd to kompromitować się bezustannie swoją ignorancją.
                    • Gość: Stanley Re: Hip'a rozmowa bez sensu. IP: *.k.mcnet.pl 02.12.03, 14:14
                      Ja jestem ignorantem, a Ty masz Skodę. Co jest wg Ciebie gorsze?

Zadam Ci niedyskretne pytanie (nie musisz odpowiadać) - masz jakiekolwiek
                      związki z Czechami ? Rodzina, znajomi, podziw dla Czeskiego narodu i jego
                      dokonań w historii.. To ważne pytanie.
                      • h.i.p Re: Hip'a rozmowa bez sensu. 02.12.03, 14:20

> Ja jestem ignorantem, a Ty masz Skodę. Co jest wg Ciebie gorsze?

hip: A ja Ci też zadam pytanie: ile Ty masz latek?
                        >
                        > Zadam Ci niedyskretne pytanie (nie musisz odpowiadać) - masz jakiekolwiek
                        > związki z Czechami ? Rodzina, znajomi, podziw dla Czeskiego narodu i jego
                        > dokonań w historii.. To ważne pytanie.

hip: Mogę odpowiedzieć. Nie muszę się skrywać za sformułowaniem rodem z
                        piaskownicy "wiem ale nie powiem". Nie mam żadnych związków z Czechami. Jednak
                        Czechów uważam generalnie jako całość za bardziej cywilizowany od Polaków. Ale
                        to nie dyskusja na to forum.
                        • Gość: Stanley Re: Hip'a rozmowa bez sensu. IP: *.k.mcnet.pl 02.12.03, 14:25
                          To jest dyskusja jak najbardziej na to forum. Uważasz się za patriotę, czy
                          takie rzeczy Cię śmieszą?

Ps. Latek mam 30.
                          • h.i.p Re: Hip'a rozmowa bez sensu. 02.12.03, 14:36

> To jest dyskusja jak najbardziej na to forum. Uważasz się za patriotę, czy
                            > takie rzeczy Cię śmieszą?

hip: Nie śmieszą mnie bo tu nic śmiesznego nie ma. Tkwi we mnie nuta
                            patriotyzmu, ale jak widzę co obecne pokolenia tu wyprawiają i jak kosmiczna
                            nastąpiła demoralizacja tego narodu - to mam ochotę przenieść się do New
                            Zealand, albo chociażby do Irlandii, którą znam, a irlandczyków cenię (mają
                            trochę wspólnego z Polakami, ale na szczęście nie wszystko).
                            >
                            > Ps. Latek mam 30.
                            • Gość: Stanley Re: Hip'a rozmowa bez sensu. IP: *.k.mcnet.pl 02.12.03, 15:06
                              Też mnie takie myśli nachodzą tylko, że zarówno w Irlandii jak w New Zealand
                              było kiedyś gorzej niż w Polsce jest teraz. I ktoś to zmienił. Dlatego
                              zmieniajmy przynajmniej rzeczywistość wokół siebie. Na pewno to trudniejsze niż
                              dać stąd nogę, ale chyba nas jako naród na to stać.

A co do Czechów i Skody, ja nimi gardzę, bo to najbardziej chyba zafajdany
                              narodek w Europie, który zawsze jak g..przyczepia się do okrętu - w ten sposób
                              możnaby opisać wszystkie ich osiągnięcia. Skoda jest tego potwierdzeniem,
                              zreanimowano markę, która z założenia miała być ersatzem samochodu. I
                              najsmutniejsze jest to, że by się to pewnie nie udało gdyby nie my, dumny
                              Polski naród, który po prostu z biedy strasznie zszedł na psy. I choć mógłbym
                              Ci teraz podać konkrety takie jak brak systemu zarządzania jakością w zakładach
                              Skody (środki przeniesiono do marketingu - to wiele wyjaśnia prawda?), wytyczne
                              koncernu VW, aby podzespoły nie spełniające norm produkcyjnych przesyłać do
                              zakładów Skody "do ostatecznej oceny przydatności produkcyjnej" - dotyczy to
                              blach, silników, elementów zawieszenia i elektroniki, czy zaniechany niemal
                              zupełnie program prób zderzeniowych świadczą o tym, że Skody to odpadki
                              produkcji VW - to właśnie pierwszy powód jest dla mnie najistotniejszy, bo te
                              podane powyżej konkrety, o które tak mnie prosiłeś, potwierdzają tylko moją
                              tezę - Czesi to parobkowie, którzy nie mogą, nie potrafią i nikt im nie pozwoli
                              produkować choćby przyzwoitych samochodów.
                              • von-koza Re: Hip'a rozmowa bez sensu. 02.12.03, 15:35

> ...potwierdzają tylko moją
                                > tezę - Czesi to parobkowie, którzy nie mogą, nie potrafią i nikt im nie
                                pozwoli
                                >
                                > produkować choćby przyzwoitych samochodów.

Smutne pytanie Stanley - A my Polacy potrafimy?
                                Nie obrażaj Czechów, bo wiele rzeczy potrafią lepiej. Choćby samochody, piwo,
                                gorzałę, sprzęt RTV, fajki, sprzęt sportowy itd. - i to wszystko sporo taniej.
                                Może zamiast się z nich śmiać zastanówmy się poważnie, czy mamy z czego.
                                Nie jestem czechofilem, żałuję tylko że VW nie zainwestowało w Żeraniu.
                                Dlaczego? Może również dlatego jak powyżej?
                                Naprawdę nie ma się z czego śmiać...

Powiem Ci, ze często jestem za granicą, bywałem również na dłużej i...
                                bardzo, bardzo nam daleko, na tle innych nacji, mówić o sobie że jesteśmy
                                patriotami. Budujemy co najwyżej nasze patriotyczne ego, a to nie to samo.

A teraz na wesoło - Rozumiem Stanley, że jako prawdziwy patriota, jak już sie
                                nacieszysz AR, kupisz jeden z licznych polskich cudów motoryzacji? :)

• Gość: Miki Re: Hip'a rozmowa bez sensu. IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.03, 16:27
                                  Polacy tacy jak Stanley gardzą wszystkimi dookoła, tylko smutne jest to, że
                                  Polakom słoma z butów wyłazi, przed chałupą syf, w chałupie smród, śmierdzące
                                  skarpety na nogach, wszechobecny dres, wąs, niedbalstwo. Wszyscy dookoła prą na
                                  przód, a u nas rządy debili jak były tak będą. Czesi przynajmniej swoje zdanie
                                  mają, a nas wszyscy w dupę r....ą !
                                • Gość: Stanley Re: Hip'a rozmowa bez sensu. IP: *.k.mcnet.pl 03.12.03, 16:51
                                  Wiesz nie mam kompleksu, że jestem Polakiem. A na pewno już na tle Czechów.
                                  Raczej odwrotnie, nie chciałbym się urodzić gdzie indziej. To tak ogólnie..
                                  Zupełnie nie zgadzam się z tym co napisałeś, ani piwo, ani gorzała, ani sprzęt
                                  RTV w Czechach nie jest lepszy - w ogóle jest jakiś czeski producent sprzętu
                                  RTV? Może to też Skoda, jak Daewoo w Korei? Co do fajek się nie wypowiadam, bo
                                  nie palę, ale podziwiam Twoje rozeznanie.
                                  Jasne, że lepiej byłoby wybrać VW zamiast Daewoo dla Żerania - przynajmniej
                                  mielibyśmy własną markę i nie mam wątpliwości, że wzięci za pysk przez Niemca
                                  polscy inżynierowie i robotnicy wykreowaliby coś dużo bardziej finezyjnego niż
                                  Skoda Fabia. To nie zasługa Czechów, że Skoda się sprzedaje, tylko VW i
                                  niestety nasza, bo to-to kupujemy.
                                  A co do patriotyzmu nie każę Ci kupować polskiego samochodu, wykażesz
                                  wystarczający patriotyzm nie kupując czeskiego. Może wówczas kolejną fabrykę
                                  samochodów uda się zlokalizować w Polsce, a nie jak dotąd było w Czechach.
                                  • von-koza Re: Hip'a rozmowa bez sensu. 04.12.03, 10:10

> Wiesz nie mam kompleksu, że jestem Polakiem. A na pewno już na tle Czechów.
                                    > Raczej odwrotnie, nie chciałbym się urodzić gdzie indziej. To tak ogólnie..

Tak ogólnie - to przynajmniej w tych kwestiach sie zgadzamy. Ja też.

> Zupełnie nie zgadzam się z tym co napisałeś, ani piwo, ani gorzała, ani
                                    sprzęt
                                    > RTV w Czechach nie jest lepszy -

Piwo zdecydowanie lepsze (chmielowane tzw. ciemnymi gatunkami chmielu, a nie
                                    tak jak u nas esencją chmielową z gówninych, niearomatycznych tzw. jasnych
                                    odmian z Zachodu, w dodatku nie zalatujące spirytem) - uwierz mi, znam się na
                                    browarnictwie. Gorzała - nie będę się spierać. Polska produkuje jedne z
                                    najlepszych wódek czystych na świecie, ale ja po prostu lubię Beherovkę, czy
                                    Myśliweckę. Sprzęt RTV to oczywiście nie ich własny i niekoniecznie lepszy niż
                                    produkowany w Polsce (sorki, troche się zagalopowałem :) ). Sportowy jednak
                                    (narty, plecaki, buty, czy inne takie) zdecydowanie wyżej o klase. Fajki też.
                                    Najistotniejsze jest jednak to, że produkują to wszystko sporo taniej.

> RTV? Może to też Skoda, jak Daewoo w Korei?

A, to przyznam udało Ci się :))))

> A co do patriotyzmu nie każę Ci kupować polskiego samochodu, wykażesz
                                    > wystarczający patriotyzm nie kupując czeskiego. Może wówczas kolejną fabrykę
                                    > samochodów uda się zlokalizować w Polsce, a nie jak dotąd było w Czechach.

Masz rację. Przyznam, ze ciekawy punkt widzenia. Nie miej jednak do ludzi żalu,
                                    ze kupują to co dla nich lepsze. To Fiat i innne firmy dały du.., i dały sobie
                                    zabrać rynek. Czemu tak późno i nie wszyscy wprowadzili 70/30? Czemu nie
                                    obiżyli cen? Zbyt późno wprowadzili nowe modele? Czy nie widzieli jak rośnie
                                    sprzedaż Skody? Przy okazji dzięki Skodzie na skutek wymuszenia
                                    konkurencyjności poprawiły sie u nas warunki zakupu nowych samochodów.

Przynajmniej nie kupiłem używki i państwo skasowało mnie na VAT i cle. Taki mój
                                    wkład w patriotyzm :)

Pozdrawiam
                                    von Koza
                              • h.i.p Re: Hip'a rozmowa bez sensu. 03.12.03, 08:35
                                I Miki i von-koza już Ci w zasadzie odpowiedzieli. Ja tylko dodam, że wg mnie
                                człowiek który twierdzi, że lepiej mieć kradzioną alfę niż legalnie kupioną
                                skodę za uczciwie zarobione pieniądze wie g... o patriotyzmie. Każdy
                                cywilizowany naród dba o siebie i dobro społeczne, dobro narodu, z którym się
                                identyfikuje. Polacy, niestety, nie identyfikują się z dobrem ogólnym narodu.
                                Większość za wszelką cenę chciałaby napchać kieszenie forsą kosztem
                                społeczeństwa, narodu i kosztem sąsiada, i kombinuje jak tu manipulować z
                                podatkami, sprowadzić grata z zagranicy bez cła albo kupić kradzioną alfę - bo
                                taniej. Dlatego polonia za granicą to na ogół żałosna banda wzajemnie
                                skłóconych palantów, nie potrafiących współnie stworzyć silnej grupy. Popatrz
                                na sporty zespołowe. U nas zespoły nie mają osiągnięć chyba, że od czasu do
                                czasu trafi się ktoś kto tę bandę weźmie ostro za mordę i ma dobre układy - bo
                                się wszyscy kłócą o pieniądze, wygryzają i nie identyfikują z dobrem grupy.
                                Czesi mają o wiele większe osiągnięcia w sportach zespołowych, chociaż są
                                malutkim narodem. My po prostu nic konstruktywnego stworzyć wspólnie nie
                                potrafimy. Dlatego zazdrościmy innym.
                                I Ty jesteś takim typowym polaczkiem.
                                • andre_234 Re: Hip'a rozmowa bez sensu. 03.12.03, 12:12
                                  Jezu!! HIP!!!
                                  Walczę z oszołomami na tym forum ponad dwa lata!!
                                  Jak grochem o ścianę.
                                  Te jełopy i tak nic nie trybią.
                                  Co z tego że ja rozumiem o czym piszesz.
                                  Oni nie!
                                  W każdym społeczeństwie jest margines (niestety u nas bardzo duży)oszołomstwa i
                                  nic na to nie poradzimy.
                                  :-/
                                  • von-koza Re: Hip'a rozmowa bez sensu. 03.12.03, 14:06
                                    Szkoda tylko, że admini mają to gdzieś :(
                                    Widocznie to im odpowiada.

Pozdrawiam
                                • Gość: mr x Re: Hip'a rozmowa bez sensu. IP: *.p.lodz.pl 03.12.03, 14:26
                                  O widze ze moja alfa jest kradziona ospojlerowana po 10 wypadkach... No no
                                  dowartosciowujcie sie jeszcze, moze dodacie ze ma 20 lat i kolor rdzy?
                                  Zmartwie was, nie ma spojlerow, odkupiona zostala od 1go wlasciciela ktory ja
                                  kupil w polskim salonie, jezdze 3 lata i jakos nie narzekam mimo ze robie
                                  ponad 20tys rocznie, nie psuje sie bardziej niz inne, ma obecnie 6 lat, z tipo
                                  rzeczywiscie sa klocki ale dzieki temu komplet kosztuje 60pln (MagMar) a nie
                                  240. Reszta zawieszenia jest z marei, brawy i niestety niektore czesci z
                                  alfy... Z tipo sa jeszcze wycieraczki i moze jeszcze jakis inne pierdolyt, no
                                  ale znawca skody z poznania Miki wie lepiej ze ja mam prawie tipo... Prawda
                                  jest taka ze pierwsze fabki mialy wiecej wspolnego (silnik) ze skoda 135L niz
                                  moje auto z Tipo! Najlepsze w tym wszystkim jest to ze kupujac ja za te same
                                  pieniadze moglem kupic w podobnym stanie i podobnym wieku uzywana felicje, ale
                                  nie jestem glabem jak wy i nie kupilem jej mimo ze teraz gdybym chcial
                                  sprzedawac auto to predzej bym sprzedal felicje nie alfe, no ale to juz wynik
                                  buradztwa naszego spoleczenstwa. Wole normalne auto z normalna marka nie
                                  udajace czegos czym nie jest! Dlatego w zyciu bym nie kupil skody bo lepsze od
                                  nich sa Punto, Corsa, Yaris, Stilo, Corrola, P307, Meganka Golf astra focus
                                  itp. Kazde z tych aut kosztuje podobnie ale maja wiecej klasy i maja
                                  przynajmniej w sobie cos unikalnego. Unikalnosc skody polega na buradztwie i
                                  udawaniu auta innego niz jest... To ze ktos to zauwaza to wcale nie znaczy ze
                                  jest glupi inaczej no ale dla skodziarzy to juz jest zbyt skomplikowane....
                                  • h.i.p Re: Hip'a rozmowa bez sensu. 03.12.03, 15:04

No no
                                    > dowartosciowujcie sie jeszcze,

hip: Nie musimy. Dlatego nie wypisujemy idiotyzmów o innych autach i ich
                                    właścicielach.

> Zmartwie was, nie ma spojlerow, odkupiona zostala od 1go wlasciciela ktory ja
                                    > kupil w polskim salonie,

hip: Kupiłeś 10-tetniego wraka. Żebrak jesteś? Nie stać Cię na nowe porządne
                                    auto? Ja wiem, że w Łodzi są niskie zarobki, ale żeby aż tak?

nie jestem glabem

hip: Masz jakieś papiery na to? Bo z tego co piszesz wynika raczej coś innego.

> buradztwa naszego spoleczenstwa.

hip: Przejawiającego się w pisowni typowej dla nieuków.

Unikalnosc skody polega na buradztwie

hip: A Twoja unikalność wyraża się w pisowni tego słowa.

> udawaniu auta innego niz jest... To ze ktos to zauwaza to wcale nie znaczy ze
                                    > jest glupi inaczej no ale dla skodziarzy to juz jest zbyt skomplikowane....

hip: Pomyśl co dla Ciebie jest skomplikowane. Nie wiem czy dojdziesz do
                                    sensownych wniosków. Wątpię.
                                    • Gość: mr x Re: Hip'a rozmowa bez sensu. IP: *.p.lodz.pl 03.12.03, 15:35
                                      3 letniego. Skoro jezdze 3 lata i mam 6 letnie auto, no ale jak napisalem
                                      powyzej skodziaze maja problemy z podstawowa matematyka i podstawowym
                                      mysleniem logicznym... Kazdy z nich ma tak samo jak ty. Przynajmniej nie
                                      kupilem na raty, a mam na szczescie tyle lat ze jeszcze bede mial lepsze auto.
                                      Taka alfa jako woz dla studenta jest w sam raz, choc w twoim miescie byc moze
                                      studenci jezdza nowymi fabkami a zarabiaja na krojeniu aut, komorek czesci
                                      samochodowych i innych... A nie wypisuje tego zeby sie dowartosciowac tylko
                                      zeby przynajmniej czesci osob uzmyslowic czym tak na prawde jest skoda....
                                      • h.i.p Re: Hip'a rozmowa bez sensu. 04.12.03, 08:17

> 3 letniego. Skoro jezdze 3 lata i mam 6 letnie auto, no ale jak napisalem
                                        > powyzej skodziaze maja problemy z podstawowa matematyka i podstawowym
                                        > mysleniem logicznym...

hip: To w dzisiejszych czasach studenci nie muszą znać ortografii? Za moich
                                        czasów na studiach takich matołów nie było. Ciekawe...
                                        Pewnie studiujesz metody statystyczne i tak doskonale znasz
                                        środowisko "skodziaży" (przez "ż" oczywiście) tudzież matematykę (gratuluję
                                        umiejętności podstawowego dodawania i odejmowania, tu przynajmniej masz jakieś
                                        osiągnięcia).

A nie wypisuje tego zeby sie dowartosciowac tylko
                                        > zeby przynajmniej czesci osob uzmyslowic czym tak na prawde jest skoda....

hip: Tyle że takie argumenty i sposób w jaki to robisz jedynie Cię ośmieszają.
                                        Przykre.
                                        • Gość: mr x Re: Hip'a rozmowa bez sensu. IP: *.p.lodz.pl 04.12.03, 13:05
                                          Wole robic bledy ortograficzne niz nie umiec odjac 6 od 3. Bo to drugie jest
                                          oznaka debilizmu...
                                          • h.i.p Re: Hip'a rozmowa bez sensu. 04.12.03, 13:12

> Wole robic bledy ortograficzne niz nie umiec odjac 6 od 3. Bo to drugie jest
                                            > oznaka debilizmu...

hip; Człowieku, przestań się czepiać bezustannie jak stara baba. Masz tę swoją
                                            wymarzoną alfę, jesteś z niej zadowolony - to dobrze. Mnie to nie przeszkadza.
                                            Ja mam fabię, może i gorszy samochód od alfy, ale też jestem zadowolony i nie
                                            mam ochoty się awanturować i licytować na temat "buradztwa" posiadaczy takich
                                            czy innych aut. Napisałeś, że uważasz skodę za złą markę, ja się z Tobą nie
                                            zgadzam i tyle. Ale po co uporczywie powtarzać brednie o jakimś "buradztwie", a
                                            teraz jeszcze wyciągać argument o nieumiejętności liczenia. Nie baw się w
                                            dziecko, bądź poważnym człowiekiem.
                                  • von-koza Re: Hip'a rozmowa bez sensu. 03.12.03, 15:36

> nie jestem glabem jak wy

Trochę kultury. Ja Cię nie obrażałem, więc jeśli ktoś to zrobił wobec Ciebie to
                                    odnoś cię facet do konkretnych osób.

> Dlatego w zyciu bym nie kupil skody bo lepsze od
                                    > nich sa Punto, Corsa, Yaris, Stilo, Corrola, P307, Meganka Golf astra focus
                                    > itp. Kazde z tych aut kosztuje podobnie ale maja wiecej klasy i maja
                                    > przynajmniej w sobie cos unikalnego.

Twój wybór. Ja Ci Skody kupowac nie każę, ale to co jest dla kogo lepsze to już
                                    zostaw każdemu do oceny. Bo, np. własnie wczoraj miałem okazję jechać Yarisem.
                                    Wozik fajny owszem, ale dla dla góra 2 osób. Po prostu za mały. Więc dla mnie
                                    konkretnie - nie lepszy :)
                                    Przy okazji jeśli powiesz mi gdzie można kupić nowe - cytuje Twoje słowa -
                                    Corrola, P307, Meganka Golf astra focus itp. - za 35 tyś. - chetnie kupię, bo
                                    to lepsze samochody. (napisałeś "kosztuje podobnie") Więc nie pieprz, prosze -
                                    nie pieprz głupot.

> Unikalnosc skody polega na buradztwie i
                                    > udawaniu auta innego niz jest...

Nie kupiłem Skody, bo udaje coś innego i nie uważam sie też za buraka. Więc
                                    stary, nie rób z siebie chama na podobieństwo Szpaczka, bo bardzo sie mylisz w
                                    swoich osądach wobec ludzi, których nie znasz.

• Gość: mr x Re: Hip'a rozmowa bez sensu. IP: *.p.lodz.pl 03.12.03, 16:01
                                      Po pierwsze przepraszam. po drugie fabka to auto segm B miejskie czyli z
                                      zalozenia dla dwu osob do jezdzenia po miescie + ewentualnie raz na jakis czas
                                      do wypadow za nie. Yaris do tego celu nadaje sie idealnie. Astre P307, golfa
                                      porownuje do Octavii, bo to segment C, ceny sa podobne...
                                      • von-koza Re: Hip'a rozmowa bez sensu. 03.12.03, 16:53

> Po pierwsze przepraszam. po drugie fabka to auto segm B miejskie czyli z
                                        > zalozenia dla dwu osob do jezdzenia po miescie + ewentualnie raz na jakis
                                        czas
                                        > do wypadow za nie. Yaris do tego celu nadaje sie idealnie.

Masz rację. Jednak Fabia jest trochę większa, no i w porównaniu z Yarisem 5-cio
                                        drzwiowym tańsza. Nawet się nad tym zastanawiałem, ale jak masz fotelik dla
                                        dzieciaka to tylne drzwi naprawdę się przydają - a to już było chyba 6 tyś
                                        więcej niż dałem za Fabie w wer. Classic. Te 6 tyś, których na samochód nie
                                        miałem. Cóż takie realia. Oczywiście Fabia samochodem rodzinnym nie jest,
                                        jednak póki co mi wystarcza i obiektywnie jestem z niej zadowolony (za
                                        wyjątkiem mocy silnika)

> Astre P307, golfa
                                        > porownuje do Octavii, bo to segment C, ceny sa podobne...

W takim razie ja przepraszam. W tym przedziale cenowym wybrałbym Astrę lub
                                        Corollę.

Pozdrawiam

• Gość: Miki MRX potwierdza - Tipo Alfiarz 100 % IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.03, 08:40
                                    , z tipo
                                    > rzeczywiscie sa klocki ale dzieki temu komplet kosztuje 60pln (MagMar) a nie
                                    > 240. Reszta zawieszenia jest z marei, brawy i niestety niektore czesci z
                                    > alfy... Z tipo sa jeszcze wycieraczki i moze jeszcze jakis inne pierdolyt, no
                                    > ale znawca skody z poznania Miki wie lepiej ze ja mam prawie tipo...

Biedny MRx - dla oszczędności wstaw sobie klocki z CC (koszt 30 PLN). Niestety
                                    niektóre części są z Alfy, buahahahahaha !!!! Czyli mam rację, że jest
                                    społeczność Tipo Alfiarzy, tych co niby jeżdżą Alfami (a tak naprawdę
                                    złomiastymi składakami) i nie stać ich na oryginalne klocki. Ratują się
                                    podróbami, bo nie starczy na nową naklepę na szybę (Alfa-Romeło Klób).
                                    • h.i.p Re: MRX potwierdza - Tipo Alfiarz 100 % 04.12.03, 08:53
                                      Gość portalu: Miki napisał(a):

> Biedny MRx - dla oszczędności wstaw sobie klocki z CC (koszt 30 PLN).
                                      Niestety
                                      > niektóre części są z Alfy, buahahahahaha !!!! Czyli mam rację, że jest
                                      > społeczność Tipo Alfiarzy, tych co niby jeżdżą Alfami (a tak naprawdę
                                      > złomiastymi składakami) i nie stać ich na oryginalne klocki. Ratują się
                                      > podróbami, bo nie starczy na nową naklepę na szybę (Alfa-Romeło Klób).

hip: I żeby sobie poprawić marne samopoczucie muszą się uporczywie i w
                                      kompromitujący sposób awanturować, próbując przekonać samych siebie jaki
                                      to "markowy" i "luksusowy" samochód posiadają. Jak niedopieszczone stare panny.
                                      Po prostu wstyd.
                                      pozdr
                                      • Gość: mr x Re: MRX potwierdza - Tipo Alfiarz 100 % IP: *.p.lodz.pl 04.12.03, 13:03
                                        Nie robie tego dla dowartopsciowania. Nigdy nie bylem na forum Daewoo, Fiata
                                        czy innych podobnych do skody marek. Robie to dlatego ze wkurza mnie ze tak
                                        marna marka produkujaca tak przecietne samochody jak skoda ma tak silna
                                        pozycje na rynku, a to tylko dlatego ze cala masa glabow wciaz uwaza ze
                                        polskie to gorsze a czeskie to super i ta sama masa glabow daje sie nabrac na
                                        sponsorowane artykuly programy i nachalna reklame. Tak bylo za komuny i tak
                                        jest teraz, dlatego tu jestem. Nie musze sie dowartosciowywac bo po co. Ja nie
                                        przeplacilem i nie jezdze niby vwolkswagenem nalezacym do klasy nibykompaktow
                                        i nie place co miesiac rat za auto ani nie klade sie spac z myslami jak ja
                                        kocham swoje auto jak twoj wielkopolski kolega z manieczek.
                                        • h.i.p Re: MRX potwierdza - Tipo Alfiarz 100 % 04.12.03, 13:15
                                          Podaj dowody, że skoda to beznadziejny samochód. I nie pieprz.
                                          • Gość: mr x Re: MRX potwierdza - Tipo Alfiarz 100 % IP: *.p.lodz.pl 04.12.03, 13:28
                                            Chociazby jej uzytkownicy tacy jak Wip i Miki rodem z manieczek. a powodow to
                                            na tym forum zostalo podanych duzo, nie chce mi sie powtarzac bo nie warto.
                                            • h.i.p Oto typowe argumenty matoła. Dobre! n/t 04.12.03, 13:32
                                    • Gość: mr x Re: MRX potwierdza - Tipo Alfiarz 100 % IP: *.p.lodz.pl 04.12.03, 12:58
                                      Po pierwsze nie podróbki tylko MM, za klocki tej samej firmy tego samego
                                      ksztaltu tylko ze wskaznikiem zuzycia zaplacilbym prawie trzy razy wiecej, no
                                      ale skodziaze nie pierwszy raz pokazuja ze nie umia liczyc... Podrobki to z
                                      40pln kosztuja. Zreszta szkoda z kims na twopim poziomie dyskutowac... Idz se
                                      lepiej do manieczek plastiki poznanskie wyrywac i krzyczec jazda na tylnym
                                      siedzeniu a nie internet zasmiecasz
                                      • h.i.p Ot, kultura i poziom "studenta" 04.12.03, 13:17

skodziaze nie pierwszy raz pokazuja ze nie umia liczyc...
                                        Zreszta szkoda z kims na twopim poziomie dyskutowac... Idz se
                                        > lepiej do manieczek plastiki poznanskie wyrywac i krzyczec jazda na tylnym
                                        > siedzeniu a nie internet zasmiecasz

hip: Popisuj się dalej, synku.
                                        • Gość: mr x Re: Ot, kultura i poziom "studenta" IP: *.p.lodz.pl 04.12.03, 13:30
                                          Jak bym byl twoim synkiem to bym zmienil nazwisko bo to obciach miec takiego
                                          ojca, wiec uwazaj co piszesz WIPIE
                                          • h.i.p Keep on fucking, nieuku. n/t 04.12.03, 13:33
                                            • Gość: mr x Re: Keep on fucking, nieuku. n/t IP: *.p.lodz.pl 04.12.03, 13:48
                                              Fodas carahlio, vai a merda rapido com teu Skoda!
                                              • h.i.p Zajmij się swoją alfą. n/t 04.12.03, 14:04
                                                • Gość: mr x Re: Zajmij się swoją alfą. n/t IP: *.p.lodz.pl 04.12.03, 14:17
                                                  No persebes tulhino? Que piada... eu tehno os coisas mais interesante para
                                                  fazer que minha alfa! Para tu o auto e uma vida...
                                                  • h.i.p Re: Zajmij się swoją alfą. n/t 04.12.03, 14:28

> No persebes tulhino? Que piada... eu tehno os coisas mais interesante para
                                                    > fazer que minha alfa! Para tu o auto e uma vida...

hip: Napisz to po hiszpańsku. To zbliżony język.
                                                    A tu masz coś:
                                                    pt.livra.com/topicList.asp?T=55&V-288=4017
                                                  • Gość: mr x Re: Zajmij się swoją alfą. n/t IP: *.p.lodz.pl 04.12.03, 14:43
                                                    To nie hiszpanski ale widze zorientowales sie wiec nie jest z toba tak zle.
                                                    Ciekawe czy wiesz jaki, pytanie w sumie proste nawet dla wipa...Nie chce mi
                                                    sie czytac i pisac po hiszpansku... Jestem w polsce, takie zestawienia mozna
                                                    znalezc po polsku wiec jaki jest sens wyszukiwania ich po hiszpansku czy
                                                    angielsku? To po prostu głupota
                                                  • h.i.p Re: Zajmij się swoją alfą. n/t 04.12.03, 14:48
                                                    Chociażby po to aby uświadomić niektórym, że skoda ma całkiem pozytywne opinie
                                                    nie tylko w Polsce.
                                                  • Gość: mr x Re: Zajmij się swoją alfą. n/t IP: *.p.lodz.pl 04.12.03, 14:55
                                                    Juz ci p9isalem skad te opinie w polsce sa. W duzej mierze z dzialu marketingu
                                                    skody ktora stosuje nieuczciwe chwyty marketingowe w postaci chociazby
                                                    umieszczania sponsorowanych artykulach w pisemkach motoryzacyjnych zapominajac
                                                    jednak dodac na koncu takiego artykulu notatki ze jest ona sponsorowana. Jej
                                                    polityka w innych krajach niewiele sie rozni od tej z naszego podworka.
                                                    Dlatego takie zestawienia to mozna sobie o kant d... wybrac. Prawda jest taka
                                                    ze jezeli redaktorzyna dostanie auto na wakacje do :"testow" to napisze na
                                                    jego temat w samych superlatywach, a jak nie dostanie albo gratyfikacje beda
                                                    za male to sie przyczepi do byle szczegolu. Skoda dobrze o tym wie, dlatego
                                                    rozdaje swoj badziew na prawo i lewo, to bnie przypadek no ale ty zaraz znowu
                                                    napiszesz ze ja mam te informacje od meneli z bloku. Coz, skodziaze tak maja,
                                                    umoczyli a teraz jak lwy bronia sie przed prawda no bo to obciach ze dali sie
                                                    zrobic...
                                                  • h.i.p Re: Zajmij się swoją alfą. n/t 04.12.03, 15:00
                                                    Już Ci wielokrotnie pisałem: podaj choćby jedną opinię ekspertów według których
                                                    skody to złe samochody. Nie potrafisz?
                                                  • Gość: mr x Re: Zajmij się swoją alfą. n/t IP: *.p.lodz.pl 04.12.03, 15:04
                                                    Nie pisze ze to zle samochody tylko przecietne a to nie to samo. Jednak wy
                                                    uwazacie ze to auta lepsze od konkurentow. I z tym sie nie zgadzam. Majac np.
                                                    40tys mozna kupic lepsze auto od Fabii, np. Corse czy Fieste, albo
                                                    porównywalne ale produkowane przez koncern ktory zainwestowal duzo kasy w
                                                    polsce czyli Punto. Podobnie sie ma rzecz z autami segmentu C, tyle ze tam
                                                    Octavia naprawde jest gorsza od konkurentow...
                                                  • h.i.p Re: Zajmij się swoją alfą. n/t 04.12.03, 15:10

> Nie pisze ze to zle samochody tylko przecietne a to nie to samo.

hip: A, to już zupełnie co innego. Więc wyobraź sobie, że ja nie uważam skody
                                                    za coć nadzwyczajnego. Kupiłem ją zdając sobie sprawę, że jest to auto średniej
                                                    jakości, zupełnie przeciętne. Wcale nie twierdzę, że lepsze od peugeota, fiata,
                                                    citroena czy seata. Po prostu takie mi odpowiadało i tyle: fiat - bo miałem złe
                                                    doświadczenia, yaris - bo za mały, fiesta, p206 i corsa - bo były droższe.

• von-koza Re: Zajmij się swoją alfą. n/t 04.12.03, 15:19
                                                    Dajcie już spokój. Zaczynacie obrzucać się błotem, podczas gdy naprawdę można
                                                    na ten temat pogadać normalnie.
                                                    Tylko podjudzacz Marcel mordę cieszy, bo znów kogoś skłócił i atmosfera jak
                                                    spod budki z piwem na Powiślu.
                                                    Nie widzicie tego. Jednych wyprowadza z równowagi bzdurami innych podpuszcza do
                                                    bezsensownych krucjat.

Pozdrawiam
                                                    von Koza
                                                  • h.i.p Re: Zajmij się swoją alfą. n/t 05.12.03, 08:31
                                                    von-koza napisał:

> Dajcie już spokój. Zaczynacie obrzucać się błotem, podczas gdy naprawdę można
                                                    > na ten temat pogadać normalnie.
                                                    > Tylko podjudzacz Marcel mordę cieszy, bo znów kogoś skłócił i atmosfera jak
                                                    > spod budki z piwem na Powiślu.
                                                    > Nie widzicie tego. Jednych wyprowadza z równowagi bzdurami innych podpuszcza
                                                    do
                                                    >
                                                    > bezsensownych krucjat.

hip:Oczywiście masz rację. Czasem ma też zabawę z tych pajaców, czasem już mnie
                                                    drażni ten typowy dla chamków-polaczków styl bycia: zawiść, chęć pokazania, że
                                                    jest się "lepszym", a raczej za wszelką cenę ufdowodnienia, że inni są głupsi.
                                                    Zupełnie nie rozumiem takiej mentalności. Zamiast cieszyć się tym co posiadają,
                                                    awanturują się o byle bzdety jak stare niedopieszczone baby. Jakby coś na tym
                                                    tracili albo cierpieli dlategpo, że ktoś kupił taki a nie inny samochód. Ale ja
                                                    oczywiście znam tego typu ludzi. Zawsze jest im coś nie tak, zawsze muszą się
                                                    czegoś czepiać i są chorzy jeśli nie powiedzą komuś, że jest głupi. To ta sama
                                                    kategoria hołoty, która świruje na drogach publicznych, wpycha się bezustannie
                                                    przed Ciebie, zajeżdża drogę, wyprzedza na trzeciego wszystko, wszędzie i za
                                                    wszelką cenę. Bo tylko w ten sposób potrafi okazać, żo on jest "lepszy".
                                                    I jak sam zauważyłeś: z takimi ludźmi mormalnie nie da się dyskutować.
                                                    Pomijając ich chamstwo - oni po prostu nie potrafią przedstawić żadnych
                                                    argumentów.
                                                    pozdrawiam
                                                  • Gość: Miki Re: Zajmij się swoją alfą. n/t IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.03, 08:51
                                                    I to w większości są tacy Tipo-Alfiarze, Golfiarze (oczywiście auto po 4
                                                    crashtestach) i inne mendy, ktre drogę uważają za swoją własność. Ale prędzej,
                                                    czy później słychać komunikat o wypadku spowodowanym przez
                                                    samozwańczego "Hołowczyca" z 20 letniej przerdzwiałej Alfy, czy Golfa, w którym
                                                    ginie kilka osób (najczęściej wracając z dyskoteki). I to jest tragiczne. A to,
                                                    ze przypieprzają się do Skody, świadczy o ich niskim poczuciu własnej wartości.
                                                    Równie dobrze można zacząć krucjatę przeciwko osobom jedzącym np. batony Grześ
                                                    (bo za tą samą cenę kupisz lepszy batonik Snickers - bardziej markowy, a Grześ
                                                    to szajs bo szajs)
                                                  • von-koza Re: Zajmij się swoją alfą. n/t 05.12.03, 09:30
                                                    Gość portalu: Miki napisał(a):

> Równie dobrze można zacząć krucjatę przeciwko osobom jedzącym np. batony Grześ
                                                    > (bo za tą samą cenę kupisz lepszy batonik Snickers - bardziej markowy, a
                                                    > Grześ to szajs bo szajs)

Che, che - dobre.
                                                    Wiesz, może dzięki temu chłpocy wyzbywają się kompleksów. Bo on ma
                                                    przecież "prawdziwy zachodni, markowy baton", a nie jakąś tam wedlowską podróbę.
                                                    Znam ja takich, oj znam. Pamiętam jak kiedyś tacy modele przelewali colę z
                                                    butelek do puszki i delektowali się "prawdziwym markowym, zachodnim napojem".
                                                    Bo z puszki. Taki gatunek :)

Pozdrawiam

• h.i.p Re: Zajmij się swoją alfą. n/t 05.12.03, 09:40
                                                    von-koza napisał:

> Gość portalu: Miki napisał(a):
                                                    >
                                                    > > Równie dobrze można zacząć krucjatę przeciwko osobom jedzącym np. batony G
                                                    > rześ
                                                    > > (bo za tą samą cenę kupisz lepszy batonik Snickers - bardziej markowy, a
                                                    > > Grześ to szajs bo szajs)
                                                    >
                                                    > Che, che - dobre.
                                                    > Wiesz, może dzięki temu chłpocy wyzbywają się kompleksów. Bo on ma
                                                    > przecież "prawdziwy zachodni, markowy baton", a nie jakąś tam wedlowską
                                                    podróbę
                                                    > .
                                                    > Znam ja takich, oj znam. Pamiętam jak kiedyś tacy modele przelewali colę z
                                                    > butelek do puszki i delektowali się "prawdziwym markowym, zachodnim napojem".
                                                    > Bo z puszki. Taki gatunek :)

hip: Znałem na studiach takiego snobka (to było dawno, miał wtedy ok. 20-22
                                                    lat), który kupował DS-y i wkładał je do opakowania po Marlboro. Oczywiście
                                                    jego kultura osobista była na takim poziomie, że w towarzystwie częstował
                                                    radomskimi, a te DS-y (które zresztą uważał za lepsze od radomskich, bo
                                                    zagraniczne) sam palił jako Marlboro. Jak się o tym kiedyś dowiedziałem to mało
                                                    nie pękłem ze śmiechu.
                                                    pozdr
                • Gość: mr x Re: Chyba nie znasz cen na polskim rynku IP: *.p.lodz.pl 16.12.03, 20:23
                  Jak mozesz cokolwiek porownac skoro twoj rozum nie pozwala ci nawet porownac
                  carismy 1.6 do fabii 1.4.
                  • h.i.p Poawanturuj się z tatusiem, synku n/t 17.12.03, 09:14
                    • Gość: mr x Re: Poawanturuj się z tatusiem, synku n/t IP: *.p.lodz.pl 17.12.03, 16:14
                      No tak zawsze mozna komus wmowic ze jest dzieckiem i dlatego nie ma racji. Ha
                      ha ha! Jestes smieszny. Kupiles sobie fabie bo przewertowales najpierw tony
                      pisemek gdzie oczywiscie we wszystkich albo prawie wszystkich skodzina
                      wygrywala bo miala lepiej dostrojone zawieszenie od konkurentow, fotele nie za
                      miekkie nie za twarde, olbrzymia ilosc miejsca w srodku, solidny i ekonomiczny
                      silnik choc moze niezbyt dynamiczny i sprawdzona technike vw itp. Az tu nagle
                      przejechales tym "cudem" stworzonym na polskie drogi pare setek km i sie
                      okazalo ze jednak te pisemka klamia. Moze auto zle nie jest ale z ta
                      solidnoscia to troche przesada, silnik pracuje jak w starym golfie i daleko mu
                      do nowoczesnych konstrukcji, komfort to jest ale w autach francuskich, miejsca
                      wiecej ma punto a vw to jednak nie ta klasa, deska jest miekka ale plastiki
                      tandetne itp. Czyli kupiles przecietne auto za dosc wyskoa cene (40 tys bo
                      tyle chyba dales :D). I wertujesz dalej te pisemka zeby jednak sobie
                      udowodnic, ze ty jako laik nie mozesz miec racji za to specjalisci z roznego
                      rodzaju pisemek nie moga sie mylic tym bardziej ze w calej europie pisza o
                      skodzie w samych superlatywach! Ha ha ha! Po prostu w kazdym kraju europejskim
                      jest segment burakow kupujacych wszystko w promocjach i bezwiednie patrzacych
                      na cene i reklamy, a artykuly o skodzie w tych pisemkach to taka wlasnie
                      krypto reklama. To nie przypadek ze skoda jako jedyna w tym segmencie ma druga
                      pare drzwi gratis, po prostu buraki lubia cos dostawac gratis bo im sie wydaje
                      ze zrobili wtedy interes zycia! Pomysl sobie co bedzie jak twoj sasiad z bloku
                      (ludzie mieszkajacy w domkach nie kupuja fabii chyba ze sa z malych
                      miasteczek) nagle podjedzie nowa Corolla za kilka tysiecy wiecej... Moze wtedy
                      wreszcie zrozumiesz ze skoda to nie ten samochod z reklam "deklasujacy" swoich
                      rywali ale zwykle przecietne, brzydkie auto kojazace sie z wasatym burakiem w
                      srodku co sie dal zlapac na marketing skody! Ha ha ha!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka