Dodaj do ulubionych

uwazajcie na taksowkarza Wawy

IP: 5.3.1R* / *.abnamro.nl 07.10.03, 14:12
jakis czas temu jechalam w strone rotundy prost na placu MDM, nagle przede
mna taksowkarz z pasa dla jadacych prosto skrecil w lewo(nie dajac oczywiscie
kierunkowskazu. na szczesci wyhamowalam, przyblokowal mnie. stalam
poslusznie, czekajac az laskawie skreci. niespodziewanie "inteligenty"
taksiarz zaczal cofac, aby pozwolic przejechac tramwajowi, i niestety uderzyl
mnie dupa, a potem dobil jeszcze ze 2 razy, jak przypomnial sobie, ze kazdy
kierowca ktory uderzy kogos w tyl jest winny (tak powiedziala mi potem
policja). Wyskoczyl do mnie lysy taksiarz (nie byl w dresach, ale tak sie
zachowywal jakby dopiero z nich wyskoczyl) i kazal mi dawac piataka(cokolwiek
to oznaczalo) bo mu w dupe wjechalam. zaszokowalo mnie to niesamowicie,tym
bardziej, ze byla to pierwsza kolizja, w ktorej uczestniczylam. Zadzwonilam
po policje.Na szczescie znalazl sie uczciwy nieznajomy Pan(jadacy za mna),
ktory czekal ze mna 40 min na przyjazd drogowki(jego dzieci siedzialy w
samochodzie-pewnie glodne)i powiedzial policji jak bylo naprawde. Jak
oswiadczyli potem funkcjonariusze, gdyby nie zeznania swiadka pewnie
przegralaby sprawe w sadzie grodzkim z taksiarzem, bo teoretycznie to ja
wjechalam mu dupe. Dostal punkty i mandat.
pozdrawiam i uwazajcie na taksiarzy stojacych przed Wami
Obserwuj wątek
    • Gość: robert jak mamy na niego uważać? IP: *.acn.pl 07.10.03, 14:48
      • Gość: baba Re: jak mamy na niego uważać? IP: 5.3.1R* / *.abnamro.nl 07.10.03, 16:01
        ja tylko przestrzegam przed tym jak chamscy moga byc kierowcy. Nie podalam
        numerow rejestracyjnych(jeszcze)ani numeru taksowki i nazwiska, choc jestem w
        ich posiadaniu. Mialam nawet po tym zdarzeniu napisac skarge do korporacji, ale
        stwierdzilam, ze warszawscy taksiarze to mafia i balam sie o swoje zdrowie...bo
        nie wiem do czego moglby byc zdolny taki czlowiek
    • Gość: Adam Re: uwazajcie na taksowkarza Wawy IP: *.acn.waw.pl 07.10.03, 14:48
      Brawo, że nie dałaś się ewidentnie naciągnąć. Anonimowemu Panu też przesyłam
      ukłony, a taksówkarze to nie dość, że powinni założyć kasy fiskalne to jeszcze
      obowiązkowo malować samochody na określony kolor w celu uniknięcia wciśnięcia
      ich potem naiwnym jako "nówki" od pierwszego własciciela!!!!!!!!!!

Pozdrawiam,
      Adam
    • remo29 Re: uwazajcie na taksowkarza Wawy 07.10.03, 14:50
      Jeśli pamiętasz numery tego kaukazoida bez dresu, to dawaj na forum. Niech się
      wszyscy dowiedzą jak ten bidulek, któremu chcą wcisnąć kasę fiskalną, zarabia
      na chleb.
      • Gość: vonNogaj Re: uwazajcie na taksowkarza Wawy IP: PLWAWSRV* / 195.94.201.* 07.10.03, 15:03
        A co za różnica który to konkretnie???
        Tak z 60% warszawskich taksówkarzy to takie bydło.
        Tępię jak mogę (w granicach prawa).
        Gratuluję wygranej ze złotówą
        vN
    • klemens1 Re: uwazajcie na taksowkarza Wawy 07.10.03, 15:25
      A za oczywistą próbę wyłudzenia pieniędzy konsekwencji pewnie nie poniósł
      żadnych?
      Zgłoś ten przypadek przynajmniej do jego korporacji.
    • Gość: Adam hurra będą kasy do końca roku!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 07.10.03, 17:09
      Własnie podali w Teleexpresie, że do końca roku złotówy mają mieć kasy!!!!!!!
      Teraz czekamy na przemalowanie:)
    • Gość: Yosarian Re: uwazajcie na taksowkarza Wawy IP: *.acn.waw.pl 07.10.03, 21:26
      Gratuluję zimnej krwi i szczęścia, że znalazł się ktoś kto widział co działo
      się naprawdę.
    • wielki_czarownik Taksiarze do gazu! 07.10.03, 21:47
      To najgorszy element na drodze! Taksiarz jest gorszy od dresiarza w starym maluchu.
    • kj36 Re: uwazajcie na taksowkarza Wawy 07.10.03, 22:48
      to faktycznie kawal h.. z tego taksiarza...
      • Gość: Marek Re: uwazajcie na taksowkarza Wawy IP: *.zie.pg.gda.pl / *.zie.pg.gda.pl 08.10.03, 03:38
        Zlotowy to zlamane ku........ , zawsze poruszaja sie po drodze tak jak by ich
        przepisy nie obowiazywaly i staraja sie oszukac i naciagnac karzdego.Ja jak
        widze takiego na drodze to odrazu sie budze z letargu i mam na niego oko , nie
        ma gorszego kierowcy od taryfiarza.
    • Gość: XP Re: uwazajcie na taksowkarza Wawy IP: 213.77.31.* 08.10.03, 08:43
      Nie trzeba im sie poddawać. Kasy fiskalne trzeba wprowadzić koniecznie, może
      wtedy nie bedą krązyć jak sępy na okęciu i chcieć 50 zł za kurs do centrum,
      naciagając ludzi
    • Gość: Grodek A` propos kas fiskalnych... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.03, 09:11
      Domagajmy się paragonów fiskalnych za każdy kurs taryfą po nowym roku. Tylko w
      ten sposób zmusimy te taksówkarskie mendy do płacenia podatków. Jeżeli nie będą
      nabijali kursów na kasy to cała para i tak pójdzie w gwizdek. To od nas -
      klientów zależy czy te wszarze będą się rozliczać z zarobionej kasy.
    • Gość: Fryzjereczka Re: uwazajcie na taksowkarza Wawy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.03, 11:33
      ja tez mialam problemy z ta korporacja, unikajcie jej jak ognia.... To podli
      oszusci.
      • Gość: olgierd Re: uwazajcie na taksowkarza Wawy IP: 217.8.161.* 08.10.03, 11:49
        rzadko korzystam z uslug taksiarzy ale jaku juz to tylko z w-wy, ale to nie
        znaczy ze nie ma wsrod nich tez cwaniakow, trzeba na nich uwazac, a wydruku z
        kasy fiskalnej nie bede bral, tylko na poczatku zapytam czy taniej dojade bez
        kwitka z kasy ...
        a jesli chodzi o kasy fiskalne, to moim zdaniem rzad dziala ma zlecenie osob
        ktorzy maja zyski z tej branzy, bo czemu nie mozna nakazac zamontowania kas
        fiskalnych ale tanszych tylko tych za kilka tys. zlotych..
        a czemu nie kaza wstawic kas fiskalnych do kancelarii adwokackich, lekarzy,
        itp.
        • Gość: Grodek Re: uwazajcie na taksowkarza Wawy IP: *.studiokwadrat.com.pl 08.10.03, 12:08
          I znowu spiskowa teoria dziejów... Rząd działa na zlecenie itp. Daleki jestem
          od popierania naszego "wspaniałego" rządu, ale w tym wypadku zgadzam się z
          decyzją o wprowadzeniu kas fiskalnych. Powinni je mieć wszyscy, więc dlaczego
          nie taksówkarze. A postępując w sposób przez Ciebie opisany nie poprawiasz
          sytuacji w kraju, a jedynie napychasz kieszeń jakiegoś złotówy. I niedługo
          zobaczysz na spitalach, przychodniach kartki: zamknięte z powodu braku kasy.
    • oka5 Re: uwazajcie na taksowkarza Wawy 08.10.03, 11:35
      Bardzo Ci dziękuję za ten wątek. Włosy stanęły mi dęba, gdy przeczytałam o
      nieprawdopodobnej bezczelności tego gnoja. Dużo jeżdżę po mieście, więc wzmogę
      czujność. A do kierowców apeluję. Gdy widzicie wypadek, bądźcie świadkami,
      poświęćcie te trochę czasu. Przecież to chore, żeby piraci drogowi robili w
      bambuko tych niczemu nie winnych. Świadczyłam już w dwóch sprawach i będę
      robić to nadal, czego i Wam życzę.
      • Gość: mm Re: uwazajcie na taksowkarza Wawy IP: 217.8.161.* 08.10.03, 11:52
        wlsanie !!!
        pomagajmy sobie na wzajem i nie omijajmy takich zdarzen, bo tylko w ten sposob
        mozemy wyeliminowac cwaniaczkow
    • Gość: frequent flyer Re: uwazajcie na taksowkarza Wawy IP: 80.241.130.* 08.10.03, 11:46
      Jak
      > oswiadczyli potem funkcjonariusze, gdyby nie zeznania swiadka pewnie
      > przegralaby sprawe w sadzie grodzkim z taksiarzem, bo teoretycznie to ja
      > wjechalam mu dupe. Dostal punkty i mandat.
      Przecież on umyślnie uszkodził Ci samochód. to się kwalifikuje do prokuratury,
      nie na mandat - mandat można dać za nieostrożność, nie za bandytyzm. i w tej
      sytuacji powinien zapłacić z własnej kieszeni, nie z OC ani AC. skontaktowałby
      się z jego ubezpieczycielem
      • Gość: baba Re: uwazajcie na taksowkarza Wawy IP: 5.3.1R* / *.abnamro.nl 08.10.03, 12:07
        oczywiscie, ze tak. Taksiarz nie tylko zlamal przepisy kodeksu drogowego, ale
        rowniez probowal wyludzic pieniadze i umyslnie spowodowal szkode(wandal), ale
        policja zbytnio sie tym nie przejmowala, nie wiem czy go znali, ale byli dla
        niego bardzo grzeczni mimo tego, ze on przez dlugi czas, mimo zeznan swiadka,
        wmawial policji, ze to ja wjechalam mu w dupe. Smiem podejrzewac, ze zaplacil
        niewygorowany mandat.
        znajde w domu numery boczne i rejestracyjne tego chlopaczka-podam na forum i w
        ten sposob zostanie ukarany
        • Gość: frequent flyer Re: uwazajcie na taksowkarza Wawy IP: 80.241.130.* 08.10.03, 15:11
          obstaję przy pomyśle z ubezpieczalnią - to go może mocno zaboleć. i o to chodzi
    • h.i.p Re: uwazajcie na taksowkarza Wawy 08.10.03, 14:02
      Zła opinia o wawie mnie osobiście nie dziwi. Już od jakiegoś czasu
      zaobserwowałem wśród kierowców tej korporacji nad wyraz wysoki procent
      osobników przypominających typów z plakatów z podpisem "wanted - dead or
      alive", albo tych, którzy wsiadają do pociągów we Wronkach i udają się w podróż
      służbową do dawno nie widzianej rodziny.
      I nie przypadkowe jest ozdabianie przez nich taryf pierdzącymi rurami
      wydechowymi. U jednego kretyna widziałem nawet założone worki na śmieci na
      szybach.
      Opisywane przez różne osoby fakty o tej korporacji jednoznacznie świadczą o
      tym jaki element jest w niej zatrudniony.
      pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka