Dodaj do ulubionych

Skody sa dla biednych ludzi bez poczucia estetyki

IP: 217.97.129.* 20.10.03, 15:51
Jak mozna kupic takie auto? Brand Value zero,Brand Image zero,stylistyka zero
estetyka wykonania zero...Wspolczuje wszystkim jej posiadaczom...Ach to
plastikowe wnetrze, prymitywne systemy....wspolczucie serio.
Obserwuj wątek
    • Gość: Miki Re: Skody sa dla biednych ludzi bez poczucia este IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.03, 16:21
      Ja współczuję Twojemu brakowi jakiejkolwiek wiedzy o motoryzacji, bo samochody
      Skody technicznie nie odstają od reszy. Pozdr.
      • h.i.p Re: Skody sa dla biednych ludzi bez poczucia este 20.10.03, 16:30
        Gość portalu: Miki napisał(a):

> Ja współczuję Twojemu brakowi jakiejkolwiek wiedzy o motoryzacji, bo
        samochody
        > Skody technicznie nie odstają od reszy. Pozdr.

hip: Pewnie tak mu powiedzieli koledzy na podwórku jeżdżący 10-letnim golfem po
        przejściach. No i powtarza.
        pozdr
      • Gość: kotek Re: Skody sa dla biednych ludzi bez poczucia este IP: *.com 21.10.03, 09:58
        Gość portalu: Miki napisał(a):

> Ja współczuję Twojemu brakowi jakiejkolwiek wiedzy o motoryzacji, bo samochody
        > Skody technicznie nie odstają od reszy. Pozdr.

A jak odstaja?

P.S. Jak mozna wspolczuc czemus czego nie ma? ("brakowi")
        • janot Re: Skody sa dla biednych ludzi bez poczucia este 07.11.03, 20:37
          Ja tam jestem zadowolony ze skody.Jan
    • Gość: skoda-fan Re: Skody sa dla biednych ludzi bez poczucia este IP: 195.117.140.* 20.10.03, 20:26
      > Jak mozna kupic takie auto? Brand Value zero,Brand Image zero,stylistyka zero
      > estetyka wykonania zero...Wspolczuje wszystkim jej posiadaczom...Ach to
      > plastikowe wnetrze, prymitywne systemy....wspolczucie serio.

Sorry,a Nexią,Espero,Lanosem czy Poldkiem Atu jechał ? Przy tych wynalazkach wnętrze Skody to pełna elegancja. Mam okazję jeździć Felicją i Fabią,widziałem też wnętrza tych aut jako pasażer. Deska w fabii jest wykonana z miękkiego gumowanego plastiku - z daleka może źle wyglądać,ale z bliska ok.
    • Gość: eve Re: Skody sa dla biednych ludzi bez poczucia este IP: *.stacje.agora.pl 21.10.03, 08:32
      A czym Ty jezdzisz Ninja?
      • Gość: Ninja podoba mi sie to porownanie-skoda vs.polonez haha IP: 217.97.129.* 21.10.03, 09:49
        Ninja jezdzi Honda CRV czeskie pajacyki hahaha. Przejedzcie sie prawdziwym
        autem i zobaczycie jaka jest roznica miedzy nowoczesna technologia a autkiem
        dla ubogich czyli wasza skoda. Nawet te wasze zenujace porownania do
        koreanczykow...Porownajcie sobie skode z autami japonskimi, niemieckimi,
        francuskimi, wloskimi....no tak ale wy je znacie tylko z kolorowych katalogow...
        • Gość: Miki Re: podoba mi sie to porownanie-skoda vs.polonez IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.03, 11:12
          Hi,hi,hi Hinda CRV prawdziwym samochodem ??? To pseudopodróba samochodu
          terenowego, który zakopie się w lekkim terenie. Twój "prawdziwy samochód"
          przegrywa jednak testy prównawcze z np. Hyundai Santa-Fe, czy Nissanem X-trail.
          A Skodę śmiało można porównywać z samochodami francuskimi (w zasadzie wszystkie
          marki), japońskimi (np. Suzuki), włoskimi (Fiat) i niemieckimi (Opel). Poza tym
          to fakt, że Skoda to marka dla mniej zamożnych. Nikt tego nie kryje i nie
          zaprzecza.
          • Gość: Ninja Re: podoba mi sie to porownanie-skoda vs.polonez IP: 217.97.129.* 21.10.03, 15:17
            No to kup sobie Nissana i pojezdzimy biedna kutwo. a tak mozesz sobie czyscic
            swoja szkode pod blokiem az ci lakier zejdzie. Z czym chcesz porownywac?????
            Porownaj sobie z Dacia i Lada bo to jedna klasa- auta wschodnie dla bylego
            demoluda.To ze skoda sponsoruje hokej nie robi z niej jeszcze klasowego auta
            hahaha.smieszny pimpus z ciebie.
            • von-koza Re: podoba mi sie to porownanie-skoda vs.polonez 21.10.03, 16:35
              Zaraz spokojnie Ninja.
              Jasne, że Honda CRV to świetny wózek i nie ma co na ten temat dyskutować.
              Zauważ jednak, ze bez sensu porównywac samochody z ZUPEŁNIE innej półki
              cenowej. Twoja Honda też wypada blado przy, powiedzmy np. Bugatti, czy Ferrari.
              I z pewnością dla wielu właścicieli Rolsów też jesteś, sorry - "biednym
              bezguściem". Spójrz na to z tej strony i nie obrażaj ludzi tylko dlatego, ze
              nie stać ich (lub mają inne priorytety) na droższe samochody.
              Co zaś się tyczy porównań, to Skodę można przyrównać powiedzmy do Fiata, czy
              Daewoo, czy innych firm dla mniej zamożnej średniej klasy. Ot taki sobie
              przystępny cenowo, przeciętny, ale praktyczny samochód. I przy tym porównaniu
              Skoda nie ma się czego wstdzić, naprawdę. Zważywszy np. na awaryjność,
              zwłaszcza Sieny czy Lanosa, nie mówiąc już o zużyciu paliwa i trwałości
              wykończeń.
              A co do biedoty, to przyznam, że chciałbym dożyć czasów żeby w Polsce "biedny"
              oznaczało gościa, którego stac na wydatek co najmniej 35 tyś.
              Na Skodę jako firmę też nie psioć, bo w ciągu ostatnich 10-ciu lat zrobiła
              naprawde sporo (oczywiście głównie dzięki VW, ale nie tylko) i za to należą jej
              się ogromne brawa, a szkoda, że nie możemy tego powiedzieć o FSO.

von Koza

• Gość: Ninja daj spokoj nie mam ferrari bo drogi nierowne sa... IP: 217.97.129.* 22.10.03, 15:46
                Ja sie tylko pytam czemu nie kupujecie ladniejszych aut markowych oferujacych w
                podobnej cenie ten sam komfort a na pewno wieksza frajde z jazdy ("freuede am
                fahren jak w reklamie bmw"). Bagaznik ?
                • Gość: Redtom Re: daj spokoj nie mam ferrari bo drogi nierowne IP: *.crmedia.pl / 193.108.206.* 29.10.03, 10:48
                  Powiem Ci dlaczego
                  bo na mojego superba 2,5 TDI nie ma tylu chętnych na rynku wtórnym jak np na
                  BMW, Mercawki czy Audiki. Ubezpieczenie przy tym jest niższe a osiągi zbliżone
                  i więcej Ci powiem. W życiu nie zamieniłbym superba na taką hondę. to jest
                  przepaść technologiczna. oczywiście nie mówię tu o takich klasykach jak honda
                  legend czy innych z klasy wyższej bo to już jest ciekawa opcja. Mi jednak
                  odpowiada diesel z gigantycznym momentem obrotowym którego rzadna honda (nawet
                  legend)mieć nie będzie bez przeróbek (podpowiadam HONDA LEGEND 3.0 v6- 303Nm,
                  Skoda SUPERB 2,5 v6- 350 Nm). I przy wszystkich tych informacjach Honda
                  kosztuje 190 000 a najdroższa Skoda 150 000. no nie wiem co wybrać bo
                  wyposażenie jest porównywalne. pozatem skoda posiada doskonałe systemy
                  przeniesienia napędu na 4 kółka w systemie heldex, a sprzęgła wiskotyczne hondy
                  to jest tylko pseudo 4x4.
                  reasumując
                  zastanów się co mówisz boś jest nieoświecony a Twój umysł sięga tylko do
                  wysokości klamki pojazdu który pożyczasz od Szanownej Mamy swojej
                  • Gość: mr x Re: daj spokoj nie mam ferrari bo drogi nierowne IP: *.p.lodz.pl 03.11.03, 13:54
                    Ha ha ha mamy tu typowego posiadacza skody! Drogi kolego, po pierwsze Superb
                    jest na płycie podłogowej pasata a nie A6 więc porównanie do BMW, Audi czy
                    Mercedesa jest nie na miejscu. Superb można porównać właśnie do pasata,
                    mondeo, Primiery, Vectry czy Avensisa! Jednak te auta to może podobne sa
                    jedynie cenowo. Cała reszta plusów jest po stronie konkurencji Skody. A
                    predzej ci zakosza Skode niż opla czy nissana, wiec twoje argumenty sa z
                    kosmosu! I troche pokory, ze ci diler powiedział ze superb to auto luksusowe
                    to wcale nie jest prawda. Tak samno jak Fabia nie jest Kompaktem tak Octavia
                    nie jest autemn klasy średniej i Superb luksusowej! Prwaw fizyki pan nie
                    zmienisz! Wymiary.... i nie ten komfort... Nawet jesli w teleturnieju i
                    pisemku w stylu AUTOSZMATA napisza ze jest to auto najlepsze dla polaka!
                  • greenblack Re: daj spokoj nie mam ferrari bo drogi nierowne 09.11.03, 13:16
                    Gość portalu: Redtom napisał(a):

W życiu nie zamieniłbym superba na taką hondę. to jest
                    > przepaść technologiczna. oczywiście nie mówię tu o takich klasykach jak honda
                    > legend czy innych z klasy wyższej bo to już jest ciekawa opcja. Mi jednak
                    > odpowiada diesel z gigantycznym momentem obrotowym którego rzadna honda
                    (nawet
                    > legend)mieć nie będzie bez przeróbek (podpowiadam HONDA LEGEND 3.0 v6- 303Nm,
                    > Skoda SUPERB 2,5 v6- 350 Nm).

I co się tak podniecasz tym momentem? Legend i tak ma lepsze osiągi. Poza tym
                    silnik ma 3.5 l i w przeciwieństwie do traktora - 0 wibracji.

I przy wszystkich tych informacjach Honda
                    > kosztuje 190 000 a najdroższa Skoda 150 000.

Ale Legend to samochód co najmniej o klasę wyżej.

no nie wiem co wybrać bo
                    > wyposażenie jest porównywalne. pozatem skoda posiada doskonałe systemy
                    > przeniesienia napędu na 4 kółka w systemie heldex, a sprzęgła wiskotyczne
                    hondy

Haldex to tylko trochę lpszy szajs niż szajs Hondy.

> to jest tylko pseudo 4x4.

Haldex też.
                • Gość: zbyszko Re: daj spokoj nie mam ferrari bo drogi nierowne IP: *.cezex.pl 31.10.03, 11:14
                  Cześć

Ale masz fajna zabawę. Grzeje Cię to - nie prawda ?. Przy okazji, jeśli coś
                  cytujesz, to dobrze nie robić błędów przy przepisywaniu (jeśli cierpisz na
                  dysgrafię, to przepraszam. Dzięki za rozrywkę. Kontynuuj proszę.
            • Gość: Miki Re: podoba mi sie to porownanie-skoda vs.polonez IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.03, 09:40
              No właśnie Ninja, a co powie o Tobie właściciel terenowego MB, czy BMW ? Dla
              niego jesteś takim samym bidenym kutwą jak ja dla Ciebie. Pozdr.
        • Gość: Auto- To Matchbox robi już Hondy CRV ? IP: 62.181.161.* 21.10.03, 15:22
          Dobrze, kupię dla siostrzeńca, chociaż nie wiem czy dziecko nie przekroczyło
          już etapu rozwoju osobowości prezentowanego przez niejakiego ninja.
          • Gość: EL NIno Kup sobie bilet na metro bo na to Cie stac IP: 217.97.129.* 21.10.03, 15:49
            • valdek.usa Re: Kup sobie bilet na metro bo na to Cie stac 21.10.03, 18:50
              kupilbym ale oszczedzam i tobie tez radze bo sie pewnego dnai obudzusz pod
              mostem w kartonie.
          • d.jankowski Re: To Matchbox robi już Hondy CRV ? 21.10.03, 18:01
            Czego chcesz, przecież Ninja niejaki bawi się słowem tak lekko i frywolnie, że
            wszyscy powinni pozazdrościć. A te wyszukane epitety i wrażliwość artysty...
            Ninja, ja mam Sienę, napisz proszę jak moje auto wypada w porównaniu z Twoją
            CRV-ką. Tylko tak kwieciście i obrazowo, bo nazbyt grzecznego opisu mogę nie
            pojąć.
        • Gość: z.k. Re: podoba mi sie to porownanie-skoda vs.polonez IP: *.pl / *.pl 07.11.03, 09:46
          mialem okazje jezdzic imialem wrazenie ze tylkiem jade po szosie problemy z
          wsiadaniem.Samochod dla malych i szczuplych malolatow.
    • valdek.usa Re: Skody sa dla biednych ludzi bez poczucia este 21.10.03, 18:49
      Gość portalu: Ninja napisał(a):

Bo to widzisz robi sie tak: kupujesz auto tanie ot takie zeby bylo szybsze od
      roweru. Teraz odejmujesz te sume od sumy ktora chcial od ciebie dealer
      Mercedesa i zmieniasz znak. Te liczbe przelicz na kalkulatorze ile bedziesz
      mial szmalu za 5 lat jak wyrzucisz skode a bedziesz musial doplacic w remont
      Merca. Rozumiesz czy jeszcze raz powoli?
      • h.i.p Re: Skody sa dla biednych ludzi bez poczucia este 22.10.03, 08:05
        valdek.usa napisał:

Rozumiesz czy jeszcze raz powoli?

hip: Nie zadawaj mu takich pytań bo on nie wie co odpowiedzieć. A jak już się
        namyśli to stwierdzi, że skoda dla biedaków :)
        pozdr
        • Gość: Ninja Dla ludzi bez gustu przede wszystkim... IP: 217.97.129.* 22.10.03, 15:42
          niby de gustibus non est disputandum ale przeciez jest wiele malych fajnych
          autek -fiesta,polo,lupo,c2,yaris,jazz,mazda2 itd. a wy kupujecie swoje skody....
          • h.i.p Re: Dla ludzi bez gustu przede wszystkim... 23.10.03, 09:00

> niby de gustibus non est disputandum ale przeciez jest wiele malych fajnych
            > autek -fiesta,polo,lupo,c2,yaris,jazz,mazda2 itd. a wy kupujecie swoje
            skody...

hip: Przy kupnie samochodu nie tylko decyduje marka i wrażenia wizualne. Każdy
            samochód ma swoje liczne, odmienne od innych cechy. Dopiero zespół tych
            parametrów i cech decyduje o wyborze. Do tego dochodza jeszcze indywidualne
            potrzeby, czasem sugestia kogoś. Poza tym zawsze można powiedzieć, że kupno
            akurat takiego a nie innego auta to głupota. Dla jednego głupota dla innego -
            nie. Znam ludzi, którzy kupili samochody "markowych" firm za znaczne pieniądze
            i co chwila odwiedzają serwisy. Ja akurat bym taki samochód za takie
            pieniądze, tylko dlatego, że ma "odpowiedni" znaczek, nie kupił. Ale z tego
            powodu nie nazwę faceta debilem, burakiem i ćwokiem. Chce mieć znaczek na
            masce - jego wybór, dla mnie co innego jest ważniejsze.
            Jeszcze sprawa gustu: dla mnie Yaris to koszmar, jeden z obrzydliwszych
            samochodów jakie widziałem. Podobnie jak ford Ka. Innym się podoba. No i
            dobrze. I to też nie oznacza, że będę twierdził, że miłośnicy designu yarisa są
            np. pozbawionymi gustu snobami.
          • Gość: fabiofil Re: Dla ludzi bez gustu przede wszystkim... IP: darkstar:* / 10.2.15.* 23.10.03, 20:45

> niby de gustibus non est disputandum ale przeciez jest wiele malych fajnych
            > autek -fiesta,polo,lupo,c2,yaris,jazz,mazda2 itd. a wy kupujecie swoje
            skody...
            > .

fiesta,polo - można się zastanowić, lupo,c2,jazz,mazda2 - to auta z segmentu
            niższego od fabii - to autka dla gospodyń domowych na zakupy.
    • Gość: eve Re: Skody sa dla biednych ludzi bez poczucia este IP: *.stacje.agora.pl 22.10.03, 16:14
      Kolego Ninja,
      zakladasz watek o skodzie a nie jestes do tego , zeby dyskutowac o tym
      samochodzie kompletnie przygotowany. Yaris ? Polo? . Widziales Skode Fabie
      combi albo sedan ? Octavie? Chyba nawet nie wiesz o czym piszesz. Przygotuj sie
      do dyskusji a nie marnuj czasu i energii na to zeby dokopac wlascicielom skod.
      • Gość: Ninja bez poczucia umiaru IP: 217.97.129.* 23.10.03, 11:42
        Dobra teraz na powaznie. Widzialem, a nawet jechalem. No chyba mi nie powiesz
        ze SKoda Fabia Kombi rzuca na kolana swoim wygladem badz zastosowanymi
        nowinkami technicznymi. Rozni sie co najwyzej nizsza klasa uzytych materialow,
        wyraznie archaicznym designem, niedorobkami itd.Jazda tez nie przynosi super
        przyjemnosci. Porownywalna co najwyzej z fiatami, do japsow czy niemiaszkow nie
        ma co startowac.
        Wlasnie o takich gosci jak ty mi chodzi. MAsz skode-auto takie jak ten
        przyslowiowy kon- jakie jest kazdy widzi. A ty mi mowisz ze masz nie wiadomo
        jaki extrafajny car.

• h.i.p Re: bez poczucia umiaru 23.10.03, 12:10

No chyba mi nie powiesz
          > ze SKoda Fabia Kombi rzuca na kolana swoim wygladem badz zastosowanymi
          > nowinkami technicznymi.

hip: A kto twierdzi, że skoda fabia rzuca na kolana jakimiś cudami???
          Człowieku, to wy - frustraci antyskodowi uparcie wmawiacie sobie, że
          użytkownicy skod uważają, że jeżdżą czymś nadzwyczajnym. I zupełnie nie
          rozumiem po co sobie to wmawiacie. I aby zdyskredytować taką np. fabię
          próbujecie ją porównywać z autami z wyższego segmentu.

Rozni sie co najwyzej nizsza klasa uzytych materialow

hip: Może niższych, może nie. Przedstaw wiarygodne dane i badania na ten temat.

> wyraznie archaicznym designem,

hip: Przesada. Nie awangardowy design nie oznacza archaicznego. Renomowane
          firmy też często odstają od najnowszych trendów. A skoro dobrze się sprzedaje
          to Twój argument jest żałośnie śmieszny.

niedorobkami itd.

hip: Konkrety proszę.

Jazda tez nie przynosi super
          > przyjemnosci.

hip: Jazda porównywalna z jazdą samochodami tej samej klasy. Odbyłem kilka jazd
          próbnych różnymi samochodami i nie odczuwałem istotnych różnic. W fabii nawet
          pozycja kierowcy jest dla mnie o wiele wygodniejsza niż w większości innych
          aut. A za wersje z możliwością regulacji kierownicy i fotela trzeba u
          konkurencji zapłacić więcej. Między innymi i to zdecydowało o zakupie.

• Gość: Miki Re: bez poczucia umiaru IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 23.10.03, 15:33
            No i ta kierownica regulowana w dwóch płaszczyznach. Który z "bardziej"
            zaawansowanych technicznie konkurentów ma takie udogodnienie ?
            A ciekawe który z tych wybijających się pod każdym względem konkurentów Fabii
            ma deskę rozdzielczą wykonaną z miękkich materiałów???

Antyskodziarze - prosimy o fakty, a nie głupoty wyssane z kciuka. Pozdr.

A Fabia kombi wygląda o niebo lepiej od "zaawansowanego technicznie" Renault
            Thalia. P206 SW też nie za ciekawy stylistycznie.
        • Gość: eve Re: bez poczucia umiaru IP: *.stacje.agora.pl 23.10.03, 16:07
          Posluchaj, po pierwsze nie mow do mnie: gosciu ,troche szacuku dla kobiety. Po
          drugie mnie nie obchodzi czy kupiles swoja Honde zeby na nia
          podrywac "blondynki", zeby scigac sie o godz. 2 rano na Pulawskiej z innymi
          wielbicielami "nowoczesnych" bryk, zeby przemiescic sie z punktu A do B
          szybciej niz ktos Skoda (znam szybsze srodki transportu niz samochod) to jest
          twoj wybor i twoja sprawa. Ja nie rozumiem co cie obchodzi wybor innych ludzi.
          Zaloz watek o Hondzie i tam sie wymadrzaj a moze boisz sie, ze ktos moze
          wysmiac twoj wybor?
          I jeszcze jedno ja nie mowie ci ze mam nie wiadomo co jakis extrafajny car,
          przeczytaj jeszcze raz powoli to co ja pisze. Przeczytaj rowniez jeszcze raz
          powoli co sam w tym watku napisales o swoim carze.Troche uczciwosci prosze.
        • Gość: fabiofil Re: bez poczucia umiaru IP: darkstar:* / 10.2.15.* 23.10.03, 20:51
          Jeśli nazywasz Fabię brzydkim samochodem,to zauważ że do Fabii hatchback jest
          bardzo podobna z boku sylwetką nowa Corolla hatchback - i do tego Corolla ma w
          podobny sposób rozszerzające się tylne błotniki,od tylnego słupka. Fabia ma
          udaną stylistycznie sylwetkę,którą projektował jakiś Belg. I to na tyle.
    • Gość: Robert Re: Skody sa dla biednych ludzi bez poczucia este IP: *.sejm.gov.pl / 195.187.136.* 22.10.03, 17:58
      To kup cwaniaku coś innego za 30 tyś (nowego)
      • Gość: bzyk Re: Skody sa dla biednych ludzi bez poczucia este IP: 213.25.23.* 23.10.03, 17:49
        byłem dzis w nissanie a pozniej w skodzie i kupuje szkode - nissan - odstajace
        ochydne plastiki - jakoś wykonania zerowa - cena kosmiczna - kupuje octavie
        19tdi - i mam w dupie opinie jakis nijajak czy innych jajek czy dupiszczałonów
    • Gość: .................. Re: A JAKIE SĄ DLA BOGATYCH ? IP: *.aster.pl / 10.68.4.* 23.10.03, 22:33

• h.i.p Używane AR z rynnami i workami na śmieci :) n/t 24.10.03, 08:38
        • Gość: El Nino CZy ty jestes smieciarzem ? IP: 217.97.129.* 30.10.03, 15:35
          Ach to twoje wysublimowane poczucie humoru. Nie za bardzo rozumiesz o czym
          mowa, nie wiesz co znaczy inteligencja w dowcipie. Mam nadzieje ze przy
          zgniataniu smieci wystarcza co? No bo inaczej Cie zwolnia i nie bedziesz mogl
          splacic kredytu na swoja ukochana Fabie ... biedny smieciarz...
          • Gość: Miki Re: CZy ty jestes smieciarzem ? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.03, 15:42
            CO worki zaczynają odstawać od szyb i szeleścić na wietrze, a rynna w tyle
            rdzewieje (słabo lutowali) hę, ElNino ???
            • Gość: El Nino Och ty skodziarzu o bardzo malym rozumku IP: 217.97.129.* 31.10.03, 09:54
              wiem ze jestes nieszczesliwy z powodu swego nieudanego zycia seksualnego
              (ostatnia laska z okladki NAj) i posiadanego samochodu sportowego Fabia.
              Wiec przyjmuje twoje uwagi z politowaniem i zrozumieniem.
              AHa kup sobie jakiegos swierszczyka usiadz na tylnej kanapie i bedziesz mial
              zalizcenie laski w wozie...
          • h.i.p Re: CZy ty jestes smieciarzem ? 31.10.03, 08:46
            Gość portalu: El Nino napisał(a):

Mam nadzieje ze przy
            > zgniataniu smieci wystarcza co? No bo inaczej Cie zwolnia i nie bedziesz mogl
            > splacic kredytu na swoja ukochana Fabie ... biedny smieciarz...

hip: Powiem ci jedno: mam większy szacunek do sprzątaczki, uczciwie i rzetelnie
            pracującej niż do chama i intelektualnego impotenta twojego pokroju.
            Mam większy szacunek do tej sprzątaczki, która u mnie codziennie sprząta.
            Dziękuję jej za jej pracę, czasem poczęstuję herbatą jak widzę, że jest
            zmęczona i ma ochotę chqwilę odpocząć.
            Prostaczku żałosny...
            • Gość: El Nino nie jestes ciota.... IP: 217.97.129.* 31.10.03, 09:51
              Powiem Ci tak . Powienienes dostyac w morde za to ze ublizasz ludziom wyzywajac
              ich od takich czy innych. Ale frajerow i cweli sie nie bije wiec meska dziwko
              spadaj do fabii i onaninuj sie na siedzeniu swego samochodziku dla
              uposledzonych.
              • h.i.p kultura bydła spod budki z piwem 31.10.03, 10:06
                Gość portalu: El Nino napisał(a):

Powienienes dostyac w morde za to ze ublizasz ludziom wyzywajac
                >
                > ich od takich czy innych. Ale frajerow i cweli sie nie bije wiec meska dziwko
                > spadaj do fabii i onaninuj sie na siedzeniu swego samochodziku dla
                > uposledzonych.

hip: Szanowni Panowie,
                Proszę spojrzeć co potrafi jeden z uczestników dyskusji. Typowy dla hołoty,
                która od jakiegoś czasu pojawiła się na forum auto-moto, a potem na forum
                skoda. Zupełne dno moralne, rodem z więzienia i rynsztoka. Wypowiedź kogoś kto
                nie potrafi sobie w życiu znaleźć żadnej wartości poza chamstwem i próbuje za
                wszelką cenę obrzucać błotem i gnojem wszystkich i wszystko.
                Proszę adminów o kasowanie wątków tych psychopatów.
                • von-koza Re: kultura bydła spod budki z piwem 31.10.03, 10:16
                  Daj spokuj HIP, nie warto. Na chamstwo nie ma rady.
                  To znowu jeden z tych "rzeczowych i merytotycznych" dyskutantów. Kolejny
                  podkreslający kulturę, fachową wiedzę i intelektualną "klasę" przeciwników
                  Skody.

Pozdrawiam
                  von Koza
                • gregyoda Re: kultura bydła spod budki z piwem 31.10.03, 12:18
                  H.I.P popieram twoją wypowiedź!
                  Precz chamom i wulgarności!
                  Niech sobie kupią hulajnogi i jeżdzą dookoła stolika w swoim namoiocie pod
                  mostem!
              • Gość: Miki Re: nie jestes ciota.... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 31.10.03, 16:32
                > Powiem Ci tak . Powienienes dostyac w morde za to ze ublizasz ludziom
                wyzywajac
                >
                > ich od takich czy innych. Ale frajerow i cweli sie nie bije wiec meska dziwko
                > spadaj do fabii i onaninuj sie na siedzeniu swego samochodziku dla
                > uposledzonych.

Twoja złość zaczyna już rozśmieszać. Popraw dres (ile pasków nosisz ? dwa, czy
                cztery ?), załóż adidaski i jazda pod bramę. Aha, nie zapomnij o jabcoku, bo
                pewnie bez niego nie potrafisz już w ogóle nic sklecić. Aha, jak będziesz lał
                pod bramą to uważaj na nogawki !!!
              • Gość: mr x Re: nie jestes ciota.... IP: *.p.lodz.pl 03.11.03, 14:22
                Daj spokój. Koleś umoczył bo myślał że golfa kupuje i odstresowywuje się. Ten
                typ tak ma. Oni nawet miedzy sobą mówią "Mam tak samo jak ty"
    • Gość: Artur Re: Skody sa dla biednych ludzi bez poczucia este IP: 217.97.162.* 02.11.03, 17:46
      Popieram calkowicie to tandeta na kolkach
      Twierdzenie ze Skoda to to samo co VW to typowy
      brak wiedzy. Skoda nawet nie powinna stac obok VW
      i najlepiej wie o tym producent VW i nie pozwala
      na identyfikowanie Skody z VW.
      Kto w to nie wierzy niech sie przejedzie tymi autkami a zaraz zrozumie.
      • Gość: jądruś Re: Skody sa dla biednych ludzi bez poczucia este IP: *.bielsko.dialog.net.pl 03.11.03, 00:31
        Zastanawiam się co takiego jest w vw, czego brakuje skodom? - ten sam silnik, płyta podłogowa, dobre wyposażenie, czego więcej trzeba??? Że nie powala na kolana urodą - cóż wszak to typowa niemiecka toporna stylistyka. O mercedesach też mówi się, że to samochody dla rolników...
    • Gość: mr x Nie biednych ale głupich! IP: *.p.lodz.pl 03.11.03, 13:40
      przecietnsa cena Fabii ponad 41 tyś, przecietna cena Yarisa, Corsy, Puntro czy
      P206 (to ten sam segment biorąc pod uwaę wymiary ALE TYMI AUTAMI NIE WSTYD
      JEŻDZIĆ) to 37 - 39 tyś. Dane są z badania rynku motoryzacyjnego w Polsce były
      publikowane w GW z tydzień temu. Po prostu są ludzie którzy nie mają gustu, co
      ubierają sie w Hipermarkecie bo taniej, jedzą w McDonalds bo taniej i jeżdża
      skodami boi taniej. Co wcale nie oznacza że mają racje z tym taniej. No ale
      cuż nie każdy potrafi logicznie myśleć, zostawmy ich w spokoju ze swoimi
      skodami, niech se jezdza i odsprzedaja ten badziew miedzy soba...
      • h.i.p Re: Nie biednych ale głupich! 03.11.03, 13:49
        Gość portalu: mr x napisał(a):

> przecietnsa cena Fabii ponad 41 tyś, przecietna cena Yarisa, Corsy, Puntro
        czy
        > P206 (to ten sam segment biorąc pod uwaę wymiary ALE TYMI AUTAMI NIE WSTYD
        > JEŻDZIĆ) to 37 - 39 tyś. Dane są z badania rynku motoryzacyjnego w Polsce
        były
        > publikowane w GW z tydzień temu. Po prostu są ludzie którzy nie mają gustu,
        co
        > ubierają sie w Hipermarkecie bo taniej, jedzą w McDonalds bo taniej i jeżdża
        > skodami boi taniej. Co wcale nie oznacza że mają racje z tym taniej. No ale
        > cuż

hip: Jest też taka kategoria prostaczków, którzy się nie wykształcili - bo
        taniej, i teraz kompromitują się ignorancją i pisownią.

nie każdy potrafi logicznie myśleć, zostawmy ich w spokoju ze swoimi
        > skodami, niech se jezdza i odsprzedaja ten badziew miedzy soba...

hip: Zostawmy ich w spokoju, niech pisują na forach robiąc kompromitujące błędy
        i niech wypisują bzdury ośmieszając się bezustannie. Dla niektórych na naukę
        jest już niestety za późno...
      • von-koza Re: Nie biednych ale głupich! 03.11.03, 16:19
        Gość portalu: mr x napisał(a):

> przecietnsa cena Fabii ponad 41 tyś, przecietna cena Yarisa, Corsy, Puntro
        czy
        > P206 (to ten sam segment biorąc pod uwaę wymiary ALE TYMI AUTAMI NIE WSTYD
        > JEŻDZIĆ) to 37 - 39 tyś. Dane są z badania rynku motoryzacyjnego w Polsce

Wstyd to pisać "cóż" przez u MRX i śmiać się, z kogoś, że ma tańszy czy gorszy
        samochód, panie "ekonomisto". Przeciętna cena Fabii była liczona razem z
        wersjami kombi i sedan, których jest naprawdę sporo w przeciwieństwie do tychże
        wersji podanych przez ciebie marek. O ile w ogóle występują.
        Ile widziałeś Yarisów lub Punto lub Corsy kombi? :)))
        Takiego samochodu jak "Puntro" też chyba nie ma :)))

• Gość: Superb Re: Skody sa dla biednych ludzi bez poczucia este IP: *.zus.pl 03.11.03, 20:15
      Jak z ciebie taki esteta to wystąp w kampanii przeciw homofobii.
      W tym japońskim cudzie można tylko wąchać dym po Superbie :))))
      • Gość: zabaa Re: Skody sa dla biednych ludzi bez poczucia este IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.03, 21:21
        a ty mozesz obejrzeć tylne swiatla w moim Mercedesie 320 CE siedząc napuszony
        w swojej podróbce passata udającej samochód klasę wyższy
        Ze wszystkich rzeczy najbardziej wkurzają mnie te które pretendują do tego
        czym nie są. a tak jest ze skodami które natrętnie są wpychane klase wyżej.
        cos co jest taczką trudno obiektywnie nazywać przyczepą (abstrahując juz od
        tego czy skody to dobre samochody czy nie- chociaż za te pieniądze
        nienajgorsze)
        • Gość: knedel Re: Skody sa dla biednych ludzi bez poczucia este IP: 213.25.23.* 07.11.03, 11:58
          podróbka passata która jest dłuższa o 4 cm od a6 i szersza w środku o 1 cm od
          a6, a jechałeś ty kiedyś tym "badziewiem" ?
          • Gość: zabaa Re: Skody sa dla biednych ludzi bez poczucia este IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.03, 01:00
            no i co to za argument ze jest dluższa od A6. Peugeot 406 kombi jest dłuższy
            od sedana o 15 cm czy to oznacza ze nie jest to 406.
            PRZEJRZYJCIE NA OCZY SUPERB JEST BADZIEWIATYM AUTKIEM NA PŁYCIE PODŁOGOWEJ
            PASSATA I NICZYM WIĘCEJ NIE BĘDZIE CHOĆBY DODAWALI DO NIEGO NAWET PARASOL
            OGRODOWY.
            A jechales kiedyś mercedesem?
            • Gość: knedel Re: Skody sa dla biednych ludzi bez poczucia este IP: 213.25.23.* 08.11.03, 11:46
              pewno, miałem wcześniej volvo, po prostu za to cenę to pomyłka , tak wyposażyć
              a6 czy merola to jest o 100 tys więcej , ja to wole wydąć to na co innego , a
              co do wielkości to chodzi mi o środek , tam jest po prostu znacznie więcej
              miejsca , w kombi aucie jest może więcej miejsca nad głową z tyłu i rozmiary
              karoserii przez bagażnik są większe ,wiec chyba nie do końca mówiliśmy o tym
              samym ,
              po za tym pamiętaj o tym ze każdy ma prawo do swojej opinii i wypowiedz tego
              typu PRZEJRZYJCIE NA OCZY SUPERB JEST BADZIEWIATYM AUTKIEM NA PŁYCIE PODŁOGOWEJ
              PASSATA I NICZYM WIĘCEJ NIE BĘDZIE CHOĆBY DODAWALI DO NIEGO NAWET PARASOL
              OGRODOWY – ok. akceptuje ze tak myślisz, ale ja mam na ten temat inna opinie i
              się z tobą nie zgadzam ,
              po trzecie mam wrażenie że głównym problemem wielu piszących tu ludzi nie jest
              to auto ale marka – skoda , jeśli też masz ten problem to wybacz nie
              porozmawiamy , bo to jest dyskusja na poziomie dzieci w piaskownicy,
              moja propozycja – podjedz do jakiegoś dealera i weź go na test, ja tak robiłem
              przy wyborze auta za 100 tys , i odwiedziłem kilka marek , jeśli po tym dalej
              będziesz pisał i uważał ze to suf to ok. ,,,,
              • Gość: zabaa Re: Skody sa dla biednych ludzi bez poczucia este IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.03, 15:55
                jesli chodzi o ekonomikę zakupu to zgadza sie ze skoda superb jest bardzo
                korzystnym wyjsciem, zreszta tak naprawde nie uwazam jej za badziewie, bo to
                dobry samochod. wnerwia mnie tylko dorabianie jakiejs ideologii luksusu do
                tej marki. skoda to samochody z nizszej polki i tyle.
                od luksusu to są bmw mercedes jaguar, a skoda to sobie moze pokonkurowac z
                hyundaiem sonatą, kia, mazda 6 , toyota camry, bo juz do peugeota 607 chyba
                nie doskoczy. Jesli fani skody zrozumieją to wreszcie to moze bedzie im
                latwiej.
                Najgorsze że za tak niski odbiór tej marki winni sa fachowcy od marketingu
                skody. wmawiaja wszystkim z jednej strony ze skoda to marka idealna dla
                kazdego Józka czy Kazika z Zapierdzielewa Górnego(bo czym tlumaczyc obecnosc
                skody w kazdym teleturnieju dla motlochu), a zdrugiej strony chcieliby sie
                wkraść w wyzsze sfery motoryzacji. albo tak albo tak. to jest tylko moja
                opinia i jesli kogos urazilem tym co napisałem to serdecznie przepraszam
                • mac.card A co to jest luksus? 08.11.03, 16:38
                  Gość portalu: zabaa napisał(a):

> jesli chodzi o ekonomikę zakupu to zgadza sie ze skoda superb jest bardzo
                  > korzystnym wyjsciem, zreszta tak naprawde nie uwazam jej za badziewie, bo to
                  > dobry samochod. wnerwia mnie tylko dorabianie jakiejs ideologii luksusu do
                  > tej marki. skoda to samochody z nizszej polki i tyle.
                  > od luksusu to są bmw mercedes jaguar, a skoda to sobie moze pokonkurowac z
                  > hyundaiem sonatą, kia, mazda 6 , toyota camry, bo juz do peugeota 607 chyba
                  > nie doskoczy. Jesli fani skody zrozumieją to wreszcie to moze bedzie im
                  > latwiej.

Bo według mnie luksusem jest korzystanie ze wszelkich możliwych udogodnień w
                  aucie. I Superb to oferuje. Dla kogoś innego luksus jest dopiero wtedy kiedy za
                  to samo wyda znacznie więcej kasy. On musi mieć zegarek Patek, albo Rolex, bo
                  dla niego człowiek z zegarkiem wartym mniej niż 30.000 zł to biedak. Ja takich
                  ludzi w pewnym sensie rozumiem. Takie jest ich poczucie życia w luksusie.

Tylko, że ja nazywam ich snobami.
                • Gość: knedel Re: Skody sa dla biednych ludzi bez poczucia este IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.03, 22:05
                  no i ok, co do konkurencji to już zależy od człowieka i odbioru danej marki /
                  auta / produktu jest to subiektywna rzecz według mnie , ja teraz (jakiś miesiąc
                  do dwóch, temu przed zakupem) oglądałem miedzy innymi peugeota 607 , 5 BMW , a6
                  wcześniej miałem s80 , (średnio sie sprawował jeśli chodzi o niezawodność) ,
                  nie myśle o marce ze to wyróżnik, po prostu szkoda mi dodatkowej 100 i widzę co
                  jest w srodku – moje subiektywne spostrzeżenia – superb był najdokładniej
                  wykonany jeśli chodzi o szczegóły – precyzja – wielkości szczelin na desce i
                  stykach z karoseria, zrobił na tym ogromne wrażenie na mnie , a jak mnie
                  podliczyli w bmw za te dodatki co były już w superbie to odpuściłem i
                  uciekłem :)
    • c_a_n_o_e A ja go rozumiem 08.11.03, 14:46
      A ja go rozumiem. Ninja kupił sobie srebrną Hondę CRV za stówkę i myślał że
      wszyscy wkoło padną z zazdrości i z zachwytu a tu niestety:

-sąsiad z przeciwka powiedział – panie ja za tą kasę co pan musisz wydać na
      ubezpieczenie to dwa lata pojeżdżę (wacha + pakieciki) swoją fabią. No i który
      lepszy.

-kolega z pracy z zacięciem sportowo tuningowym – za stówkę lepiej było sobie
      kupić Peugeota 206 RC i jeszcze by zostało na małe podrasowanko. Tym twoim to
      się nie pościgasz.

-znajomy wędkarz offroadowiec – ja na twoim miejscu dorzucił bym parę groszy i
      kupił Terrano bo tym twoim to najwyżej na piętrowym parkingu w markecie można
      poszaleć.

-Tylko żona była zachwycona - jaki piękny srebrny samochód.

Małe pocieszenie skody też są srebrne. A na dodatek ta biedota jeżdżąca
      fabiami, oktawiami i innym koreańskim badziewiem czuje się tak dumna jak by
      miała prawdziwy japoński samochód. Chyba teraz rozumiecie że człowiek mógł się
      załamać.

Pozdrawiam wszystkich

ps. ja mam Espero – skodziarze zazdrościcie mi - prawda???
      • kawassak Re: A ja go rozumiem 09.11.03, 01:21
        Ninja jest prosty jak design jego crv-ki.
        Zatyka mnie na takich przygłupów...
        nie to żeby mnie urzekały skody...
        jakie są każdy widzi...po prostu poprawne,
        ale chełpić się tym bezkształtnym paskudztwem z niebieskimi zegarami ,
        plastikową tapicerą i spojlerem na dachu rodem z wiejskiego tuningu, z
        zajebiaszczą listwą świetlną trzeciego stopu o rozmiarach nie spotykanych nawet
        wśród najbardziej tandetnych maluchowców, nieekonomicznym silnikiem 1.6 i
        feelingiem mydelniczki ... to trzeba być rzeczywiście kretynem.
        Chłopie przecież masz brzydkie auto!!!
        czy jeszcze na to nie wpadłeś???
        jak tym guanem jedzie babka to jeszcze jej można wybaczyć, że jej stary nic
        większego nie chciał kupić... ale facet??? w tym babskim pseudo-terenowcu na
        zakupy??? dno!
        i taki gamoń ma jeszcze tyle do powiedzenia...
    • Gość: daktahu Re: Skody sa dla biednych ludzi bez poczucia este IP: 217.153.44.* 29.12.03, 13:21
      jasne!!!
      a w siedzenie bmw czy mb to sie inaczej pierdzi? raczej nie, ba tak samo!!!
      kupa bedzie kupa niezależnie od auta, w którym sie wozi.
      pozdr
      ps. nie uzywaj nicka "ninja" bo komus sie z ninjatune skojarzy, a przy twoim
      poczuciu estetyki to fatalna sprawa by była.
      • Gość: Miki Re: Skody sa dla biednych ludzi bez poczucia este IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.04, 15:09
        Chyba nie, bo bąki puszczane na skórzanych fotelach brzmią donośniej !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka