igi.wr 11.11.08, 08:41 Witam. Proponuję żeby wszyscy, którzy posiadają nawigację samochodową lub znają się na rzeczy przedstawili swoje opinie w tym wątku. Dzięki z góry. Link Zgłoś Obserwuj wątek
tymoteusz.a Re: Nawigacje. 11.11.08, 10:39 Moja nawigacja nakazuje czasami jechać pod prąd w jednokierunkową. Ale ja jestem czujny i jej nie słucham. Każę jej spać dalej! Najweselej jest, gdy staję przed przejazdem kolejowym i słyszę od mojej nawigacji, że "prawa wolna" !!! Link Zgłoś
igi.wr Re: Nawigacje. 11.11.08, 15:36 Jaką masz nawigację? W tym wątku zależy mi na porównaniu róznych marek, powrzechnie TomTom uważany jest za najlepszy , ale czy rzeczywiście tak jest? Link Zgłoś
dark.writer Re: Nawigacje. 11.11.08, 23:41 W Polsce chyba Automapa jest najlepsza, jeżeli chodzi o dokładność map (co suma sumarum jest najistotniejsze). Szczególnie poza większymi miastami poprowadzi Cię pewnie tam, gdzie inne mapy mają tylko białą plamę. Oczywiście daleka jest (automapa) od idełau. Link Zgłoś
mechanior Re: Nawigacje. 12.11.08, 08:31 dark.writer napisał: >Oczywiście daleka jest (automapa) od idełau. To fakt,potrafi dostarczyć niezapomnianych wrażeń prowadząc przez poligon wojskowy. Link Zgłoś
tymoteusz.a Re: Nawigacje. 12.11.08, 11:11 To jest moja ślubna nawigacja. Mam ją od ponad trzydziestu lat! Link Zgłoś
al9 jest użyteczna 12.11.08, 13:32 liczą się: garmin, tom tom, mio Moze becker, clarion i nokia w Polsce - najlepsza jest automapa (tylko clarion) i garmin na Zachodzie - wszystkie sa dobre (za wyjatkiem automapy europa) sam uzywam blaupunkta lucci i własnie zmieniam na garmina Bierze 4,3 cala - jest wygodniej niz 3,5 I nie traktuj inwestycji na lata - ten segment autoelektroniki szybko sie zmienia - za dwa lata będa nowe mapy, nowe funkcje - nowe urządzenia... Ale warto Pozdr al Link Zgłoś
zwn51 Re: Nawigacje. 11.11.08, 15:50 Musisz rozroznic dwie rzeczy: 1- program do nawigowania 2- tzw hardware czyli urzadzenie pokazujace trase: Wg mnie (wynurzenia osobiste) ad: 1 - Automapa XL (choc mam duzo zastrzezen do programu gdyz jest malo tzw: user friendly) ad: 2 - z regoly najlepsze jest orginalnie zamontowane w auci a pozatym: im nowsze urzadzenie i z wiekszym ekranem tym lepsze. Link Zgłoś
kann2 Re: Nawigacje. 11.11.08, 15:53 Czy do urządzenia zamontowanego na stałe w aucie można wgrać jakikolwiek program - np. Automapę? Mam Automapę i jestem z niej bardzo zadowolony, choć potrafi czasem wypuścić. Link Zgłoś
skyddad Re: Nawigacje. 11.11.08, 16:24 Najlepiej ekran formatu A4,bedziesz udawal taksowke z kierowca noszacym okulary 10 diopriowe. Pzdr.Dowci... Link Zgłoś
bystry1.1 Re: Nawigacje. 11.11.08, 17:40 Prawie od roku używam Garmin z wgraną mapą i jestem zadowolony nie było miejsca którego by nie znalazła,jeżeli chodzi o to co mówi podczas jazdy to jestem czujny. Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: Nawigacje. 11.11.08, 18:29 nokia z garminem XT dziala bardzo dobrze , ekran mi nie potrzebny jezdze na sluch Link Zgłoś
jaki71 Re: Nawigacje. 11.11.08, 23:50 jamesonwhiskey napisał: > nokia z garminem XT > dziala bardzo dobrze , ekran mi nie potrzebny jezdze na sluch We mgle też? Teraz powstał nowy sport ekstremalny jazda na ekran GPS we mgle ;) Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Nawigacje. 11.11.08, 23:57 kiedyś jechałem za takim gosciem co sie zapatrzyl w automape tak że spowolnił ruch na odcinku jakis 100 metrów , he he. Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: Nawigacje. 12.11.08, 11:06 > We mgle też? Teraz powstał nowy sport ekstremalny jazda na ekran GPS we mgle ;) no we mgle slysze tak samo dobrze jak i bez mgly Link Zgłoś