Dodaj do ulubionych

Kupilem Almere

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.01.02, 20:36
Hej ! Wlasnie w zeszlym tygodniu stalem sie szczesliwym posiadaczem Almery
1997r , 43 tys przebiegu- na razie jest super- bardzo podoba mi sie silniczek-
bardzo zrywny :) Oby nastepne refleksje rowniez byly rownie pozytywne :)))
Pozdrowienia dla wszystkich !
Obserwuj wątek
    • Gość: RT Re: Kupilem Almere IP: *.mediacom.pl 20.01.02, 20:51
      CZesc. Przypomnial mi sie post pewnego goscia na innym forum :-) A bylo to +/-
      tak: "Witam kupilem sobie <ciach!- cenzura>. Autko po 2-dniowym uzytkowaniu
      jest OK!"

Hyh ale sie usmialem. :) Pozdrawiam i zycze przyjemnego uzytkowania.
      • Gość: kropka. Re: Kupilem Almere IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.02, 21:05
        I bedziesz bardzo zadowolony. Jedyna wada jest mala ilosc schowkow, o czym
        ciagle marudze.
        gratuluje!
      • Gość: bObO Re: Kupilem Almere IP: *.chello.pl 20.01.02, 21:17
        Gość portalu: RT napisał(a):

> CZesc. Przypomnial mi sie post pewnego goscia na innym forum :-) A bylo to +/-
        > tak: "Witam kupilem sobie <ciach!- cenzura>. Autko po 2-dniowym uzytkowan
        > iu
        > jest OK!"
        >
        > Hyh ale sie usmialem. :) Pozdrawiam i zycze przyjemnego uzytkowania.

Raz znajomemu sypnęła się świeżo zakupiona Audica gdy jechał z giełdy do domu.
        Także w pewnym sensie 2 dni to już sukces!
    • Gość: Doki Re: Kupilem Almere IP: *.turboline.skynet.be 20.01.02, 21:31
      To taka, jaka ja kupilem, jezdzilem 4 latka (110000 km) i sprzedalem rok temu.
      Ja mialem silnik 1,4 i nie moge powiedziec, by byl zrywny, chyba powyzej 3000
      obr/min.
      Ale ogolnie bylo to auto, na ktorym moglem polegac. Gratuluje.
      • kropka. Re: Kupilem Almere 21.01.02, 09:30
        a ma pieska z latającą głową? Bo bez pieska się nie liczy!
        Pozdrowionka
    • Gość: Ziutek Re: Kupilem Almere IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.02, 05:46
      Jaki silnik, wyposażenie, hatchaback czy sedan, przebieg i cena?
    • Gość: Yogi Kupilem Almere cz.II IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.01.02, 07:55
      Coz - prawie po tygodniu uzytkowania :))) - silnik, jezeli sie go trzyma
      powyzej ok.3000 obr jest naprawde w porzadku.
      Na razie znalazlem 2 minusy-
      1. widocznosc do tylu- przy parkowanuiu zdac sie trzeba praktycznie tylko na
      lusterka (co przy luce na doslowne cm stanowi czasami problem :)))) )
      2. nisko polozony drazek wycieraczek- kiedy wycieraczki sa wlaczone na 2 bieg
      (drazek w najnizszym polozeniu) zahaczam o niego kolanem...I nic nie dalo
      podniesienie na maks kierownicy.

Co do wyposazenia- ubogie- to jedna z pierwszych Almer, wiec tylko el. lusterka
      i reg.kierownica. Nie mam wspomagania, poduszki i ABS. Silnik 1,4 87 KM, cena
      20 000 zl (okazyjnie, bo od rodziny :))) ).
      • Gość: Ziutek Re: Kupilem Almere cz.II IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.02, 21:34
        Dalej nie wiem czy hatch czy sedan.
        Ja mam od nowości sedana 1,4
        Dziś po raz pierwszy w serwisie - piszczy jak zimny silnik - prawdopodobnie
        rolka napinajaca pasek klinowy, czekam na część. Oczywiście jeżdżę. Natomiast
        zmroziła mnie opinia mechanika, że może być rozrząd do wymiany, co prawda na
        gwarancji ale zawsze. W rozrządzie jest łańcuch, teoretycznie niezniszczalny,
        zwróć uwagę na dźwięki obcierania obudowy po lewj stronie silnika. Nie chce mi
        się wierzyć tej diagnozie, ale coś może w tym być. Co do widoczności - zgoda.
        Zwróć uwagę jak to mało pali!!!
        • Gość: Michal Re: Kupilem Almere cz.II IP: *.telia.com 22.01.02, 21:37
          Skladam serdeczne gratulacje,Witaj w rodzinie skosnookich,bedziesz napewno
          zadowolony.Pzdr.Michal
        • Gość: Doki Re: Kupilem Almere cz.II IP: *.adsl.powered-by.skynet.be 22.01.02, 22:03
          Panowie, gratuluje. Mnie moja Almera wcale nie palila malo. (1,4 , hatchback, 5
          drzwi). Przy stalej szybkosci 140 km/h, z klimatyzacja, ponad 9 l/100 km. To ma
          byc malo?
          • kropka. Re: Kupilem Almere cz.II 22.01.02, 22:28
            Moja almera ma dwa lata i 90 tys. przejechała ze mną bez zająknienia.
            Fakt, pilnuję przeglądów jak dentysty.
            Podobno nissany lubią wysokie obroty i to by się zgadzało. Moja lubi.
            A optymalna prędkość to 120-130. Wyżej pali jak nałogowiec.
            Początkowo żarła ok.10, ale coś w niej podkręcili (pardon, blondynka) i teraz
            pali ok. 8. A to już mozna wytrzymać, nie?
            Świetne autko!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka