Gość: Gość IP: *.americas.hp.net 28.01.09, 09:14 Widze ze dzis pan Jacek wczesniej wstal bo motodziennik o 8:07 juz dostepny :-) Link Zgłoś Obserwuj wątek
glaubeliebetod Re: ZAP - trójkołowy potworek 28.01.09, 09:24 sojusz z Fiatem, wolałbym sojusz z jakimś koncernem z Niemiec lub Japonii Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: ZAP - trójkołowy potworek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 09:25 a moze motodziennik jest krecony dzien wczesniej? tak czy inaczej ciekawy odcinek Link Zgłoś
Gość: pe Re: ZAP - trójkołowy potworek IP: *.acn.waw.pl 28.01.09, 09:35 Ile amperów będzie miała Ampera ;P (65 km to chyba mało?) Choć ładny ten Opel, coś ostatnio im się udaje ze stylistyką. A ciekawe jak by wyglądał taki mix Doga Calibre np z Fiatem Pandą :D hahahah Link Zgłoś
Gość: mareviq Re: ZAP - trójkołowy potworek IP: *.aster.pl 28.01.09, 09:49 Tak sobie właśnie pomyślałem jaki może być w Polsce popyt na auta ładowane z gniazdka biorąc pod uwagę ile samochodów widzę stojących noc w noc przed blokiem (w parkingu podziemnym pod blokiem też dużo lepiej nie będzie, bo gniazdek ani śladu)... więc jakby nie patrzeć są one skierowane do ludzi posiadjących własny garaż z doprowadzonym do niego zasilaniem.... to chyba troche ogranicza potencjalne grono odbiorców. Link Zgłoś
Gość: majkel Re: ZAP - trójkołowy potworek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 10:21 No nie wiem czy tak ogranicza grono odbiorców. Na pewno potencjalny klient kupujący takie auto nie będzie go trzymał pod blokiem... Link Zgłoś
vtgteam Re: ZAP - trójkołowy potworek 28.01.09, 10:56 do glaubeliebetod: sojusz z koncernem z rzeszy niemieckiej sprowadził Chryslera na samo dno - doszło do tego, że na wszelkiego rodzaju studiach ekonomicznych profesorowie często podejmują temat pt. "Jak nienależy zarządzać firmą na przykładzie koncernu DaimlerChrysler" Link Zgłoś
Gość: qq Re: ZAP - trójkołowy potworek IP: *.multimo.gtsenergis.pl 28.01.09, 12:16 ale tylko niemieckie się liczy xd a co do fiata ta alfa na bazie punto brzmi głupio chociaż punto jest sto razy lepsza od jariski i całej reszty nikt w tej klasie nie ma 5 gwiazdek w testach zderzeniowych dobry silniczek wygodne spoko autko a alfa mają mito wystarczy ale dla mnie z tym wnętrzem to się zbłaźnili dwa kroki do tyłu przeszczep z alfy 147 to by było to ale jak dla mnie to powinni się zająć luksusowszymi furami chociaż powinno być coś takiego jak mito a lancia powinna wrócić tam gdzie jest jej miejsce do rajdów aha jak dla mnie włosi powinni więcej samochodów tam wywieść np. lancie delte a może nawet fiata crome chociaż nie jestem przekonany Link Zgłoś
Gość: Wikel Re: ZAP - trójkołowy potworek IP: *.warszawa.mm.pl 28.01.09, 16:24 @vtgteam: gdyby nie Daimler to Chryslera już chyba nie byłoby na tym świecie, no oprócz muzeów i podręczników historii. Albo przejąłby go jakiś chiński koncern :P Choć oczywiście można mieć zastrzeżenia co do jakości zarządzania byłego prezesa Daimler - Benza Jürgena Schremppa. Koncerny amerykańskie od lat staczają się na dno, więc trudno oskarżać o to Niemców. Fiatowi może będzie teraz łatwiej, bo dzięki kryzysowi w Ameryce zrobił się szum, choćby wokół przywilejów związkowych w przemyśle motoryzacyjnym i łatwiej będzie z tym walczyć. Link Zgłoś
Gość: Bazunio Re: ZAP - trójkołowy potworek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 16:45 Dlaczego motodziennik nie zajmuje się i nie porusza tematu jednośladów?? przecież to również dział motoryzacyjny który ma rzesze fanów! Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: aaa Re: ZAP - trójkołowy potworek IP: *.multimo.gtsenergis.pl 28.01.09, 20:23 był trzy ślad wystarczy Link Zgłoś
Gość: majcher Re: ZAP - trójkołowy potworek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 23:57 mówienie że bez daimlera chrysler by nie istniał to bzdura. a jak by go chińczycy wukupili (zależy też jacy) to mogłoby z tego być więcej pożytku niż ze starej mercedesowskiej technologii, przynajmniej chińczycy nie skąpiliby na inwestycje. powiedziałbym że amerykańskie koncerny robią wszystko by odbić się od dna, a niemieckie się staczają, róznica w tym, że niemiecki klient jest nacjonalistą pod kazdym względem i choćby nie wiem jak nowy passat, czy mercedes był zły i tak w 90% przypadków go wybierze- wystarczy spojrzeć na sprzedaż w Niemczech aut niemieckich, głupota niemców polega na tym że w anonimowych ankietach dopiero przyznają że cenią sobie bardziej auta japońskie ;). Zaś amerykanie to inne zupełnie społeczeństwo, do nich najlepiej pasuje określenie cudze chwalicie swego nie znacie. Link Zgłoś
Gość: Wikel Re: ZAP - trójkołowy potworek IP: *.warszawa.mm.pl 29.01.09, 12:02 Starej mercedesowskiej technologii? Zastanów się co piszesz człowieku! Dzięki MB w Jeepach są np. nowoczesne diesle 3.0 CRD. Rzeczywiście Amerykanie są pod tym względem zupełnie różni od Niemców, w końcu w USA najlepiej sprzedaje się Ford F150, czyli zupełnie nie amerykański samochód... a może jednak amerykański, co? Rzeczywiście, niemieckie koncerny od lat ledwo zipią, za to GM, Ford i Chrysler biją je na głowę pod względem nowoczesności konstrukcji (vide nowy Ford Mustang) czy jakości wykonania... Majcher, przekonując, że motoryzacja made in USA ma się lepiej niż niemiecka wzbudzasz tylko śmiech na sali. Link Zgłoś