Dodaj do ulubionych

Golf VI - fabryczne dodatki

IP: *.chello.pl 16.02.09, 14:19
Dobrze, że VW daje mozliwośc zakupu fabrycznie dopasowanych akcesoriów zewnętrznego stylingu. Od premiery Golfa VI większość uznanych firm tuningowych przedstawił swoją wizję Golfa i ... boże uchroń te auta przed profanacją. Niemiecki i czysty styl Golfa wręcz tragicznie znosi jakieś spojlery i dyfuzory. Auto ma na tyle spokojny i jednocześnie (w mojej opinii) udany design, że oprócz felg i obniżenia zawieszenia niczego więcej mu nie trzeba. Ale fabryczny pakiet w zasadzie mieści się w tym kanonie wyglądu i jest to szansa dla tych którzy jednak chcą coś zmienić. Mam nadzieję, że cena fabrycznych spoilerów nie zabije tej inicjatywy ;-)
Obserwuj wątek
    • kkprofi21 Re: Golf VI - fabryczne dodatki 16.02.09, 17:34
      Jeżeli ktoś chce do seryjnego Golfa dodawać spoilery czy inne akcesoria tuningowe to powinien się zastanowić po prostu na wersją GTI bądź R20. Tam będzie to wyglądało trochę lepiej chociaż uważam podobnie że nie warto psuć tak udanego designu Golfa bo wygląda on naprawdę fajnie. Oryginalne felgi bardzo dobrze komponują się z tym autem aczkolwiek jest to kwestia gustu, to samo tyczy się całej reszty dodatków. Według mnie Golf VI jest bardzo udanym autkiem i nie trzeba go tuningować by wyglądał fajnie :)
    • Gość: Tom Re: Golf VI - fabryczne dodatki IP: *.chello.pl 17.02.09, 14:48
      Czy to będzie wrte swojej ceny? wątpię, na pewno te kilka dokładek i spoilerków + lakierownia i montaz w serwisie (gwarancja) będzie kosztowała z 10 tys i do tego felgi z oponami kolejne 7 tys. Golf VI na szczęście jest sam w sobie ładny i warto go zostawić po prostu takiego jak go fabryka stworzyła. A jak chcecie duże ładne felgi - to wybór na rynku jest od najtańszej chińszczyzny do drogich modeli renomowanych firm.
    • Gość: Autor Re: Golf VI - fabryczne dodatki IP: *.multimo.gtsenergis.pl 17.02.09, 16:21
      ludzie chyba lejecie gdzie ładny scirocco albo passat cc znam ten typ polaczki cud nad cuda nie ha ha ha ha
      • carfan Re: Golf VI - fabryczne dodatki 17.02.09, 22:03
        Co do Scirocco - wielu go doceniło, a co do wyglądu to od Francuzów dostał
        nagrodę za design. Różne są gusta, fakt, ale pisać, że tylko w Polsce może się
        podobać ponieważ to VW, to czyste brednie. Passat CC - wielu twierdzi, że
        wygląda jak nowe coupe Mercedesa. Jakby wstawili w nim gwiazdę to bluzgający na
        VW nawet nie kapnęliby się i wychwalaliby go ile wlezie. Każdy ma swoje
        preferencje, ale trzeba być obiektywnym.
        Co do samej VI - jak ktoś chce zmian, nie stać go na GTI czy R20T to niech sobie
        zmienia - w końcu mamy demokrację.
    • kkprofi21 Re: Golf VI - fabryczne dodatki 17.02.09, 21:36
      My po prostu wyrażamy swoje opinie, jak Ci się nie podoba to nie komentuj prosta sprawa. Dla na Sirocco czy Passat CC to fajne auta, super wyglądają i jeszcze lepiej się prowadzą. Na dodatek ich cena jest przyzwoita...
    • Gość: Bejbe Re: Golf VI - fabryczne dodatki IP: *.chello.pl 18.02.09, 08:36
      Swoją drogą ze wszystkich przedstawionych stylingów Golfa VI najlepiej i tak wygląda ten pakiet i ... seryjne wersje GTI i R20 (choć tu to tylko wizualizacja). Żaden tuner nie wymyśli niczego lepszego niż fabryka
    • Gość: alojzy Re: Golf VI - fabryczne dodatki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.09, 16:51
      Z gówna rakiety nie zrobimy
    • Gość: Odbyt Re: Golf VI - fabryczne dodatki IP: *.93.classcom.pl 18.02.09, 17:39
      Dokładnie Golfy to szajs nic więcej, furmanki dla ludu.
    • marek.usc Re: Golf VI - fabryczne dodatki 18.02.09, 17:40
      do japońskich super autem mu wieeeeeeeele brakuje:)
    • Gość: paskudny nudziarz Re: Golf VI - fabryczne dodatki IP: *.centertel.pl 18.02.09, 18:12
      Szczerze mówiąc - kompletna nuda i monotonia. W tym aucie nie ma nic nowego, udanego, nie ma na czym zawiesić oka. Zwykłe auto dla robotnika nic więcej.
      Nowe Bravo albo Megane, albo Seaty, albo nawet Astra - z tego samego segmentu - to są samochody wyrafinowane, wystylizowane, starannie wykreowane - jak dobre południowe wino... A toto - kto tym ma jeździć?
    • Gość: vti Re: Golf VI - fabryczne dodatki IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.02.09, 18:13
      golf tak naprawdę zacząl mi się podobać od V generacji, VI jest już całkiem fajna i chociaż za samą marką specjanie nie przepadam to jeśli miałbym kupić VW to własnie ostatniego golfa...
    • Gość: Gość Re: Golf VI - fabryczne dodatki IP: *.chello.pl 18.02.09, 20:06
      Z ilu metrów widzicie różnice między golfem 4,5,6? Ja dopiero po VIN ...
    • Gość: okon Re: Golf VI - fabryczne dodatki IP: *.range217-42.btcentralplus.com 18.02.09, 21:09
      A wiecie, ze w Poludniowej Afryce wciaz mozna nabyc fabrycznie nowego Golfa I-nke ?!
      Co prawda niedawno zupelnie zmodernizowano mu wnetrze ale z zewnatrz to I-nka z minimalnymi zmianami stylistycznymi. Szkoda, ze nie oferuja go na naszym rynku :)
      Tu link:
      www.vw.co.za/models/citi/
    • Gość: lus Re: Golf VI - fabryczne dodatki IP: *.116.39.165.ltv.pl 19.02.09, 09:21
      Trochę taki miejski sirocco,szczególnie z przodu.Ogólnie na pewno ładniejszy od V
    • Gość: gosć Re: Golf VI - fabryczne dodatki IP: 195.205.63.* 19.02.09, 09:43
      Ceny zestawu spojlerów do golf 6 sa od 289 euro do 400 euro. Tu macie link https://www.volkswagen-zubehoer-shop.de/webapp/wcs/stores/servlet/CategoryDisplay?langId=-3&storeId=10001&catalogId=10051&parent_category_rn=12464&categoryId=14206&top_category=30842&isThirdMenueActive=true&thirdLevelMenueId=14206#CategoryPage&identifier=1235032823015.

• Gość: gość Re: Golf VI - fabryczne dodatki IP: 195.205.63.* 19.02.09, 10:10
      Ja mam golfa 5 w wersji sport. Naprawdę kapitalne auto. Pod warunkiem, że ma szerokie zderzaki, chromowany grill z jetty i jest w szarym kolorze. Niestety z obniżonym seryjnie zawieszeniem czasem potrafi być twardy na naszych drogach. Ale na razie nie zamierzam go zamieniać na szóstkę, bo mi się nie podoba.
      Pseudo rozmowy o wyższoście takiego, czy innego auta zawsze mnie śmieszy. O wszystkim decyduje gust i zasobność portfela. No i faknie jak przed komentarzem piszący wypróbuje auto, o którym chce pisać.
    • Gość: ufff .... Re: Golf VI - fabryczne dodatki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.09, 10:37
      ... całe szczęście że zrezygnowali z okrągłych lamp bo V to porażka pod tą kwestią ... śmierdziała chińszczyzną
    • Gość: Taaa Re: Golf VI - fabryczne dodatki IP: *.chello.pl 21.02.09, 09:50
      Najbardziej lubie komentarze w stylu: "auto dla robotnika" ;-) Jasne codziennie widzę jak robotnicy jadą do fabryk nowymi Golfami VI ;-)

Albo jeden się wysilił i napisał, że Astra lepsza od nowego Golfa VI ;-) Jasne Astra III której sprzedaz właścnie kończa jest akurat do porównania z Golfem VI.

Czy znacie jakieś forum do którego mozna się zapisać pod warunkiem ukończenia 30 lat i udokumentowania stanu majątkowego i dochodów? Bo pisanie razem z 16 letnimi kolesiami z kieszonkowym 50 zł i telefonem na kartę mnie troche męczy!
    • Gość: AGNES... Re: Golf VI - fabryczne dodatki IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.02.09, 22:57
      SUPER TO CACKO:)))))))
    • Gość: Taaa Re: Golf VI - fabryczne dodatki IP: *.chello.pl 23.02.09, 09:05
      Jeszcze jeden wpis dzisiaj znalazłem na tym portalu, koleś napisał, że Volkswagen Phaeton to "typowe auto dla sklepikarza" ;-D Ręce opadają. Nie ma oczywiście obowiązku uznawania Phaetona za auto swoich marzeń, i dobrze bo ja mam inne ale trochę zdrowego rozsądku na codzień bardzo pomaga
    • Gość: Micro Re: Golf VI - fabryczne dodatki IP: *.chello.pl 26.02.09, 08:43
      www.autocentrum.pl/go/338__JATO_Dynamics%3A_Volkswagen_Golf_VI_krolem_Europy_-_Raporty__26918.html?tryb=dodajWatek#dyskusja
    • kkprofi21 Re: Golf VI - fabryczne dodatki 26.02.09, 19:16
      Niestety wiele ludzi nie potrafi zrozumieć że Golf VI to bardzo udane auto, czy ktoś tego chce czy nie. Wielu z nich tylko potraf pisać że jest taki czy inny, a sami w rzeczywistości nawet nim nie jechali. Golf VI jest bardzo udanym autem, zarówno technologicznie jak i jeżeli chodzi o osiągi, silnik czy wygląd. Pokazało to też wiele testów najróżniejszych gazet że Golf jest nr 1 jeżeli chodzi o kompakty.
    • Gość: Micro Re: Golf VI - fabryczne dodatki IP: *.chello.pl 27.02.09, 09:12
      W Polsce też rośnie volkswagenowi kosztem Toyoty, która traci rynek flotowy od czasu kiedy nie ma kombi w klasie C. Ten rok pokaże czy VW zdetronizuje Toyotę a z nowym Polo ma szansę
    • Gość: Tedd Re: Golf VI - fabryczne dodatki IP: *.chello.pl 01.03.09, 11:00
      Fakt Toyota sama sobie winna - sprzedaż flotow w dużej mierze opierała się na kombi klasy kompakt i Toyota duż takich wersji sprzedawała, odkąd jej nie ma rynek przejął Focus i Golf V. Teraz wiosna wychodzi Golf VI Variant więc we flotach powinno go być widać - szczególnie jeśli ceny zostaną utrzymane na obecnym poziomie cennika VW.
    • kkprofi21 Re: Golf VI - fabryczne dodatki 01.03.09, 21:40
      I wszystko na to wskazuje że Golf VI Variant będzie na dobrym nie zmiennym poziomie cenowym. Na dodatek to bardzo fajne auto i ma spore szanse mocno zaistnieć we flocie. Osobiście uważam że V jest bardzo udanym autem i coraz więcej firm się na niego zaczęło decydować. VI będzie lepsza...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka