domil 20.09.06, 09:42 Na wyprzedaży w Merlinie jest sporo Amberków, chyba zrobię większe zakupy. Chy mogłybyście podpowiedzieć, które tytuły z tej sarii sprawdziły się u was? (Synek ma 2,5 roku). Pozdrawiam, Dorota Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katarzyna2222 Re: Wyprzedaż Amberków 20.09.06, 12:24 Mój synek uwielbiał Piotrusia na wyprzedaży jest tylko jedna książeczka z tej serii www.merlin.com.pl/frontend/towar/390184 a moja córeczka bardzo lubi www.merlin.com.pl/frontend/towar/408952 www.merlin.com.pl/frontend/towar/388441 za Gapusiem jakoś nie przepada... ja zamówiłam jej niutusia i pora spać króliczku Odpowiedz Link
mama_kotula Re: Wyprzedaż Amberków 20.09.06, 12:47 Moje dzieci przepadają za: "Czas na kąpiel, króliczku" www.merlin.com.pl/frontend/towar/388441 i "Pora spać, króliczku", której na wyprzedaży nie znalazłam. Odpowiedz Link
karanissa Re: Wyprzedaż Amberków 20.09.06, 15:48 Pysia rulez :-) Keiko Kasza - super ksiazeczki, pisane z humorem. Ogoneczek i Klaputek tez byly wielokrotnie czytane swego czasu. Synek ma prawie 3 latka. Odpowiedz Link
s1korupka Re: Wyprzedaż Amberków 20.09.06, 17:13 Z "Amberków" u nas cieszyło się powodzeniem właściwie wszystko co kupiłam. Ale prawdziwy szał to seria o Piotrusiu, a szczególnie właśnie tańsza teraz w Merlinie "Piotruś majsterkuje"(biedny ptaszek wypadł z gniazda i Piotruś z tatusiem budują dla niego domek). Moja córka(2,7) ma wszystkie pięć "Piotrusiów" i praktycznie wszędzie z nimi chodzi(nawet do przedszkola). Jest to przebój gdzieś od roku. W domu pojawiają się nowe książki, ale Piotruś wraca jak bumerang. Poza tym mamy: www.merlin.com.pl/frontend/towar/403637 www.merlin.com.pl/frontend/towar/390028 Obie miały swoje "5 minut". Odpowiedz Link
domil Re: Wyprzedaż Amberków 20.09.06, 17:17 Dzięki, zamówiłam kilka wymienionych przez was ksiażek. Wcześniej kupiłam (też dzięki informacjom z forum) 3 książki Keiko Kaszy i sprawdzają sie rewelacyjnie, również w przypadku 6-letniej córeczki. Mam jeszcze inne pytanie - czy może jakiegoś Amberka NIE polecacie? Dorota Odpowiedz Link
iwonabw Re: Wyprzedaż Amberków 20.09.06, 20:50 U nas nie spodobał się Gapus z amberków. Odpowiedz Link
mama_kotula Re: Wyprzedaż Amberków 20.09.06, 21:43 domil napisała: > Mam jeszcze inne pytanie - czy może jakiegoś Amberka NIE polecacie? U nas nie bardzo podeszła seria o Misiu Olo ("Bach! mówi Miś Olo", "Nie! mówi Miś Olo"), to znaczy podobała się, ale na krótko - bo "za mało do czytania", jak twierdzi mój syn. Odpowiedz Link
karanissa Re: Wyprzedaż Amberków 21.09.06, 08:37 Cos tam o 10 rybkach - moze dla roczniaka byloby ok, ale na pewno nie dla dwu- trzylatka. Rymy jakies takie czestochowskie i malo tekstu. O misiu Olo - zgadzam sie, ze to dla mlodszych dzieci, synek przerabial sporo przed drugimi urodzinami. Piotrus sie u nas zupelnie nie przyjal. A w ogole dzieki za informacje - ja sobie (tzn. synkowi) zamowilam Gruffalo, Dymiace Smoki i Trygryskowa Szkole Janoscha. Odpowiedz Link
zuzia_i_werka Re: Wyprzedaż Amberków 21.09.06, 10:18 MOja córka uwielbia Gilberta i właśnie wspomniane a niepolecane Dzieięć małych rybek:-) Ale Ona kocha ryby we wszelkiej postaci. Odpowiedz Link
abosa Re: Wyprzedaż Amberków 21.09.06, 13:39 Polecam wszystko Keiko Kaszy, Co robicie w moim łóżeczku, Najbardziej przytulaśny..., Czas na kąpiel... oraz Grufallo; Odpowiedz Link
zorza28 Re: Wyprzedaż Amberków 21.09.06, 19:33 Czy amberki zainteresują czterolatkę czy to raczej lektura dla młodszych dzieci? Odpowiedz Link
i2h2 Re: Wyprzedaż Amberków 21.09.06, 23:23 Kieruj się ceną;-)Tańsze są raczej dla młodszych. Te większe i droższe powinny się czterolatce spodobać - u nas triumfy święcą nadal "Gruffalo" i "Synek Gruffalo" oraz wszystko K.Kasza (tu akurat i małe wchodzą w grę). Odpowiedz Link
abosa Re: Wyprzedaż Amberków 22.09.06, 07:32 A na potwierdzenie tej reguły dorzucam wyjątek: Najbardziej przytulaśny przytulasek :), wg mnie zecydowanie dla 2-3latków :) Odpowiedz Link
i2h2 Re: Wyprzedaż Amberków 22.09.06, 07:35 Bo każda reguła musi mieć wyjątek ;-))) A swoją drogą na szczęście wchodzi powoli w życie "znakowanie" książek pod względem wieku. Odpowiedz Link
domil Re: Wyprzedaż Amberków 24.09.06, 22:10 Przyszła paczka z Amberkami i okazało się, że w większej masie są dla nas, no cóż, niestrawne. Z wyjątkiem Gruffalo (oraz Mój szczęśliwy dzień i Mamusia dla Koko, ale to akurat kupiłam już wcześniej). Każda z tych książek z osobna wydaje się w porządku, cieplutka, poprawna, śliczniutka taka... No właśnie, trochę za dużo tego lukru, mnie aż zemdliło. Ale może mam jakieś nieżyciowe oczekiwania jeśli chodzi o literaturę dla 2/3-latków? Może normalne dziecko w tym wieku właśnie tego potrzebuje? Bo mój maluch to chyba raczej nie. Dzisiaj przyniósł do czytania: a) Jajuńćka b) Milutka c) kilka książek ze starej serii Książeczki z misiowej półeczki (ktoś jeszcze pamięta? mam taki stosik ze swojego dzieciństwa). Amberki leżą w kącie. Odpowiedz Link
abosa Re: Wyprzedaż Amberków 25.09.06, 08:03 No bo po co lukier łyżkami wsuwać ;)? Troszeczkę trzeba, na zmianę z "niesłodkim" :) A na odsładzanie polecam Kazia i nocnego potwora (wytrawne, aż miło ;)), Nieobliczalne owieczki (obie z Wytwórni), Historyjki o Alicji... (Muchomor), Żółtą zasypiankę (Fro9), Elmera (Dwie Siostry) ... "Ale może mam jakieś nieżyciowe > oczekiwania jeśli chodzi o literaturę dla 2/3-latków? Może normalne dziecko w > tym wieku właśnie tego potrzebuje? " Ja myślę, że człowiek w każdym wieku potrzebuje urozmaiceń, i w diecie, i w lekturze :) A Amberków u nas też całe zatrzęsienie (kilkanaście sztuk co najmniej), i wszystkie są chętnie czytane, rzecz jasna, nie hurtem :) Odpowiedz Link