Dodaj do ulubionych

Ford Fiesta - wiosenny zastrzyk mocy

• Gość: czytelnik Re: Ford Fiesta - wiosenny zastrzyk mocy IP: *.chello.pl 16.03.09, 16:25
      ale paskudnie dobrane kolory, zgroza!
    • Gość: Login Re: Ford Fiesta - wiosenny zastrzyk mocy IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 16.03.09, 16:28
      Straszliwa pokraka nawet bez tych agrododatków.
    • pocalujta_wujta Re: Ford Fiesta - wiosenny zastrzyk mocy 16.03.09, 17:19
      To nie taka nowosc. A co z predkoscia maksymalna? Niewle wzrosla, czy moze zmalala? Zwykle po kiepskiej regulacji skladu mieszanki moze byc tak ze moc maksymalna wzrosnie... ale przesunie sie na nizsze obroty (wyplaszczenie i zwiekszenie momentu obrotowego na nizszych obrotach). Samochod bedzie przyspieszal lepiej, ale maksymalna predkosc bedzie nizsza.

Sztuka jest podkrecic tak sklad mieszanki (czyli np. podac wiecej powietrza) by zwiekszyc moment obrotowy w calym zakresie obrotow a nie przesuwac punktu mocy maksymalnej (lub przesunac go w wyzsze obroty czyli zwiekszyc predkosc maksymalna).
    • Gość: zeno Re: Ford Fiesta - wiosenny zastrzyk mocy IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.03.09, 18:20
      pocalujta_wujta - wracaj do lekcji szczeniaku bo jutro pani wlepi ci brak zadania. Na h..j mi większa prędkość. Ważne jest przyspieszenie i elastyczność, w Polsce nie ma autobahnów z brakiem limitu prędkości.
    • Gość: 4g63 Re: Ford Fiesta - wiosenny zastrzyk mocy IP: *.chello.pl 16.03.09, 18:59
      ale badziew
    • Gość: Bejbe Re: Ford Fiesta - wiosenny zastrzyk mocy IP: *.chello.pl 16.03.09, 20:11
      Wygląda jak auto dla małej dziwczynki z przedszkola ;-) Takie Polo GTI będzie mieć 180 koni i w tym przypadku mozna mówić o aucie usportowionym ;-)
    • Gość: stoffer Re: Ford Fiesta - wiosenny zastrzyk mocy IP: *.olf.sgsnet.se 16.03.09, 22:58
      @pocalujta_wujta - człowieku, ty chyba jeszcze żyjesz w czasach gaźników. W silnikach z ECU można zmieniać skład mieszanki w dowolnym momencie. Po to z resztą masz sondę lambda, żeby na bieżąco monitorować warunki spalania i dostosowywać skład mieszanki. Z resztą myślisz, że czemu teraz silniki są bardziej elastyczne i mają wyższy moment obrotowy przy niskich obrotach niż kiedyś? A no właśnie dlatego, że elektronika sterująca dobiera mieszankę do obrotów, temperatury, obciążenia, jakości paliwa i jeszcze paru innych parametrów.
    • kkprofi21 Re: Ford Fiesta - wiosenny zastrzyk mocy 16.03.09, 23:18
      No to mamy już kolejne auto do porównania jeżeli chodzi o sport, najpierw zaczęło się w klasie kompaktów: Golf, Focus i Megane. Później to samo ale w pakietach sportowych a teraz walka będzie i w małych autkach, Clio RS, Polo GTI i Fiesta. Zaczyna się robić coraz ciekawiej jeżeli chodzi o tą trójkę producentów, walka na każdym froncie i to dość widoczna względem całej reszty konkurencji. Proponował bym panom z Top Gear przetestować te autka i będziemy mieli prawdziwy test, który będzie obrazował jakie są to auta. Osobiście najbardziej podoba mi się Polo, fajny wygląd dobre silniki i uznana marka, lecz jest to kwestia gustu Clio również wygląda ładnie chociaż nie aż tak porywająco jak Polo GTI, ale Fiesta - brzydal :-)
    • Gość: Jacuzzi Re: Ford Fiesta - wiosenny zastrzyk mocy IP: 212.59.238.* 17.03.09, 00:12
      Wygląda jak osiedlowy "obijmorda", w kompleciku biały dres / czarne buty Nike z jaskrawo zielonym swooshem. Brakuje tylko swiatełek pod podwoziem :)
    • Gość: Basia Re: Ford Fiesta - wiosenny zastrzyk mocy IP: 80.48.211.* 17.03.09, 14:55
      A mi się podoba. Chciałabym takim jeździć. Nosiłabym do niego torebkę i buty w kolorze żółtym. Bardzo optymistyczny. Fajny na wiosnę. Pozdrawiam :)
    • Gość: wariat Re: Ford Fiesta - wiosenny zastrzyk mocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 15:01
      w pupie byliście - kupkę widzieliście
    • Gość: Gehn Re: Ford Fiesta - wiosenny zastrzyk mocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 17:46
      Ciekawy tuning - wygląda naprawdę... hmmm, futurystycznie? No i do setki w 7,9s (przy ok. 10 modelu seryjnego)!!! To jest naprawdę niezły wynik.
    • kkprofi21 Re: Ford Fiesta - wiosenny zastrzyk mocy 19.03.09, 00:02
      Dobra po prostu nowy Polo GTI jest ładniejszy może nie rzuca się tak w oczy jak Fiesta ale przynajmniej będzie stać w całości pod blokiem, a to cudo...? :-)
    • Gość: Gość Re: Ford Fiesta - wiosenny zastrzyk mocy IP: *.chello.pl 02.04.09, 20:00
      Kolory faktycznie nie za dobrze dobrane, ale samo auto fajne, w sam raz na jazdę po mieście i przy tym ekonomiczne.
    • Gość: aliadere Re: Ford Fiesta - wiosenny zastrzyk mocy IP: *.acn.waw.pl 04.04.09, 00:56
      samochod sam w sobie jest calkiem calkiem, ale teraz, po tym tuningu... po prostu wow! nie dosc, ze ksztaly zostaly w miare niezmienione, to osiagi sa narpawde imponujace. taki tuning, to ja rozumiem - dobre auto, w jeszcze lepsze auto ;p
    • Gość: lord Re: Ford Fiesta - wiosenny zastrzyk mocy IP: *.acn.waw.pl 07.04.09, 01:18
      ja za białym nie przepadam a i tuning to było dobre jak byłem małolatem wtedy to było właśnie to co chciałem mieć a teraz no właśnie fiesta nowa mi się podoba wersja podstawowa bez bajerów wlotów powietrza itp. Wygoda w środku a i owszem znajdzie się i to. I w końcu dwie najlepsze i najbardziej interesujące mnie kwestie czyli ilość spalania i cena samego auta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka