Dodaj do ulubionych

Do Michala :) Stół probierczy do pomp wtrysk.

IP: 62.121.73.* 28.11.03, 16:33
witam, ogólnie kieruję to zapytanie do ludzi, którzy mają coś wspólnego z
regeneracją pomp wtryskowych. Chcę kupić stół probierczy, na tyle mocny
zeby "uciągnął" największe pompy, do MAN`a, dużych merców itp... Czy nie
wiecie moze, czy w państwach ościennych, tudzież Szwecji (do Michała:) jest
mozliwość kupna takiego "stand`u" , uzywanego rzecz jasna , moze Hartridge`a
lub Bosch`a?? w Polsce są jedynie na rynku wtórnym PW-8 i rzadziutko PW-9 z
Krakowa, ale one są za słabe, jedynie te PW-9 wyprodukowane po `91 sie
nadają. Prowadzę zakład naprawczy od 20 lat, tak tak, no i pora była wymienic
sprzęt. BARDZO PROSZĘ O INFO

jeśli wiecie o kimś kto chce sprzedać, to bardzo proszę o kontakt!
Obserwuj wątek
    • lexus400 Re: Do Michala :) Stół probierczy do pomp wtrysk. 29.11.03, 09:44
      listings.ebay.de/plistings/list/all/category30922/page8.html?from=R0
      Witam.Jakieś 2 miesiące temu widziałem tam stół BOSCHA - obserwuj tam może
      trafisz.
      Pzdr.
      • Gość: Michal Re: Do Michala :) Stół probierczy do pomp wtrysk. IP: *.telia.com 29.11.03, 20:23
        Popytam sie.Unas ta sprawa jest bardzo uproszczona jest jedna firma ta terenie
        pld Szwecji ,ktora ma uprawnienia otworzenia i zaplombowania pompy wtryskowej
        jak i naprawy i regulacji wtryskow.Jest nia odzial Bosch-diesel w
        Malmö.Wszystie firmy jak maja jakikolwiek problem tam sie zwracaja i zostaje
        dokonana autoryzowana naprawa.Z tego co wiem oni maj dosc duzo pracy ale nie
        tak do konca,dlatego ze nikt nie eksploatuje tak dlugo pojazdu ze trzeba tam
        wszystko regenerowac.tak np ciezarowka jest juz sprzedana do Grecji czy Turcji
        i tym sposobem jezdzi dosc dobry sprzet po drogach.Ich klientami sa raczej
        wlasciciele starszych aut prywatnych ciezarowych.Te tzw (långtrådare) TIR-y to
        jezdza max 5 lat.Tylko jezdza na okraglo.Np.na punkcie noclegowym czeka
        zmiennik wyspany i przejmuje ekipazet.A zmeczony spi i czeka do nastepnego.Auta
        w krotkim czasie maja przejechane miliony kilometrow,to sie nazywa organizacja
        i gospodarka.
        Wracajac o ten stol to sie popytam,na Twoim miejscu zglosilbym sie do japsow
        lub Boscha odrazu do producenta.Tak bedziesz placil za posrednictwo.W uzywane
        dzisiaj niema sie co bawic,szczegolnie gdzie Ciebie czeka duzo pracy.To sie
        szybko zwroci i jest dobra inwestycja.Masz gwarancje na urzadzenie.klienci beda
        zadowoleni zyskasz wieksze obroty.Pzdr.Michal
        • Gość: adek Re: Do Michala :) Stół probierczy do pomp wtrysk. IP: 62.121.73.* 29.11.03, 20:53
          witam , thx za informacje:) co do stołów nowych, to wiadomo ze najlepsze nowe,
          al jak mówi się u nas - "kupiłbym wieś lecz pieniądze gdzieś" . Dobre stoły
          produkuje "Spólnota" z Krakowa, to "jedynie" około 60 tys PLN... Dlatego
          najpierw szukam wśród uzywanych, do tej pory pracowałem na taki 20 letnim i się
          dobrze sprawdzał, to był Hartrige. Tak więc bardzo bym prosił o kontakt jakby
          udało Ci się coś dowiedzieć, czy może ktoś ma coś do sprzedania po normalnej
          cenie, kilka tys. Euro. ale nawet takie naprawde stare (10-15lat) tez,
          najważniejza jest dla mnie moc. Aha, a może tam gdzieś potrzebują naprawdę
          dobrego fachowca?? wiem że to brzmi nieskromnie, ale siedzę w tym temacie pół
          życia i jestem naprawdę dobry.. Nic to, do usłyszenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka