Dodaj do ulubionych

Renault Clio - druga faza

25.04.09, 20:10
Niestety nie wygląda tak dobrze jak Fiesta czy nowe Polo, myślę że era Clio skończyła się, a najlepsze czasy ma już za sobą. Wszystkie Renault zaczynają być podobne do siebie. A patrząc jak sprzedaje się Fiesta ciężko będzie coś ugrać w tej klasie. Polo już zaczyna się sprzedawać dobrze, ma podobno sprzedawać się porównywalnie z Fiestą, takie są prognozy. Ja osobiście wybrał bym Polo, myślę że jest najlepsze w tej klasie, a Clio? Jak pisałem, najlepsze czasy ma już za sobą...
Obserwuj wątek
    • Gość: K1WRC Re: Renault Clio - druga faza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.09, 20:21
      Sam jeżdżę Clio Sport z 2004 roku i myślałem, żeby się powoli przesiąść najnowszą generację. Ale jak zobaczyłem Sport model 2009, to się rozmyśliłem i postanowiłem pozbierać dwa lata dłużej na Audi S3. Nowy Sport (tak jak i Megane Sport) wyglądają przy ich poprzednikach jak obici bokserzy...
    • sselrats Re: Renault Clio - druga faza 25.04.09, 21:57
      Bojkotowac francuskie firmy motoryzacyjne i tych, ktorzy je wspieraja. Dzialaja na szkode Polski. gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,6254061,UE_dzieli_pomoc_dla_motoryzacji.html
    • Gość: Gość Re: Renault Clio - druga faza IP: *.derby.waw.pl 26.04.09, 01:39
      ale pasztet
    • Gość: Gość Re: Renault Clio - druga faza IP: *.gdynia.mm.pl 26.04.09, 07:03
      no niestety zpasztecili clio. w ogole polityke maja ostatnio przedziwna.
      nowa laguna - pasztet
      nowa laguna kombi - masakra!!
      nowa laguna coupe - to juz lepiej
      nowe megane - ogolnie moze byc - napewno lepsze od laguny
      teraz to clio ?? po co bylo ruszac przod skoro byl niezly - zrobili jakis laguniasty i zchrzanili auto.
      i co to za moda na prezentowanie nowych samochodow z przyciemnianymi szybami z tylu ?? jezu ! nie do odroznienia z wsiowymi golfami!
    • Gość: Bejbe Re: Renault Clio - druga faza IP: *.chello.pl 26.04.09, 09:41
      Wygląd pominę a szkoda bo Clio II było naprawdę ikona motoryzacji w segmancie B.
      Wydaje mi sie że na tak trudnym rynku małych aut gdzie każdy producent chce sprzedać jak najwięcej francuzi mogli sie bardziej postarać. A tak rynek podzieli świetna Fiesta i świetne nowe Polo
    • dsfhellboy Re: Renault Clio - druga faza 26.04.09, 11:38
      Polo wygląda bezpłciowo a fiesta ewidentnie nawiązuje do focusa. Jak ktoś ma klapki na oczach i sugeruje się jedynie legendami na temat VW i Forda to nigdy nie dopuści nawet myśli, że małe (dla niektórych brzydkie) Clio pokaże im zderzak na światłach. Clio ponownie odniesie sukces, a cena okaże się tu decydująca!!
    • Gość: majonezo112 Re: Renault Clio - druga faza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.09, 13:15
      Mnie się podoba, bardzo ładne
    • czarny-karlik Re: Renault Clio - druga faza 26.04.09, 14:01
      Clio jest naprawdę bardzo dobrym samochodem w swojej klasie, sam jestem od 3 lat jego użytkownikiem, i pomimo dużej ilości przejechanych km nie sprawił jak dotąd żadnych problemów. Posiada wiele zalet, o których można się przekonać dopiero podczas dłuższego użytkowania. A więc zwolennicy "Clio", wiemy o co chodzi...
    • Gość: Fifi Re: Renault Clio - druga faza IP: 89.108.207.* 26.04.09, 16:43
      Świetne wygląda a sprzedawać się będzie jeszcze lepiej. Co do Polo to przy Fieście i Clio to bezpłciowy kloc dla emeryta zza Odry.
    • Gość: ryś Re: Renault Clio - druga faza IP: 89.108.207.* 26.04.09, 17:01
      Co do Polo to prawda jest taka ze wygląda jak kupa Munga a ponoć kupa Munga jest gorsza od kupy Jasia a kupa Jasia jest ponoć najgorsza. MAMO chca kupa ale ta prawdziwa.
    • kkprofi21 Re: Renault Clio - druga faza 26.04.09, 22:19
      Wyniki sprzedaży zweryfikują możliwości nowego Clio, może i faktycznie II model był ikoną swojego segmentu - niestety był... Nowe Clio już nawet dobrze nie wygląda, ale to kwestia gustu, mi osobiście najbardziej podoba się w tej klasie nowe Polo, tak mniejszy Golf, ale jak mówię to kwestia gustu. Tak na dobrą sprawę trzeba odczekać jakiś czas, wtedy będą wyniki sprzedaży i ocenimy, który jest lepszy... Stawiam na Polo, ale konkurencja jest ciekawa...
    • Gość: bodzio Re: Renault Clio - druga faza IP: 212.59.250.* 23.12.09, 21:41
      Litości! Przecież POLO i GOLF to auta, którym dawać numer to KPINA. To ciągle auta wyglądające jak po face liftingu. Nie mają ani pazura ani ekonomii. Są drogie, awaryjne i tyle. Co do Fiesty to owszem wygląda może ładnie, ale proponuję porównać auta także w środku - tutaj niestety Fiesta może startować w konkurencji ale z Fiatem Panda albo Renault Twingo!

Jak pojawiła się czas temu wersja Megane z kuprem to wszyscy twierdzili że brzydkie. Cóż RENAULT nie boi się eksperymentować i tworzyć odważne agresywne linie. Nowe CLIO to mała miejska rajdówka, a reszta to auta dla Emeryta i tyle

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka