Gość: akuku Re: Yanosik - na pomoc kierowcom IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.05.09, 16:34 Czytam, czytam i ręce opadają... Ludzie! Czy wy nie macie swoich problemów?? Sorry, ale inaczej tego nazwac nie można. Piszecie jakies eseje, pewnie wiekszośc na temat, o którym nie ma pojecia (po wypowiedziach wnioskuje, ze wiekszosc nie widziała yanosika na oczy) i PO CO??? Nawet jesli ten artykuł jest sponsorowany, to pytam - co was to interesuje?! Wy za to zapłaciliście? Nie. Zmuszaja was zeby kupic yanosika? Nie. Więc w czym problem? Aaaa.. a może wy z konkurencji jesteście, ze tak namiętnie banujecie? hm..:) PS. Zainteresowanych informuje, że nie jestem ani akwizytorem, ani sprzedającym. Szukam opinii, bo zastanawaim się nad kupnem tego urządzenia, ale widać musze szukac dalej, bo tu trudno liczyc na OBIEKTYWIZM:/ Link Zgłoś
Gość: tylko spokojnie.. Re: Yanosik - na pomoc kierowcom IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.05.09, 09:18 Jako użytkownik Yanosika postaram się być obiektywny - testuje ten sprzecik trzeci tydzień i co by o nim nie powiedzieć - dwa razy uniknąłem mandatu (raz nieoznakowany i raz suszarka). Oczywiście jak każdy sprzęt ma swoje zalety i wady, chociaz zamiast wady, lepiej użyć słowa braki, które mam nadzieję, zostaną uzupełnione. Oczywiście, że nie jest to navi i nie CB - nie chcę się rozpisywać n.t. wad i zalet jednego i drugiego, i nad przewagą jednych nad drugimi czy na odwrót, bo co głowa to inna opinia. Każdy ma swoje doświadczenia i swoje preferencję. Uważam, że Yanosik jest czyms pomiedzy - nie ma zastepowac CB czy navi (chociaż przydało by się udoskonalic go o navi - chocby po to, by podczas korka, lub wypadku proponował inna trasę) i dopracują go tak jak trzeba, to ja jestem w 100% ZA!! Link Zgłoś
Gość: gość Re: Yanosik - na pomoc kierowcom IP: 212.160.155.* 15.05.09, 12:54 witam, chciałbym odnieść się do wypowiedzi powyżej - kolego sam jestem użytkownikiem Yanosika i bardzo mnie iteresuje w jaki sposob za jego pomoca uniknales kontroli z nieoznakowanego samochodu? jezdze z nim po trojmiescie od 2 tygodni i ani razu nie odezwal sie w sprawie kontroli czy jezdzacego radaru - co wiecej ostatnio z nim na pokladnie zaplacilem 500 pln i dostalem do tego 10 pkt gratis - jezeli nie kupi go porazajaca ilosc osob to generalnie jedyna sluszna rzecza bedzie wystawienie go na allegro z nadzieja na kupno od kogos bardziej naiwnego niz ja..... ponadto pozostaje, tak jak ktos napisal wyzej - zastanawia mnie weryfikacja zgloszen, np sytuacja gdy jakis idiota jedzie i klika caly czas w zgloszenie patrolu.... nie wiem, mnie na razie nie przekonal - ale jezdze dalej, zobacze jak bedzie Link Zgłoś
stary.2 Re: Yanosik - na pomoc kierowcom 16.05.09, 22:55 mam zamiar tzn.po ostatnim mandacie chcę kupić CB,i tak niespodziewanie natknąłem się na yanosika,praktycznie ta sama cena.mieszkam w małej miejscowości samochody z antenami widzę bardzo często,a o yanosika obawiam się,wydaje mi się,że mogę być jedynym posiadaczem w okolicy.proszę o radę. Link Zgłoś
Gość: tylko spokojnie.. Re: Yanosik - na pomoc kierowcom IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.05.09, 13:46 Do "gościa" z 15/05 - ja jeżdze po Poznaniu i własnie tam uniknąłem kontroli nieoznakowanym, nie wiem na 100% czy by mnie zatrzymali, ale jak dostałem komunikat "octavia w pobliżu" - jakos tak to mniej wiecej brzmiało, to zwolniłem, co mi szkodzi.. i faktycznie jakies 200m dalej, za rondem stała octaiwa na poboczu i dwóch gosci specyficznie spogladających w strone nadjezdzajacych aut:) Widać ktos kto mijał ich wczesniej ode mnie albo widział jak kontrolowali, wprowadził komunikat i dlatego ja tez go otrzymałem. W Twoim przypadku widocznie nikt wczesniej takiego komunikatu nie wprowadził... Fakt faktem jest to pewien minus, ze jesli ktos czegos nie wdusi to inni nie zostana ostrzezeni, ale taka jest specyfika tego sprzetu. Na któryms forum czytałem (nie wiem ile w tym prawdy) ze docelowo Yanosik ma byc udoskonalony o jakis komunikator czy coś takiego, tak zeby uzytkownicy mogli sie porozumiewac online, nie wiem czy to bedzie cos w duchu CB czy skype'a, ale takie roziwazanie wiele by zmieniło i rozwiało wątpliwości potencjalnych klientów. Takie jest moje zdanie. Ja na razie jestem z Yanosiak zadowolony i nie żałuje wydanych pieniedzy. Tego samego zycze pozostałym uzytkownikom:D Link Zgłoś
stary.2 Re: Yanosik - na pomoc kierowcom 21.05.09, 16:21 no i od paru dni jestem posiadaczem yanosika i mogę polecic tym niezdecydowanym. moje obawy polegały na tym, że w mojej okolicy może być za mało osób posiadających yanosika,przez te parę dni ostrzeg mnie 2 razy o kontroli radarowej,słupy wiadoma rzecz są wgrane. Link Zgłoś
Gość: columbo Re: Yanosik - na pomoc kierowcom IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.05.09, 11:42 miałem podobne obawy, ale wszystko chodzi good, przynajmniej na razie:D Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: Yanosik - na pomoc kierowcom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.09, 02:47 Bezszczelność akwizytorów od zeptera - aktualnie yanosika przekracza wszelkie granice przyzwoitości, któregoś, nawet jego wiosce alarmują o fotoradarze wystawionym przez córkę sołtysa i "wgranych słupach" Link Zgłoś
Gość: columbo Re: Yanosik - na pomoc kierowcom IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.05.09, 15:11 "zdziwiony" zazdrościsz bo ci sprzedaż odkurzaczy spadła czy jesteś specem od speedalarmów? Poszukaj sobie piaskownicy i nie obrażaj innych. Nie jestem zadnym akwizytorem, tylko uzytkownikiem i mimo tego nadal jestem zadowolony! Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Yanosik - na pomoc kierowcom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 21:47 Do gościa 20/05 "octavia w pobliżu" hahaha!!!!!!!!!!! Link Zgłoś
Gość: Elllasa Re: Yanosik - na pomoc kierowcom IP: *.181.103-84.rev.gaoland.net 30.05.09, 03:37 Fajny Janosik ;) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Darmowe Ogłoszenia Drobne I Motoryzacja I Nieruchomości I Praca dla Kierowcy Link Zgłoś
Gość: primo Re: Yanosik - na pomoc kierowcom IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.06.09, 14:36 fajny, fajny:D tez miałem obawy ale po miesiącu jazdy po mieście jestem mega zadowolony i nie załuję wydanych pieniędzy. A gość z 29 - z czego ta radosc - z komunikatu? bo nie rozumiem Link Zgłoś
wredny_online Yanosik - na pomoc kierowcom 06.06.09, 19:08 NIe akwizytor, nie udziałowiec Yanosika, nie ich pracownik :D:D:D Naczytałem się duuużo bzdur i opinii trafnych. Chcecie mojej opinii - proszę. Mam to urządzenie już ponad 2 m-ce. Sprawdza się. Niewielkie rozmiary. regulacja głośności. Pełna mapa fotoradarów, niebezpiecznych punktów. Co raz częściej informacje od innych użytkowników - czyli ktoś poza mną jeszcze kupił :D:D:D. JEST LEGALNY. Jest subtelny - tzn. odzywa się wtedy, kiedy trzeba - żeby ostrzegać - w przeciwieństwie do wiecznie szumiącego CB z bandą matołów ciągle i ciągle pieprzących w eter “… mobilki to, mobilki tamto…” Jeżeli lubisz komfort i ciszę - ewentualnie dobrą muzyczkę i nie jesteś samotnym TIR-owcem żądnym rozmów z kimkolwiek i oczymkolwiek - gorąco polecam. Uważam, że nawigacja jest potrzebna - ale ja ją mam w mojej nokii. Pisanie typu "zamiast yanosika kup nawigację.." to trochę tak jak pisać - zamiast roweru kup sobie rolki.. (też mają kółka) Należy zadać pytanie... czy każdorazowo wsiadając do auta montujecie navi??? Bo u mnie Yanosik jest podłączony na stałe... i niekoniecznie w miejscu widocznym... Ps. opłaty - pierwsza po 6 miesiącach. Miesięczna stawka 10 zł… Ostatnio kupowałem truskawki 12 zł/kg… bez komentarza…:)I jeszcze jedno - płacisz - jak chcesz. nie jest to abonament. Link Zgłoś
Gość: Łapiduch Re: Yanosik - na pomoc kierowcom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.09, 11:23 Jaki pan taki kram! Urządzenie bardzo przydatne dla jajogłowych posuwających ile fabryka dała na wszelkich ograniczeniach. Kup Janosika koniecznie z pieśnią: "Do Ciebie Panie mój, do Ciebie zbliżam się...". A zacznij jeden z drugim jeździć tak, jak przepisy stanowią i nie będziesz tego chłamu potrzebował. Dzień w dzień kilku truposzy wyciągamy z ich strzaskanych cacuszek z Janosikiem na piersi. Bezmózgowiec oferujący to świństwo jest wielkim draniem bez krzty moralności! Jego łapy po łokcie będą upaprane krwią biedaków zabitych na drogach. Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Yanosik - na pomoc kierowcom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 14:15 Ciekawi mnie czy ktos z nas zdecyduje sie na zakup Yanosika nie znając tak naprawde liczy potencjalnych uzytkowników która wg mnie szybko nie wzrośnie. Duzo bardziej polecam CB ! Superlatywy wg mnie wypisuje sprzedawca, który włożył w to sporo (jednak nie wystarczająco) $$ i chyba lekko sie umoczy. Link Zgłoś
Gość: gość Re: Yanosik - na pomoc kierowcom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.09, 21:56 Ja kupiłem i się cieszę . Pierwszego dnia mnie ostrzegł przed policją i zaoszczedziłem . Używam, bo nie da sie przejechać przez Polskę "tak jak przepisy stanowią" . Link Zgłoś
Gość: żółtodziób Re: Yanosik - na pomoc kierowcom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 16:57 Niedawno zaistalowałem swoje pierwsze CB. Kiedyś przekroczyłem 24 pkt. więc trochę kasy na mandaty też straciłem, no i zdawałem po raz kolejny. Jestem również za nawigacją i Yanosikiem - choć na razie mam tylko CB. Chciałem tylko rzec, że podpisuję się pod tym co pisze Łapiduch. Najlepszym sposobem na brak punktów i bezpieczne dojechanie do celu jest przestrzeganie przepisów - choć niektóre są sprzeczne, głupie i irytujące. pozdr Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Yanosik - na pomoc kierowcom IP: *.torun.mm.pl 23.08.09, 23:05 Jak dla mnie janosik to trochę taki bubelek niby coś tam informuje ale nigdy nie zastąpi CB, bo co mi z tego że że usłyszę komunikat "za 500 metrów fotoradar" skoro bardziej interesuje mnie czy ten radar aktualnie pstryka zdjęcia niż to że on tam stoi a za ~300zł spokojnie można sobie nabyc zestaw CB i mieć spokój a nie być nękanym co miesięczną jakąś opłatą. Kondolencje dla tego kto to wymyślił, niestety Miejmy nadzieję że wkład był własny a nie jakiś kredyt :P Link Zgłoś
Gość: lucky Yanosik - na pomoc kierowcom IP: *.centertel.pl 25.08.09, 11:09 A co za problem zeby fotoradar który dzisiaj jest pusty, zaczal jutro pstrykac zdjecia? I co i masz takie 100% zaufanie do tego co słyszysz na radiu? Bo ja nie, kilka razy wtopiłem sporo kasy, dlatego ze usłyszałem ze jest czysto, a psy jednak stały, albo ze stoi pucha, a potem dostawałem "widokówke" z podróży. Argument którego użyłeś bardzo słaby... Link Zgłoś
Gość: mk Re: Yanosik - na pomoc kierowcom IP: *.centertel.pl 25.08.09, 16:15 Mam to urzadznie i jestem zadowolony, uzytwkiników przybywa, bo to widac po zgłoszeniach, tylko tak dalej yanosik! Link Zgłoś
itmakesnodifference Yanosik - na pomoc kierowcom 04.09.09, 10:29 Zgadzam się z lucky'm - pusty fotoradar dzisiaj nie oznacza że jutro nie strzeli ci fotki. Co do Yanosika, to w 100% polecam. System doskonale się rozwija, byłem chyba jednym z pierwszych którzy go kupili i widzę różnice miedzy tym co było na początku, a jak urządzenie pracuje teraz. Bazy są bardzo często aktualizowane, dostaje informacje o patrolach i korkach, z czym na początku było ciężko. Jeśli w takim tempie będzie się to rozwijac, to cb ma coraz większe szanse na emeryturę. Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Yanosik - na pomoc kierowcom IP: *.icpnet.pl 21.01.10, 13:48 co za ściema! Yanosik to badziew i nie kupujcie tego - płacicie dużo pieniędzy za abonament a to pudło nic nie gada poza tym że masz zapiąć pasy. Jeździłem z tym przez 6 miesięcy i cierpliwie czekałem aż coś sie rozwinie i nic z tego nie wyszło. żenada - ani jednego ostrzeżenia. Zamiast wydawać 300 zł na to lepiej patrzeć które auto przed tobą ma antenkę CB i za nim jechać - gwarantuję że efekt lepszy i za darmo. Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Yanosik - na pomoc kierowcom IP: *.icpnet.pl 21.01.10, 13:48 co za ściema! Yanosik to badziew i nie kupujcie tego - płacicie dużo pieniędzy za abonament a to pudło nic nie gada poza tym że masz zapiąć pasy. Jeździłem z tym przez 6 miesięcy i cierpliwie czekałem aż coś sie rozwinie i nic z tego nie wyszło. żenada - ani jednego ostrzeżenia. Zamiast wydawać 300 zł na to lepiej patrzeć które auto przed tobą ma antenkę CB i za nim jechać - gwarantuję że efekt lepszy i za darmo. Link Zgłoś
Gość: bolek_i_lolek Re: Yanosik - na pomoc kierowcom IP: 178.56.61.* 25.05.10, 14:54 pozdrawiam państwa jankowskich Link Zgłoś
Gość: polar Re: Yanosik - na pomoc kierowcom IP: *.centertel.pl 26.05.10, 09:53 jeśli chcecie sprawdzić ilu jest użytkowników wejdźcie na stronę yanosika, tam wszystko jest podane - aktywni użytkownicy,ostatnie zgłoszenia itd. Link Zgłoś