Dodaj do ulubionych

Samochód na kredyt - pomocy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: 157.25.69.* 07.08.01, 13:57
Witam serdecznie,
Bardzo Was proszę o radę.
Przymierzam się do kupna nowego samochodu i oczywiście chcę wziąć kredyt.
Czy moglibyście doradzić, korzystając z własnych doświadczeń, w jakim banku
najlepiej opłaca się wziąć kredyt? Będę również wdzięczna za rady - od jakich
banków trzymać się z daleka :-)
Zaznaczam, że samochód będzie nowy i najchętniej chciałabym wziąć kredyt na
całą wartość samochodu.
Z góry dziękuję za wszystkie informacje.
Pozdrawiam
Marta
Obserwuj wątek
    • Gość: sknera Re: Samochód na kredyt - pomocy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.epsa.pl 07.08.01, 14:14
      Cały samochód na kredyt? To szaleństwo. Czy już się orientowałaś jakie są raty.
      Żeby kredytować całą wartość samochodu trzeba zarabiać naprawdę dużą kasę, a
      jak zarabiasz dużo to po co Ci kredyt. Kredyty są dla bogatych. Na ile ten
      kredyt? 6-10 lat? Tani samochód ? Tico? Będziesz płacić a autko będzie na
      złomie. Chyba, że w niedalekiej przyszłości czeka Cię duża gotówka a z autem
      się spieszysz, inaczej odradzam.
      • Gość: szymi Re: Samochód na kredyt - pomocy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.08.01, 14:37
        Gość portalu: sknera napisał(a):

> Cały samochód na kredyt? To szaleństwo. Czy już się orientowałaś jakie są raty.
        >
        > Żeby kredytować całą wartość samochodu trzeba zarabiać naprawdę dużą kasę, a
        > jak zarabiasz dużo to po co Ci kredyt. Kredyty są dla bogatych. Na ile ten
        > kredyt? 6-10 lat? Tani samochód ? Tico? Będziesz płacić a autko będzie na
        > złomie. Chyba, że w niedalekiej przyszłości czeka Cię duża gotówka a z autem
        > się spieszysz, inaczej odradzam.

Absolutnie się z tobą nie zgadzam, rok temu wziąłem kredyt na 6 lat w DM płacę
        mies. ~400 PLN z wszystkimi kosztami (kredyt, paliwo, ubezp. przeglądy) przy
        mies.przebiegach ~2000 km auto kosztuje mnie 850-900 pln/mies.
        Dla porównania poprzednie auto 10-letnie kupiłem za 5.000 po doliczeniu
        wszystkich kosztów (najwięcej naprawy) a i 5.000 debetu też trzeba było wyrównać,
        po dwuletniej eksploatacji średnie miesięczne wydatki wyszły ~900 pln/mies. +
        problemy z odsprzedażą - dzięki wybieram kredyt.
        • Gość: Ssaczek Re: Samochód na kredyt - pomocy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.08.01, 14:57
          Przelicz czy to się opłaca.
          Biorąc auto na raty musisz opłacać całe AC do końca kredytu.
          Koszt 800-900zł miesięcznie na samochód przez kilka lat to straszne, chcesz
          przez kilka lat pracować na wozidełko ! Zanim przestaniesz płacić Twoje
          auteczko będzie warte grosze.
          Zastanów się czy 2-3 letnie (to około 2/3 ceny nowego)i wpłacić ile tylko można.
          Co do banków to najlepiej dowiadywać się w salonach, niektóre mają bardzo
          dogodne propozycje.
          Pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka