Dodaj do ulubionych

Rycząca dwudziestka

IP: *.nplay.net.pl 26.05.09, 08:50
Piekna, niezawodna i stosunkowo niedroga.
Obserwuj wątek
    • Gość: Globy Re: Rycząca dwudziestka IP: *.aster.pl 26.05.09, 09:33
      A obok strony www.mazda.fr zapraszamy na www.mx-5.pl i forum.mazdaspeed.pl - polskie przylądki Mazdowiczów :-) Z Klubu MX-5 również szykuje się ekipa.
    • Gość: Tycjan Re: Rycząca dwudziestka IP: *.145.60.213.dynamic.mundo-r.com 26.05.09, 22:05
      mx-5, kobieta i wiatr we włosach.... :)
    • pocalujta_wujta Re: Rycząca dwudziestka 27.05.09, 00:03
      Jezdze taka od dwoch lat. Obecnie jest juz przerobiona do wersji wyczynowej w klasie ze zmienionym zawieszeniem. Nowe MX-5 maja marne zwieszenie i pierwsze co sie nadaje do wymiany zeby samochod lepiej jezdzil (nie tylko w wyczynie bo na drogi Mazda zle zaprojektowala amortyzatory do sprezyn) nalezy wstawic amortyzatory Tokico HTS.

A co do tego czy to jezdzi kobieta to wersja jest inna: Miata jezdza

1. Kobiety.
      2. Homoseksualisci.
      3. Wyscigowcy.

Zdaje sie ze nikt nie slyszal o Miatach ktore maja 250-700KM. No wlasnie sa takie i a tym z 700KM silnikiem trudno jest dorownac najlepszym Ferrari zarowno osiagami jak i cena.

Zwykla Miata natomiast wchodzi w zakret okolo 2-3 razy szybciej niz moze to zrobic nowe BMW M3 i w zwiazku z tym w ciasnych autokrossach bez dlugich prostych (czyli symulacja ulic osiedlowych) BMW M3 dostaje po tylku ile wlezie.... zwykle gorsze czasy o 10-15%.

Polecam:
      www.flyinmiata.com/index.php?dept=26

A czesci FM siedza i w mojej Miacie wiec nie radze zapalencom ktorzy za tatusia pieniadze kupilo sobie Subaru albo Mistsubishi Evo jesli nie wiedzaq co znimi robic i jak to robic ;-)
    • pocalujta_wujta Re: Rycząca dwudziestka 27.05.09, 00:09
      Tycjanie,

Wrzuc haslo Spec Miata i Miata Cup na google to sie zorientujesz troche wiecej w tym "kobieta i wiatr we wlosach". To nie sa zbudowane samochody z rur, ale przebudowane fabryczne Miatay. A tutaj masz probke tego cos sie robi stara Miata na torze:

www.youtube.com/watch?v=kvNylkt0uvc

• Gość: Globy Re: Rycząca dwudziestka IP: *.aster.pl 27.05.09, 00:20
      W USA nie brak też wersji z przeszczepionym 5.7 V8 od Chevroleta ;-)
    • pocalujta_wujta Re: Rycząca dwudziestka 27.05.09, 00:24
      A tu jeszcze jedna probka "rozwianych wlosow kobiety" (chyba rozchwianego glosu ze strachu). Prowadzi tez kobieta (Spec Miata Series):

www.youtube.com/watch?v=xwatR2xD79E&NR=1

I to sa Miaty bez turbo czyli ok. 100KM bo w Spec Miata obowiazuja restryktory wyronojace szanse dla Miaty 1.6 i 1.8 a przerobki sa tylko w zawieszeniu i wbudowwuje sie klatke oraz siedzenia wyscigowe. Wszystkie czesci musza byc z tego samego sklepu na cale USA i wszystkie musza byc zamontowane (nie ma opcji) tak ze wszystkie samochody sa w zasadzie takie same z dokladnoscia do czystosci wtryskow i dolotu. Cala zabawka kosztuje 16tys. dolarow (najtansza seria wyscigowa na swiecie!) a glowny koszt to utrzymanie miedzy wyscigami (czyszczenie lementow silnika kosztuje!) oraz dowoz na tor czyli trzeba miec przyczepe i duzy samochod ktory to uciagnie.
    • pocalujta_wujta Re: Rycząca dwudziestka 27.05.09, 00:29
      Pokazcie mi jeszcze ktory samochod drogowy potrafi wyciagnac 1.2 G (skidpad), bo ja to robie swoja Miata autokrosowa na odpowiedznich oponach (Kumho ECSTA V710). Na zwyklych drogowych "tylko" 1.06G. Niektorzy porzygali by sie gdybym ich przewiozl na zawodach bez dlugich prostych dla odpoczynku.
    • bbartek66.6 Re: Rycząca dwudziestka 27.05.09, 19:56
      coś wydaje mi się, że Japończycy nie zbudowali tego roudsterka, tylko odkupili od Amerykanów. Któraś amerykańska firma zrobiła prototyp, ale nie miała odwagi wprowadzić go do produkcji, a Mazda to wykorzystała.
    • Gość: johnny Re: Rycząca dwudziestka IP: *.171.103.162.static.crowley.pl 28.05.09, 16:15
      >coś wydaje mi się, że Japończycy nie zbudowali tego roudsterka, tylko odkupili od Amerykanów

masz rację, wydaje ci się. Doczytaj.
    • Gość: ado19 Re: Rycząca dwudziestka IP: *.cust.tele2.pl 28.05.09, 20:11
      Moja mała popierdółka :) Pierwsza generacja NA, silniczek 1.6 L, 8.8 sek do setki, RWD. Nawet "biednego studenta" stać.
      A nie, jakieś bmw z 3 litrowymi silnikami...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka