Gość: errrrr IP: *.nplay.net.pl 26.05.09, 08:50 Piekna, niezawodna i stosunkowo niedroga. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Globy Re: Rycząca dwudziestka IP: *.aster.pl 26.05.09, 09:33 A obok strony www.mazda.fr zapraszamy na www.mx-5.pl i forum.mazdaspeed.pl - polskie przylądki Mazdowiczów :-) Z Klubu MX-5 również szykuje się ekipa. Link Zgłoś
Gość: Tycjan Re: Rycząca dwudziestka IP: *.145.60.213.dynamic.mundo-r.com 26.05.09, 22:05 mx-5, kobieta i wiatr we włosach.... :) Link Zgłoś
pocalujta_wujta Re: Rycząca dwudziestka 27.05.09, 00:03 Jezdze taka od dwoch lat. Obecnie jest juz przerobiona do wersji wyczynowej w klasie ze zmienionym zawieszeniem. Nowe MX-5 maja marne zwieszenie i pierwsze co sie nadaje do wymiany zeby samochod lepiej jezdzil (nie tylko w wyczynie bo na drogi Mazda zle zaprojektowala amortyzatory do sprezyn) nalezy wstawic amortyzatory Tokico HTS. A co do tego czy to jezdzi kobieta to wersja jest inna: Miata jezdza 1. Kobiety. 2. Homoseksualisci. 3. Wyscigowcy. Zdaje sie ze nikt nie slyszal o Miatach ktore maja 250-700KM. No wlasnie sa takie i a tym z 700KM silnikiem trudno jest dorownac najlepszym Ferrari zarowno osiagami jak i cena. Zwykla Miata natomiast wchodzi w zakret okolo 2-3 razy szybciej niz moze to zrobic nowe BMW M3 i w zwiazku z tym w ciasnych autokrossach bez dlugich prostych (czyli symulacja ulic osiedlowych) BMW M3 dostaje po tylku ile wlezie.... zwykle gorsze czasy o 10-15%. Polecam: www.flyinmiata.com/index.php?dept=26 A czesci FM siedza i w mojej Miacie wiec nie radze zapalencom ktorzy za tatusia pieniadze kupilo sobie Subaru albo Mistsubishi Evo jesli nie wiedzaq co znimi robic i jak to robic ;-) Link Zgłoś
pocalujta_wujta Re: Rycząca dwudziestka 27.05.09, 00:09 Tycjanie, Wrzuc haslo Spec Miata i Miata Cup na google to sie zorientujesz troche wiecej w tym "kobieta i wiatr we wlosach". To nie sa zbudowane samochody z rur, ale przebudowane fabryczne Miatay. A tutaj masz probke tego cos sie robi stara Miata na torze: www.youtube.com/watch?v=kvNylkt0uvc Link Zgłoś
Gość: Globy Re: Rycząca dwudziestka IP: *.aster.pl 27.05.09, 00:20 W USA nie brak też wersji z przeszczepionym 5.7 V8 od Chevroleta ;-) Link Zgłoś
pocalujta_wujta Re: Rycząca dwudziestka 27.05.09, 00:24 A tu jeszcze jedna probka "rozwianych wlosow kobiety" (chyba rozchwianego glosu ze strachu). Prowadzi tez kobieta (Spec Miata Series): www.youtube.com/watch?v=xwatR2xD79E&NR=1 I to sa Miaty bez turbo czyli ok. 100KM bo w Spec Miata obowiazuja restryktory wyronojace szanse dla Miaty 1.6 i 1.8 a przerobki sa tylko w zawieszeniu i wbudowwuje sie klatke oraz siedzenia wyscigowe. Wszystkie czesci musza byc z tego samego sklepu na cale USA i wszystkie musza byc zamontowane (nie ma opcji) tak ze wszystkie samochody sa w zasadzie takie same z dokladnoscia do czystosci wtryskow i dolotu. Cala zabawka kosztuje 16tys. dolarow (najtansza seria wyscigowa na swiecie!) a glowny koszt to utrzymanie miedzy wyscigami (czyszczenie lementow silnika kosztuje!) oraz dowoz na tor czyli trzeba miec przyczepe i duzy samochod ktory to uciagnie. Link Zgłoś
pocalujta_wujta Re: Rycząca dwudziestka 27.05.09, 00:29 Pokazcie mi jeszcze ktory samochod drogowy potrafi wyciagnac 1.2 G (skidpad), bo ja to robie swoja Miata autokrosowa na odpowiedznich oponach (Kumho ECSTA V710). Na zwyklych drogowych "tylko" 1.06G. Niektorzy porzygali by sie gdybym ich przewiozl na zawodach bez dlugich prostych dla odpoczynku. Link Zgłoś
bbartek66.6 Re: Rycząca dwudziestka 27.05.09, 19:56 coś wydaje mi się, że Japończycy nie zbudowali tego roudsterka, tylko odkupili od Amerykanów. Któraś amerykańska firma zrobiła prototyp, ale nie miała odwagi wprowadzić go do produkcji, a Mazda to wykorzystała. Link Zgłoś
Gość: johnny Re: Rycząca dwudziestka IP: *.171.103.162.static.crowley.pl 28.05.09, 16:15 >coś wydaje mi się, że Japończycy nie zbudowali tego roudsterka, tylko odkupili od Amerykanów masz rację, wydaje ci się. Doczytaj. Link Zgłoś
Gość: ado19 Re: Rycząca dwudziestka IP: *.cust.tele2.pl 28.05.09, 20:11 Moja mała popierdółka :) Pierwsza generacja NA, silniczek 1.6 L, 8.8 sek do setki, RWD. Nawet "biednego studenta" stać. A nie, jakieś bmw z 3 litrowymi silnikami... Link Zgłoś