dlaczegotylkobiznes 11.06.09, 10:01 witajcie, czy ktos z was rozkminial temat importu aut z uae? patrzac na stronach komisowm ceny calkiem przyzwoite. czy celnie jest to tak samo jak auto z usa, czyli z poza ue? dzieki! Link Zgłoś Obserwuj wątek
dlaczegotylkobiznes Re: autka z dubaiu 11.06.09, 10:18 Zjedn. Emiraty Arabskie dirham AED 1 0.8621 +0.63 www.money.pl/pieniadze/nbp/niewymienialne/ Link Zgłoś
robert888 najlepsze ceny komisowe to są w PL 11.06.09, 10:28 a nie w żadnych Dubajach, USA etc. Ale ludzie to se lubią utrudnić he he:) za 1 paciorek amerykański dostaniesz 3,7 paciorka dubajskiego:) Link Zgłoś
wielki_czarownik Nie znasz się 11.06.09, 10:46 Kupi taki okazyjnie w Dubaju "nówka sztuka, igła, niejeżdżona, dziadek lekarz do meczetu jeździł". Zapomni tylko sprzedawca dodać, że dziadek mieszkał w Iraku, jeździł pod ostrzałem a na końcu mu po tym aucie Amerykanie czołgiem przejechali. Ale nic straconego! W końcu niedaleko była polska baza wojskowa. Tam specjaliści wyklepali, pomalowali, licznik cofnęli i sru na eksport. Link Zgłoś
hugo43 Re: Nie znasz się 11.06.09, 19:25 znajomi niedawno byli w dubaju,wyjazd zawodowy przedluzony o wakacje.i w wypozyczonej toyocie corolli,model 2008 czuli sie na ulicach,a raczej alejach jak co najwyzej w tico.tam takich aut nie ma,prym wioda hummery i inne gabarytowo podobne.a biorac pod uwage zamoznosc spoleczenstwa i ich zamilowanie do shopingu,to moze warto. Link Zgłoś
galtom Re: Nie znasz się 11.06.09, 21:58 Oplaca sie i to bardzo ale (jak kiedys z USA) te drozsze modele. Transport i clas to spory % samochodu - tam latwiej jest kupic prawie nowego meraca niz wlasnie cos jak avensis czy mondeo :-) technicznie auta sa w wiekszoci w dobrym stanie (nie ma zim, nie ma wilgoci, i nie bardzo jest gdzie robic duze przbiegi) ale sa tez mocno wyjezdzone auta na "arabskich wyscigach". Widzialem kilkanascie aut sprowadzonych z dubaju w Londku (czesc na handel czes znajomy afganczyk sciagal dla siebie i rodziny) - glownie Toyoty LC i odpowiedniki pod marka Lexusa (mowimy chyba o modelu 120 jesli to ten najwiekszy) - tu tylko nie kupowac bialych bo te sa od ONZ a nie od dubajczykow!!! Celiki i kilka 911. Ale z jego opowiadan aby nie wtopic najlepiej osobiscie a naj, naj,naj lepiej miec znajomego tubylca (ewentualnie np. afganczyka - bo to bracia) - i troche szczescia. Osobiscie scuagal bym tylko gdybym polecial sam na miejsce i kupil - internet odpada - ale moze ja starej daty jestem ;-) Link Zgłoś
dlaczegotylkobiznes Re: Nie znasz się 11.06.09, 22:14 o tym mysle, w pracy zdziebko lzej i troche czasu mam na wypad do dubaiu po auto, bylem kiedys autem w libanie z pl to mysle ze i z dubaiu sobie poradze tylko chyba trzeba przez saudi jechac a tam nie znam systemu z wizami... moze z was ktos jest w temacie? Link Zgłoś
galtom Re: Nie znasz się 12.06.09, 08:40 Jechac??? O ile ja wiem - to wszyscy ktorzy chca te auta w europie w sensownym stanie i chca zyc to jednak lataja tam i z porrotem a auta plyna na statku!!!! Link Zgłoś
morderator Re: Nie znasz się 12.06.09, 08:48 a te auta nie maja slabszego zabezpieczenia antykorozyjnego??? skoro warunki atmosferyczne nie wymuszaja takiej mocnej ochrony to moze producenci samochodów postanowili na tym troche zaoszczedzić... ale to tylko moja teoria Link Zgłoś
galtom Re: Nie znasz się 12.06.09, 08:46 Poszukaj firm ktore sciagna dla cibie auto - szcegolnie w UK jest ich sporo. Potem warto tez sie zastanowic gdzie takie auto ma wjechac do EU i tam oplacic cla i podatki - stawki w roznych krajach sa (wbrew pozorom) rozne!!! a polka nie jest najtansza. www.samochody-z-dubaju.eu/ www.autosouk.com/ uae-autos.com/ www.rizubiauto.com/stock_list.php?filter=6&filter_value=UAE&no_records=1 www.shelteroffshore.com/index.php/living/more/how-to-buy-a- car-in-dubai-10138/ - jak kupic auto w dubaju!!!! nie czytalem - ale moze napisz do firm od aut w UAE , jesli sie boisz byc moze ktorys z miedzynarodowych bankow (dzialajacych w polsce - HSBC czy cos) zaoferuje posrednictwo typu Escrow? Link Zgłoś
wtopek nie ma zim i wilgoci 29.05.13, 07:26 wilgoć wbrew pozorom jest i to zabójcza latem, o Zatokę Perską zahacza monsun i mimo że nie pada, to przy 40C upale warunki są jak w saunie...słonej saunie, bo dochodzi do tego powiew znad morza korozja jest tam dość powszechnym zjawiskiem, a pordzewiałych złomów, kierowanych głownie przez masy gastarbaiterów, jeździ całkiem sporo Link Zgłoś
nazimno Ten nie skoroduje nigdy: 30.05.13, 16:08 i673.photobucket.com/albums/vv96/jesper1992/funny%20sjizzel%20dizzel/camel-parking.jpg Link Zgłoś
galtom wazne!!! 12.06.09, 08:48 Z artykulu o kupowaniu aut w dubaju: First things first, do you have a residence visa for Dubai? – If you do not then you cannot buy a car and you can stop reading this article until you have your residence visa in place! Zatem sam nie masz co po auto jechac - musisz miec albbo znajomego tubylca (wtedy jedz - on kupi na siebie) albo sciagasz przez jakas firme. Link Zgłoś
anula_43 auta z dubaju na zamuwienie 28.05.13, 20:31 Ja mam kontakt w dubaju chcesz auto zadzwon 4915163268028 Link Zgłoś
marekggg Re: autka z dubaiu 12.06.09, 16:45 nie zapominaj o piasku pustynnym. to nie taki zwykly piasek w polsce, tylko czesto prawie jak pyl. jak mieszkalem w algerii pare lat, to jak byla na saharze burza piaskowa, to nawet na wybrzezu gdzie mieszkalem (300 km od sahary), mielismy piasek doslownie wszedzie - zgrzytalo w jedzeniu, w wodzie itp. kolejna sprawa - homologacja. auta tam sprzedawane niekoniecznie musza miec homologacje europejska. Link Zgłoś
marcink_74 Re: autka z dubaiu 12.06.09, 17:01 Jedynie Volvo, Mercedes i BMW mają homologacje na Europę. o pozostałych markach zapomnij. Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: autka z dubaiu 12.06.09, 17:44 Witam, Tak czytam o tych autkach z dubaiu i się zastanawiam, czy jeszcze edukacja w szkole podstawowej jest obowiązkowa? Pzdr. Inguszetia Link Zgłoś
rraaddeekk Re: autka z dubaiu 12.06.09, 18:04 Z Emiratów to się sprowadza luksusowe i sportowe samochody. Znajomy sprowadził Lamborghini. Link Zgłoś
foreks rok temu znajomy sciagnal Evo IX RS stamtad 12.06.09, 22:18 moge zapytac jak to zrobil. Link Zgłoś
rraaddeekk Re: rok temu znajomy sciagnal Evo IX RS stamtad 13.06.09, 10:26 Wiem tylko, że z Emiratów (nawet jakiś czas miał blachy z "dziwną czcionką"). Nie wnikałem w detale. Link do fotek zrobionych kilka dni po sprowadzeniu do naszej wioski: www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/57b0107c19c6409e.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/c67e0882ee91b541.html Link Zgłoś
rraaddeekk Re: rok temu znajomy sciagnal Evo IX RS stamtad 13.06.09, 10:32 Pierwotnie to Lambo było czerwone, a teraz jest obklejone (czarny mat). To obklejone, a nie pomalowane. Link Zgłoś
wtopek Wilgoć to tam jest i to okropna 13.06.09, 20:52 Trochę czasu spędziłem w Emiratach. Klimat paskudny bo nie typowo pustynno-suchy, tylko upalno-wilgotny, a to z powodu Zatoki. W dodatku powietrze przesycone jest solą morską. Samochodz rdyewiej tam szybko. Klientów na używki jest sporo bo kupują je Pakistańczycy, Filipińczycy i inny gastarbaiterzy. Toyoty Corolle i inne kompakty mają się dobrze i jest ich dużo. Oczywiście proporcjonalnie najwięcej terenówek i pickupów. Japońszczyzny najwięcej. Link Zgłoś
wtopek i jeszcze jedno 13.06.09, 21:03 Na wiele rzeczy obowiązuje tam cło/podatek wywozowy. Nie wiem dokładnie jak to jest w przypadku samochodów, ale to może znacząco zwiększyć cenę, jeszcze przed naliczeniem naszych opłat celnych i akcyzowych. Link Zgłoś