Dodaj do ulubionych

Misiaki kontra mobilki

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 16:58
hmm...
z tego co wiem, to panowie policjanci (decyzją ich jakiegoś wysokiego zwierzchnika) nie mają prawa, podczas wykonywania obowiązków słuzbowych, używać CB radia.
Ktoś tu więc pilnując prawa sam je narusza...
Obserwuj wątek
    • Gość: wujo Misiaki kontra mobilki IP: *.cdma.centertel.pl 21.07.09, 16:59
      Z życia wzięte - nic dodać nic ująć
    • Gość: gieroj Re: Misiaki kontra mobilki IP: 213.156.122.* 21.07.09, 18:05
      to jeszcze raz.. jakie zadania ma policja? chronic nas? dbać o bezpieczeństwo? dawać przykład? NIE.... oni są od ścigania gierojów swoim paskiem!!!!

Ile? 26 km/h za dużo? straszne rzeczy..

no comment
    • mzyo Re: Misiaki kontra mobilki 21.07.09, 18:22
      HIPOKRYZJA i jeszcze raz HIPOKRYZJA. Policja powinna pomagać obywatelom a nie chować się po krzakach i urządzać tajne pościgi za obywatelami.

Najbardziej irytuje mnie jednak że nic sobie nie robią z tego że drogą krajową ktoś jedzie lewym pasem 60 km/h. Że ktoś jeździ oznakowanym poboczem. Że ktoś wyprzedza za wszelką cenę a zaraz hamuje bo skręca. Że ktoś zmienia pas bez kierunkowskazu bądź też zajeżdża po prostu drogę komuś innemu. Jedynym parametrem który sprawdzają panowie w nieoznakowanych radiowozach jest prędkość. No i może czasem jakieś nieprzepisowe wyprzedzanie się trafi.
      Dopóki się to nie zmieni zawsze widząc patrol będę podawał to przez CB i dzwonił do ANTYradia gdy jestem w Warszawie.
    • Gość: misio Re: Misiaki kontra mobilki IP: 217.97.182.* 21.07.09, 18:37
      czyli, że policja kłamie! "dezinformacja to podstawa" - obłuda! ! ! czy policja nie może się do cholery przyzwyczaić, że powinni stać tam gdzie są wypadki tj. w niebezpiecznych miejscach? a jezdzą tam gdzie nie powinni, gdzie nie trzeba...

a jesli policja kłamie, to nie będzie mi mówiła co jest w moim interesie. łapią ile wlezie zeby się "pasek" komendzie zwrócił zanim go rozwalą w rowie...pozwalniać na bruk! ! !
    • Gość: ala Re: Misiaki kontra mobilki IP: *.202.116.195.easy-com.pl 21.07.09, 20:04
      czy macie na serio fakty - bo ten funkcjonariusz na służbie ściemnia??? tak wolno??? hallo!!! a jak ktoś przez te ich "dezinformacje" zginie to co powiedzą rodzinie?
    • Gość: robak Re: Misiaki kontra mobilki IP: *.ukonline.co.uk 21.07.09, 20:07
      w polsce to najpierw drogi powinni zbudowac, a potem bedzie mozna lapac. na razie wszystko zwala sie na to, ze sa remonty, ograniczenia itp. kolko sie zamyka.
    • g-boy Re: Misiaki kontra mobilki 21.07.09, 20:07
      26 za dużo i 100 zł? A taryfikator? Od 21-30 za dużo, czyli 300 zł powinno być. No chyba, że poszło więcej - 100 zł mandatu i reszta dla siebie. Poza tym zazwyczaj jest właśnie tak, że Ci do jadą bez CB 20 czy 30 km/h za dużo - złapani, ale firmówki z CB, które lecą o 50-100 czy nawet więcej zazwyczaj im uciekają, a to one właśnie stwarzają największe niebezpieczeństwo i powinny być łapane.
    • Gość: misio Re: Misiaki kontra mobilki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 21:59
      czyli, że policja kłamie! "dezinformacja to podstawa" - obłuda! ! ! czy policja nie może się do cholery przyzwyczaić, że powinni stać tam gdzie są wypadki tj. w niebezpiecznych miejscach? a jezdzą tam gdzie nie powinni, gdzie nie trzeba...

a jesli policja kłamie, to nie będzie mi mówiła co jest w moim interesie. łapią ile wlezie zeby się "pasek" komendzie zwrócił zanim go rozwalą w rowie...pozwalniać na bruk! ! !
    • Gość: deko Re: Misiaki kontra mobilki IP: *.acn.waw.pl 21.07.09, 22:28
      Dezinformacja przez radio to jeszcze nic. Policjanci z passata na betonowym fragmencie DK8 pod Tomaszowem Mazowieckim regularnie stawiają nośną na kanale 19 (trzymają klawisz nadawania i puszczają jakąś muzykę z radia).
    • pamejudd Re: Misiaki kontra mobilki 21.07.09, 23:18
      Prosta rada na idiotyzm polskich kierowców: zakazać stosowania urządzeń CB i PODNIEŚĆ mandaty tak około pięciokrotnie.
    • pamejudd Re: Misiaki kontra mobilki 21.07.09, 23:26
      A nie, właśnie przeczytałem komentarz "ali" i proponuję dorzucić jeszcze obowiązkowe testy psychologiczne.
    • Gość: aaa Re: Misiaki kontra mobilki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.09, 08:14
      sierzant L. to jakis niespelniony frustrat ;)
    • Gość: misio Re: Misiaki kontra mobilki IP: 217.97.182.* 22.07.09, 09:24
      @parmejudd: sam sobie zrób testy psychologiczne. ale zanim to zrobisz to proponuje ci, żebyś robił sobie zdjęcie za każdym razem gdy przekroczysz prędkość poza terenem zabudowanym i poddawał się dobrowolnie karze. w efekcie nie będziesz mógl jezdzić a inni kierowcy z ich CB radiami zwyczajnie przestaną ci przeszkadzac. dodatkowo spełnisz swój postulat podwyższenia mandatów poprzez zwiększenie skali wpływów do budżetów jednostek samorządu terytorialnego (nawet 10 krotnie). .
    • Gość: nina Re: Misiaki kontra mobilki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 10:18
      Pozdrawiam obywateli policjantów. Więcej powinno być was na drogach. A forsy na "wachę" dla was nigdy nie powinno brakować. Ja jeżdżę od 30 lat i tak gigantycznego wzrostu chamstwa i olewania przepisów ruchu drogowego jeszcze nie widziałam w tym kraju. Osobiście bez wyrzutów sumienia przez CB podaję w eter namiary na auta poruszające się po drogach w sposób zagrażający mojemu bezpieczeństwu. I jestem pewna, że namiar na takie auta zostanie odebrany przez CB w aucie policyjnym patrolującym drogę po której jadę. Jestem też pewna, że po takim moim komunikacie w eter kilku uczciwych kierowców i ich pasażerowie dojadą do własnych domów o swoich siłach i własnymi autami, a nie do szpitala lub kostnicy.
    • Gość: jazz Re: Misiaki kontra mobilki IP: 217.97.182.* 22.07.09, 12:31
      @nina: twoje subietkyne odczucia co do twojego bezpieczeństwa mogą byc nietrafne. poza tym pewność, że twoje kapowanie odbierze auto policyjne jest tak na prawdę szansą wynikającą z rachunku prawdopodobieństwa. a dodatkowo chyba jesteś naiwna sądząc, że twoje CB ma tak duży zasięg.

jako taki uświadomiony i doświadczony kierowca musisz na pewno wiedzieć, ze nic cie nie zwalnia z przewidywania zachowan innych kierowców. także oczy dookoła głowy i dostoswanie prędkości do warunków. i mam wrazenie, ze jestes królową lewego pasa....

szerokości i myślenia życzę.
      • Gość: kloss bzdury IP: *.111.135.130.static.crowley.pl 22.07.09, 12:36
        @jazz: twoje subiektywne wywody to belkot a nina ma racje - takiego natezenia
        chamstwa i buractwa jak teraz nie bylo nigdy dotad.
        To ze przewidujesz i masz oczy dookola glowy nie ma nic wspolnego z faktem ze
        lamanie przepisow i ignorancja staja sie powszechne i akcpetowane - co widac
        rowniez w Twoim poscie
    • Gość: kierowca Re: Misiaki kontra mobilki IP: 83.238.15.* 22.07.09, 12:47
      Kłucenie sie na temat przepisów nie ma sensu. Podliczcie swoje wypadki i stłuczki. To jest chyba lepszy parametr do dobrego kierowcy niż chwalenie sie, że z Łodzi do Poznania na A2 przejechałem w godzine albo krócej.
      CB ja używam i nie tylko otrzymuje informacje o "miskach" a wypadki? Korki? Karetki? CB służy także do innych rzeczy niż tylko tej jednej opisanej w artykule.
      Pozdrawiam. I szerokości życze. ;)
    • Gość: jazz Re: Misiaki kontra mobilki IP: 217.97.182.* 22.07.09, 12:52
      @kloss: błędne wnioski. zamiast zajmowac kanał 19 należy zadzwonić pod 997, podać swoje dane i dane pojazdu, który zachowuje sie niebezpiecznie.

oczywiscie twoja inwektywa, stwierdzająca że moje wywody są belkotem brzmi jak psia propaganda. widzisz ja tez potrafie gadać jak ty. jak to mówił Lem dopóki nie było internetu to nie wiedziałem, że tylku idiotów jest na świecie.

zacznij od siebie i nie wyzywaj ludzi od chamów, buraków i ignorantów. musimy zacząć krytycznie patrzeć na rządzących. każdy jeden parlament jest uważany za bandę nieudaczników; dodatkowo urzędnicy interpretują rozszerzająco przepisy a policjanci bywają dezinformujący. w takim stanie rzeczy dochodzi do desuetudo. społecznego odstąpienie od stosowania nieodpowiedniego prawa.

twoje gadanie nie ma żadnych konstruktywnych wniosków. jedynie narzekasz. ludzie gadający jak ty poddawali się SB i bezprawnym działaniu komuny!

to ja ci podam konstruktywny wniosek (choć nie jest to żadna nowość):
      jedynie nowe drogi rozwiązą problem!
    • Gość: Kluk Re: Misiaki kontra mobilki IP: 80.50.90.* 22.07.09, 12:56
      Sam mam ostatnio same miłe wspomnienia z kontaktu z drogówką - za dwa głupie przewinienia mam 14 punktów i trochę kasy do wysupłania na mandaty (czekam na komornika - zawsze wie kiedy przyjść w najmniej oczekiwanym momencie). Oczywiście teraz już nie będę przez kolejne 11 miesięcy pchał się z 92km/h w teren zabudowany.
      Mój ojciec jeszcze lepszy gieroj - po trasie z Koszalina do Warszawy zarobił 3 fotki ze zbliżenia i ma 19 pkt. - nie pytajcie jak teraz jedzie - dla niego foto jest teraz za każdym zakrętem i śmietnikiem koło drogi - i co - dwóch kierowców plus ich rodzina teraz ma spokój z mandatami - po prostu jesteśmy 20-30 minut w trasie później i mamy spokój sumienia - gliny naprawde potrafią utemperować nawet tych najtwardszych. A co do tego że im nie wolno - zobaczcie w innych krajach jak tam się jeździ i czy nie wolicie mieć tak jak nasi rodacy na zachodzie - 200 koni pod maską i 60 na prędkościomierzu - a nie odwrotnie i 50 000 osób w szpitalach co roku z powodu próby przejechania z pkt A do B.
    • Gość: jazz Re: Misiaki kontra mobilki IP: 217.97.182.* 22.07.09, 12:58
      @kierowca: dokładnie tak: CB słuzy milionom innych rzeczy niż jedynie info o misiakach. czasem jest bardzo zabawnie!
    • Gość: kierowca Re: Misiaki kontra mobilki IP: 83.238.15.* 22.07.09, 13:04
      @jazz najweselej to jest jak się w korkach stoi albo gdzieś na wachadełkach. Spotkałem się, że nawet kawały opowiadali. Czasami tylko "Mobilki" powini przytemperować język i nie przeklinać tak.
      Jeden poprosił drugiego aby nie przyklinał, bo wiezie dzieci i nie chce aby słuchały przekleństw. To ten pierwszy zamiast sie uspokoić to zaczął najeżdżać na tego co mu wzrócił uwagę z jeszcze bardziej mięsistą wiązanką...
    • Gość: jazz Re: Misiaki kontra mobilki IP: 217.97.182.* 22.07.09, 13:11
      @kierwoca: oczywiście. moim zdaniem również CB nie służy chwaleniu się wulgarnym językiem i nie powinno się go tam używać. ale zawsze też można po prostu wyłączyć ;-)
    • Gość: wujo Re: Misiaki kontra mobilki IP: *.cdma.centertel.pl 22.07.09, 18:35
      Przeczytałem komentarze z niektórymi się zgadzam z innymi niekoniecznie, ale do rzeczy.Wezmę na tapetę Niemcy. Po złączeniu się wschodnich z zachodnimi drogi ekspresowe i autostrady wybudowano bardzo szybko co poprawiło w znacznej mierze bezpieczeństwo oraz komfort podróżowania. I wszystko byłoby wspaniale gdyby nie......mentalność kierowców ze wschodnich landów.Tak jak w Polsce jazda lewym pasem , zatamowanie ruchu bo ja sobie przypomniałem że może bym tu skręcił , ogólne rzecz biorąc brak zdrowego rozsądku za kierownicą.No i wszyscy narzekali - ci z zachodu na wschodnich pobratymców że tamują ruch , że jeżdżą jak egoiści , - ci ze wschodnich landów że kierowcy z zachodu potrafią tylko pędzić na złamanie karku , że siedzą im na ogonach i mrugają im kierunkowskazami żeby ich przepuścili , ogólnie chamstwo. A teraz nikogo nie dziwi widok pędzącego autostradą samochodu z prędkością np. 200km/h lub więcej , ale też nie spotkamy auta w ruchu lokalnym jadącego więcej niż 50km/h. Tylko że tam do najbliższej drogi tranzytowej jest zawsze blisko no a dalej już wiemy.No i nie trzeba np. jechać 50 na godzinę
    • Gość: wujo Re: Misiaki kontra mobilki IP: *.cdma.centertel.pl 22.07.09, 18:56
      A co do policji , kolega pamejud chyba pamięta moje krytyczne nastawienie do MISIACZKÓW a tutaj taka niespodzianka że aż mnie zatkało. No cóż powtarzam - w tej materii jest bardzo wiele do zrobienia. A tak żartem moja propozycja brzmi - wszędze ograniczyć prędkość do 30km/h i wszystkim kierowcom rozdać zestawy do grilowania .Co wy na to? A może ktoś ma lepsze propozycje.
    • Gość: MB Re: Misiaki kontra mobilki IP: *.lanet.net.pl 22.07.09, 19:24
      wydaje mi sie ze nie ma co zwalac calej winy na drogi. prawda jest taka drog u nas nie ma a 3pasy sa na autostradzie taka rzadkoscia ze mozna by zdjecia robic;)ale nie da sie ukryc ze rownie wazne jak drogi a wrecz wazniejszy jest rozsadek i pomyslunek kierowcow. zajmowanie lewego pasa to podstawa poza tym z calym szacunkiem do duzych mobilkow (tir)...czy wyprzedzanie na trasie drugiej ciezarowki jest koniecznoscia? trwa wieki a oddalacie sie od siebie na 30m po czym ten wyprzedzony stwierdza ze to on chce jechac pierwszy. zabawa?sposob na rozluznienie i wyostrzenie uwagi? nie ma problemu ale czemu akurat w momencie kiedy za wami jedzie 10 osob w czyms troszke mniejszym/szybszym ktore was ladnie wyminie i poleci sobie dalej. poza tym czasem jadac lewym pasem(wyprzedzajac) nagle okazuje sie ze mobil postanawia wyprzedzac i hamuj tutaj ze 130-150( nie ukrywajmy... kto jedzie po autostradzie w 100% legalnie?) do 70-80. troche bez sensu ale no rozumiem ze drogi sa dla kazdego:) dodatkowo czy to w trasie czy w miescie brakuje zwyczajnej ludzkiej zyczliwosci. nie wpuszcze cie bo dojedziesz o minute wczesniej niz ja!nie wpuszcze cie bo stoje w korku i musze jechac dalej szybko! tutaj dochodzi jeszcze mnostwo samochodow ktore nie moga poczekac w korku bo jak to tak i przeciskaja sie pasem do skretu w prawo przypadkiem i przed samym skretem nagle orientuja sie ze jednak chca jechac prosto. brakuje troche oglady w jezdzie i moze swiadomosci ze jak sie kogos wpusci przed siebie to sie dojedzie o minutke pozniej;) nawet udowodnione badaniami z tego co pamietam nawet na moto.pl pisalo ze osoba ktora ciagle leci pelnym gazem i tak sie gdzies zatrzymuje i pokonuje ten sam odcinek doslownie kilka minut krocej. czy to sie oplaca? kosztem powiedzmy wyzszego spalania ( tak tak kupujesz szybkie auto na to nie patrzysz:P ) wiec moze kosztem wypadku na ktory szansa rosnie razem z predkoscia?
      pozdrawiam;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka