Dodaj do ulubionych

A8 wygrywa z 7

22.12.03, 20:40
autoswiat.redakcja.pl/nowosci/artykul.asp?Artykul=7350

7 to największy "samobój" w historii BMW. Ciekawe, jak będzie z 5.

Obserwuj wątek
    • Gość: wlodek Re: A8 wygrywa z 7 IP: *.udn.pl 22.12.03, 20:49
      O nie, niech nie zmieniają tyłu, dla mnie jest on najpiękniejszy w całym aucie.
      • greenblack Re: A8 wygrywa z 7 22.12.03, 20:52
        Tył to największy kibel w nowych BMW: 5, 7, 6.
        • Gość: wlodek Re: A8 wygrywa z 7 IP: *.udn.pl 22.12.03, 20:56
          kibel to ty masz zamiast mózgu.
          • Gość: oLO 7 to brzydal tak jak ostatni ford skorpio jest pa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.03, 11:00
            PASKUDNA
        • Gość: bolo Re: A8 wygrywa z 7 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.03, 09:14
          > Tył to największy kibel w nowych BMW: 5, 7, 6.

nie przesadzaj grini, tył to najładniejszy element w/w modeli...ja bym
          popracował raczej nad przodem...
      • bisnesmen Re: A8 wygrywa z 7 22.12.03, 22:51
        Gość portalu: wlodek napisał(a):

> O nie, niech nie zmieniają tyłu, dla mnie jest on najpiękniejszy w całym aucie.

To może jest piękne, ale stylem pasuje do segmentu C. Od aut luksusowych poważny
        klient oczekuje czegoś niezależnego od przemijającego czasu i mód - elegancji,
        a tej brakuje w nowej BMW 7, co w połączeniu z techniczną niefrasobliwością
        buduje samochód daleki od ideału reprezentacyjnej limuzyny, jakim na europejskim
        rynku jest S-Klasse, a dla mnie osobiście A8.
        • Gość: sześć Re: A8 wygrywa z 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.04, 22:38
          Wyjątkiem jest BMW 6-stka, której tył jest mocno skorygowany i lepiej wygląda.
          Nie tylko tył 7 ki jest brzydki.Równiez kszatłty w środku są fatalne. Deska
          rozdzielcza ma "finezję" przodu w autobusie miejskim.
    • roy.jones Re: A8 wygrywa z 7 23.12.03, 00:58
      Pewno sie grini poczules dowartosciowany hehe
    • 01boryna A8 tez przegrywa 23.12.03, 20:07
      greenblack napisał:

> autoswiat.redakcja.pl/nowosci/artykul.asp?Artykul=7350
      >
      > 7 to największy "samobój" w historii BMW. Ciekawe, jak będzie z 5.

Pozwole sobie przypomniec:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=9531863&a=9531863
      a z nowszych informacji: A8 tez nie sprzedaje sie w Niemczech najlepiej.
      Wiecej klientow znalazl nowy Jaguar.
      A wracajac do BMW. Ostatnio widzialem kilka razy na ulicach nowa 6-er. Moim
      zdaniem patrzac z profilu wspaniale nawiazuje do starej szostki czy 850. Gdyby
      nie ten kofer. Agresywny przod z opuszczonymi swiatlami. I znowu dysonans. Nad
      reflektorami umocowano cos co bardzo przpomina tjuningowe brewki od CC.
      Zenada. Duzo pisze sie w prasie o nieprawdopodobnych walorach jezdnych. Czas
      pokaze co sadza o tym potencjalni klienci. O gustach sie nie dyskutuje. Ale
      cos z tym bagaznikiem musi byc skoro pisze sie ze "przerabiacze" chca oprocz
      standartowych wzbogacen "sportowych" zmieniac rowniez ksztalt przykrywy
      bagaznika. Na razie BMW odeszlo dla mnie w niebyt. Zobaczymy jak wyglada 5-er
      Touring. Ale kupowac zbedne kombi tylko po to zeby jezdzic BMW?
      pozdrowienia

• Gość: Szymi Re: A8 tez przegrywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.03, 21:36
        > Ostatnio widzialem kilka razy na ulicach nowa 6-er.

masz chalupe gdzies w polu obok nurburgenring?
        • qrenblack Re: A8 tez przegrywa 23.12.03, 22:17
          Gość portalu: Szymi napisał(a):

> > Ostatnio widzialem kilka razy na ulicach nowa 6-er.
          >
          > masz chalupe gdzies w polu obok nurburgenring?

Ja mu tez nie wierze,uwierze dopiero jak ty kutasie napiszesz,jak jezdziles tom
          beemkom,hehehe
        • 01boryna Re: A8 tez przegrywa 24.12.03, 11:39

> masz chalupe gdzies w polu obok nurburgenring?

Nie bo tam jest zbyt glosno. Faworyzuje spokojniejsze miejsca. A ty Szymi nic
          nie potrafisz sie nauczyc. Pewne sprawy probowalem ci kiedys wytlumaczyc, ale
          jak widze prozny to byl trud. Tobie wystarcza ze gdzies wyczytales ze Ring ma
          cos wspolnego z motoryzacja i probujesz kojarzyc fakty. Nie wyciagaj zbyt
          daleko idacych wnioskow bo nie jestes w tym mocny.
          • Gość: Szymi Re: A8 tez przegrywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.03, 16:41
            > Nie bo tam jest zbyt glosno. Faworyzuje spokojniejsze miejsca. A ty Szymi nic
            > nie potrafisz sie nauczyc. Pewne sprawy probowalem ci kiedys wytlumaczyc, ale
            > jak widze prozny to byl trud. Tobie wystarcza ze gdzies wyczytales ze Ring ma
            > cos wspolnego z motoryzacja i probujesz kojarzyc fakty. Nie wyciagaj zbyt
            > daleko idacych wnioskow bo nie jestes w tym mocny.

stary twoj pseudo-inteligencki "belkot o niczym" zabiera tylko moj cenny czas
            na czytanie. jak nie masz nic do powiedzenia to nie pisz tu "poematow".
            tlumaczyc pewne sprawy to mozesz swoim kolegom (i ich "uczyc") - ja przyjmuje
            nauki tylko od ludzi ktorzy maja wikesza wiedze ode mnie. natomist ty jak
            myslisz ze wystarczy "lanie wody w formalnym stylu" to sie mylisz - opowiadasz
            bzdury o ringu tak jak pisales bzdury o dieslach i inne. nie jestes zadnym
            autorytetem, szczerze prezentujesz niski poziom wiedzy nawet w stosunku do
            laikow z tego forum (takich jak ja)

pzdr
            • qrenblack Re: A8 tez przegrywa 24.12.03, 16:50
              > stary twoj pseudo-inteligencki "belkot o niczym" zabiera tylko moj cenny czas
              > na czytanie. jak nie masz nic do powiedzenia to nie pisz tu "poematow".
              > tlumaczyc pewne sprawy to mozesz swoim kolegom (i ich "uczyc") - ja przyjmuje
              > nauki tylko od ludzi ktorzy maja wikesza wiedze ode mnie. natomist ty jak
              > myslisz ze wystarczy "lanie wody w formalnym stylu" to sie mylisz -
              opowiadasz
              > bzdury o ringu tak jak pisales bzdury o dieslach i inne. nie jestes zadnym
              > autorytetem, szczerze prezentujesz niski poziom wiedzy nawet w stosunku do
              > laikow z tego forum (takich jak ja)

Ty kutasie,lanie wody ty twoja specjalnosc,zwlaszcza to jak jezdziles beemkom
              730d z 1996,ktorej wtedy nie produkowano,hehe,bende co to wypominal do konca
              tego forumna kutasie,twoj belkot mogem poczytac jak chcem siem posmiac i
              odprenzyc,bardziej odpowiednie dla ciebie jesy forum-humorum ty pizdo,hehe

• Gość: Olo Re: A8 tez przegrywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.03, 11:05
              Szymi, a co oznaczają te cudzysłowia przy niektórych wyrazach w Twojej
              wypowiedzi?
      • Gość: TR Re: A8 za 7 IP: *.mco.bellsouth.net 27.12.03, 20:50
        audi przegrywa z bmw, miesięcznik Car and Driver w listopadzie przeprowadził
        test luksusowych limuzyn, a8 przegrało to porównanie z bmw 7, ale tylko jednym
        punktem, co nie zmienia faktu że to świetne samochody i jesli ktoś ma dylemat
        co wybrać 7 czy a8, to najlepiej jest w garażu postawić dwie limuzyny :-))))
        tak wogóle test wygrał lexus ls430-184p, potem był jaguar-182p, bmw-179p, audi-
        178p, vw pheaton-171 i mercedes-163....i to jest chyba najpiekniejsze -
        przewaga bmw nad mercedesem...
    • lew_ Re: A8 wygrywa z 7 23.12.03, 20:19
      Boryna a gdzies to widzial to nowe 6-er?:))..u siebie na Podlasiu??;))
      a klapa nalezy do nowej lini i juz!Tak samo gadalo sie jak przyszlo nowe A6
      i co??oj ludzie ludzie...polonez wam sie marzy jeszcze ??:))
      • greenblack Re: A8 wygrywa z 7 23.12.03, 20:25
        lew_ napisał:

>Tak samo gadalo sie jak przyszlo nowe A6
        > i co??

I jajco! A6 sprzedaje się gorzej niż Audi 100, a nowa 7 sprzedaje się gozrej
        niż stara.
        • qrenblack Re: A8 wygrywa z 7 23.12.03, 22:09
          greenblack napisał:

> lew_ napisał:
          >
          > >Tak samo gadalo sie jak przyszlo nowe A6
          > > i co??
          >
          > I jajco!

Grini,ciulu pomylily ci siem swienta,jajca bedom na wielkanoc,moze bys tak
          prezesie banku zbozowego zluzowal troszke na swienta,hehe
          Wesolych Swiont Grini,hehe
          > niż stara.
      • 01boryna Re: A8 wygrywa z 7 23.12.03, 20:37
        lew_ napisał:

> Boryna a gdzies to widzial to nowe 6-er?:))..u siebie na Podlasiu??;))

Widzisz drogi Lewciu, nie na Podlasiu. Ale mozesz zgadywac. Spotykam czesto
        nowe BMW i RR jeszcz tarnowane, podczas jazd testowych. Oraz w pelnej krasie
        zanim znajda sie u handlarzy.

> a klapa nalezy do nowej lini i juz!

Masz racje: "i juz!" To wszystko co mozna o tej linii powiedziec. Jesli 5-er i
        6-er beda sie podobnie sprzedawaly jak 7-er to czas Bangle`a jest policzony.
        Pierwsze znaki tego juz mamy.

• Gość: Odin Re: A8 wygrywa z 7 IP: *.telia.com 23.12.03, 20:42
      Trabbi ist bessere
      • Gość: E6x Re: A8 wygrywa z 7 IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.03, 21:12
        Greenblack pisze : "7 to największy "samobój" w historii BMW, nowa 7 (E65)
        sprzedaje sie gorzej niz stara".

Ciekawe skad kolega ma takie informacje - akurat jest dokladnie odwrotnie
        (sprzedaje sie lepiej od taaakiego klasyka). Ciekawe czy to przypadek ze w
        Chinach E65 zostalo samochodem roku 2004: w biznesie liczy sie zysk i sprzedane
        sztuki a nie wrazenia kilku fanow (konkurencji do tego).

Nie bede wspominal ile Audi traci w tzw klasie premium po tym jak Skoda, Seat i
        VW korzystaja z tego co powstaje w Ingolstadt: np zawieszenie
        A3=Octawia=Leon=Golf , to samo silniki i inne moduly (sterowniki, elektryka itp
        itd) - wszystko z jednego worka tylko etykiety sie zmieniaja.

Audi spada i spada, nuda i nuda - bedzie coraz gorzej. A4 (sprzedaz) na minusie
        (2002/2003), A3 nowosc (jeszcze plus - ciekawe jak dlugo).

• 01boryna Re: A8 wygrywa z 7 23.12.03, 21:39
          Gość portalu: E6x napisał(a):

> Greenblack pisze : "7 to największy "samobój" w historii BMW, nowa 7 (E65)
          > sprzedaje sie gorzej niz stara".
          >
          > Ciekawe skad kolega ma takie informacje - akurat jest dokladnie odwrotnie
          > (sprzedaje sie lepiej od taaakiego klasyka). Ciekawe czy to przypadek ze w
          > Chinach E65 zostalo samochodem roku 2004:

Wszyscy wiemy o co chodzi w tych wszystkich plebiscytach. Szczegolnie w
          Chinach. Jesli chodzi o nowa 7-er rynek azjatycki jest bez znaczenia.

> Audi spada i spada, nuda i nuda - bedzie coraz gorzej. A4 (sprzedaz) na
          minusie (2002/2003), A3 nowosc (jeszcze plus - ciekawe jak dlugo).

Zgadza sie. Audi bardzo traci na image, o A3 opinie prasy fachowej nie sa
          najlepsze, produkcje A2 wstrzymuje sie sie ze wzgledu na male zainteresowanie.
          Nowe retusze A4 nie wiele pomagaja. Odbija sie czkawka polityka VW.

• Gość: M ja wolalbym bmw od tego syfu audi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.03, 21:50
      • Gość: alpinab12 Re: zgadzam się w 100%!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.03, 21:57
        choć też już trochę denerwuje mnie tean cały BAENGLE!to i tak wolę BMW-
        silniki bezkonkurencyjne!!!
        Pozatym BMW ma swoją historię i prestiż o którym Audi jeszcze dłuygo będzie
        mogło sobie pomarzyć!!
    • lew13 Re: A8 wygrywa z 7 24.12.03, 12:06
      Ludzie ,ludzie co wy piepszycie!! O jakich kryzysach sie tu mowi??Wystarczy
      spojrzec na statystyke zarejestrowan!!W niemczech sprzedano od stycznia do
      wrzesnia tego roku:
      1 miejsce :Golf-173 tysiace
      2 miejsce:BMW serii 3---102 tysiace
      3 miejsce--Audi A 4---87 tysiecy
      nastepne stoja mercedes i bmw serii 5 i tu trzeba jeszcze dodac ze tu nie ma
      jeszcze nowych modeli .
      ipo myslec ile te auta kosztuja a jednak sprzedaja sie w takich ilosciach.
      Cudow nie ma .BMW Mercedes i Audi buduje najlepsze auta na swiecie i auta te
      maja najwieksze image.
      Borynko domyslam sie ze jestes jednym z konstruktorow nowego 6 -er:))
      no ja moge sie tylko pochwalic ze pracowalem 11 lat u bmw(do czerwca tego
      roku)..ale tylko jako skromny naprawiacz.Od czerwca jestem na skromnym swoim
      autohandlu ale musze przyznac ze BMW wroslo mi w serce jak zadne inne auto i
      nigdy nie bedzie moje prywatne auto inne niz BMW:))
      • 01boryna Re: A8 wygrywa z 7 24.12.03, 13:08
        lew13 napisał:

Drogi Lewku. Pracujac 11 lat u BMW (jak sadze w Monachium) powinienes zauwazyc
        ze statystyki sprzedazy aut niemieckich w Niemczech sa inne niz
        ogolnoswiatowe. Jesli poznales troche niemiecka mentalnosc to wiesz o czym
        mowie. Dla czlowieka poslugujacego sie danymi statystycznymi operowanie tak
        subiektywnymi stwierdzeniami jak "BMW Mercedes i Audi buduje najlepsze auta
        na swiecie i auta te maja najwieksze image." jest smieszne. I gwarantuje ci ze
        jest wiele krajow gdzie nie wszyscy sa tego zdania.
        Nie bardzo wiem na czym opierasz stwierdzenie ze: "domyslam sie ze jestes
        jednym z konstruktorow nowego 6 -er". Czy to ze pare tygodni pod rzad
        spotykalem nowego, wtedy jeszcze tarnowanego RR ma znaczyc ze tez mam cos z
        nim wspolnego? Moze kiedys :-)).

Od czerwca jestem na skromnym swoim autohandlu ale musze przyznac ze BMW
        wroslo mi w serce jak zadne inne auto i nigdy nie bedzie moje prywatne
        auto inne niz BMW:))

Kwestia gustu. Kiedys myslalem podobnie, BMW i nic innego. Do czasu az
        powstala nowa linia. Moze kiedys to sie zmieni. Moze wtedy kupie BMW. Na razie
        BMW mi nie grozi. Jest tyle innych ladnych aut.
        • Gość: lew13 Re: A8 wygrywa z 7 IP: *.proxy.aol.com 24.12.03, 15:02
          Pracowalem w Köln w jednym z Autohausow nie w fabryce.Oczywisicie mozna sie
          spierac czy tylna klapa w 7-er czy 5 -er jest ladna ...takze
          Armaturenbrett jest troche niecodzienny:)ktechnika i wykonanie jest na
          najwyzszym poziomie :)to nie ulega watpliwosci.I nie zaleznie od tego jak to
          BMW bedzie wygladac zawsze go kupie.No poprostu jak juz napisalem wroslo mi w
          serce.Zauwaz tez ze w innych krajach ludzie nie zarabiaja az tyle zeby
          mogli pozwolic sobie na kupno BMW dlatego kupuja japsy i inne:)zwlaszcza w
          polsce gdzie gluupie Hundai to marka swiatowa:)
          • Gość: alpinab12 Re: W Japonii jeżdżenie BMW to największy prestiż! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.03, 15:17
            dla mnie osobiście istnieje BMW i inne samiochody;-)
          • 01boryna Re: A8 wygrywa z 7 25.12.03, 11:12
            Z Twojej wypowiedzi zrozumialem ze w Monachium. Byla to tez odpowiedz na
            stwierdzenie:"Boryna a gdzies to widzial to nowe 6-er?:))..u siebie na
            Podlasiu??;))".
            Jak sie juz moze zorientowales wypowiadanie sie na tematy znane osobiscie nie
            zawsze dla czytelnikow w Polsce sa zrozumiale. Mozesz to zauwazyc chocby na
            podstawie kilku odpowiedzi tego watku. Kiedys napisalem ze gdy pojawia sie
            nowy, ciekawy model zamawiam sobie jazde probna. Takie hobby. Co to sie wtedy
            rozpetalo! Prym wiodl niejaki Szymi, ktory wyzywal mnie od klamcow i
            kulczykow. Nie mogl chlopina zrozumiec ze swiat nie konczy sie na granicy
            gminy. A z pewnymi pojeciami (np: filozofia zyciowa) to juz wogole nie
            wiedzial co zrobic.Piszac teraz, ze widuje na ulicach nowe BMW albo RR przed
            ich wejsciem do produkcji pisze to po to zeby sie podzielic swoimi
            spostrzezeniami. Podobnie streszczajac jakis ciekawy artykul z gazety.
            Nadal uwazam ze BMW jest przodujaca marka. Chyba jedyna liczaca sie,
            europejska, ktora nie musiala wchodzic w uklady z innymi zeby przetrwac. Juz
            tylko to swiadczy o klasie produktow. Jazda probna nowa 5-er byla dla mnie
            wielka frajda. Niestety nowa linia nie podoba mi sie. Wnetrze jest takie
            zimne. Zobaczymy jaki bedzie Touring.

Powodzenia w nowej dzialalnosci w 2004 (i pozniej tez)
            • Gość: Szymi Re: A8 wygrywa z 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.03, 11:23
              rany stary ale ty "trujesz" - znajdz sobie jakies forum socjologiczne

ps. juz nie pamietam dokladnie ale czy to ty jestes tym "specem" od motoryzacji
              ktory ma podobno volvo s60 ale nie wiedzial czy jest tam silnik widlasty czy
              rzedowy bo cyt "nigdy nie otwiera maski"? albo cyt "co za roznica jaki wazne ze
              dobrze jezdzi" :)))))))))

dobrze ze wiesz chociaz czy diesel czy benzyna

pamietam jeszcze ze chyba gdzies pisales ze moment obrotowy w dieslach nie
              bierze sie od turbiny:)))

pzdr
              • 01boryna Re: A8 wygrywa z 7 25.12.03, 12:02

> ps. juz nie pamietam dokladnie ale czy to ty jestes tym "specem" od
                motoryzacji ktory ma podobno volvo s60 ale nie wiedzial czy jest tam silnik
                widlasty czy rzedowy bo cyt "nigdy nie otwiera maski"? albo cyt "co za roznica
                jaki wazne ze dobrze jezdzi" :)))))))))

Co do silnika V czy R sprawe wylasnialem. Podobnie jak pytalem jaki jest sens
                zagladania pod maske samochodu gdzie wszystko jest totalnie obudowane. Od tego
                sa warsztaty z computerami.Ty lubisz sobie pogmerac. Wspaniala zabawa, jak
                sadze. Szczegolnie w starszych autach jest to mozliwe. A moze i radosne. "
                Cyt "co za roznica jaki (rodzaj motoru) wazne ze dobrze jezdzi" :))" bardzo
                jak widze rozsmieszylo cie to zdanie. Ale nie wiem czy wiesz ze w S60 nie ma
                innych silnikow. Tylko R. Wiec chocbym bardzo chcial nie moge miec innego
                motoru.

> pamietam jeszcze ze chyba gdzies pisales ze moment obrotowy w dieslach nie
                > bierze sie od turbiny:)))

Caly Szymi, caly on. Cos gdzies uslyszl ale nie bardzo wie gdzie i dlaczego.
                Nie nie napisalem tego, ale wyglada mi to na twoje zdanie. Na temat diesla i
                benzyny pisales swego czasu bardzo duzo i wesolo. Niektorzy nawet do tej pory
                lubia sobie niektore twoje zdania powspominac.

pozdrowienia

• szymi9 Re: A8 wygrywa z 7 25.12.03, 12:23
                  > Co do silnika V czy R sprawe wylasnialem. Podobnie jak pytalem jaki jest sens
                  > zagladania pod maske samochodu gdzie wszystko jest totalnie obudowane. Od
                  tego
                  > sa warsztaty z computerami.Ty lubisz sobie pogmerac. Wspaniala zabawa, jak
                  > sadze. Szczegolnie w starszych autach jest to mozliwe. A moze i radosne. "

ot i caly Boryna! daje do zrozumienia ze ma taki nowoczesny samochod i
                  warsztaty z komputermai ze nie wie co jest pod maska - do tego takie strasznie
                  zabudowane. pogmerac sobie moga za to wlasciciele starszych aut - nie tak
                  nowoczesnych jak volvo boryny

juz odpowiadam

1. Nie musze "gmerac pod maska" zeby wiedziec czy mam V'ke czy R'ke

2. To "obudowanie" silnikow sprowadza sie do tego ze jest z wierzchu plastikowa
                  pokrywka szczegolnie w gorszych silnikach zeby ladniej wygladalo albo z
                  dieslach zeby jeszcze troche wiecej terkotu wytlumic (jak u mojego kolesia w
                  C220 CDi)
                  niektore firmy wrecz popisuja sie wygladem niesolonietych silnikow - np.
                  Bugatti, Ferrari, Porsche GT

3. To jaki ma sie silnik jest tak podstawowa informacja jak jego pojemnosc i
                  dorabianie zadnych teorii nie ukryje tego ze jest sie ignorantem - nie wiedzeic
                  czy ma sie V czy R to moze zona jak jezdzi samochodem meza.

>Ale nie wiem czy wiesz ze w S60 nie ma
                  > innych silnikow. Tylko R.

nie udawaj madrego bo jeszcze pare watkow temu tego nie wiedziales i pisales ze
                  masz V. nie wiedziales nie tylko jakie silniki ma ogolnie volvo S60 ale nawet
                  jaki ma twoj wlasny samochod

Na temat diesla i
                  > benzyny pisales swego czasu bardzo duzo i wesolo. Niektorzy nawet do tej pory
                  > lubia sobie niektore twoje zdania powspominac.

strasznie stary czesto musisz sie "podpierac" innymi (juz ktoras z koli
                  wypowiedz) - masz jakies kompleksy czy to taki charkter ze zawsze starasz sie
                  stac w drugim albo trzecim szeregu i stamtad krzyczec, a jak przyjdzie co do
                  czego to chowasz sie za plecami innych?

pzdr

ps co do diesla to swego czasu pisales wiele na temat wyzszosci dieslow nad
                  benzyna a szczegolnie momentowi obrotowemu ktory wedlug ciebie jest skutkiem
                  zastosowania silnika wysokopreznego - nie chce mi sie szukac tego watku moze
                  ktos go znajdzie
                  • qrenblack Re: A8 wygrywa z 7 25.12.03, 12:48
                    Widzem,zes siem kutasie zalogowal,chcesz zmnienic image na jeszcze bardziej
                    mondrego,nic z tego,od kiedy powiedziales na najlepszego diesla (3.0 BMW) na
                    swiecie,ze chodzi jak zuk jestes kutasem bez zielonego pojencia,hehe
                  • 01boryna Do Szymiego 25.12.03, 23:03
                    szymi9 napisał:

> To jaki ma sie silnik jest tak podstawowa informacja jak jego pojemnosc i
                    > dorabianie zadnych teorii nie ukryje tego ze jest sie ignorantem - nie
                    wiedzeic czy ma sie V czy R to moze zona jak jezdzi samochodem meza.
                    > Ale nie wiem czy wiesz ze w S60 nie ma innych silnikow. Tylko R.
                    > nie udawaj madrego bo jeszcze pare watkow temu tego nie wiedziales i pisales
                    ze masz V. nie wiedziales nie tylko jakie silniki ma ogolnie volvo S60 ale
                    nawet jaki ma twoj wlasny samochod

Ze wszystkich twoich wywodow zatrzymam sie na tym jednym, bo jest on bardzo
                    charakterystyczny. Kiedys w rozpedzie napisalem V, na co Greenblack zwrocil mi
                    uwage. Natychmist przyznalem mu racje. Prosty blad w druku, jak ten ze kiedys
                    napisalem "muwic". Od tego czasu wyciagasz sprawe przy kazdej okazji jako
                    dowod na moja ignorancje. Jak juz kiedys napisalem, co oczywiscie pomijasz
                    wyciagajac tylko to co pasuje ci do gloszonej akurat teorii, nie uwazam sie za
                    speca motoryzacyjnego (z czego jak napisales) jestes bardzo rozczarowany. Ale
                    czytac umiem i widze co jest napisane w prospekcie kolejnego auta tej samej
                    marki ktore zamawiam. A swoja droga cos ci strasznie to Volvo koscia w gardle
                    stoi, skoro wypominasz je przy kazdej okazji. Najchetniej w trybie warunkowym.
                    No coz nie moja sprawa....
                    To sa takie drobiazgi ktore wskazuja ze powinienes jeszcze przemyslec niejedno
                    aby moc innym zarzucac klamstwo albo niekompetencje.
                    To wszystko co mam do powiedzenia w temacie "Szymi9"

pzdr

PS: Nie dawaj sie tak latwo ponosic nerwom. Cool bleiben.

• greenblack Re: Do Szymiego 26.12.03, 12:56
                      01boryna napisał:

isał:

> Ze wszystkich twoich wywodow zatrzymam sie na tym jednym, bo jest on bardzo
                      > charakterystyczny. Kiedys w rozpedzie napisalem V, na co Greenblack zwrocil
                      mi
                      > uwage.

Tą wypowiedzią kompletnie się skompromitowałeś. Można popełnić błąd, chociaż V
                      i R są oddzielone G na klawiaturze. Można nie znać się na konstrukcji silników.
                      Można się tłumaczyć, że takie "szczegóły" kogoś nie interesują i nie ma się
                      ochoty zaglądać pod maskę. Ja to wszystko rozumiem. Ale Ty z pozycji znawcy
                      rozstrzygasz np. o przewadze diesli nad benzynowcami w samochodach
                      luksusowych.

Pozdrawiam
                      • 01boryna Re: Do Greenblacka 26.12.03, 16:07
                        greenblack napisał:

> Tą wypowiedzią kompletnie się skompromitowałeś.
                        > Ale Ty z pozycji znawcy rozstrzygasz np. o przewadze diesli nad benzynowcami
                        > w samochodach luksusowych.
                        >
                        >
                        > Pozdrawiam

Szanowny Greenblacku. W twoim tak kategorycznym stwierdzeniu brakuje mi
                        okreslenia znaczenia "znawcy". Cos sobie wymyslasz. Nigdy nie pretendowalem do
                        takiej roli, bo w porownaniu z chocby takimi osobami jak te ktore sam miales
                        okazje poznales na forum Automobil (oczywiscie rowniez i na tym Forum),
                        naprawde trudno okreslac mnie albo ciebie znawca motoryzacji. A moze wedlug
                        ciebie aby byc znawca wystarczy cytowac linki? Albo miec szorstki styl
                        zwracania sie do innych? Istota Forum takiego jak ten jest mnogosc opinii. I
                        to jest najciekawsze. Nie znaczy to ze jest jedna jedyna osoba ktora ma racje
                        a cala reszta to leszcze bez pojecia. Nie znaczy to rowniez ze ktos majacy
                        inne zdanie pisze glupoty. Dyskusja to sztuka poslugiwania sie faktami albo
                        dobrze argumentowanymi przypuszczeniami, a nie wyzywania wspoldyskutantow. Nie
                        mozna "przywlaszczyc" sobie monopolu na wiedze. Chocby bylo to 10000 wpisow.
                        Myslisz ze swoimi ulubionymi zwrotami "belkot" i "kompromitacja" (oczywiscie w
                        stosunku do innych, ty sie nigdy nie kompromitujesz) umocnisz swoja zachwiana
                        pozycje? Albo pokazesz maluczkim gdzie jest ich miejsce? Duzo tych pytan,
                        niestety retorycznych. Swiadczy to o tym jak bardzo zmienil sie Greenblack.

Pozdrowienia

PS Chetnie przeczytalbym jeszcze raz swoje zdanie, ktore sklonilo cie do
                        okreslenia mnie mianem znawcy. Szczegolnie w takim temacie jak ten o wyzszosci
                        swiat bozegonarodzenia nad.....
                      • Gość: Milos Re: Do Szymiego IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.04, 22:12
                        V
                        > i R są oddzielone G na klawiaturze.

U mnie "F". Więc jak zwykle się mylisz GB ;-)))

Pzdr
                        • maczacz Przeciez Szymi to Greenblack! 04.01.04, 23:34
                    • Gość: Szymi Re: Do Szymiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 13:04
                      Kiedys w rozpedzie napisalem V, na co Greenblack zwrocil mi
                      > uwage. Natychmist przyznalem mu racje. Prosty blad w druku, jak ten ze kiedys
                      > napisalem "muwic". Od tego czasu wyciagasz sprawe przy kazdej okazji jako
                      > dowod na moja ignorancje.

hehe dobre, przez dlugi czas twierdziles ze nie wiedziales czy to R czy V gdyz
                      nie muisz miec takiej wiedzy, ze to sprawa mechanikow, ze jest tak obudowane ze
                      sie nie da cyt "pogmerac" a w koncu ze silnik swietnie dziala i cie nie
                      interesuje co tam wlasciwie jest

a teraz nagle mowisz ze pomyliles litery na klawiaturze

tlumaczysz sie jak nasi "wodzowie" w aferze rywina:))))
                      (wszyscy wiedza ze klamia ale i tak ich bedzie na wierzchu)
                  • green-beret Re: A8 wygrywa z 7 25.02.04, 20:38
                    spadaj szymi!
          • Gość: Milos Re: A8 wygrywa z 7 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.04, 22:11
            Zauwaz tez ze w innych krajach ludzie nie zarabiaja az tyle zeby
            > mogli pozwolic sobie na kupno BMW dlatego kupuja japsy i inne:)

No trochę zapatrzony jesteś w niemiecki zaścianek. Za oceanem ludzie zarabiają
            znacznie więcej niż w "Starej Europie" i zobacz czym jeżdżą. Europa to
            przeszłość, rozejrzyj się dalej po świecie...
            Ps. W Japonii poziom życia też znacznie wyższy niż w Niemczech. Niemcy to około
            $27.000 PKB na głowę, Japonia około $33.000. I to mimo 12- letniej recesji w
            Japonii gdzie od 1992 roku PKB prawie się nie zwiększyło.

Pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka