Gość: vsdx IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.09, 14:48 uwielbiam ferrari ale średnio podoba mi się ten model, szczególnie patrząc z boku wygląda troche jak McLaren, tył jak z californii, a tylna szyba jak z enzo Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: de Re: Wsłuchaj się w odgłosy Italii IP: *.toya.net.pl 29.07.09, 15:09 ja tam wolę dzwięk silnika subaru imprezy;-) Link Zgłoś
Gość: bugatti Re: Wsłuchaj się w odgłosy Italii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.09, 16:21 Ferrari calkowicie zmieniło dźwięk 570 konnego silnika.To już nie ten sam dźwięk przypominający najmocniejsze motocyklesportowe i szczerze nie podoba mi się ten dźwięk silnika..A bryka sama w sobie to cudo.I z niecierpliwością czekam na kolejne modele Ferrari Link Zgłoś
Gość: kwahoo Re: Wsłuchaj się w odgłosy Italii IP: *.xdsl.centertel.pl 29.07.09, 16:26 Szału nie ma, dalej brzmi jak dwa silniki R4 - czyt. dalej ma silnik V8 z płaskim wałem:-/ Link Zgłoś
Gość: kwahoo Re: Wsłuchaj się w odgłosy Italii IP: *.xdsl.centertel.pl 29.07.09, 16:59 Dla porównania Maserati V8, które bazuje na Ferrari V8, ale ma zmieniony wał z płaskiego "flat-plane" na cross-plane": www.youtube.com/watch?v=VLdrCAGHgzA ...dlatego nie zgadzam się z pierwszym zdaniem artykułu. Link Zgłoś
Gość: lol Re: Wsłuchaj się w odgłosy Italii IP: *.e-wro.net.pl 29.07.09, 17:38 z plaskim walem powiatasz ? to ciekawe jak sie kreci taki plaski. hahah ;D Link Zgłoś
pitland.pl Re: Wsłuchaj się w odgłosy Italii 29.07.09, 17:49 naprawdę zakochujecie się w brzmieniu silnika samochodu? pitland.pl udostępnił aktywne formularze podatkowe NIP PIT PCC CIT VAT Link Zgłoś
Gość: Tubylec Re: Wsłuchaj się w odgłosy Italii IP: 188.33.48.* 29.07.09, 18:56 Samochód piękny ale silnik, sorry bez przesady, brzmi jak Honda NSX (nie ujmując NSXowi) , jak na Ferrari to zupełnie bez rewelacji, ani ryczy ani wyje any buczy basem. Chcecie usłyszeć fajny motor - Porsche Carrera GT , Pagani Zonda F, przy nich ten nowy ferrari brzmi jak kasrtat. sorry. Link Zgłoś
Gość: sledz Re: Wsłuchaj się w odgłosy Italii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.09, 19:16 Zgadzam się! Może nie burczy to jak komar czy WSK ale ferrari miało dawniej lepsze brzmienie! Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Wsłuchaj się w odgłosy Italii IP: *.torun.mm.pl 29.07.09, 20:24 > z plaskim walem powiatasz ? to ciekawe jak sie kreci taki plaski. hahah ;D Lepiej milczeć udając idiotę, niż się odezwać i rozwiać wszystkie wątpliwości... Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wsłuchaj się w odgłosy Italii IP: *.chello.pl 29.07.09, 21:44 Ładne.Ale jak bym miał dużo pieniędzy to bym sobie sprawił najpiękniejszy model Ferrari według mnie 288 GTO. Link Zgłoś
havokkk Re: Wsłuchaj się w odgłosy Italii 29.07.09, 22:26 Szok, ilu znawców brzmienia Ferrari! a pozniej te porównania do Imprezy, Hondy NSX ..! Link Zgłoś
Gość: xXx Re: Wsłuchaj się w odgłosy Italii IP: 81.26.0.* 29.07.09, 22:32 najlepsze brzmienie silnika, po którym słychać moc ma mclaren f1. Wprawdzie w środku jest tak głośno,że potrzebne są słuchawki, ale brzmienie silnika jest nieporównywalne. Tutaj jest filmik gdzie są pokazane ferrari enzo i mclaren f1 oraz brzmienia ich silników: www.maxior.pl/film/67111/McLaren_F1_and_Enzo Link Zgłoś
Gość: Łowca Debili Re: Wsłuchaj się w odgłosy Italii IP: 81.190.101.* 30.07.09, 00:48 Najpiękniejszy soczysty, donośny i powodujący ciarki na plecach u każdego fana mocnych, sportowych silników z najwyższej póki ma silnik z golfa 3 TDi - symfonia dla ucha każdego fana motoryzacji. Link Zgłoś
Gość: tito Re: Wsłuchaj się w odgłosy Italii IP: *.chello.pl 30.07.09, 00:56 Jak się pojawi w Warszawie to mieszkańcy okolic wisłostrady będą zachwyceni /). Link Zgłoś
Gość: KTFO Re: Wsłuchaj się w odgłosy Italii IP: *.tsi.tychy.pl 30.07.09, 01:26 Ferrari powinno mieć taki wysokoobrotowy metaliczny wściekły drapieżny, ale nie basowy, ryk. Właśnie aktualne F430 taki ma. To nowe nie. Niestety, zdaje się, że nawet i Ferrari już schodzi na psy ... Link Zgłoś
mzyo Re: Wsłuchaj się w odgłosy Italii 30.07.09, 02:21 Jakość nagrania pozostawia wiele do życzenia. Na żywo będzie brzmiał lepiej aczkolwiek tak jak i 'dizajn' dźwięk pozostawia mały niesmak. W końcu to są 'samochody marzeń'. Link Zgłoś
Gość: u Re: Wsłuchaj się w odgłosy Italii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.09, 08:38 nagram na kasprzaku dźwięk mojej syreny i wrzucę w sieć - wtedy naprawdę zmięknie wam wszystkim rura Link Zgłoś
Gość: żaden spec Re: Wsłuchaj się w odgłosy Italii IP: *.e-wro.net.pl 30.07.09, 08:42 wał płaski to wał, w którym wszystkie wykorbienia są w jednej płaszczyźnie, czyli silnik V8 to po prostu dwa czterocylindrzaki mające wspólny wał korbowy. Silniki z wałem cross-plane mają sąsiednie wykorbienia pod kątem 90 stopni, co pomaga eliminować drgania silnika. Tyle info dla "znawców"-szyderców Link Zgłoś
Gość: Jendrek Re: Wsłuchaj się w odgłosy Italii IP: *.netia.pl 30.07.09, 09:56 Dzieki za info, to chyba wlasnie taki mam w moim Jeepie SRT8, bo to jest V8 z osmioma cylindrami z systemem MDS kiedy odlacza przy spokojnej jezdzie na wysokich obrotach 4 cylindry zeby zredukowac spalanie (do 16L/100km :-)) Zawsze dobrze sie cos dowiedziec nawiasem mowiac. A tak w kwestii tematu: Powiem tak, jezeli ktos lubi grubsze brzmienia niz to z Ferrari to zapraszam na odsluch :-)) W Jeepie SRT8 (430KM) ktory ma nota bene 5.0s /100km/h dzwiek po prostu miazdzy... ...ale nie zgadzam sie z opiniami tutaj, ze Ferrari 458 ma "slaby" dzwiek... inna tonacja, ale chodzi pieknie. Link Zgłoś