Dodaj do ulubionych

naklejka rejestracyjna

IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 01.01.04, 13:23
kupilam auto wymarzone i musze zerwac stara naklejke rejestracyjna na szybie.
Obrapalam, porwalam, porysowalam (paznokcie i szybe:-)), wkurzylam sie i
przestalam...
Czym to mozna wziac??? Moze zmywaczem do paznokci?
Obserwuj wątek
    • Gość: Mar suszarką do włosów! IP: *.skorosze.2a.pl 01.01.04, 13:33
      Latem wystarczy postawić samochód na parę godzin na słońcu. Naklejka odchodzi
      bez trudu, a resztki można zmyć spirytusem salicylowym lub rozpuszczalnikiem
      (uwaga, żeby nie kapnął na deskę rozdzielczą, bo bedzie plama). Suszarką trzeba
      jednak operować umiejętnie. Jeżeli zaczniesz dmuchać ciepłym powietrzem w jedno
      miejsce, to powstaną naprężenia w szybie i może ona pęknąć. Dlatego trzeba to
      robić w ciepłym garażu albo po kilkunastominutowej jeździe z ogrzewaniem
      właczonym na maksymalną temoperature i nadmuchem na szybę.
      • Gość: puk Re: suszarką do włosów! IP: *.lodz.gazeta.pl 02.01.04, 13:03
        Benzyna ekstrakcyjna.
        Nie ma strachu, że poplami na stałe deskę.
        Namoczyć i rwać, niestety po kawałku.
        Poszorować znowu, niech nawilgotnieje i tak do skutku
        Ja już dwie ściągałem.
    • marekpol Re: naklejka rejestracyjna 02.01.04, 15:19
      Konia z rzędem temu kto mi powie jak przenieść naklejkę z jednej szyby na drugą
      np. przy wymianie przedniej szyby aby się nie bujać po urzędach w kolejkach?
      Słyszałem że przy pomocy żelazka można zrobić taki patent.
      • Gość: Niknejm Re: naklejka rejestracyjna IP: 5.5R2D* / *.pg.com 02.01.04, 15:33
        Suszarką. Tyle, że w 95% przypadków trochę widać, że 'przenosiłeś'... I
        policjanci mogą mieć uzasadnione obiekcje w razie kontroli i dokładniejszego
        przyjrzenia się...

Pzdr
        Niknejm
        • Gość: mgr Re: naklejka rejestracyjna IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.01.04, 18:55
          Czy możesz mi wyjaśnić, dlaczego ta cholerna naklejka jest taka trudna do
          odklejenia oraz dlaczego gliniarz może się przyczepić do marnie wyglądającej
          naklejki.
          POZDR
          • Gość: prado Re: naklejka rejestracyjna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.04, 20:46
            Czy widziałbyś sens naklejki, gdyby można ją było przeklejać tak sobie, z
            autka do autko? Np z ukradzionego Tobie na ukradzione mnie?
            • Gość: mgr Re: naklejka rejestracyjna IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.01.04, 22:41
              To samochody kradnie się bez naklejek??
              Czyli co??
              Gliniarz chodzi i filuje. Jak naklejka krzywa -to samochód kradziony.
              Albo ja całkiem głupi, albo ty durny??
              Jedno z dwóch.
              • Gość: Niknejm Re: naklejka rejestracyjna IP: 5.5R2D* / *.pg.com 05.01.04, 10:16
                Gość portalu: mgr napisał(a):

> To samochody kradnie się bez naklejek??
                > Czyli co??
                > Gliniarz chodzi i filuje. Jak naklejka krzywa -to samochód kradziony.
                > Albo ja całkiem głupi, albo ty durny??
                > Jedno z dwóch.

'Krzywa' naklejka (którą przełożyć trudniej niż tablice) moze sugerować, że cos
                z autem było kombinowane. Tak rozumuje Policja. I tyle.
                Takie życie...

Pzdr
                Niknejm
      • Gość: Oktob Re: naklejka rejestracyjna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.04, 13:03
        przy wymianie szyby niestety czeka wizyta w urzędzie komunikacji. mój warszat
        od razu wysłał mnie do urzędu po duplikat.
      • Gość: M4b Re: naklejka rejestracyjna IP: 217.8.168.* 05.01.04, 12:07
        Także samo suszarką do włosów.
        najpierw ostrożne podgrzanie na starej szybie, delikatne odklejenie a potem
        nałożenie na nową, przy czym dobrze jest jak jest ciepła - klej wtedy dobrze
        chwyta.
        Albo polecam wycieczkę do wydz. komunikacji gdzie za 12 zł możesz zakupić nową.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka