kugo1 05.11.09, 13:18 ile wydajecie na sniadania lub kolacje- oczywiscie oszczedzajac mogłby mi ktos podac koszta jakie ponosi odliczajac obiady. W ostatnimi miesiacu wydałam 450 zł w tym mleko dla dziecka ok 60 zł Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
only_marcopol Re: śniadania 05.11.09, 13:37 kugo1 napisała: > ile wydajecie na sniadania lub kolacje- oczywiscie oszczedzajac mogłby mi ktos > podac koszta jakie ponosi odliczajac obiady. > W ostatnimi miesiacu wydałam 450 zł w tym mleko dla dziecka ok 60 zł nie przeliczam na siadania i kolację tylko ogólnie - na jedzienie ok 800 zł na całosc - nie licze w tym jakis imprez czy pizzy na tel np :d > Odpowiedz Link
miska_malcova Re: śniadania 05.11.09, 14:56 ja tez nie wydzielam śniadań czy kolacji. To są koszty na jedzenie i już. Śniadania jem spore, ale zwykle są tanie, bo nie jadam wędlin czy tłustych serów. Kolacji nie jadam w ogóle Odpowiedz Link
only_marcopol Re: śniadania 05.11.09, 19:58 miska_malcova napisała: > Kolacji nie jadam w ogóle My jemy dość późny obiad około 16 -17 wiec kolacji tez raczej nie jadamy Odpowiedz Link
beatrix_75 Re: śniadania 05.11.09, 17:41 chyba nikt Ci raczej nie poda konkretnej kwoty , bo większosc zapisuje ogólną sumę na żywnosc w danym miesiącu . No przynajmniej ja tak robie Odpowiedz Link
kugo1 Re: śniadania 05.11.09, 18:45 pytam o same sniadania i kolacje bo obiady mamy darmowe- i po prostu nie wiem czy wydajemy duzo jak tylko na te dwa posilki czy raczej to norma - Odpowiedz Link
glicea3 Re: śniadania 05.11.09, 19:26 Trochę nie w temacie, ale świetna i niedroga opcja śniadaniowa to płatki owsiane - kosztują jakieś 2 zł za paczkę i w odróżnieniu od przetwarzanych płatków kuurydzianych czy Chocapic nie mają chemii i cukru. Można do nich dodać łyżeczkę miodu, suszone owoce, mrożone owoce, zmiksować na pyszny koktajl lub jeść jak owsiankę w dzieciństwie - pyszne, zdrowie, niedrogie i sycące Odpowiedz Link
mirka_sm Re: śniadania 05.11.09, 19:58 to ja Wam podpowiem, ze sniadania i kolacje to od polowa wydatkow na jedzenie- tak wynika ze moich wyliczen. Odpowiedz Link
iza1973 Re: śniadania 05.11.09, 20:18 tylko jest problem, że nie każdy lubi słodkie śniadanie niektórzy potrzebują coś bardziej konkretnego i słonego. ale to też drogo wyjść nie musi. Odpowiedz Link
joana.mz Re: śniadania 05.11.09, 23:11 ale płatki owsiane nie są właśnie słodkie. Ja dodaję do nich jogurt naturalny, bakalie, czasem konfiturę lub starte jabłko Odpowiedz Link
iza1973 Re: śniadania 05.11.09, 20:17 ale nie napisałaś, na ile to jest osób, więc trudno powiedzieć. Odpowiedz Link
agpagp Re: śniadania 05.11.09, 22:36 u mnie chyba byłoby łatwo wyliczyć bo to koszt 3 jajek + 3 pieczarki lub pomidor a dziecko płatki ( paczka na tydzień ) i mleko Odpowiedz Link