Dodaj do ulubionych

bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciucholan

14.03.10, 13:57
Są cienkie ważące parę groszy albo na wycenie-kupujecie takie czy
lepiej w sklepie ?
Co glównie kupujecie w ciucholandach?Czego szukacie po wejsciu?
Obserwuj wątek
    • astrum-on-line Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 14.03.10, 14:47
      Ja kupuję właściwie wszytsko, oprócz butów i bielizny. Na wadze i na
      wycenie kupuję w zależności od sklepu. Generalnie przeglądam
      ubrania, jak zobaczę coś fajnego to oglądam dokładnie, mierzę, jak
      jest ok to kupuję. Kupując w ciucholandach mogę sobie pozwolić na
      kupowanie bez analizowania czy mnie na to stać i czy mi pasuje do
      innych ubrań. I najważniejsze, nie jestem szupła i normalnych
      polskich sklepach naprawdę miałabym problem się ubrać.
    • miska_malcova Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 14.03.10, 16:13
      w szmateksie kupuję to, czego nie znajduję w sklepie. Szukam oryginalnych rzeczy
      z dobrych tkanin, fajnej kolorystyce czy kroju. Kupuję zarówno bluzki koszulowe,
      jak i T-Shirty
      • black_magic_women Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 14.03.10, 17:00
        miska_malcova napisała:

> w szmateksie kupuję to, czego nie znajduję w sklepie. Szukam oryginalnych rzecz
        > y
        > z dobrych tkanin, fajnej kolorystyce czy kroju. Kupuję zarówno bluzki koszulowe
        > ,
        > jak i T-Shirty

tak jak miskasmilena samym początku szukam sukienek
        • miska_malcova Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 14.03.10, 18:30
          a ja zaczynałam od szukania byle jakich ciuchów pod warunkiem, że są zrobione z
          dobrej, albo ładnej tkaniny - przerabiałam potem takie na ciuchy dla siebie smile
          Albo wykorzystywałam jakieś elementy, np. koronki smile
    • justyna3003 Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 14.03.10, 16:17
      kupuję w takich-czyli w sh.Kupuję to co znajdę fajnego nie nastawiam się że tylko mało ważące rzeczy-i tak są 70%tańsze niż w normalnym sklepie, a często dużo lepsze jakościowo.Uważam, że się opłaca.
      jedyne to co nieczęsto udaje mi się kupić w sh to spodnie-jakoś nie znajduję fajnych fasonów, albo nie chce mi się przymierzać.
      • magiaslowa Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 14.03.10, 16:42
        ostatnio dla syna kupilam koszule w sh z długim rękawkiem za 1,13 smile
        • anula36 Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 14.03.10, 17:08
          oczywiscie ze tak i to na wage- bluzki koszulowe, koszule dla ojca i dziadka wychodza po 3-5 zl, czesto nowe.
          Kupuje wszystko co da sie wyprac ( poza bielizna),nie inwestuje w czyszczenie chemiczne.
      • only_marcopol Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 14.03.10, 18:20
        justyna3003 napisała:

> kupuję w takich-czyli w sh.Kupuję to co znajdę fajnego nie nastawiam się że tyl
        > ko mało ważące rzeczy-i tak są 70%tańsze niż w normalnym sklepie, a często dużo
        > lepsze jakościowo.Uważam, że się opłaca.
        > jedyne to co nieczęsto udaje mi się kupić w sh to spodnie-jakoś nie znajduję fa
        > jnych fasonów, albo nie chce mi się przymierzać.

mam identycznie - spodni tez nigdy nie trafiłam wink
    • gggaaaddd Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 14.03.10, 17:18
      Witam
      Kupuję na wagę, ale korzystam z sh gdzie kilogram jest drogi
      aktualnie to 60 zł, ale bluzki koszulowe są lekkie i wychodzi tanio.
      Poza tym często bluzki są w świetnym stanie, markowe i nie odbiegają
      wyglądem od tych z sieciówek, więc i tak się opłaca. Poza tym nie
      wiem czemu, ale w sklepach często bluzki koszulowe są w wysokiej
      cenie. Jakoś nie widzę sensu płacić 100 zł za taką bluzkę.
      • korniz Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 14.03.10, 17:46
        No właśnie za sto zl owszem nowe to i moze krój na czasie ale tak
        się zastanawiam czy nie lepiej poszukac używanych w końcu każdy
        ciuch raz użyty już jest używany.MuszE tylko sprawdzić jakosć tych
        bluzek.Marzy mi się w kolorze fioletu.
        • anula36 Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 14.03.10, 18:29
          jakosc markowych rzeczy jest czesto lepsza niz w polskiej sieciowce.
          • miska_malcova Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 14.03.10, 18:32
            anula36 napisała:

> jakosc markowych rzeczy jest czesto lepsza niz w polskiej sieciowce.

i z uwagi na (w większości) "pojedyncze egzemplarze" wygląda się ciekawie, a nie
            jak pół miasta, bo do h&m-a rzucili żółte ciuchy wink
            • only_marcopol Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 14.03.10, 18:35
              zgadzam się - też lubię w ciucholandach to, że rzeczy są niepowtarzalne praktycznie
    • korniz Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 14.03.10, 18:41
      hihi.Kiedyś uważałam że w ciucholndach są stare nie modne
      przestarzałe ciuchy takie jakie kiedyś nosiły nasze babcie.Kupowałam
      tylko dziecku no bo szybko z nich wyrasta a teraz już mam inne
      podejscie.
    • pochodnia_nerona Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 14.03.10, 22:48
      W lumpeksach opłaca się kupować WSZYSTKO, no, może z wyjątkiem bielizny, obuwia
      (choć raz skusiłam się na seksowne kozaki i nie żałuję, kosztowały 15 zł,
      reakcje mężczyzn - bezcenne) i kosmetyków.
      Ja mam stamtąd naprawdę fajne ciuchy, począwszy od wspaniałej kurtki sportowej
      dobrej marki, która kosztowała całe 5 zł, poprzez spodnie (dżinsy, eleganckie
      wełniane też), swetry, bluzki, aż do książek i filmów na DVD, czasem nawet z
      polskimi napisami smile Generalnie to kopalnia skarbów wszelakich, oczywiście,
      jeżeli ktoś lubi przeglądać, grzebać, przymierzać, nie zraża się tym, że jak są
      fajne portki, to akurat innego rozmiaru już nie będzie wink ale będą inne portki
      w innym sklepie big_grin
      Jestem wielbicielką lumpków big_grin
      • babeth Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 15.03.10, 06:55
        Dziewczyny przyłączam się do fan klubu. Kupuję to co wg mnie jest oryginalne i
        dobrego gatunku. Odkryłam lumpek w którym raz w miesiącu właścicielka ogłasza
        -75% i 1 zł za szt. Wtedy szukam dla dzieci firmówek (dobre firmowe ubrania są
        rzeczywiście długowieczne) i szukam oryginalnych rzeczy dla siebie. Dla męża nie
        kupuję. Jakoś i mąż i ja mamy opory co do męskich ubrań SH.
    • pio1303 Bo z większością męskich ciuchów w sh jest tak, 15.03.10, 08:03
      że są bardzo znoszone. Ja to sobie tłumaczę w taki sposób: wielu facetów tak ma,
      że jak wejdzie w jakiś ciuch, to chodzi w nim tak długo, że mu prawie "z tyłka
      spada". Tak jest z moim mężem. Śmieję się, że muszę mu na rano szykować zestaw
      ciuchów, jak dzieciakowi do szkoły. Najlepiej to chodziłby wciąż w tym samym
      ulubionym zestawie. Do pracy nie musi się wysilać z ubiorem, bo pracuje w
      mundurówce i po przyjściu przebiera się w mundur. Pamiętam, ze z moim ojcem tez
      tak było. Mama zawsze z nim walczyła, żeby np. coś w końcu wyrzucił i kupił nowe.
      A z kobitkami to jest tak, ze niejednokrotnie coś kupią i nawet ani razu nie
      ubiorą tylko oddadzą do sh, dzięki czemu my możemy wynaleźć coś fajnego.
      • only_marcopol Re: Bo z większością męskich ciuchów w sh jest ta 15.03.10, 08:16
        Mój mąż nie należy w takim razie do tego grona bo on się ubiera bardzo dobrze -
        powiem szczerze bo nie słyszy wink lepiej ode mnie - bardziej wyszukanie i stylowo
        - nie elegancko w garniaki, ale ma taki specyficzny styl sportowo-elegancki
        dlatego nie kupuje nic z SH bo tam są takie zwykłe rzeczy dla facetów -
        widocznie tak jak piszecie większość z nich ubiera się mało wyszukanie to i
        takie ciuchy są w SH
    • abigell Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 15.03.10, 09:23
      Ostatnio kupiłam bluzkę koszulową nexta dla starszego synka, co prawda wycenioną na 11 zł ale było warto bo śliczna i wygląda jak nowa. Dzięki niej mój synek na przedszkolnych imprezach wygląda wyjątkowo i elegancko smile Dla siebie dawno nic nie znalazłam, ale chłopakom do pokoju kupiłam fajne zasłonki z wszytym taśmami za 8 zł smile
    • mysz0lec Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 15.03.10, 09:40
      W ogóle nie kupuję w sh. Parę razy byłam w nich, zobaczyłam spodnie (zwykłe
      dżinsy o niemodnym kroju) za 55 zł i zrezygnowałam. Kupiłam dżinsy za 40 zł,
      nowe, na wyprzedaży w galerii handlowej. Poza tym w sh mi śmierdzi tym środkiem
      odkażającym. Brzydzi mnie noszenie ciuchów po kimś. Wolę kupić rzeczy tańsze, na
      wyprzedażach,a le nowych, nie noszonych przez nikogo.
    • anetapzn Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 15.03.10, 09:42
      To dopiszcie mnie prosze do fun clubu lumpeksówsmile. Kupuję namiętnie od kilku
      lat. Jakieś 10-8 lat temu, jak królowały (przynajmniej u mnie w mieście)
      lumpeksy na zasadzie- wszystko skotłowane w skrzyni, nie należałam do ich
      wielbicielek. Ale odkąd pojawily sie lumpeksy z towarem an wieszaczkach buszuję
      przynajmniej 1x w tygodniu. W Łodzi, gdzie mieszkam jest sporo tego typu
      sklepów. Można nawet powiedzieć, ze w kwadracie kilku ulic jest takie mini
      zagłębie lumpeksów. kupuję głównie rzeczy dla dzieci, dla siebie, dla mamy, koce
      dla futrzaków (koty psy- żeby miały na czym spać). Nie kupowałam nigdy butów i
      bielizny. Poza tym mam taki ulubiony, gdzie w momencie dostawy kg= 65 zł., ale
      czasami kupuje wtedy dla siebie jakieś super rzeczy. Wiem, ze za kilka dni ich
      nie będzie- kupi ktoś inny. Poza tym większość rzeczy kupuję w momencie, gdy
      cena schodzi do 15-10 zł./kg. Ze spodniami damskimi jest jakoś ciężko, chociaż w
      weekend dostałam 3 pary- 1 eleganckie czarne, 1 szare z takiego fajnego
      materiału akurat na wiosnę i 1 grubsze na następną juz zimę. Mam o tyle dobrze,
      że moja mama mi poprawia, przeszywa, zwęża kupione ciuchy, mogę więc poszaleć i
      kupić trochę większe do zwężenia, jeżeli materiał mi sie podoba. Dla męża kupuję
      tylko podkoszulki i spodnie ale tylko takie do pracy w ogrodzie, domu. Kupuję
      także książki dla siebie i dzieci po angielsku. 3,50-5,00 zł za dvd czy książkę
      to śmieszna cena.
      Czy któraś z was kupowała skórzane lub zamszowe kurtki? Oddawałyście może do
      czyszczenia chemicznego? Ja nigdy nie kupowałam tego typu odziezy i jestem
      ciekawa co z zapaszkiem po praniu chemicznym. Czy ten charakterystyczny dla s-h
      zapaszek znika?
      • cilantre Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 15.03.10, 13:45
        Ja akurat nie kupuję bluzek koszulowych, bo zawsze mam wrażenie, że
        będą śmierdziały pod pachami potem. Może się mylę. Nie macie z tym
        problemu ?
        • just-a25 Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 15.03.10, 16:03
          A ja właśnie dzisiaj kupiłam sobie nówke koszule na krótki rękawek
          śliczna, za 4 zł -kg. 50 zł. W sklepie nie wiem czy by mi 70
          starczyło.
        • anetapzn Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 15.03.10, 16:20

Niecilantre napisała:

> Ja akurat nie kupuję bluzek koszulowych, bo zawsze mam wrażenie, że
          > będą śmierdziały pod pachami potem. Może się mylę. Nie macie z tym
          > problemu ?

Nie, bo przecież i tak wszystko dokładnie się pierze.Poza tym przed kupieniem
          dokładnie oglądam każdą sztukę odzieży czy nie ma plam, rozdarć itd. Plamy potu
          dosć łatwo zauważyć na bluzkach koszulowych.
          • anula36 Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 15.03.10, 16:49
            a Twoje ubrania po wypraniu smierdza pod pachami potem? Jesli nie, czemu inne mialyby smierdziec?
            • nela12 Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 15.03.10, 17:16
              witam w fan clubie lumpków-ja mam to szczęście że koleżanka prowadzi-
              więc mam z pierwszej rekiwinkczasem naprawde perełki,dla chłopaków
              szczególnie,nie szkoda mi jak zniszczą,oj a niszczą bardzo,jak to
              chłopakiwink
            • cilantre Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 16.03.10, 12:11

>> a Twoje ubrania po wypraniu smierdza pod pachami potem? Jesli
              nie, czemu inne mialyby smierdziec?--<<

Moje nie śmierdzą, bo o nie dbam, ale trudno sobie wyobrazić, jak
              ktoś inny je nosił i jak prał. Kupiłam kiedyś ze 2 koszule męskie i
              na pierwszy rzut oka były idealne, a gdy je prasowałam po upraniu,
              to wydzielały właśnie spod pachy ostrą woń potu. Dlatego się
              zraziłam również do damskich.
              • nela12 Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 16.03.10, 14:05
                dokładnie,to się zdarza w ciuszkachsadnic nie widac a podczas
                prasowania,,smierdzi;potemsad
    • agattka_84 Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 16.03.10, 14:19

Ja w ogóle nie kupuję w takich sklepach. Nie mam cierpliwości do
      grzebania w tonie rzeczy.
      • pochodnia_nerona Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 16.03.10, 22:36
        Z tą toną rzeczy to przesada, sporo sklepów przerzuca się na sprzedaż po sztuce
        (wychodzi trochę drożej, ale wygodniej).
        No, ale faktycznie, jeżeli ktoś nie lubi gmerać i przebierać, to raczej nie
        można go zmuszać do zakupów w lumpkach smile
    • aga90210 Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 16.03.10, 23:14
      NIE, ponieważ:
      -rzeczy w szmateksie kosztują tyle, co nowe na wyprzedażach (>50 zł za kilogram)
      -bluzki koszulowe zazwyczaj są źle dopasowane do figury (za szerokie na brzuchu,
      za wąskie w biuście)
      -bluzki cienkie uzywane rzadko są w dobrym stanie-razej porozciagane, stare,
      przenikają zapachem ciucholandu
      -ciężko znaleźc mały rozmiar
      • zojka-zojka Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 17.03.10, 08:19
        Wszystko kupuje oprócz bielizny. Zdobywam w ten sposób ciuszki
        ulubionych marek niedostepnych jeszcze w Polsce (GAP), albo takich
        na które poprostu mnie w sklepie nie stać (Kenzo, Armani), albo
        ciuchy tak "odjechane" że nikt by ich nie sprowadził do Polskich
        sklepów smile. Kupuję też zasłony i obrusy. Często przerabiam rzeczy u
        krawcowej płacę za to od 10 do 50 zł. 50zł zapłaciłam za
        przerobienie markowego płaszcza który był za duży w ramionach i
        pasie, ale wreszcie dobry w biuście smile. Kupiłam go za drugie tyle,
        ale nowy płaszcz wełniany za 100zł to fajna sprawa smile. Najlepsze
        koszule mojego męża są z lumpka, część kupiłam jeszcze z metkami, są
        świetne gatunkowo, dobrych firm, i mają zawsze jakiś bajer w sobie.
        W H&M koszul i spodni męskich/chłopięcych nie kupuję bo mój miły i
        synowie drą je w ciągu pierwszych kilku dni.
        • babeth Jakie marki 17.03.10, 08:31
          Proponuję wpisać nazwy Waszych ulubionych i sprawdzonych firm, których to
          ubrania można wyłowić w SH. Moim zdaniem dla dzieci niezłe są: Carters (mój nr 1
          ale ceny w moim SH - są bardzo wygórowane), Old Navy, Gap, Girl2girl, Next, HM,
          Georg. Z damskich pozwolę sobie wymienić ciuszki z ostatnich zakupów, które są
          zarówno ładne kolorystycznie jak i niezłe gatunkowo: Gap, Next, JackPot, Dorothy
          Perkins, St Bernard. Przyznam, że nie jestem znawcą i chętnie się w tym temacie
          podszkolę.
      • beatrycja.30 Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 17.03.10, 09:44
        Bywa że coś kupię dla siebie ale w sumie rzadko bo jestem dośc szczupła i cięzko
        coś tak małego dostać. Dla dzieci kupowałm, gdy były młodsze, ale raczej raz na
        jakiś czas, bo trudno mi było na cos fajnego trafić.
        • woman-in-the-city Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 17.03.10, 10:06
          Ja mam podobnie, jestem szczupła, a fajnych rzeczy w lumpkach w małym rozmiarze
          i w super stanie jak na lekarstwo. Dla dzieci do lat dwóch jest wiekszy wybór
          ubran, ale mój już z tego rozmiaru wyrósł, dlatego obkupiłam go okazyjnie, ale
          na allegro, na wyprzedażach i w cenowo przyzwoitych sklepach stacjonarnych.
          Bezkonkurencjne jest C&A, gatunkowo bardzo fajne rzeczy, z bajerami, kolekcja
          wiosenna jest super fajna.. Dwupaki (kupiłam ich kilka z długim i krótkim
          rekawem)dla dzieci kosztują 19 zł,(za sztukę, wiec wychodzi niecałe 10 zł) a ja
          dla 3 latka zapłaciłabym te 10 zł za sztukę za rzecz uzywaną i niekoniecznie w
          kolorze w którym synkowi jest najlepiej.
          Bielizny, butów nie kupiłabym w lumpku.
          • penelopa40 Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 17.03.10, 10:19
            owszem, kupiłam kilkanaście takich bluzek, często za 1-2zł, niektóre
            praktycznie nowe i bardzo efektowne... a do pracy tylko w takich
            chodzę wiec ich potrzebuję dużo... kupiłam też kiedyś kilka
            spódnic...
            poza tym czasami coś dla dziecka, jak było mniejsze częściej, do
            wieku lat 8-9 było praktycznie ubrane w ciucholandach... teraz moja
            panna ma już wymagania ubraniowe więc raczej wyprzedaże i sklepy z
            odzieżą nową...
      • pochodnia_nerona Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 17.03.10, 23:40
        Argumenty nietrafione. Jest zdecydowanie taniej. Ewentualnie z figurą może być
        problem, jeśli nietypowa, ale reszta to jakiś wymysł. Chyba, że w pobliżu masz
        lumpeksy ze starymi szmatami, kiepskimi jakościowo, porządne sklepy mają co
        zaoferować i to za rozsądne pieniądze.
        • aga90210 Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 19.03.10, 19:01
          Nie jest taniej, 30 zł za bluzkę używaną nie dam. Wole gorszej jakosci, ale nową.
          • astrum-on-line Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 19.03.10, 20:38
            To dziwne jakieś sklepy. Bluzki koszulowe są po 1 - 2 złote. 30
            złotych za używaną też bym nie dała.
            • aga90210 Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 20.03.10, 14:11
              Nie spotkalam nic w ciuchlandzie, co kosztowałoby 1-2 zl, odkad pani wycenila mi
              spodenki dziecięce na 22 zl wolę hipermarkety.
              • black_magic_women Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 20.03.10, 15:25
                aga90210 napisała:

> Nie spotkalam nic w ciuchlandzie, co kosztowałoby 1-2 zl,

u mnie podobnie.W Lublinie nie ma (może gdzies na obrzeżach?)sklepów z ubraniami
                na wagę,a te wyceniane po 1 to jakies majciochy itpwinkTyle,że ja potrafie wydac
                nawet kilkadziesiąt zł w ciuchlandzie za coś co jest tego warte,a nie ma
                porówniania
                z sieciówkami w "przyzwoitych"wydawałoby sie cenach(np wełna w
                sh,a nie akryl w sieciówce itp)
              • pochodnia_nerona Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 21.03.10, 23:41
                No, ja nie wolę hipermarketów, bo w nich nie kupię za 25 zł eleganckich
                wełnianych spodni.
                Chyba wszystko zależy od sklepu. Nawet nie na wagę dostaniesz taniej.
              • beatrycja.30 Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 22.03.10, 09:40
                Ja także nie spotkałam w ciucholandzie rzeczy za 1-2 zł. Najczęściej są za 8-20 zł.
                • babeth Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 22.03.10, 11:05
                  A propos SH w opcji 1 PLN za 1 szt.: u mnie jest tylko jeden na kilkadziesiąt
                  innych istniejących, w których ceny są zbliżone do tych, które podajecie.
                  Zresztą w tym o którym mówię ceny normalne też są takie jak w pozostałych. Tylko
                  że 1 raz w miesiącu właścicielka wyprzedaje wszystko po 1 zł za 1 sztukę przed
                  wprowadzeniem do sklepu nowego towaru. Taka ma politykę. Wiadomo, że tego dnia
                  należy dysponować czasem oraz nastawić się na poszukiwanie perełek wśród rzeczy
                  o dyskusyjnej jakości ale każdorazowo coś upoluję: chłopięcą koszulę z kamizelką
                  z metką (!) z kolekcji ślubnej, nieprzemakalny płaszcz na polarze dla siebie,
                  zasłonki Marks&Spencer czy książki anglojęzyczne...
                  • malgkrzys Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 23.03.10, 20:12
                    Ja mieszkam w UK i wszystko oprocz bielizny kupuje w SH,mam
                    okreslone marki,ktorych sie trzymam,place czasem nawet 10funtow,ale
                    nowy ciuch tej marki to okolo 500czasem...a spodnie tu wlasnie po
                    raz pierwszy zaczelam chodzic w spodniach,bo pieknie
                    uszyte,gatunkowo dobre materialy.W zyciu nie wejde do
                    sieciowek.szkoda kasy.

• inessta Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 23.03.10, 20:56
                      odpowiadam na post i pytanie o zamszowe kurtki.
                      Kupuje takie kurtki od ładnych paru lat. Za najdroższą dałam 30 pln. Staram sie kupować czyste, po wywietrzeniu nie mają już zapachu sklepu. Czasem jeśli kurtka była brudna, ale fason bardzo mi się podobał, daję do czyszcznia. W efekcie i tak jest taniej niż gdybym kupiła nową kurtkę.
                      • babeth pytanie do Malgkrzys 24.03.10, 18:03
                        "Ja mieszkam w UK i...mam okreslone marki,ktorych sie trzymam": czy możesz
                        polecić brytyjskie marki?
    • asia_i_p Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 27.03.10, 23:38
      Częściej góry niż doły - swetry, marynarki, bluzki. Nie najtańsze
      raczej, tylko takie, które nadają się do pracy - nie kupuję
      znoszonych do chodzenia "po domu".
      Bluzkę koszulową z ciuchlandu mam jedną, ale nie na guziki, tylko
      przez głowę, z dekoltem w formie pęknięcia, stójką obszytą dwoma
      rzędami falbanek i szerokimi mankietami też z falbankami - na duży
      biust i obcisła dołem - strasznie się cieszyłam, kiedy ją znalazłam.
      Z innych fajnych rzeczy sweterk Veromoda nowy z metkami (za 12 zł,
      bo była promocja), żakiet pomarańczowy aksamitny na jeden guzik,
      czerwona sztruksowa marynarka - taka głęboka czerwień czerwonego
      wina, zakochałam się od razu.
      Kiedyś lubiłam szukać okazji, teraz wolę te trochę droższe
      ciuchlandy, ale jednak mające trochę luzu na wieszakach i lepiej
      wyeksponowany towar. Chyba mam trochę więcej pieniędzy i mniej czasu
      niż kiedyś.
      • maja11-25 Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 08.10.10, 08:56
        Witam ja kupuje ubrania w ciucholandzie dla siebie i dziecka .Sa to firmy ;Next , Mothecare ,Tu .Pozostalych nie pamietam i jestem zazdowolona z tych ubranek dla dzieci pozdrawiam
        • maja11-25 Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 08.10.10, 09:39
          duzo ciuszkow dla dziecka mam tez z Disneya i cheeroki
    • black_halo Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 07.09.14, 10:04
      Trzeba miec szczescie i sporo czasu. Moja siostra jako studentka ciagle latala po ciucholandach bo miala malo zajec i mnostwo wolnego czasu. I co chwile wylapywala to spodnie od Armaniego, to marynarke od Chanela. Studia sie skonczyly i skonczyly sie te zakupy.Mnie samej udawalo sie czasem cos fajnego zlapac ale rzadko, tak mowie - trzeba miec czas na wygrzebanie czegos.
    • 1halus2 Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 07.09.14, 12:39
      W SH kupuję dużo - sukienki (letnie to wydatek kilku złotych), spódnice, sweterki, czasem kupię marynarkę (rzadziej, bo to już większy wydatek). Dodam, że ostatnio wróciłam do SH z 2 powodów - ceny i jakość. Sieciówki i markety, gdy chodzi o odzież to jakieś nieporozumienie-jakość okropna, ceny wysokie. Przetestowałam już wszystkie opcje zakupów i polecam SH.
    • asia_i_p Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 10.09.14, 18:52
      Kupuję koszulowe, jeśli się trafią w dobrym stanie. Łatwiej mi dostać coś dobrze dopasowanego niż w polskich sieciówkach, gdzie jakoś biust nie jest uwzględniany.
      Ostatnio otworzyli nam taki sklep, gdzie cena zmienia się z dnia na dzień (59 w poniedziałek, potem w dół, aż do 5 zł za sztukę w piątek i 3 zł w sobotę). Kiedy jest drogo, przeglądam rzeczy dziecięce, bo lekkie, kiedy jest już tanio szukam dla siebie. Wtedy jest już przebrane, więc sprawnie można przejrzeć wszystko (na szczęście wszystko wisi na wieszakach). Poluję głównie na t-shirty Marks and Spencer, bardzo lubię ich bawełnę, spódnice sztruksowe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka