korniz 14.03.10, 13:57 Są cienkie ważące parę groszy albo na wycenie-kupujecie takie czy lepiej w sklepie ? Co glównie kupujecie w ciucholandach?Czego szukacie po wejsciu? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
astrum-on-line Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 14.03.10, 14:47 Ja kupuję właściwie wszytsko, oprócz butów i bielizny. Na wadze i na wycenie kupuję w zależności od sklepu. Generalnie przeglądam ubrania, jak zobaczę coś fajnego to oglądam dokładnie, mierzę, jak jest ok to kupuję. Kupując w ciucholandach mogę sobie pozwolić na kupowanie bez analizowania czy mnie na to stać i czy mi pasuje do innych ubrań. I najważniejsze, nie jestem szupła i normalnych polskich sklepach naprawdę miałabym problem się ubrać. Odpowiedz Link
miska_malcova Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 14.03.10, 16:13 w szmateksie kupuję to, czego nie znajduję w sklepie. Szukam oryginalnych rzeczy z dobrych tkanin, fajnej kolorystyce czy kroju. Kupuję zarówno bluzki koszulowe, jak i T-Shirty Odpowiedz Link
black_magic_women Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 14.03.10, 17:00 miska_malcova napisała: > w szmateksie kupuję to, czego nie znajduję w sklepie. Szukam oryginalnych rzecz > y > z dobrych tkanin, fajnej kolorystyce czy kroju. Kupuję zarówno bluzki koszulowe > , > jak i T-Shirty tak jak miskana samym początku szukam sukienek Odpowiedz Link
miska_malcova Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 14.03.10, 18:30 a ja zaczynałam od szukania byle jakich ciuchów pod warunkiem, że są zrobione z dobrej, albo ładnej tkaniny - przerabiałam potem takie na ciuchy dla siebie Albo wykorzystywałam jakieś elementy, np. koronki Odpowiedz Link
justyna3003 Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 14.03.10, 16:17 kupuję w takich-czyli w sh.Kupuję to co znajdę fajnego nie nastawiam się że tylko mało ważące rzeczy-i tak są 70%tańsze niż w normalnym sklepie, a często dużo lepsze jakościowo.Uważam, że się opłaca. jedyne to co nieczęsto udaje mi się kupić w sh to spodnie-jakoś nie znajduję fajnych fasonów, albo nie chce mi się przymierzać. Odpowiedz Link
magiaslowa Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 14.03.10, 16:42 ostatnio dla syna kupilam koszule w sh z długim rękawkiem za 1,13 Odpowiedz Link
anula36 Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 14.03.10, 17:08 oczywiscie ze tak i to na wage- bluzki koszulowe, koszule dla ojca i dziadka wychodza po 3-5 zl, czesto nowe. Kupuje wszystko co da sie wyprac ( poza bielizna),nie inwestuje w czyszczenie chemiczne. Odpowiedz Link
only_marcopol Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 14.03.10, 18:20 justyna3003 napisała: > kupuję w takich-czyli w sh.Kupuję to co znajdę fajnego nie nastawiam się że tyl > ko mało ważące rzeczy-i tak są 70%tańsze niż w normalnym sklepie, a często dużo > lepsze jakościowo.Uważam, że się opłaca. > jedyne to co nieczęsto udaje mi się kupić w sh to spodnie-jakoś nie znajduję fa > jnych fasonów, albo nie chce mi się przymierzać. mam identycznie - spodni tez nigdy nie trafiłam Odpowiedz Link
gggaaaddd Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 14.03.10, 17:18 Witam Kupuję na wagę, ale korzystam z sh gdzie kilogram jest drogi aktualnie to 60 zł, ale bluzki koszulowe są lekkie i wychodzi tanio. Poza tym często bluzki są w świetnym stanie, markowe i nie odbiegają wyglądem od tych z sieciówek, więc i tak się opłaca. Poza tym nie wiem czemu, ale w sklepach często bluzki koszulowe są w wysokiej cenie. Jakoś nie widzę sensu płacić 100 zł za taką bluzkę. Odpowiedz Link
korniz Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 14.03.10, 17:46 No właśnie za sto zl owszem nowe to i moze krój na czasie ale tak się zastanawiam czy nie lepiej poszukac używanych w końcu każdy ciuch raz użyty już jest używany.MuszE tylko sprawdzić jakosć tych bluzek.Marzy mi się w kolorze fioletu. Odpowiedz Link
anula36 Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 14.03.10, 18:29 jakosc markowych rzeczy jest czesto lepsza niz w polskiej sieciowce. Odpowiedz Link
miska_malcova Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 14.03.10, 18:32 anula36 napisała: > jakosc markowych rzeczy jest czesto lepsza niz w polskiej sieciowce. i z uwagi na (w większości) "pojedyncze egzemplarze" wygląda się ciekawie, a nie jak pół miasta, bo do h&m-a rzucili żółte ciuchy Odpowiedz Link
only_marcopol Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 14.03.10, 18:35 zgadzam się - też lubię w ciucholandach to, że rzeczy są niepowtarzalne praktycznie Odpowiedz Link
korniz Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 14.03.10, 18:41 hihi.Kiedyś uważałam że w ciucholndach są stare nie modne przestarzałe ciuchy takie jakie kiedyś nosiły nasze babcie.Kupowałam tylko dziecku no bo szybko z nich wyrasta a teraz już mam inne podejscie. Odpowiedz Link
pochodnia_nerona Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 14.03.10, 22:48 W lumpeksach opłaca się kupować WSZYSTKO, no, może z wyjątkiem bielizny, obuwia (choć raz skusiłam się na seksowne kozaki i nie żałuję, kosztowały 15 zł, reakcje mężczyzn - bezcenne) i kosmetyków. Ja mam stamtąd naprawdę fajne ciuchy, począwszy od wspaniałej kurtki sportowej dobrej marki, która kosztowała całe 5 zł, poprzez spodnie (dżinsy, eleganckie wełniane też), swetry, bluzki, aż do książek i filmów na DVD, czasem nawet z polskimi napisami Generalnie to kopalnia skarbów wszelakich, oczywiście, jeżeli ktoś lubi przeglądać, grzebać, przymierzać, nie zraża się tym, że jak są fajne portki, to akurat innego rozmiaru już nie będzie ale będą inne portki w innym sklepie Jestem wielbicielką lumpków Odpowiedz Link
babeth Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 15.03.10, 06:55 Dziewczyny przyłączam się do fan klubu. Kupuję to co wg mnie jest oryginalne i dobrego gatunku. Odkryłam lumpek w którym raz w miesiącu właścicielka ogłasza -75% i 1 zł za szt. Wtedy szukam dla dzieci firmówek (dobre firmowe ubrania są rzeczywiście długowieczne) i szukam oryginalnych rzeczy dla siebie. Dla męża nie kupuję. Jakoś i mąż i ja mamy opory co do męskich ubrań SH. Odpowiedz Link
pio1303 Bo z większością męskich ciuchów w sh jest tak, 15.03.10, 08:03 że są bardzo znoszone. Ja to sobie tłumaczę w taki sposób: wielu facetów tak ma, że jak wejdzie w jakiś ciuch, to chodzi w nim tak długo, że mu prawie "z tyłka spada". Tak jest z moim mężem. Śmieję się, że muszę mu na rano szykować zestaw ciuchów, jak dzieciakowi do szkoły. Najlepiej to chodziłby wciąż w tym samym ulubionym zestawie. Do pracy nie musi się wysilać z ubiorem, bo pracuje w mundurówce i po przyjściu przebiera się w mundur. Pamiętam, ze z moim ojcem tez tak było. Mama zawsze z nim walczyła, żeby np. coś w końcu wyrzucił i kupił nowe. A z kobitkami to jest tak, ze niejednokrotnie coś kupią i nawet ani razu nie ubiorą tylko oddadzą do sh, dzięki czemu my możemy wynaleźć coś fajnego. Odpowiedz Link
only_marcopol Re: Bo z większością męskich ciuchów w sh jest ta 15.03.10, 08:16 Mój mąż nie należy w takim razie do tego grona bo on się ubiera bardzo dobrze - powiem szczerze bo nie słyszy lepiej ode mnie - bardziej wyszukanie i stylowo - nie elegancko w garniaki, ale ma taki specyficzny styl sportowo-elegancki dlatego nie kupuje nic z SH bo tam są takie zwykłe rzeczy dla facetów - widocznie tak jak piszecie większość z nich ubiera się mało wyszukanie to i takie ciuchy są w SH Odpowiedz Link
abigell Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 15.03.10, 09:23 Ostatnio kupiłam bluzkę koszulową nexta dla starszego synka, co prawda wycenioną na 11 zł ale było warto bo śliczna i wygląda jak nowa. Dzięki niej mój synek na przedszkolnych imprezach wygląda wyjątkowo i elegancko Dla siebie dawno nic nie znalazłam, ale chłopakom do pokoju kupiłam fajne zasłonki z wszytym taśmami za 8 zł Odpowiedz Link
mysz0lec Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 15.03.10, 09:40 W ogóle nie kupuję w sh. Parę razy byłam w nich, zobaczyłam spodnie (zwykłe dżinsy o niemodnym kroju) za 55 zł i zrezygnowałam. Kupiłam dżinsy za 40 zł, nowe, na wyprzedaży w galerii handlowej. Poza tym w sh mi śmierdzi tym środkiem odkażającym. Brzydzi mnie noszenie ciuchów po kimś. Wolę kupić rzeczy tańsze, na wyprzedażach,a le nowych, nie noszonych przez nikogo. Odpowiedz Link
anetapzn Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 15.03.10, 09:42 To dopiszcie mnie prosze do fun clubu lumpeksów. Kupuję namiętnie od kilku lat. Jakieś 10-8 lat temu, jak królowały (przynajmniej u mnie w mieście) lumpeksy na zasadzie- wszystko skotłowane w skrzyni, nie należałam do ich wielbicielek. Ale odkąd pojawily sie lumpeksy z towarem an wieszaczkach buszuję przynajmniej 1x w tygodniu. W Łodzi, gdzie mieszkam jest sporo tego typu sklepów. Można nawet powiedzieć, ze w kwadracie kilku ulic jest takie mini zagłębie lumpeksów. kupuję głównie rzeczy dla dzieci, dla siebie, dla mamy, koce dla futrzaków (koty psy- żeby miały na czym spać). Nie kupowałam nigdy butów i bielizny. Poza tym mam taki ulubiony, gdzie w momencie dostawy kg= 65 zł., ale czasami kupuje wtedy dla siebie jakieś super rzeczy. Wiem, ze za kilka dni ich nie będzie- kupi ktoś inny. Poza tym większość rzeczy kupuję w momencie, gdy cena schodzi do 15-10 zł./kg. Ze spodniami damskimi jest jakoś ciężko, chociaż w weekend dostałam 3 pary- 1 eleganckie czarne, 1 szare z takiego fajnego materiału akurat na wiosnę i 1 grubsze na następną juz zimę. Mam o tyle dobrze, że moja mama mi poprawia, przeszywa, zwęża kupione ciuchy, mogę więc poszaleć i kupić trochę większe do zwężenia, jeżeli materiał mi sie podoba. Dla męża kupuję tylko podkoszulki i spodnie ale tylko takie do pracy w ogrodzie, domu. Kupuję także książki dla siebie i dzieci po angielsku. 3,50-5,00 zł za dvd czy książkę to śmieszna cena. Czy któraś z was kupowała skórzane lub zamszowe kurtki? Oddawałyście może do czyszczenia chemicznego? Ja nigdy nie kupowałam tego typu odziezy i jestem ciekawa co z zapaszkiem po praniu chemicznym. Czy ten charakterystyczny dla s-h zapaszek znika? Odpowiedz Link
cilantre Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 15.03.10, 13:45 Ja akurat nie kupuję bluzek koszulowych, bo zawsze mam wrażenie, że będą śmierdziały pod pachami potem. Może się mylę. Nie macie z tym problemu ? Odpowiedz Link
just-a25 Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 15.03.10, 16:03 A ja właśnie dzisiaj kupiłam sobie nówke koszule na krótki rękawek śliczna, za 4 zł -kg. 50 zł. W sklepie nie wiem czy by mi 70 starczyło. Odpowiedz Link
anetapzn Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 15.03.10, 16:20 Niecilantre napisała: > Ja akurat nie kupuję bluzek koszulowych, bo zawsze mam wrażenie, że > będą śmierdziały pod pachami potem. Może się mylę. Nie macie z tym > problemu ? Nie, bo przecież i tak wszystko dokładnie się pierze.Poza tym przed kupieniem dokładnie oglądam każdą sztukę odzieży czy nie ma plam, rozdarć itd. Plamy potu dosć łatwo zauważyć na bluzkach koszulowych. Odpowiedz Link
anula36 Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 15.03.10, 16:49 a Twoje ubrania po wypraniu smierdza pod pachami potem? Jesli nie, czemu inne mialyby smierdziec? Odpowiedz Link
nela12 Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 15.03.10, 17:16 witam w fan clubie lumpków-ja mam to szczęście że koleżanka prowadzi- więc mam z pierwszej rekiczasem naprawde perełki,dla chłopaków szczególnie,nie szkoda mi jak zniszczą,oj a niszczą bardzo,jak to chłopaki Odpowiedz Link
cilantre Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 16.03.10, 12:11 >> a Twoje ubrania po wypraniu smierdza pod pachami potem? Jesli nie, czemu inne mialyby smierdziec?--<< Moje nie śmierdzą, bo o nie dbam, ale trudno sobie wyobrazić, jak ktoś inny je nosił i jak prał. Kupiłam kiedyś ze 2 koszule męskie i na pierwszy rzut oka były idealne, a gdy je prasowałam po upraniu, to wydzielały właśnie spod pachy ostrą woń potu. Dlatego się zraziłam również do damskich. Odpowiedz Link
nela12 Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 16.03.10, 14:05 dokładnie,to się zdarza w ciuszkachnic nie widac a podczas prasowania,,smierdzi;potem Odpowiedz Link
agattka_84 Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 16.03.10, 14:19 Ja w ogóle nie kupuję w takich sklepach. Nie mam cierpliwości do grzebania w tonie rzeczy. Odpowiedz Link
pochodnia_nerona Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 16.03.10, 22:36 Z tą toną rzeczy to przesada, sporo sklepów przerzuca się na sprzedaż po sztuce (wychodzi trochę drożej, ale wygodniej). No, ale faktycznie, jeżeli ktoś nie lubi gmerać i przebierać, to raczej nie można go zmuszać do zakupów w lumpkach Odpowiedz Link
aga90210 Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 16.03.10, 23:14 NIE, ponieważ: -rzeczy w szmateksie kosztują tyle, co nowe na wyprzedażach (>50 zł za kilogram) -bluzki koszulowe zazwyczaj są źle dopasowane do figury (za szerokie na brzuchu, za wąskie w biuście) -bluzki cienkie uzywane rzadko są w dobrym stanie-razej porozciagane, stare, przenikają zapachem ciucholandu -ciężko znaleźc mały rozmiar Odpowiedz Link
zojka-zojka Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 17.03.10, 08:19 Wszystko kupuje oprócz bielizny. Zdobywam w ten sposób ciuszki ulubionych marek niedostepnych jeszcze w Polsce (GAP), albo takich na które poprostu mnie w sklepie nie stać (Kenzo, Armani), albo ciuchy tak "odjechane" że nikt by ich nie sprowadził do Polskich sklepów . Kupuję też zasłony i obrusy. Często przerabiam rzeczy u krawcowej płacę za to od 10 do 50 zł. 50zł zapłaciłam za przerobienie markowego płaszcza który był za duży w ramionach i pasie, ale wreszcie dobry w biuście . Kupiłam go za drugie tyle, ale nowy płaszcz wełniany za 100zł to fajna sprawa . Najlepsze koszule mojego męża są z lumpka, część kupiłam jeszcze z metkami, są świetne gatunkowo, dobrych firm, i mają zawsze jakiś bajer w sobie. W H&M koszul i spodni męskich/chłopięcych nie kupuję bo mój miły i synowie drą je w ciągu pierwszych kilku dni. Odpowiedz Link
babeth Jakie marki 17.03.10, 08:31 Proponuję wpisać nazwy Waszych ulubionych i sprawdzonych firm, których to ubrania można wyłowić w SH. Moim zdaniem dla dzieci niezłe są: Carters (mój nr 1 ale ceny w moim SH - są bardzo wygórowane), Old Navy, Gap, Girl2girl, Next, HM, Georg. Z damskich pozwolę sobie wymienić ciuszki z ostatnich zakupów, które są zarówno ładne kolorystycznie jak i niezłe gatunkowo: Gap, Next, JackPot, Dorothy Perkins, St Bernard. Przyznam, że nie jestem znawcą i chętnie się w tym temacie podszkolę. Odpowiedz Link
beatrycja.30 Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 17.03.10, 09:44 Bywa że coś kupię dla siebie ale w sumie rzadko bo jestem dośc szczupła i cięzko coś tak małego dostać. Dla dzieci kupowałm, gdy były młodsze, ale raczej raz na jakiś czas, bo trudno mi było na cos fajnego trafić. Odpowiedz Link
woman-in-the-city Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 17.03.10, 10:06 Ja mam podobnie, jestem szczupła, a fajnych rzeczy w lumpkach w małym rozmiarze i w super stanie jak na lekarstwo. Dla dzieci do lat dwóch jest wiekszy wybór ubran, ale mój już z tego rozmiaru wyrósł, dlatego obkupiłam go okazyjnie, ale na allegro, na wyprzedażach i w cenowo przyzwoitych sklepach stacjonarnych. Bezkonkurencjne jest C&A, gatunkowo bardzo fajne rzeczy, z bajerami, kolekcja wiosenna jest super fajna.. Dwupaki (kupiłam ich kilka z długim i krótkim rekawem)dla dzieci kosztują 19 zł,(za sztukę, wiec wychodzi niecałe 10 zł) a ja dla 3 latka zapłaciłabym te 10 zł za sztukę za rzecz uzywaną i niekoniecznie w kolorze w którym synkowi jest najlepiej. Bielizny, butów nie kupiłabym w lumpku. Odpowiedz Link
penelopa40 Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 17.03.10, 10:19 owszem, kupiłam kilkanaście takich bluzek, często za 1-2zł, niektóre praktycznie nowe i bardzo efektowne... a do pracy tylko w takich chodzę wiec ich potrzebuję dużo... kupiłam też kiedyś kilka spódnic... poza tym czasami coś dla dziecka, jak było mniejsze częściej, do wieku lat 8-9 było praktycznie ubrane w ciucholandach... teraz moja panna ma już wymagania ubraniowe więc raczej wyprzedaże i sklepy z odzieżą nową... Odpowiedz Link
pochodnia_nerona Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 17.03.10, 23:40 Argumenty nietrafione. Jest zdecydowanie taniej. Ewentualnie z figurą może być problem, jeśli nietypowa, ale reszta to jakiś wymysł. Chyba, że w pobliżu masz lumpeksy ze starymi szmatami, kiepskimi jakościowo, porządne sklepy mają co zaoferować i to za rozsądne pieniądze. Odpowiedz Link
aga90210 Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 19.03.10, 19:01 Nie jest taniej, 30 zł za bluzkę używaną nie dam. Wole gorszej jakosci, ale nową. Odpowiedz Link
astrum-on-line Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 19.03.10, 20:38 To dziwne jakieś sklepy. Bluzki koszulowe są po 1 - 2 złote. 30 złotych za używaną też bym nie dała. Odpowiedz Link
aga90210 Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 20.03.10, 14:11 Nie spotkalam nic w ciuchlandzie, co kosztowałoby 1-2 zl, odkad pani wycenila mi spodenki dziecięce na 22 zl wolę hipermarkety. Odpowiedz Link
black_magic_women Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 20.03.10, 15:25 aga90210 napisała: > Nie spotkalam nic w ciuchlandzie, co kosztowałoby 1-2 zl, u mnie podobnie.W Lublinie nie ma (może gdzies na obrzeżach?)sklepów z ubraniami na wagę,a te wyceniane po 1 to jakies majciochy itpTyle,że ja potrafie wydac nawet kilkadziesiąt zł w ciuchlandzie za coś co jest tego warte,a nie ma porówniania z sieciówkami w "przyzwoitych"wydawałoby sie cenach(np wełna w sh,a nie akryl w sieciówce itp) Odpowiedz Link
pochodnia_nerona Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 21.03.10, 23:41 No, ja nie wolę hipermarketów, bo w nich nie kupię za 25 zł eleganckich wełnianych spodni. Chyba wszystko zależy od sklepu. Nawet nie na wagę dostaniesz taniej. Odpowiedz Link
beatrycja.30 Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 22.03.10, 09:40 Ja także nie spotkałam w ciucholandzie rzeczy za 1-2 zł. Najczęściej są za 8-20 zł. Odpowiedz Link
babeth Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 22.03.10, 11:05 A propos SH w opcji 1 PLN za 1 szt.: u mnie jest tylko jeden na kilkadziesiąt innych istniejących, w których ceny są zbliżone do tych, które podajecie. Zresztą w tym o którym mówię ceny normalne też są takie jak w pozostałych. Tylko że 1 raz w miesiącu właścicielka wyprzedaje wszystko po 1 zł za 1 sztukę przed wprowadzeniem do sklepu nowego towaru. Taka ma politykę. Wiadomo, że tego dnia należy dysponować czasem oraz nastawić się na poszukiwanie perełek wśród rzeczy o dyskusyjnej jakości ale każdorazowo coś upoluję: chłopięcą koszulę z kamizelką z metką (!) z kolekcji ślubnej, nieprzemakalny płaszcz na polarze dla siebie, zasłonki Marks&Spencer czy książki anglojęzyczne... Odpowiedz Link
malgkrzys Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 23.03.10, 20:12 Ja mieszkam w UK i wszystko oprocz bielizny kupuje w SH,mam okreslone marki,ktorych sie trzymam,place czasem nawet 10funtow,ale nowy ciuch tej marki to okolo 500czasem...a spodnie tu wlasnie po raz pierwszy zaczelam chodzic w spodniach,bo pieknie uszyte,gatunkowo dobre materialy.W zyciu nie wejde do sieciowek.szkoda kasy. Odpowiedz Link
inessta Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 23.03.10, 20:56 odpowiadam na post i pytanie o zamszowe kurtki. Kupuje takie kurtki od ładnych paru lat. Za najdroższą dałam 30 pln. Staram sie kupować czyste, po wywietrzeniu nie mają już zapachu sklepu. Czasem jeśli kurtka była brudna, ale fason bardzo mi się podobał, daję do czyszcznia. W efekcie i tak jest taniej niż gdybym kupiła nową kurtkę. Odpowiedz Link
babeth pytanie do Malgkrzys 24.03.10, 18:03 "Ja mieszkam w UK i...mam okreslone marki,ktorych sie trzymam": czy możesz polecić brytyjskie marki? Odpowiedz Link
asia_i_p Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 27.03.10, 23:38 Częściej góry niż doły - swetry, marynarki, bluzki. Nie najtańsze raczej, tylko takie, które nadają się do pracy - nie kupuję znoszonych do chodzenia "po domu". Bluzkę koszulową z ciuchlandu mam jedną, ale nie na guziki, tylko przez głowę, z dekoltem w formie pęknięcia, stójką obszytą dwoma rzędami falbanek i szerokimi mankietami też z falbankami - na duży biust i obcisła dołem - strasznie się cieszyłam, kiedy ją znalazłam. Z innych fajnych rzeczy sweterk Veromoda nowy z metkami (za 12 zł, bo była promocja), żakiet pomarańczowy aksamitny na jeden guzik, czerwona sztruksowa marynarka - taka głęboka czerwień czerwonego wina, zakochałam się od razu. Kiedyś lubiłam szukać okazji, teraz wolę te trochę droższe ciuchlandy, ale jednak mające trochę luzu na wieszakach i lepiej wyeksponowany towar. Chyba mam trochę więcej pieniędzy i mniej czasu niż kiedyś. Odpowiedz Link
maja11-25 Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 08.10.10, 08:56 Witam ja kupuje ubrania w ciucholandzie dla siebie i dziecka .Sa to firmy ;Next , Mothecare ,Tu .Pozostalych nie pamietam i jestem zazdowolona z tych ubranek dla dzieci pozdrawiam Odpowiedz Link
maja11-25 Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 08.10.10, 09:39 duzo ciuszkow dla dziecka mam tez z Disneya i cheeroki Odpowiedz Link
black_halo Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 07.09.14, 10:04 Trzeba miec szczescie i sporo czasu. Moja siostra jako studentka ciagle latala po ciucholandach bo miala malo zajec i mnostwo wolnego czasu. I co chwile wylapywala to spodnie od Armaniego, to marynarke od Chanela. Studia sie skonczyly i skonczyly sie te zakupy.Mnie samej udawalo sie czasem cos fajnego zlapac ale rzadko, tak mowie - trzeba miec czas na wygrzebanie czegos. Odpowiedz Link
1halus2 Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 07.09.14, 12:39 W SH kupuję dużo - sukienki (letnie to wydatek kilku złotych), spódnice, sweterki, czasem kupię marynarkę (rzadziej, bo to już większy wydatek). Dodam, że ostatnio wróciłam do SH z 2 powodów - ceny i jakość. Sieciówki i markety, gdy chodzi o odzież to jakieś nieporozumienie-jakość okropna, ceny wysokie. Przetestowałam już wszystkie opcje zakupów i polecam SH. Odpowiedz Link
asia_i_p Re: bluzki koszulowe na guziczki kupujecie w ciuc 10.09.14, 18:52 Kupuję koszulowe, jeśli się trafią w dobrym stanie. Łatwiej mi dostać coś dobrze dopasowanego niż w polskich sieciówkach, gdzie jakoś biust nie jest uwzględniany. Ostatnio otworzyli nam taki sklep, gdzie cena zmienia się z dnia na dzień (59 w poniedziałek, potem w dół, aż do 5 zł za sztukę w piątek i 3 zł w sobotę). Kiedy jest drogo, przeglądam rzeczy dziecięce, bo lekkie, kiedy jest już tanio szukam dla siebie. Wtedy jest już przebrane, więc sprawnie można przejrzeć wszystko (na szczęście wszystko wisi na wieszakach). Poluję głównie na t-shirty Marks and Spencer, bardzo lubię ich bawełnę, spódnice sztruksowe. Odpowiedz Link