Dodaj do ulubionych

Pieniądze

28.09.10, 13:27
Zastanawiamy się czy własne zadowolenie, satysfakcję a nawet szczęście można kupić za pieniądze? Czy wydawanie pieniędzy na rzeczy ulotne typu: wyjście na piwo, koncert czy obiad na mieście może oznaczać dla nas że jesteśmy zadowoleni ze swojego życia?
Więcej we wpisie harmonogrammilionera.blogspot.com/2010/09/pieniadze-pieniadze.html
Obserwuj wątek
    • serendepity Re: Pieniądze 28.09.10, 16:37
      Blogerzy finansowi odkrywaja to forum? wink
    • quri3 Re: Pieniądze 28.09.10, 17:08
      Kurcze, blogerzy zaczynają spamować! Ale się porobiło!
    • asiaiwona_1 Re: Pieniądze 28.09.10, 17:13
      harmonogrammilionera napisał:

>? Czy wydawanie pieniędzy na rzeczy ulotne typu: wyjście na piw
      > o, koncert czy obiad na mieście może oznaczać dla nas że jesteśmy zadowoleni ze
      > swojego życia?

To są tylko drobne przyjemności które umilają nam życie. A prawdziwe zadowolenie z życia daje nam poczucie bezpieczeństwa, brak ciężkich chorób i tragedii w rodzinie.
    • rudyocicat Re: Pieniądze 28.09.10, 17:43
      nieźle, kolejny bloger o oszczędzaniu...
      • co-jesc Re: Pieniądze 26.04.17, 22:01
        Bo inwestowanie pieniędzy i oszczędzanie to temat rzeka jest o czym pisać dla wszystkich.
    • agpagp Re: Pieniądze 28.09.10, 20:55
      ale wiecie co ... my już to wszystko omówiliśmy , rozłożyliśmy na części pierwsze, przeżyliśmy ...
      czasem zaglądam na takie blogi i niczego ciekawego juz tam dla siebie nie znajduję ... wszystko mam tu na forum.
    • pasadenkaa Re: Pieniądze 29.09.10, 06:21
      A mnie śmieszą ludzie, którzy w polskich warunkach chcą zostać rentierami, tutaj nie ma takich narzędzi finansowych jak np. w USA, no ale pomarzyć dobra rzecz ;P
      • harmonogrammilionera Re: Pieniądze 29.09.10, 08:15
        Większość mechanizmów, które w swoich książkach o zostaniu rentierem opisane są przez amerykańskich autorów, są także dostępne w Polsce. Mniej jest może zachęt podatkowych. Niemniej nie mogę się zgodzić że nie istnieją rozwiązania w Polsce zostania rentierem. Dla przykładu niech to będą nieruchomości, licencje, prawa autorskie, programy partnerskie,inwestycje czy biznes. Więcej wiary.
      • tapatik Re: Pieniądze 29.09.10, 11:17
        pasadenkaa napisała:

> A mnie śmieszą ludzie, którzy w polskich warunkach chcą zostać rentierami, tutaj nie ma
        > takich narzędzi finansowych jak np. w USA, no ale pomarzyć dobra rzecz ;P

To się śmiej. Ja znam chłopaka, który w wieku 30 lat został rentierem.
      • serendepity Re: Pieniądze 29.09.10, 11:48
        Kto sie smieje, ten smieje sie ostatni.
    • jagoda_pl Re: Pieniądze 29.09.10, 10:18
      Mnie właśnie takie ulotne rzeczy to szczęście. Weekendowe wyjścia z facetem, wyjazdy czy spotkania przy piwie z przyjaciółmi dają mi energię na cały tydzień. Nie są oczywiście najważniejsze w życiu, ale jakąś tam częścią składową szczęścia IMHO są.

Pod wpływem tego forum trochę sobie wkręciłam wyrzuty sumienia z powody wyjść na miasto, ale stwierdziłam, że inaczej nie mogę żyć...
      • agpagp Re: Pieniądze 29.09.10, 10:48
        Jagoda zupełnie niepotrzebnie smile bo nie chodzi o to by tułać i odmawiać sobie wszystkiego ale by racjonalnie wydawać. Ja jak nie jestem na jakimś koncercie nawet jeżeli bilet kosztuje 300 zł to zaczynam byc chora smile chociaż w tym roku Prawie Mąż namówił mnie na karnet jednej z drużyn piłkarskich i wcale nie żałuję mimo że trzeba dodatkowo wydać na bilet bo stadion mam 300 km od domu smile no ale jaka atmosfera i wspólsiedzący już poznani a to też w życiu jest ważne smile
        • jagoda_pl Re: Pieniądze 29.09.10, 11:08
          Właśnie tak staram się myślećsmile Ale mam za sobą okres niezdrowej fascynacji ciułaniemwink
    • crises Re: Pieniądze 29.09.10, 21:57
      O ja nie mogę, następny, którego udział w życiu forum ogranicza się do mało udolnych prób reklamowania bloga. Skąd oni się biorą, ze zgniłych liściów się lęgną?

Te, wannabe milioner, jak z tego Twojego harmonogramu zarobisz na chawirę wartą ze 3 duże bańki, ze 2 maybachy w garażu i z 5 dużych baniek na koncie, wróć i reklamuj bloga.
      • harmonogrammilionera Re: Pieniądze 30.09.10, 10:59
        Spoko, spoko crises - forum jest ogólnodostepne a nie prywatne i się tak nie irytuj bo widzę ze jesteś czymś sfrustrowany. Myślę że nie pieniędzmi?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka