Dodaj do ulubionych

dżinsy - trwałe i wygodne

17.10.10, 22:01
Poszukuję spodni dżinsowych, dla kobiety z wcięciem w pasie. Nic nie mogę znaleźć, rozmiar 38-40 zależy od sklepu.
Nie muszą być najtańsze, ale wygodne i właśnie to wcięcie w pasie posiadać, bo i ja je posiadam. Może podpowiecie jakiś sklep - sieciówka, internet - cokolwiek. Gdzie kupujecie?

Mierzyłam nawet drogie lewisy z serii "kobiecej", ale brak owego wcięcia właśnie. Nie jestem zbyt wysoka, a to też utrudnia sprawę. Z góry dziękuję smile
Obserwuj wątek
    • nientepaura Re: dżinsy - trwałe i wygodne 17.10.10, 22:08
      polecam c&a linia yessica - spodnie z talią w talii, jest kilka fasonów, i co ważniejsze - są 3 długości nogawek- K, czyli krótkie - dobre na 157cm wzrostuwink
      cenowo chyba od 79 do 119 - ja się dodatkowo załapałam na 20% rabatu, więc już w ogóle bajkawink
      • limet Re: dżinsy - trwałe i wygodne 18.10.10, 09:13
        Kiedyś miałam właśnie takie spodnie. Chyba zajrzę znowu. Dzięki za przypomnienie. Dodatkowo były lekko elastyczne. Taka wyskość tuż pod pępek. Prawie niezniszczalne i ślicznie podkreślają talię. Ja akurat jestem wysoka, miałam takie z prostymi, nierozszerzanymi nogawkami. Też polecam C&A.
      • angel-marta Re: dżinsy - trwałe i wygodne 18.10.10, 13:02
        potwierdzam, mam 3 pary dzinsów yessici i 3 pary innych spodni z c&a. jestem bardzo zadowolona!!
      • nz2 Re: dżinsy - trwałe i wygodne 23.10.10, 14:01
        Potwierdzam, byłam wczoraj i kupiłam sobie takie dla niskiej - normalne granatowe damskie spodnie ze stanem na normalnej wysokości i z normalnymi, prostymi nogawkami a nie jakieś biodrówki czy inne rurki. Cena 119,00. A fasonów i modeli mnóstwo, więc każda z Pań znajdzie coś dla siebie
    • zonaniezona1 Re: dżinsy - trwałe i wygodne 17.10.10, 22:08
      Dżinsy kupuję w lumpeksiesmile))... Mam sporo smile i to właśnie takich, o których piszeszsmile. Polecam rejs po sklepach z secend handami....
      • wiatro-dmorza Re: dżinsy - trwałe i wygodne 18.10.10, 08:47
        Dzięki za wszystkie podpowiedzi.
        W okolicznych lumpkach też polowałam, ale nic nie udało się trafić, a potrzeba jest pilna bo moje ostatnie wranglery mają już przetarcia, wink - może kiedyś, w ciucholandach bywam nieregularnie z braku czasu, ale nie wykluczam tej opcji.
        Zaraz jutro biegnę do c&a, szczególnie fasony dla niskich mnie pociągają, nie lubię skracać dżinsów, bo tracą fason
      • wiatro-dmorza Re: dżinsy - trwałe i wygodne 18.10.10, 08:47
        Dzięki za wszystkie podpowiedzi.
        W okolicznych lumpkach też polowałam, ale nic nie udało się trafić, a potrzeba jest pilna bo moje ostatnie wranglery mają już przetarcia, wink - może kiedyś, w ciucholandach bywam nieregularnie z braku czasu, ale nie wykluczam tej opcji.
        Zaraz jutro biegnę do c&a, szczególnie fasony dla niskich mnie pociągają, nie lubię skracać dżinsów, bo tracą fason.
    • jop Re: dżinsy - trwałe i wygodne 18.10.10, 10:09
      Jak już napisano - C&A (mam chyba z 10 par ich dżinsów, niektóre mają z 5 lat, sporo kupowanych na wyprzedaży za jakieś 40 zł). Także Kappahl, a jak mieszkasz albo bywasz w Warszawie, to Marks&Spencer.
      • puellae_2007 Re: dżinsy - trwałe i wygodne 18.10.10, 12:02
        LEE, model Kent. U mnie świetnie się sprawdzają.
        • naturella Re: dżinsy - trwałe i wygodne 18.10.10, 12:30
          Ja polecam Marks&Spencer, mają bardzo kobiece kroje, kilka długości nogawek. Najfajniejsze są te z dodatkiem elastanu, są b. wygodne.
          • 0mama-rozy Re: dżinsy - trwałe i wygodne 18.10.10, 13:07
            Ja również polecam C&A i Marks%Spencer.
    • amused.to.death allegro 18.10.10, 18:04
      Nie mam ostatnio cierpliwości do chodzenia po sklepach, mierzenia 10-15 par kiedy i tak się okazuje, że jedne za duże, rozmiar mniejsze takie same, a kolejne dużo za ciasne.

Na allegro jest to tyle fajnie, że sprzedawcy podają bardzo dokładne wymiary - jeśli wiem jakie mi są potrzebne to bez problemu kupuję sobie spodnie, które okazują się potem idealne (albo prawie idealne) - raz mi się tylko nie udało, bo za małe kupiłam.
      • wiatro-dmorza Re: allegro 18.10.10, 19:24
        bardzo dziękuję za wszystkie typy - jutro zahaczę o c&a i kaphall bo mam po drodze z pracy - maksa i spencera mam najbliżej w sąsiednim mieście będę tam w środę to spojrzę, nie jest to wa-wa
        jeszcze dzisiaj - allegro smile Dzięki!
        • wiatro-dmorza Re: allegro 18.10.10, 19:30
          Mam jeszcze jedno pytanko, czy dżinsy z c&a się nie rozwlekają?
          Z maksa i spencera mam tylko sweterek i jak na razie jest super, kupiłam za 16 zł na przecenie - pochwalę się a co!
          Mam z c&a spodnie tzw.materiałowe, po kilku praniach są za duże - mają jakąś domieszkę elastanu - i rozwlekły się a tego nie cierpię.
          Fajnie byłoby dostać pasujące lee, ale już tracę nadzieję, bo byłam w kilku markowych sklepach i same fasony dla cienkich, wysokich i bez wcięcia w talii - ale jeszcze sprawdzę wink
          • puellae_2007 Re: allegro 18.10.10, 19:58
            cały myk w tym że te lee to ja na dziale męskim kupujęsmile I model kent jest właśnie jak znalazłsmile
            • wiatro-dmorza Re: allegro 18.10.10, 20:53
              a wcięcie w pasie jest? na dziale męskim? wink
              właśnie sprawdzałam w necie te kenty i cały czas mi męskie wychodzą właśnie hmm
          • nientepaura Re: allegro 18.10.10, 21:26
            no dżinsy się zawsze trochę rozbijają, więc kupuję max. na wcisk, by potem z tyłka nie spadaływink
            • wiatro-dmorza Re: allegro 24.10.10, 15:13
              Drogie forumowiczki! Dzięki waszym kompetentnym poradom jestem zadowoloną posiadaczką dżinsów jessica z c&a. Rozmiar 36k. Chyba pilates zaczął działać!!! - bo rozmiar mniejsze niż zazwyczaj noszę, a pasują i nie trzeba ich skracać - co mnie najbardziej cieszy.
              Bardzo dziękuję za wszelkie porady.
              Dzisiaj w c&a dzień szalonych cen więc zapłaciłam tylko 99 , a nie 129, które były na metce.
              Spodnie są b. wygodne, dobrze leżą i nie są biodrówkami. Jeśli sprawdzą się w "praniu i noszeniu" listopadzie kupię sobie kolejną parę smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka