Dodaj do ulubionych

problem z umową o pracę

17.03.11, 23:38
mam pytanie, co sądzicie o takiej sytuacji?
Skończyła się umowa o pracę, szefowa chce przedłużyć umowę, ale każe przynieść starą umowę, bo chce ją podrzeć big_grin
O co kaman?
Chce ją podrzeć, aby wypisać nową, identyczną (czas pracy, wynagrodzenie, premia) od tego samego dnia rozpoczęcia co stara, ale dłuższą, mianowicie, do końca tego roku.
Chodzi o to, aby nie było dwóch umów, bo po trzeciej trzeba zatrudnic pracownika na czas nieokreślony?
I wtedy nieprzyjemności, jeśli pracownica zajdzie w ciążę czy jeśli zostanie zwolniona (odprawa)?
Jakie Wasze typy?
Obserwuj wątek
    • gorczycaxxl Re: problem z umową o pracę 17.03.11, 23:42
      sama sobie odpowiedzials
    • naomi19 Re: problem z umową o pracę 17.03.11, 23:43
      są jeszcze jakieś inne opcje?
    • naomi19 Re: problem z umową o pracę 17.03.11, 23:48
      przeraszam, napisałam to na złym forum smile
      jeśli moderator uzna to za stosowne, to proszę o usunięcie, bo nie bardzo pasuje do Oszczędzamy wink
      • gorczycaxxl Re: problem z umową o pracę 17.03.11, 23:53
        prawde mowaic-nie wiem

to byla um. na czas okreslony, druga i kazala ja podrzec?
        • gorczycaxxl Re: problem z umową o pracę 17.03.11, 23:53
          moze ja zapytaj?smile
          • naomi19 Re: problem z umową o pracę 18.03.11, 00:10
            spytałam, ale bardzo kręciła
            że niby teraz dziecko moje idzie do przedszkola i że wpisałam, że pracuję, a tu się umowa kończy i żeby wszystko było ok
            po prostu robi ze mnie debila
            nie da się w tej chwili szczerze porozmawiac
            a pewnie nie powie mi: bo nie chcę cię na czas nieokreślony
            więc od niej raczej się nie dowiem
            • naomi19 Re: problem z umową o pracę 18.03.11, 00:11
              nie, kazała ją przynieśc i ona ją podrze... osobiście. smile
    • amandaas Re: problem z umową o pracę 18.03.11, 01:02
      Robisz ksero, które absoluntnie wystarczy gdyby szefowa robiła później problemy, albo nawet kopię potwierdzoną notarialnie (choć nie wiem czy do tego nie jest potrzebna druga strona umowy- jakiś prawnik na forum który mnie poprze bądź powie że plotę pierdoły jest wskazanysmile)I wtedy niech sobie drze do woli smile
      • astrum-on-line Re: problem z umową o pracę 18.03.11, 07:10
        Ja bym zrobiła kopię potwierdzoną notarialnie. Nie jest takie strasznie drogie a zawsze bardziej wiarygodne. Po co do tego miałaby być druga strona, potwierdza w końcu swój dokument.
        Pytanie, czy będzie jej się w razie czego chciała walczyć w sądzie.
        • sylvie08 Re: problem z umową o pracę 18.03.11, 07:19
          Powiedz jej, że nie masz, nie możesz znaleźć. Niech sobie podrze tą co jest w kadrach smile
          Swoją drogą niezła szefowa...

• 098qwerty Re: problem z umową o pracę 18.03.11, 07:29
      Chodzi raczej o to aby tą drugą umowę (nową) wypisać na czas dłuższy niż masz obecnie, nie chce robić trzeciej umowy bo byłaby ona na czas nieokreślony. Kwoty nie zmieni bo już od takiej kwoty jaką masz na obecnej umowie odprowadzała składki/podatek.
    • mamakoran Re: problem z umową o pracę 23.03.11, 12:57
      Naomi i jak się skończyła sprawa?
      Po co była ta stara umowa ??
      • only_marcopol Re: problem z umową o pracę 15.04.11, 21:11
        odpowiedziałaś sobie najlepiej potrzebowała jej bo musiałaby ci dac na czas nieokreślony jeśli to druga umowa
        W zeszłym roku z powodu kryzysu wprowadzili takie niby ulepszenia dla pracodawców ( zapomniałam nazwy), żę możne dać umów nawet 24 i nie moze dać jej na dłuzej niz do konca 2011 a one nie wliczają się do tych dwóch co to potem 3 jest na stałe wiec nie musi teoretycznie jej drzeć chyba ze te uprawnienia skonczyły sie w 2010 roku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka