Dodaj do ulubionych

Abonament bez telefonu, który najtańszy?

01.09.14, 19:54
Witajcie,

Orientuje się ktoś może jakie obecnie są abonamenty bez telefonu i która sieć oferuje najkorzystniejsze warunki? Ciężko połapać się w tych sztuczkach jakie oferują i jak próbują naciągać.
np w Play bardzo się pogorszylo. kiedys umowa była na rok teraz jest na 1.5

Chciałabym mieć tani abonament bez telefonu, nie potrzebuję internetu i innych bajerów.
Doradzi ktoś? smilesmile
Obserwuj wątek
    • sabina_online Re: na kartę 01.09.14, 20:07
      Lyca mobile za 29zł 400 minut do wszystkich a wewnątrz sieci za darmo lub za 39zł 500 minut i 0/5 GB pakiety do wykorzystania w ciągu 30 dni smile
    • gom1 Re: Abonament bez telefonu, który najtańszy? 02.09.14, 08:40
      Ja właśnie przenoszę numer do NJU Mobile. W teorii ich oferta wygląda tak: 19 PLN za nielimitowane rozmowy na komórki, +9 PLN za rozmowy na stacjonarne (nielimitowane), +9 za nielimitowane SMSy i +19 PLN za nielimitowany internet. Razem: 57 PLN. Ale.. w praktyce, jeśli nie korzysta się z internetu, mało dzwoni i jeszcze mniej wysyła SMSów, abonament może spaść nawet do 9 PLN miesięcznie. Na ich stronie znaleźć można kalkulator, który w prosty sposób pokazuje jaki będzie miesięczny abonament:
      www.njumobile.pl/oferta/kalkulator-postpaid-19zl
      W moim przypadku: ok. 60 minut rozmów miesięcznie - tylko na komórki, do tego kilka SMSów (powiedzmy 10 szt.), z internetu korzystam wyłącznie przez WiFi. Daje mi to miesięcznie opłatę w wysokości 12,30 PLN.

Jak będę potrzebował skorzystać z mobilnego internetu, dokupię za 5 PLN pakiet 350 MB do wykorzystania przez 30 dni.

A dodatkowo umowa od razu podpisywana jest bezterminowo, z miesięcznym okresem wypowiedzenia. Dla mnie w sam raz smile
      • johana75 Re: Abonament bez telefonu, który najtańszy? 03.09.14, 08:29
        Czy nju to sieć orange? Nie wiem, jak wygląda zasięg?
        Mnie interesuje też oferta na nielimitowane rozmowy najtaniej jak sie da. Sms nie lubie pisać a neta nie potrzebuje.
        • gom1 Re: Abonament bez telefonu, który najtańszy? 03.09.14, 08:36
          johana75 napisała:
          > Czy nju to sieć orange? Nie wiem, jak wygląda zasięg?

Tak to Orange, zasięg pewnie taki sam jak u innych operatorów.

> Mnie interesuje też oferta na nielimitowane rozmowy najtaniej jak sie da.
          > Sms nie lubie pisać a neta nie potrzebuje.

W nju to będzie 19 PLN miesięcznie (same komórki, dowolny operator) lub 29 PLN miesięcznie (komórki+stacjonarne).
    • aurinko Re: Abonament bez telefonu, który najtańszy? 03.09.14, 21:17
      Ja wlasnie podpisaĺam nowa umowe z t-mobile, na 2 lata bez telefonu, po 1,5 roku moge podpisac nowa umowe. Abonament mam 22,50 przez pierwszy rok, 49zl przez drugi rok co daje srednio ok 33zl/mc. W abonamencie mam nielimitowane rozmowy do wszystkich sieci i na stacjonarne, smsy i mmsy do wszystkich sieci i jakis maly pakiet internetu (nie korzystam wiec nawet nid pamietam ile MB.
      • babiloniaa Re: Abonament bez telefonu, który najtańszy? 05.09.14, 13:34
        play, przeniesieniu numeru do play bardzo korzystnie wygląda
        • an.16 Re: Abonament bez telefonu, który najtańszy? 05.09.14, 14:38
          Red bull no limits z Play - 29 zł /mc bez limitu do wszystkich sieci i na stacjonarne. Z sms bez limitu - 39.
    • aagata4 NJU 12.12.14, 14:59
      Mam abonament w Nju, nie wysyłam sms-ów, ani nie dzwonię na stacjonarne i nie korzystam też z netu. W takiej sytuacji płacę 19,90 co miesiąc i w razie likwidacji telefonu lub chęci ucieczki do innego operatora mam miesiąc na pożegnanie się z Nju. Taki abonament mi odpowiada, bo uwielbiam gadać godzinami przez telefon z czego chętnie korzystam - oczywiście dzwonię na telefony komórkowe.
      Wg mnie, przy moich potrzebach, to jest najtańsza oferta na rynku.
      pozdrawiam
      Agata

• hugo43 Re: NJU 12.12.14, 15:17
        tez mam od miesiaca nju mobile.duzo dzwonie,glownie na komorki,malo smsow i mmsow,ale sa,moze 50szt w sumie.pierwsza faktura na 31pln.
        • iberka Re: NJU 15.12.14, 11:20
          moja mama korzysta z nju, ma tą ofertę bez limitu na rozmowy i sms'/mms +2GB internetu co msc. Kwota 39 pln
          • baz12 Re: NJU 15.12.14, 13:32
            Ja mam play dla firm za 15,99zł, na play i stacjonarne gratis, 200 minut do innych sieci. Jestem super zadowolonasmile.
    • kitkat22 Re: Abonament bez telefonu, który najtańszy? 02.02.15, 14:47
      super właśnie tego mi było trzeba
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka