Dodaj do ulubionych

Czy ktoś już dostał zwrot podatku ?

27.02.15, 20:11
jak w temacie.
Obserwuj wątek
    • neptunka Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 27.02.15, 20:33
      tak, tydzień temu
      • b-b1 Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 27.02.15, 21:07
        Dostałam 2 lutego, niecały tydzień od złożenia deklaracji.
        • chocolate_cake Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 27.02.15, 21:14
          Nie ale dopiero co złożyłam deklarację
          • chocolate_cake Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 01.04.15, 13:16
            Juz mam
            po miesiącu
    • kosc_ksiezyca Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 28.02.15, 20:33
      Ja to jeszcze PIT-u nie dostałam...
      • lisia312 Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 28.02.15, 21:48
        syn dostał po tygodniu. Ja dopłaciłam....
        • chocolate_cake Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 28.02.15, 22:06
          My mamy ulgę na dzieci więc jest zwrot ale i tak duży podatek płacimy.
          • magda77771 Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 01.03.15, 11:25
            dostałam. PIT złożony w poniedziałek, a zwrot miałam na rachunku w piątek
            • marcelina4 Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 07.03.15, 21:02
              matko! gdzie sa urzędy które w tydzień lub dwa po złożeniu deklaracji zwracają podatek?? ja zawsze czekam bite trzy miesiące ( wa-wa I śródmieście )
              złożyłam zeznanie tydzień temu, bo mąż tak długo czekał na pita, czyli zwrot pewnie koniec maja lub początek czerwca
              • vessss Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 09.04.15, 17:52
                Np. W-wa Targówek, składałam przez internet, dostałam po uwaga!! 6 dniachsmile
    • marzeka1 Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 01.03.15, 13:12
      Tak, chyba po 2 tygodniach od złożenia PITu
      • krewetka Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 01.03.15, 14:19
        tak, 10 lutego, po kilku dniach od zlozenia pit
    • mama_dorota Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 03.03.15, 11:23
      W niektórych urzędach skarbowych można sprawdzić online na jakim etapie jest zwrot:
      gazetacodzienna.pl/artykul/gospodarka/status-zwrotu-z-pit-mozesz-sprawdzic-online
    • joanna_poz Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 10.03.15, 14:59
      w polowie lutego dostałam, pita składałam pod koniec stycznia.
      • mamaemmy Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 10.03.15, 17:06
        Zapomniałam się dopisac -równo 2 tygodnie od złożenia dostałam przelew na konto
        • only_marcopol Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 15.03.15, 20:59
          złożyłam tydzień temu - ciekawe kiedy przyjdzie
    • mama_dorota Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 15.03.15, 21:09
      Dostałam przedwczoraj, złożyłam 21 lutego. Urząd importuje sobie deklaracje na żądanie z bazy centralnej, do której to trafiają pity składane elektrycznie. Moj zaimportowano po 2 tygodniach.
    • aurinko Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 16.03.15, 08:58
      Mój syn dostał, po tygodniu od złożenia rozliczenia. Ja jeszcze nie, a składaliśmy razem w tym samym urzędzie. Ale on miał zwrot 600zł a ja mam kilkanaście razy więcej i pewnie dłużej zajmie urzędnikom sprawdzanie, spodziewam się też wezwania aby przedłożyć dokumenty (kilka lat temu tak było jak miałam 6 tys. zwrotu).
      • lilyrush Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 16.03.15, 15:14
        cud, ze syn eni dostał przy 600 zl- ostatnio kwota 'wezwaniowa" to 500 zl było.

Ja sie rozliczam sama z dzieckiem wiec mam opcje albo płacić więcej cały rok i dostać zwrot, albo płacić mniej i mieć duza dopłatę. Myślałam, ze fajna jest ta opcja z płaceniem więcej i zwrotem, bo wtedy łatwiej ta kasę raz odłożyć, jak dostane, ale niestety to oznacza coroczną kontrole. Wiec przeszłam na wersje "dopłata"
        • aurinko Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 16.03.15, 15:30
          lilyrush napisała:

> cud, ze syn eni dostał przy 600 zl- ostatnio kwota 'wezwaniowa" to 500 zl było.

Nie wiem czy to taki cud, on akurat pierwszy raz się rozliczał, ale my co roku mamy zwroty minimum 4tys. zł i tylko raz było wezwanie przy tych 6tys.

• mama_dorota Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 16.03.15, 16:16
        Dostałam 5900 i niczego nie żądali, ale co roku mamy ok. 4000 zł.
    • zoria_polunocznaja Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 16.03.15, 17:09
      złożyłam deklarację online 28.02., jeszcze nie dostałam zwrotu...liczę na to, że w tym tygodniu lub na początku przyszłego już coś przyjdzie...
      • nelamela Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 16.03.15, 20:08
        Deklaracja wysłana online 09.03 ciekawe kiedy będzie zwrot.Co roku dostaję dużą sumę i jeszcze nigdy nikt nic nie żądał...
        • j_rutka Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 17.03.15, 10:51
          W zeszłym roku dostaliśmy zwrot w 2 tygodnie, ale w styczniu tego roku okazało się, że było księgowa zrobiła zonka dostaliśmy wezwanie do złożenia korekty i musieliśmy oddać 1200 z odsetkami za prawie rok- nikt chyba nie sprawdził naszej deklaracji przed dokonaniem zwrotu. Następnym razem będę ostrożniejsza z cieszeniem się , że już dostaliśmy zwrot.
          Za to w tym roku nowa firma , w której pracuje m źle rozliczyła podatek i będziemy musieli dopłatę zrobić...
          Jak nie urok to ....
          • nelamela Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 18.03.15, 09:31
            Nie wiem czy wszędzie to funkcjonuje ale dla niecierpliwych fajna aplikacja-można sobie sprawdzić status swojego zeznania:
            olsztyn.is.gov.pl/zwroty/
            • mama_dorota Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 18.03.15, 12:00
              elamela napisała:

> Nie wiem czy wszędzie to funkcjonuje ale dla niecierpliwych fajna aplikacja-moż
              > na sobie sprawdzić status swojego zeznania:
              > olsztyn.is.gov.pl/zwroty/

Sama to niedawno polecałam, ale u mnie ta aplikacja okazała się dodatkowym czynnikiem stresującym. Pieniądze były pilnie potrzebne (czynna budowa), więc sprawdzałam codziennie, a status operacji wskazywał jakby PITu w ogóle nie było w systemie. Mąż poszedł do US, dowiedział się, że jeszcze PITu nie ma, zadzwoniłam do izby skarbowej, gdzie pani mnie poinformowała, że takie sprawy powinny załatwiać kobiety, bo mężczyźni nie umieją (sic!) i do tego pewnie będę mieć kontrolę , do US w ogóle nie mogłam się dodzwonić. Zadzwoniłam w końcu na infolinię e-deklaracji i tam się dowiedziałam, że te aplikacje nie są przez nich autoryzowane i są komercyjne, więc oni za nie nie odpowiadają i że pity właściwe dla danego urzędu sam urząd sobie na życzenie importuje.

Efekt był ostatecznie taki, że pieniądze dostaliśmy na konto 13.03, a aplikacja jeszcze do środy pokazywała stan z czwartku, czyli zeznanie wprowadzone do systemu urzędu, ale jeszcze nie zweryfikowane itd. Widać gołym okiem, że import danych ktoś ręcznie uruchamia, bo stan pokazywany jest z różnych godzin i nie z każdego dnia. Może ktoś, kto go uruchamia był na urlopie?

Tak więc na podstawie własnych doświadczeń radzę nie opierać się na informacji z tej strony, szkoda nerwów.
              • nelamela Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 18.03.15, 14:35
                A to widzisz nie wiedziałam...U mnie też pieniądze pilnie potrzebne i myślałam że to ułatwi mi sprawę...Ciekawa jestem czy w US ktoś "uprzejmy" może poinformować ile się średnio czeka,czy odpowiedź będzie standardowa-trzy miesiące...Pozdrawiam.

mama_dorota napisała:
                >
                > Sama to niedawno polecałam, ale u mnie ta aplikacja okazała się dodatkowym czyn
                > nikiem stresującym. Pieniądze były pilnie potrzebne (czynna budowa), więc spraw
                > dzałam codziennie, a status operacji wskazywał jakby PITu w ogóle nie było w sy
                > stemie. Mąż poszedł do US, dowiedział się, że jeszcze PITu nie ma, zadzwoniłam
                > do izby skarbowej, gdzie pani mnie poinformowała, że takie sprawy powinny załat
                > wiać kobiety, bo mężczyźni nie umieją (sic!) i do tego pewnie będę mieć kontrol
                > ę , do US w ogóle nie mogłam się dodzwonić. Zadzwoniłam w końcu na infolinię e-
                > deklaracji i tam się dowiedziałam, że te aplikacje nie są przez nich autoryzowa
                > ne i są komercyjne, więc oni za nie nie odpowiadają i że pity właściwe dla dane
                > go urzędu sam urząd sobie na życzenie importuje.

• only_marcopol Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 03.04.15, 14:17
          a juz widze tez wysłałam 09.03 ale jeszcze nie mam
      • kuczynska78 Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 18.03.15, 10:31
        Złożyłam deklaracje online 18.02 i nadal nic, a dokładnie miesiąc minął.
        • madzinek2006 Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 18.03.15, 10:40
          Deklaracja złożona online dokładnie 3 tygodnie temu i dziś otrzymałam zwrot smile))
          • vimi77 Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 18.03.15, 22:20
            2,5 tygodnia
      • zoria_polunocznaja Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 25.03.15, 09:27
        3 tygodnie. Jest smile
    • nives1 Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 25.03.15, 21:26
      Składałam 27 lutego, dostałam wczoraj - 24 marca
    • 098qwerty Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 25.03.15, 22:19
      Składałam PIT papierowo pod koniec lutego a zwrot otrzymałam 23 marca.
      • nelamela Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 03.04.15, 13:07
        Dzisiaj przyszedł zwrot smile.
        • only_marcopol nelamela 03.04.15, 14:15
          a kiedy składałaś ??
          fajnie przed świętami smile
          • nelamela Re: nelamela 03.04.15, 14:54
            Wysłany 09.03. elektronicznie....NOOO też się cieszę smile.

only_marcopol napisała:

> a kiedy składałaś ??
            > fajnie przed świętami smile
            • kuczynska78 Re: nelamela 03.04.15, 20:12
              A ja nadal czekam. Od 18.02... sad
              • only_marcopol Re: nelamela 04.04.15, 15:43
                ja tez elektronicznie 09.03 i tez czekam nadal

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka