b-b1 Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 27.02.15, 21:07 Dostałam 2 lutego, niecały tydzień od złożenia deklaracji. Odpowiedz Link
chocolate_cake Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 27.02.15, 21:14 Nie ale dopiero co złożyłam deklarację Odpowiedz Link
chocolate_cake Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 01.04.15, 13:16 Juz mam po miesiącu Odpowiedz Link
kosc_ksiezyca Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 28.02.15, 20:33 Ja to jeszcze PIT-u nie dostałam... Odpowiedz Link
lisia312 Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 28.02.15, 21:48 syn dostał po tygodniu. Ja dopłaciłam.... Odpowiedz Link
chocolate_cake Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 28.02.15, 22:06 My mamy ulgę na dzieci więc jest zwrot ale i tak duży podatek płacimy. Odpowiedz Link
magda77771 Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 01.03.15, 11:25 dostałam. PIT złożony w poniedziałek, a zwrot miałam na rachunku w piątek Odpowiedz Link
marcelina4 Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 07.03.15, 21:02 matko! gdzie sa urzędy które w tydzień lub dwa po złożeniu deklaracji zwracają podatek?? ja zawsze czekam bite trzy miesiące ( wa-wa I śródmieście ) złożyłam zeznanie tydzień temu, bo mąż tak długo czekał na pita, czyli zwrot pewnie koniec maja lub początek czerwca Odpowiedz Link
vessss Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 09.04.15, 17:52 Np. W-wa Targówek, składałam przez internet, dostałam po uwaga!! 6 dniach Odpowiedz Link
marzeka1 Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 01.03.15, 13:12 Tak, chyba po 2 tygodniach od złożenia PITu Odpowiedz Link
krewetka Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 01.03.15, 14:19 tak, 10 lutego, po kilku dniach od zlozenia pit Odpowiedz Link
mama_dorota Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 03.03.15, 11:23 W niektórych urzędach skarbowych można sprawdzić online na jakim etapie jest zwrot: gazetacodzienna.pl/artykul/gospodarka/status-zwrotu-z-pit-mozesz-sprawdzic-online Odpowiedz Link
joanna_poz Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 10.03.15, 14:59 w polowie lutego dostałam, pita składałam pod koniec stycznia. Odpowiedz Link
mamaemmy Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 10.03.15, 17:06 Zapomniałam się dopisac -równo 2 tygodnie od złożenia dostałam przelew na konto Odpowiedz Link
only_marcopol Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 15.03.15, 20:59 złożyłam tydzień temu - ciekawe kiedy przyjdzie Odpowiedz Link
mama_dorota Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 15.03.15, 21:09 Dostałam przedwczoraj, złożyłam 21 lutego. Urząd importuje sobie deklaracje na żądanie z bazy centralnej, do której to trafiają pity składane elektrycznie. Moj zaimportowano po 2 tygodniach. Odpowiedz Link
aurinko Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 16.03.15, 08:58 Mój syn dostał, po tygodniu od złożenia rozliczenia. Ja jeszcze nie, a składaliśmy razem w tym samym urzędzie. Ale on miał zwrot 600zł a ja mam kilkanaście razy więcej i pewnie dłużej zajmie urzędnikom sprawdzanie, spodziewam się też wezwania aby przedłożyć dokumenty (kilka lat temu tak było jak miałam 6 tys. zwrotu). Odpowiedz Link
lilyrush Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 16.03.15, 15:14 cud, ze syn eni dostał przy 600 zl- ostatnio kwota 'wezwaniowa" to 500 zl było. Ja sie rozliczam sama z dzieckiem wiec mam opcje albo płacić więcej cały rok i dostać zwrot, albo płacić mniej i mieć duza dopłatę. Myślałam, ze fajna jest ta opcja z płaceniem więcej i zwrotem, bo wtedy łatwiej ta kasę raz odłożyć, jak dostane, ale niestety to oznacza coroczną kontrole. Wiec przeszłam na wersje "dopłata" Odpowiedz Link
aurinko Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 16.03.15, 15:30 lilyrush napisała: > cud, ze syn eni dostał przy 600 zl- ostatnio kwota 'wezwaniowa" to 500 zl było. Nie wiem czy to taki cud, on akurat pierwszy raz się rozliczał, ale my co roku mamy zwroty minimum 4tys. zł i tylko raz było wezwanie przy tych 6tys. Odpowiedz Link
mama_dorota Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 16.03.15, 16:16 Dostałam 5900 i niczego nie żądali, ale co roku mamy ok. 4000 zł. Odpowiedz Link
zoria_polunocznaja Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 16.03.15, 17:09 złożyłam deklarację online 28.02., jeszcze nie dostałam zwrotu...liczę na to, że w tym tygodniu lub na początku przyszłego już coś przyjdzie... Odpowiedz Link
nelamela Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 16.03.15, 20:08 Deklaracja wysłana online 09.03 ciekawe kiedy będzie zwrot.Co roku dostaję dużą sumę i jeszcze nigdy nikt nic nie żądał... Odpowiedz Link
j_rutka Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 17.03.15, 10:51 W zeszłym roku dostaliśmy zwrot w 2 tygodnie, ale w styczniu tego roku okazało się, że było księgowa zrobiła zonka dostaliśmy wezwanie do złożenia korekty i musieliśmy oddać 1200 z odsetkami za prawie rok- nikt chyba nie sprawdził naszej deklaracji przed dokonaniem zwrotu. Następnym razem będę ostrożniejsza z cieszeniem się , że już dostaliśmy zwrot. Za to w tym roku nowa firma , w której pracuje m źle rozliczyła podatek i będziemy musieli dopłatę zrobić... Jak nie urok to .... Odpowiedz Link
nelamela Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 18.03.15, 09:31 Nie wiem czy wszędzie to funkcjonuje ale dla niecierpliwych fajna aplikacja-można sobie sprawdzić status swojego zeznania: olsztyn.is.gov.pl/zwroty/ Odpowiedz Link
mama_dorota Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 18.03.15, 12:00 elamela napisała: > Nie wiem czy wszędzie to funkcjonuje ale dla niecierpliwych fajna aplikacja-moż > na sobie sprawdzić status swojego zeznania: > olsztyn.is.gov.pl/zwroty/ Sama to niedawno polecałam, ale u mnie ta aplikacja okazała się dodatkowym czynnikiem stresującym. Pieniądze były pilnie potrzebne (czynna budowa), więc sprawdzałam codziennie, a status operacji wskazywał jakby PITu w ogóle nie było w systemie. Mąż poszedł do US, dowiedział się, że jeszcze PITu nie ma, zadzwoniłam do izby skarbowej, gdzie pani mnie poinformowała, że takie sprawy powinny załatwiać kobiety, bo mężczyźni nie umieją (sic!) i do tego pewnie będę mieć kontrolę , do US w ogóle nie mogłam się dodzwonić. Zadzwoniłam w końcu na infolinię e-deklaracji i tam się dowiedziałam, że te aplikacje nie są przez nich autoryzowane i są komercyjne, więc oni za nie nie odpowiadają i że pity właściwe dla danego urzędu sam urząd sobie na życzenie importuje. Efekt był ostatecznie taki, że pieniądze dostaliśmy na konto 13.03, a aplikacja jeszcze do środy pokazywała stan z czwartku, czyli zeznanie wprowadzone do systemu urzędu, ale jeszcze nie zweryfikowane itd. Widać gołym okiem, że import danych ktoś ręcznie uruchamia, bo stan pokazywany jest z różnych godzin i nie z każdego dnia. Może ktoś, kto go uruchamia był na urlopie? Tak więc na podstawie własnych doświadczeń radzę nie opierać się na informacji z tej strony, szkoda nerwów. Odpowiedz Link
nelamela Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 18.03.15, 14:35 A to widzisz nie wiedziałam...U mnie też pieniądze pilnie potrzebne i myślałam że to ułatwi mi sprawę...Ciekawa jestem czy w US ktoś "uprzejmy" może poinformować ile się średnio czeka,czy odpowiedź będzie standardowa-trzy miesiące...Pozdrawiam. mama_dorota napisała: > > Sama to niedawno polecałam, ale u mnie ta aplikacja okazała się dodatkowym czyn > nikiem stresującym. Pieniądze były pilnie potrzebne (czynna budowa), więc spraw > dzałam codziennie, a status operacji wskazywał jakby PITu w ogóle nie było w sy > stemie. Mąż poszedł do US, dowiedział się, że jeszcze PITu nie ma, zadzwoniłam > do izby skarbowej, gdzie pani mnie poinformowała, że takie sprawy powinny załat > wiać kobiety, bo mężczyźni nie umieją (sic!) i do tego pewnie będę mieć kontrol > ę , do US w ogóle nie mogłam się dodzwonić. Zadzwoniłam w końcu na infolinię e- > deklaracji i tam się dowiedziałam, że te aplikacje nie są przez nich autoryzowa > ne i są komercyjne, więc oni za nie nie odpowiadają i że pity właściwe dla dane > go urzędu sam urząd sobie na życzenie importuje. Odpowiedz Link
only_marcopol Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 03.04.15, 14:17 a juz widze tez wysłałam 09.03 ale jeszcze nie mam Odpowiedz Link
kuczynska78 Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 18.03.15, 10:31 Złożyłam deklaracje online 18.02 i nadal nic, a dokładnie miesiąc minął. Odpowiedz Link
madzinek2006 Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 18.03.15, 10:40 Deklaracja złożona online dokładnie 3 tygodnie temu i dziś otrzymałam zwrot )) Odpowiedz Link
zoria_polunocznaja Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 25.03.15, 09:27 3 tygodnie. Jest Odpowiedz Link
nives1 Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 25.03.15, 21:26 Składałam 27 lutego, dostałam wczoraj - 24 marca Odpowiedz Link
098qwerty Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 25.03.15, 22:19 Składałam PIT papierowo pod koniec lutego a zwrot otrzymałam 23 marca. Odpowiedz Link
nelamela Re: Czy ktoś już dostał zwrot podatku ? 03.04.15, 13:07 Dzisiaj przyszedł zwrot . Odpowiedz Link
nelamela Re: nelamela 03.04.15, 14:54 Wysłany 09.03. elektronicznie....NOOO też się cieszę . only_marcopol napisała: > a kiedy składałaś ?? > fajnie przed świętami Odpowiedz Link
only_marcopol Re: nelamela 04.04.15, 15:43 ja tez elektronicznie 09.03 i tez czekam nadal Odpowiedz Link