Dodaj do ulubionych

siła marki?

01.06.15, 17:54
Mimo 25 lat oswojenia z reklamą jakoś Polakom utrwaliło się chyba,że znana marka to coś lepszego. W przypadku Wittchena nie złapałam ich za rękę, ale mam mocne podejrzenia, że część produkcji jest zamawiana poza Polską (zamawiam często w Vip collection i zawsze na fakturze jest Wittchen). Mam buty Wojasa, identyczne widziałam w sieci jako firmy Eksbut. 2 lata temu u Badury kupiłam klapki, identyczne potem zobaczyłam w firmie Verano. Te moje Badury mają na podeszwie Made in Spain. Rok temu kupiłam sandały Verano. Mają one charakterystyczną super komfortową wyściółkę znaną mi z "Badury". Z ciekawości zaglądam na stronę Badury, a oni sprzedają ubiegłoroczny model za 249, gdy jest on do kupienia za 99.
badura.pl/products,sandaly,38694,59-201-v-a-p
www.macris.com.pl/produkt,sandaly_verano_201,878.html
Obserwuj wątek
    • trypel Re: siła marki? 01.06.15, 20:10
      juz 4 lata temu z Chin szła cała mała galanteria i wszystkie torby. Nie wiem czy cos w ogóle produkowali tu.
      potem kumpel przestał tam pracować ale wątpię czy teraz uruchomili produkcję w Polsce.
      wittchen (nota bene czyta sie "witchen" a nie wiczen jak zazwyczaj słysze) to tylko brand, co-packing i magazyn smile
      • alpepe Re: siła marki? 03.06.15, 15:26
        Był wywiad z właścicielem lata temu, najpierw nieobrandowane torby z Turcji i Włoch bodajże, potem z wytłoczonym ich logo, a potem chińszczyzna. Tylko marka.
        • vvrotka Re: siła marki? 03.06.15, 23:33
          Znane marki są kupowane bo są znane, bo znajomy będzie wiedział ile kosztuje. Czasem marka ma za sobą jakąś gwarancję jakości, obsługi klienta, ale to rzadkość. Na mnie reklama działa odstraszająco im więcej reklam mnie atakuje tego nie kupuje. Lubię produkty niszowe, mniej znane ale dobrej jakości i często w rozsądnej cenie.
          • coralin Re: siła marki? 04.06.15, 10:55
            Mam tak samo, ale jest kłopot z zakupem wielu rzeczy. Na przestrzeni roku kupiłam wszystkie buty w internecie, bo niestety stacjonarnie ich nie było.Tzn nie mogłam ustalić, gdzie mogą być. Do Wojasa już nie wchodzę podobnie do Badury. Znów mają letnią kolekcje opartą na ubiegłorocznej Verano.
        • linn_linn Re: siła marki? 04.06.15, 07:22
          We Wloszech istnieja dwa oznaczenia: Made in Italy / moze byc uzyte w stosunku do artykulow produkowancyh do 49% poza Wlochami / i 100% Made in Italy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka