Dodaj do ulubionych

co zrobic z czajnikiem ?

24.01.17, 06:17
Hej mam czajnik elektryczny który sie popsuł choc nie do końca otóż jest on metalowy z taka boczna szklana wstawka z miarka. I na dole tej wstawki zaczęła kropelkami wyciekać woda jakby cos sie rozszczelniło ogólnie sam czajnik działa bez zarzutu jednak nie mam juz gwarancji. Pytanie gdzie go moge oddać zeby nie zanosić na śmietnik a moze ktoś skupuje za grosze takie sprzęty lub jakaś firma zbiera ? Kiedyś buła u nas akcja zbiórki miejskiej w zamian dawali sadzonkę drzewka ale zdarzyło sie to raz i to ze 2 lata temu. Co zrobic z czajnikiem ?
Obserwuj wątek
    • linn_linn Re: co zrobic z czajnikiem ? 24.01.17, 08:44
      Dziala bez zarzutu, ale przecieka? To jest tzw. elektroodpad. Szukaj w Twojej okolicy firmy zajmujacej sie recyklingiem elektroodpadow albo zbierajacej elektroodpady/elektrosmieci.
    • linn_linn Re: co zrobic z czajnikiem ? 24.01.17, 08:44
      Szukaj w gogglu: sa takie firmy.
    • alpepe Re: co zrobic z czajnikiem ? 24.01.17, 09:02
      Ja bym go dobrze odkamieniła
      • madziulka1982 Re: co zrobic z czajnikiem ? 25.01.17, 12:15
        odkamieniam regularnie jest czysciutki po tym ale niestety przecieka, i strach ze woda sie dostanie gdzies gdzie nie trzeba i nieszczescie gotowe
    • linn_linn Re: co zrobic z czajnikiem ? 24.01.17, 10:04
      Niektorym przecieka wlasnie po odkamienieniu.

Moze chodzi o uszczelke:
      forum.gazeta.pl/forum/w,567,46786764,46786764,Czajnik_przecieka_czy_to_juz_jego_koniec_.html
    • kanna Re: co zrobic z czajnikiem ? 24.01.17, 19:38
      Wymiana na sadzonki jest regularnie przed Dniem Ziemi - poczekaj spokojnie smile
      • madziulka1982 Re: co zrobic z czajnikiem ? 25.01.17, 12:15
        dobrze, dziekuje za infosmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka