Dodaj do ulubionych

mój pomysł

03.11.04, 18:01
Witam jestem tu po raz pierwszy w roli piszącej
Oszczędzam bo muszę a takżę nie znoszę marnotrawstwa
wczoraj odkryłam żę moje mleko sie zkisiło lub zwarzyło(nie wiem jak to
fachowo naopisać)Było 2 dni po terminie i co zrobiłam???-NAL:EŚNIki
były pulchniejsze smile))
No i to tez oszczędność
pozdr
Obserwuj wątek
    • jasmina251 Re: mój pomysł 07.11.04, 19:29
      nikt nie ma pomysłu???
      to jeszcze jeden
      gotujemy dużo rosołku na cały tydzień ,rozlewamy do mniejszych garczków-mrozimy
      i mamy bazy do zupek i sosów
      • bedada Re: mój pomysł 08.11.04, 11:37
        Ja jako ,że jestem parcująca mamą to jak mam wolną sobotę to produkuję kluski
        śląski,pierogi ruskie i zamrażam. Danie te są bardzo tanie choć
        pracochłonne.Jak przychodzę do domu wieczorem wyciągam z zamrażalnika i mam
        obiad gotowy!Nie muszę kupować żadnych dań gotowych które są dwa razy droższe,a
        mąż jest wniebowzięty,bo uwielbia takie kluski.
        • szani38 Re: mój pomysł 09.11.04, 21:02
          Mam pytanie smile czy ty mrozisz ugotowane juz wyroby, czy moze przygotowane do
          ugotowania?
          Pozdrawiam
          • bedada Re: mój pomysł 10.11.04, 13:45
            mrożę przygotowane do gotowania mniej czasu. później tylko na gotującą się wodę
            pare minut i gotowe. A zamrażam warstwowo tzn układam jedną warstwę kluseczek
            lub pierogów na to papier do pieczenia druga warstwa itd. ja się zamrożą to
            wsypuję do worka i gotowe. Papier do pieczenia kładę dlatego bo do niego nie
            przyklejają sie. później chowam go do szafki i czeka aż znowu będę miała
            natchnienie na robienie kluseczek.tym sposobem oszdzędzam też papier.Pozdrawiam
            • szani38 Re: mój pomysł 10.11.04, 15:10
              Bardzo dziekuje za wyjasnienie smile no to teraz i ja pomroze troszke pierogow "na
              potem" smile))
              Pozdrawiam smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka