Dodaj do ulubionych

perfumy - żeby było ok

27.02.06, 19:43
Witam
Kiedyś kupowałem Bonda dezodorant za 3,49
póżniej ktoś mi dał do zrozumienia, że jest kiepski to przerzuciłem się na
Nivea za 11zł

póżniej znowu podobnie przeszedłem na Adidasa za 16zł
a jeszcze póżniej na adidasa w atomizerze bo dłużej pachniał a buteleczka 100ml starczała na miesiąc za 49,99

póżniej znowu dałem się podpuścić, bo jakoby chciałem 'awansować' bo mnie było stać na odrobinę luxusu i przeszedłem na rozlewane podróbki 1,2zł za ml
więc koszty wzrosły, ale niewiele bo były wydatniejsze od Adidasa ( 80zł na miesiąc )

Teraz ostatnio kupiłem oryginał "Made in China" Hugo Boss 100ml w cenie Adidasa na allegro
no i muszę pochwalić bo jako oryginał pachnie długo i dobrze to starcza mi na miesiąc 60zł więc wychodzi tyle co Bond, no może trochę wiecej =>20zł/mies.

A wy ile wydajecie na zapachy i co kupujecie??

P.S. Jaki ja głupi byłem i zakompleksiony, że się dałem manipulować, że "Bond jest kiepski"....
Obserwuj wątek
    • karol_ka66 Re: perfumy - żeby było ok 28.02.06, 12:44
      perfumy tzn. wody toaletowe kupuje raz na rok 50 ml dobrej, markowej wody (ok.
      180 zł) starcza mi własnie na rok, a dezodoranty używam bezzapachowe albo bardzo
      delkiatnie pachnace, w kulce, kupują srednio jeden na trzy miesiące (15 zł)
      czyli miesięcznie ładny zapach kosztuje mnie 20 zł!to chyba nie za wiele!
      • 149k Re: perfumy - żeby było ok 28.02.06, 17:55
        jak już pisałem mi 100ml starczało zaledie na miesiąc (Adidas) albo na trzy (Hugo Boss i inni)
        to może za dużo?
        • pavvka Re: perfumy - żeby było ok 28.02.06, 18:09
          100ml na miesiąc to zdecydowana przesada. Od człowieka nie powinno być czuć
          perfum na 5 metrów, tylko przy delikatnym nachyleniu.
          • joko5 Re: perfumy - żeby było ok 04.03.06, 21:11
            Woda perfumowana Sensi starcza mi na ok. 3-4 m-ce
            • madzia1708 Re: perfumy - żeby było ok 07.03.06, 10:24
              100 ml na 3-4 miesiące?
          • madzia1708 Re: perfumy - żeby było ok 05.03.06, 10:26
            pewnie ze przesada! chyba ze jakis szajs. Dobra woda toaletowa 100 ml staracza
            minimum na rok
            surprised)
            • joko5 Re: perfumy - żeby było ok 07.03.06, 07:55
              Chyba, że wogóle jej nie używasz, albo oszczędzasz perfumując się tylko czasami.
              • madzia1708 Re: perfumy - żeby było ok 07.03.06, 10:20
                nie, nie oszczędzam
                Używam codziennie, powtarzam, ze mowię o dobrej wodzie toaletowej
                • joko5 Re: perfumy - żeby było ok 07.03.06, 11:42
                  Czy Sensi lub Emporio kupione w drogerii nie na allegro za 40zł. to jest szajs?
                  • madzia1708 Re: perfumy - żeby było ok 07.03.06, 12:11
                    jaka pojemność? za 40 zł??
                    gdybyś napisałam o dobrej wodzie toaletowej pojemności 100 ml, to w drogerii
                    zapłaciłabyś za nią 300-400 złotych
                  • intraday Re: perfumy - żeby było ok 07.03.06, 12:14
                    Podaje ceny Sensi

www.lumiere.pl/index.php?action=search
                    • intraday Re: perfumy - żeby było ok 07.03.06, 12:16
                      Wskoczyl inny link ale mozna ceny odszukac
                    • madzia1708 Re: perfumy - żeby było ok 07.03.06, 12:30
                      no własnie, woda perfumowana 100 ml Sensi kosztuje 370 złotych
                    • joko5 Re: perfumy - żeby było ok 07.03.06, 12:35
                      Na allegro można kupić Sensi 100ml już w cenach 40-65zł. i uwierzcie mi nie
                      pochodzą ze składu celnego, strefy wolnocłowej czy likwidowanej hurtowni lub
                      drogerii. Znajomy lata dwa-trzy razy w tygodniu i w sklepie wolnocłowym 100ml
                      Sensi kosztuje 250zł. (po przeliczeniu z waluty, bez żadnego zarobku). Kupuję
                      od znajonej, która pracuje w Dauglasie. Sensi woda perfumowana 100ml kosztuje
                      mnie 180zł, czasami udaje mi się kupić za 120zł.
                      • madzia1708 Re: perfumy - żeby było ok 07.03.06, 12:51
                        przeciez sama sobie przeczysz w tym momencie
                        to na allegro czy w drogerii?
                        180 zł czy 40 zł?

ja swoj zapach kupuję za 200 zł/100ml, w sklepie bym zapłaciła 410 zł, jak to
                        sie mowi kupuję takie, które chyba "z tira spadły" ;O)
                        • joko5 Re: perfumy - żeby było ok 07.03.06, 12:54
                          "Czy Sensi lub Emporio kupione w drogerii nie na allegro za 40zł. to jest
                          szajs?" przeczytaj dokładnie co napisałam
                          • pavvka Re: perfumy - żeby było ok 07.03.06, 13:01
                            No więc podtrzymuję swoje zdanie - wylewanie na siebie 3 ml perfum na raz jest
                            uciążliwe dla otoczenia.
                            • joko5 Re: perfumy - żeby było ok 07.03.06, 13:05
                              Uwierz mi nie jest, to miłe jak kobieta ładnie pachnie. Rozumiem, że to forum
                              oszczędzanie i jesteście do tego zmuszone, sama jeszcze ok. 10 lat temu
                              zmuszona byłam oszczędzać, nawet do głowy by mi nie przyszło kupowanie takich
                              zapachów, teraz mam dwa do trzech sztuk markowych perfum na toaletce. Inaczej
                              podchodzi się do wydawania pieniędzy jak sytuacja życiowa zmusza do
                              oszczędzania.
                          • madzia1708 Re: perfumy - żeby było ok 07.03.06, 13:06
                            joko5 napisała:

> "Czy Sensi lub Emporio kupione w drogerii nie na allegro za 40zł. to jest
                            > szajs?" przeczytaj dokładnie co napisałam

wyraźnie piszesz KUPIONE W DROGERII NIE NA ALLEGRO!!! ZA 40 ZŁOTYCH

natępnie joko5 napisała:
                            Na allegro można kupić Sensi 100ml już w cenach 40-65zł. i uwierzcie mi nie
                            pochodzą ze składu celnego, strefy wolnocłowej czy likwidowanej hurtowni lub
                            drogerii. Znajomy lata dwa-trzy razy w tygodniu i w sklepie wolnocłowym 100ml
                            Sensi kosztuje 250zł. (po przeliczeniu z waluty, bez żadnego zarobku). Kupuję
                            od znajonej, która pracuje w Dauglasie. Sensi woda perfumowana 100ml kosztuje
                            mnie 180zł, czasami udaje mi się kupić za 120zł.

dobra, mniejsza z tym, nie ma mozliwości zużycia 100 ml dobrych perfum w 3-4
                            miesiące (zakładając normalne używanie)
                            • joko5 Re: perfumy - żeby było ok 07.03.06, 13:11
                              "nie na allegro za 40ł." widzę, że nadal nie zrozumiałaś. Podałam przykład, że
                              nie kupuję na allegro szajsu za 40zł. Tak jak dla Was niezrozumiałe jest
                              zużycie wody w 4 m-ce, dla mnie niepojete jest przeżycie a może wegetacja za
                              150-200 miesięcznie, ale nie drążę tego tematu, każdy żyje za tyle ile ma.
                              • madzia1708 Re: perfumy - żeby było ok 07.03.06, 13:16
                                jeżeli jesteś taką bogaczką to zmykaj stąd i załóż własne forum SZASTAMY KASĄ

ps. kto tu pisał o wegetacji za 150-200 złotych miesięcznie
                                • joko5 Re: perfumy - żeby było ok 07.03.06, 13:28
                                  Widzę, że jesteś strasznie sfrustrowana. Nie mam zamiaru przepraszać za to, że
                                  zarabiam więcej niz Ty. Sama byłam w ciężkiej sytuacji finansowej i wiem jak to
                                  jest żyć bardzo oszczędni, dlatego pomimo, że stać mnie na więcej nadal
                                  poszukuję możliwości zdrowego oszczędzania. A o kwotach, o których pisałam
                                  poczytaj kilka postów niżej.
                                  • madzia1708 Re: perfumy - żeby było ok 07.03.06, 13:31
                                    nie, nie jestem sfrustrowana.
                                    skąd wiesz, ze zarabiasz więcej niż ja?
                                    ja nigdy (na szczęście) nie byłam w cięzkiej sytuaci finansowej, wchodzę na to
                                    forum, bo uważam, ze wydaję za dużo na bzdety, moze się tu czegoś nauczę surprised)
                                    • joko5 Re: perfumy - żeby było ok 07.03.06, 13:39
                                      Po Twoim stwierdzeniu, że jestem bogaczą wyciągnęłam wnioski o Twoim
                                      zakompleksieniu. Uważam cała dyskusję za idiotyczną, pytanie brzmiało na ile
                                      starczają nam perfumy, udzieliłam odpowiedzi, a Wy naskoczyłyście na mnie, że
                                      to nienormalne, a normalne jest liczenie i zapisywanie każdej wydanej złotówki.
                                      Nie krytykuję Was, za skąpstwo, bo tak należy czasami nazwać to oszczędzanie,
                                      do głowy by mi nie przyszło krytykować wasze poczynania w oszczędzaniu, dlatego
                                      też nie życzę sobie, aby w taki sposób krytykono mnie. Pozdrawiam i życzę
                                      dobryć wyników w oszczędzaniu.
                                      • madzia1708 Re: perfumy - żeby było ok 07.03.06, 13:43
                                        oki surprised)
                                        ale naprawdę sądzę, ze 100 ml dobrej wody perfumowanej starcza na dłużej niz 3-
                                        4 miesiące surprised)
                        • miang Re: perfumy - żeby było ok 07.03.06, 14:09
                          taaa, z tira, chyba z tira prosto z Turcjii czy gdzie tam te podrobki robia
                          • madzia1708 Re: perfumy - żeby było ok 07.03.06, 15:36
                            podróbka kosztuje daj Boże 70 zł, jakbyś nie wiedział/ła
                            • joko5 Re: perfumy - żeby było ok 07.03.06, 15:57
                              Tak na marginesie to ostatnio przychodzą do mnie ludzie, oferując oryginalne
                              perfumy po 150-170zł. pochodzące ze składów celnych, twierdząc, że to
                              oryginały, ale zostały zajęte bo właściciel przesyłki nie zapłacić np.cła czy
                              innych opłat, więc po ustawowym czasie są po prostu sprzedawane, dla osoby,
                              która specjalnie się nie zna te butelki są nie do odróżnienia, sama o mało co
                              się nie nabrałam, więc naprawdę trzeba być czujnym i mieć pewne źródło dostaw.
                              • madzia1708 własnie! 07.03.06, 16:01
                                ostatnio dostałam od siostry tester (!) Diora. Jak myslicie, jest taki sam
                                jakościowo jak oryginalne perfumy?
                                moim zdaniem nie rózni sie niczym, tylko karotnikiem (u Diora kartonik w
                                testerach jest szary)

wiecie coś na ten temat?
                                • joko5 Re: własnie! 07.03.06, 16:58
                                  Znawcy a może bardziej znawczynie perfum twierdzą, że tester niczym się nie
                                  różni od perfum sprzedawanych w drogerii, natomiast śmiem twierdzić, że testery
                                  są bardziej trwałe, przynajmniej te, które używałam.
                                  • madzia1708 tez tak myślę 07.03.06, 18:03
                                    to też swego rodzaju chwyt rekalmowy surprised)
                                    prysnę się dwa razy i pachnę cały dzień surprised) Nawet czasami po praniu np na
                                    golfie czuję perfumki

ps. sorki za moje fochy ;O)
      • madzia1708 wlaśnie! 05.03.06, 10:51
        dobrze to obliczyłas surprised)
    • trzydziestoletnia Re: perfumy - żeby było ok 07.03.06, 00:00
      Oprocz kulek antyperspirantowych uzywam dobrych, markowych perfum. Maz tak samo
      z woda po goleniu. Jednak 50ml takich dobrych perfum starcza mi na b. dlugo,
      rok albo i dlozej. Ostatnio stwierdzilam, ze lepiej mi kupic np 20 czy 30ml, bo
      zdaze zuzyc zanim sie znudzi po roku wink
      • trzydziestoletnia Cos sie kitwasi z wysylaniem 08.03.06, 14:06
        Przepraszam za moje ew. powtorki wyslanych postow, cos forum kiepści, nie
        wysyla, 3 razy prosi o haslo, itd a potem widze swoje 3 posty. Przepraszam.
    • trzydziestoletnia Re: perfumy - żeby było ok 07.03.06, 00:00
      Oprocz kulek antyperspirantowych uzywam dobrych, markowych perfum. Maz tak samo
      z woda po goleniu. Jednak 50ml takich dobrych perfum starcza mi na b. dlugo,
      rok albo i dluzej. Ostatnio stwierdzilam, ze lepiej mi kupic np 20 czy 30ml, bo
      zdaze zuzyc zanim sie znudzi po roku wink Czasem kupuje tez miniaturki po ok 5ml
      na allegro i tez mam dosc dlugo.
    • trzydziestoletnia Re: perfumy - żeby było ok 07.03.06, 00:05
      Cos chyba poprzednia wiadomosc poszla w niebyt, wiec mam nadzieje, ze sie nie
      powtarzam.
      Oprocz kulek antyperspiracyjnych, uzywam dobrych, markowych perfum. Maz tak
      samo z woda po goleniu. Jednak takie perfumy 60ml uzywam b. dlugo, rok albo i
      dluzej. Pachna intensywnie, nie wietrzeja tak latwo, sa trwale. Szybciej
      zaczynaja mi sie nudzic niz konczycwink wiec przerzucilam sie na mniejsze
      opakowania. Czasem kupuje tez miniaturki po ok 5ml na allegro.
      • aga_wa1 Re: perfumy - żeby było ok 07.03.06, 15:53
        a ja dałam się zmanipulowac informacją...ze takie "popularne" ostatnio -jak rak
        piersi bierze się m innymi stąd ze uzywamy dużo wiecej dezodorantów itp...
        i o ile jest to info pseudomedyczne, to jakos na wyobraznie podzialalo ze przez
        te gruczoły...ta chemia...sad((
        uzywac mus-zeby nie "pachniec inaczej"ale cos w tym jest niepokojącego:=(
        • shady27 Re: perfumy - żeby było ok 07.03.06, 16:06
          ja w to nie wierze, bo co chwile mowi sie ze to czy tamto powoduje raka......wogole bardzo "modne" ostatnio slowo : rak i alergia....dziekuje za taka
          "mode"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka