06.10.06, 12:33
Cześć wszystkim! smile
Jestem zupełnie nowa na foum i w zasadzie narazie głównie czytam wszelkiego
rodzaju podpowiedzi, sugestie itp na różne tematy. Nie znalazłam jednak
żadnej wymiany zdań odnośnie tego gdzie warto kupować ciuchy.
Chodzi mi w tej chwili w szczególności o ubrania dla dziewczyn/ kobiet jako,
że sama jestem singielką po 30tce wink (Słyszałam, że warto szukać ciuchów w
sklepach dla młodzieży, bo tańsze...)
Gdybyście mogły/ mogli wrzucić coś od siebie na temat byłabym wdzięczna.
Pozdrawia,M.
Obserwuj wątek
    • ewamro Re: Ciuchy 06.10.06, 21:57
      A jakie to są sklepy dla młodzieży? W moim mniemaniu można by tu zaliczyć np
      Carry czy Reserved, ale czy tam jest taniej? Jeśli tak to w stosunku do jakich
      firm?
      Wszędzie jest tanio na wyprzedażach. Szkoda że już sie skończyły sad
      • mewkaa Re: Ciuchy 09.10.06, 11:43
        Nie, nie... O Reserved faktycznie słyszałam, że wypada drogo.
        Z tych tańszych to podobno Crop Town, House... Więcej nie znam bo sama nigdy
        tam nie kupowałam ciuchów. Pzdr.
        • reni_78 Re: Ciuchy 09.10.06, 15:10
          jak Wam fajnie, że sobie tak pogadać możecie...
          ja całą rodzinę w ciuchlandach ubieram...
          i całkiem nieźle wyglądamy, muszę przyznać - szczególnie dziecko
          uchodzimy nawet za nieźle kasiastych...
          pozdrawiam
          • mewkaa Re: Ciuchy 10.10.06, 08:13
            Dobrze zauważyłaś, że my sobie tylko możemy pogadać wink
            Ja od roku nie nabyłam sobie nic nowego (z wyjątkiem jednej pary sandał, bo
            poprzednie po 3 sezonach musiałam wyrzucić)... Moja sytuacja finansowa przez
            dłuższy czas będzie teraz na zasadzie "byle na życie starczyło" i zastanawiam
            się gdzie "po ciuchy". Przypomniał mi się jeszcze taki sklep - marka "butik".
            No i Maximus w Nadarzynie (bo ja z Warszawki jestem).
            Jeszcze raz pozdrawiam i wszystkiego Naj! wink
          • ewamro Re: Ciuchy 11.10.06, 01:21
            Reni, ja kupuję markowe ciuchy, ale wyłącznie na wyprzedażach i to dopiero
            kiedy cena spadnie do 30% smile No, raz zaszalałam wink jedne spodnie, na których mi
            super zależało, kupiłam za 50% wartości początkowej smile
            I wcale, absolutnie nie uważam, że sklepy, które wymieniłam sprzedają tanią
            odzież.
            Bardzo chętnie bym się ubierała w ciucholandach ale rzadko mogę coś znaleźć na
            siebie (a to za wielkie lub za małe, nie ten kolor, nie ten fason...) Często
            też się nie opłaca, rzeczy wycenione są drogie, te na wagę dosć ciężkie, nie
            kalkuluje mi się. Za to synka obkupuję w lumpeksach i ubranka są doskonałe i
            tanie.
        • asia23bb Re: Ciuchy 09.10.06, 17:29
          Reserved, crop, house i inne takie sklepy wcale nie sa tanie.
          Jesli ktos naprawde chce zaoszczedzic, lepiej ubierac sie w zwyklych, malych
          niefirmowych sklepikach, gdzie czasem mozna utargowac pare zlotych.
          Nie mowie oczywiscie o wyprzedazach.
        • 3mu Re: Ciuchy 15.10.06, 09:05
          jesli chodzi o te "firmowe" to jakosciowo do ceny to juz raczej house, ile bym nie chodzil po sklepach to i tak tam wyladuje, jeszcze ewentualnie H&M ale nie ma go w moim miescie, a w lumpeksach, secondhandach mozna naprawde sie super ubrac, doslownie za 100zl od stop do glow:] szczegolnie polecam te krakowskie baaaardzo duzy wybor zawsze wpadnie cos w oko.
    • dorfi123 Re: Ciuchy 07.10.06, 09:56
      Wbrew powszechnej opinii o dziadostwie fajne ciuchy można spotkać również na
      targu. Można też wybrać się na zakupy do hurtowni tkanin i uszyć sobie coś
      samemu.
      • anula36 Re: Ciuchy 10.10.06, 14:33
        lumpeks to podstawa - duzo lepsza jakos ciuchow niz z naszych " firmowych"
        sklepow
    • angelinaam Re: Ciuchy 10.10.06, 21:46
      Sklepy dla młodziezy typu reserved, new yorker sa wrecz drogie. Jak dla mnie.
      Dla mnie podstawa to ciucholand, super marki, porzadna jakosc w niskiej cenie.
      Za targówkami nie przepadam bop z daleka widać skąd to pochodzi. I nie lubie
      bc "oklepana".
    • an20 Re: Ciuchy 12.10.06, 20:14
      Ja kupuje: czasami na Nowolipkach w sklepie z koncowkami serii (feler jest taki
      ze nei zawsze jest dany rozmiar ale ceny sa nizsze), na targach, bazarach,
      wyprzedazach, bardzo czesto w ciucholanadch mozna cos wygrzebac ciekawego.
      Jezeli letnie rzeczy to czesto kupuje material i szyje sobie prosta spodnice czy
      bluzke - formy wykorzystuje z Burdy (formy mozna modyfikowac ale podstawa zawsze
      zostaje ta sama), buty czasami kupuje w Ambro, albo na bazarze.
      • vernalis1 Re: Ciuchy 13.10.06, 09:59
        Ciucholandy sa ok-ale w naszym przypadku sprawdzaja się w wersji dla syna:
        dzisiaj poszedł do szkoły w orginalnej wersji explorera: dzinsy, koszula w
        krate i t-szirt-razem za jakies 25zł.Już pare mam mnie sie pytało, czy mam
        rodzine w Anglii, czy sama tam czesto bywam wink
    • anneau Re: Ciuchy 13.10.06, 21:56
      Mój dziadek mawiał że osoby o niskich dochodach nie stać na kiepskie ciuchy - i
      miał swiętą rację. Niektóre t-shirt'y z Reserved po jednym praniu nadają się do
      wyrzucenia, czasami tak samo jest z rzeczami z H&M.
      Dlatego ja staram się kupować na wyprzedażach rzeczy bardzo dobrej jakości
      (Szczególnie te do biura). Mieszkam w Warszawie i polecam

1. WZORCOWNIĘ na Puławskiej przy Madalińskiego. To taki ciuchland z wyższej
      półki. Ostatnio kupiłam tam bardzo dobrej jakości spódnicę jeansową za kolano
      (nadaje się też do pracy) za 29 pln. Też z tamtąd mam bardzo eleganckie, markowe
      spodnie za 55 pln (ale wyglądają i jakościowo sa jakby kosztowały 350 smile
      Podobno Wzorcownia jest też na Chmielnej ale nigdy tam nie byłam.

2. FAKTORY w Ursusie (mam z tamtąd bezrękawnik z Carry za 9 pln smile Tam też np w
      Calzedonii można kupić bardzo dobrej jakości rajstopki dla dzieci (4 pln).

3. Mexx i Top Secret w Outlecie w Piasecznie

w ogóle uwielbiam "polować" na ciuchy i ogromną frajdę mam jak kupię jakieś
      cacko za grosze smile

pozdrawiam
      • mrowka_r Re: Ciuchy 17.10.06, 09:00
        Zgadzam się z tym, że szkoda kasy na kiepskie ciuchy.
        Co prawda mam spora ilość rzeczy z Reserved, ale wiekszość kupiona na
        wyprzedażach albo w Factory w Ursusie ( można tam kupic fajne i dobre jakosciowo
        ciuchy za małe pieniadze płaszcz na zime Tatuum za 99 zł śliczny i ciepluki).
        Spodnie jeansowe kupuje tylko w Big Starze (może nie jest to jakaś super
        firma,ale mam tam kilka ulubionych modeli i np. ostatnio kupiłam 3 pare
        identycznych spodni tym razem byla promocja i kupułam je za 27 zl, a inne za 49 zł)
        Natomiast koszulki, spódniczki, sweterki zdarza mi się upolować w lumpeksach.
        Buty to Nike, Ryłko bo czasem warto wydać więcej kasy i mieć coś na dłużej
        (sandałki nike ma już 3 sezon i nadal wyglądają oki).

A co Reserved to warto mieć np. kartę clubnokia bo jest pare procent zniżki.
        • livia23 Re: Ciuchy 18.10.06, 15:56
          Mój znajomy zawsze mówił, ze jego nie stac na tanie ciuchy. dlaczego? Bo po
          paru praniach nadają się do wyrzucenia i trzeba kupowac nowe.
          ja robie dla siebie zakupy "ciuchowe" dwa razy do roku - na letniej wyprzedaży
          i zimowej. Najczęściej kupuję w sklepach Orsey, Carry, Kiedys Pimkie. czekam
          do samego końca i kupuje za kilka złotych. Koszulki po 8- 10 zł. sukienki
          haftowane z cekinami po 18 zł itp.A swetry zimowe po 19,90 i 29,99.
          Moim zdaniem warto

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka