korniz 18.01.07, 13:56 Wchodzicie do drogich sklepów wiecie że nic nie kupicie ,ale czy skusicie się przymierzyć drogie kreacje żeby poczuć się damą? Ja w zimie nie -te kurtki kozaki mam dośc tego rozbierania ,ale latem ,wiosną czemu nie! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lena691 Re: Wchodzicie i przymierzacie drogie ciuchy? 18.01.07, 14:05 To zalezy ja drogie są ciuchy, bo jak bluzka kosztuje 100zł to wolę nawet nie mierzyć bo humoru mi to nie poprawi, że mnie nie stać. A po drugie ekspedientki patrzą wyniośle - to też. Natomiast jeśli juz - to lubię pooglądać. A najbardziej mnie cieszy jak coś trafię fajnego, a nie wydam fortuny. Odpowiedz Link
shady27 lena691 18.01.07, 16:24 to ja Ci cos powiem. Kiedys mialam okazje byc w sklepie, w kotrym siedziala damesa i miala w d.. klienta. Do pani ktora spytala ile kosztuje jakis tak krem odpowiedziala "nie stac pani" nosz k... mac. A poniewaz jestem kawal cholery poprosilam ja o perfumy z gornej polki. Skakala po drabince to w lewo to w prawo,w koncu znudzila mi sie zabawa, stwierdzilam, ze kupie jak bede miec kase i poszlam. Zebys widziala jej mine, myslalam, ze mnie zamorduje. Ja pracowalam w sklepie i wiem, jak nalezy traktowac klienta, a to co pokazala ta pancia swiadczylo o braku wychowania i kultury. Odpowiedz Link
iberia.pl Re: lena691 18.01.07, 17:41 shady27 napisała: >odpowiedziala "nie stac pani" nosz k... mac. za taki tekst moze wyleciec z pracy i to predzej niz jej sie wydaje. Odpowiedz Link
shady27 Re: lena691 18.01.07, 18:32 teoretycznie tak, ale czesto wlasciciele sami mowia pracownikom jak pozbywac sie klienta z cienkim portfelem, troszke mi to przypomina scene "pretty woman" jak Julia roberts poszla do butiku i nie chcieli jej obsluzyc Odpowiedz Link
lena691 Re: shady27 18.01.07, 19:18 to fakt i właściwie wisi mi ta panienka jedna z drugą, ale po co mam sobie psuć nastrój. A mnie też tak jedna stara baba potraktowała jak byłam młodsza. I chodziło tu o głupią odżywkę do paznokci za 8,50zł Ale w tym przypadku potrzebowałam odzywki i kupiłam, A babę zatkało i odrazu miła Albo człowiek nie tak ubrany, albo gówniara A tak to babska bez utargu albo premi chodzą bo wolę iść do sklepu gdzie uśmiechnięte i miłe osoby. Odpowiedz Link
shady27 Re: shady27 18.01.07, 19:25 zgadza sie. A co do usmiechnietych dziewczyn w sklepach to tez nie specjalnie to lubie takie szczerzenie sie jak glupi do sera. Sztuczny wyuczony usmiech dziala na mnie jak plachta na byka, tak samo jak zdanie " w czym moge pomoc" wrrrrr. Wole sklepy gdzie dziewczyny sa normalne Odpowiedz Link
lena691 Re: shady27 18.01.07, 19:44 dobre)) no niektóre to faktycznie odraziu wioną fałszem. w sumie najczęściej zaglądam do sklepów w których juz byłam i było "miło" np. mały kosmetyczny. No taka fajna dziewczyna i normalna. A otworzyli niedawno nowy duży i raz tylko byłam. To laska była "zbyt" zajęta rozmową z kolegą więc poszłam do "mojego" ulubionego. Odpowiedz Link
iberia.pl Re: Wchodzicie i przymierzacie drogie ciuchy? 18.01.07, 15:22 po co?Szkoda mojego czasu na chodzenie po sklepach tylko po to zeby cos poogladac skoro i tak nie zamierzam kupowac. Odpowiedz Link
shady27 nie, przymierzam tylko wtedy gdy chce kupic 18.01.07, 16:21 jeszcze niedawno nie moglam sobie pozwolic na ciuchy i to nie wzgledu na kase a na wage. Teraz mam conajmniej 2 rozmiary mniej, wiec chyba sie skusze i zaszaleje Odpowiedz Link
afrodyta190 Re: Wchodzicie i przymierzacie drogie ciuchy? 19.01.07, 08:02 a ja nie lubie chodzic po sklepach i ogladac jak nie mam pieniedzy,glupio sie wtedy czuje.o przymierzaniu juz nie wspomne.za to jak juz ma, kase to moge chodzic i przymierzac.a i przymierzam to na co mnie stac,nie stac mnie na plaszcz za 600 zl to go nie przymierzam bo i po co?zeby sie dolowac? Odpowiedz Link
korniz Re: Wchodzicie i przymierzacie drogie ciuchy? 19.01.07, 08:59 ja np przymierzam żeby sprawdzić czy taki fason mi pasuję podpatrzam szycie dodatki i potem jak mnie stać kupuję materiał i zaniosę do znajomej krawcowej i mam taniej.Choc muszę powiedzieć ze w tych sklepach wykończenia mają super mało która krawcowa tak umie. Odpowiedz Link
natalicja Re: Wchodzicie i przymierzacie drogie ciuchy? 19.01.07, 23:53 Nie. Czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal. Ile razy wejdę do takiego tatuum na przyklad - to już jak na moje możliwości dość drogi sklep - to się na coś napalę i tylko żałuję, że mnie nie stać. No chyba, że wyprzedaże A do takich naprawdę naprawdę drogich to nie zaglądam nawet przez szybę. Odpowiedz Link
chceoszczedzac Re: Wchodzicie i przymierzacie drogie ciuchy? 20.01.07, 12:34 Nigdy nie przymierzam niczego jak nie zamierzam kupić. Ja w ogóle nie lubie przymierzać, a jednocześnie nic nie kupie bez wcześniejszego przymierzenia. Dlatego niecierpię zakupów ubraniowych. Odpowiedz Link
chceoszczedzac Re: Wchodzicie i przymierzacie drogie ciuchy? 20.01.07, 12:46 A ekspedientkami to ja się nigdy nie przejmuje NIe chce mi się specjalnie dla nich stroić jak jade na zakupy, obwiewszać złotem ani łazić kilka godzin na szpilkach. Jak mam w planie długo łazić po sklepach, to zawsze zakładam wygodne buty na plaskim i swobodne ubranie, żeby się nie szarpać co chwile w przebieralni. No a jak się gapią, to je spokojnie ignoruję niech się gapią i sondują po wyglądzie ile mam kasy. W końcu to one pracują za groszowe pensje i to one zwykle nie mogą sobie pozwolić na zakupy w sklepie w którym pracują i to o tym pamiętajcie jak się na was wymalowane paniusie gapią. To wy jesteście klientem i to wy zostawiacie tam kasę. Odpowiedz Link