blatka26 31.01.07, 15:37 Zostało mi sporo pieczonego kurczaka i chciałabym z niego zrobić może jakąć sałatkę tak żeby mąż mógł sobie zabrać do pracy. Macie może jakieś propozycję? Nie mam pomysłu co tam dodać. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
almasia Re: Co zrobić z kurczaka 31.01.07, 15:58 Pieczony kurczak, ryż ugotowany na sypko, puszka kukurydzy, puszka ananasa w kawałkach, mała paczka rodzynek, majonez(najlepiej kielecki). Wymieszać, doprawić do smaku pieprzem i odstawić na ok. 2 godziny. Odpowiedz Link
histeryczka Re: Co zrobić z kurczaka 31.01.07, 17:01 Kurczak, porwana sałata, kilka pomidorków koktailowych krojonych na pół, pieprz, oliwa, łyżka soku z cytryny. Odpowiedz Link
ewaktw Re: Co zrobić z kurczaka 31.01.07, 18:44 Do takiego kurczaka pasuje w zasadzie wszystko. Wrzuć co masz w lodówce i pod ręką. Ogórki kiszone czy konserwowe, papryka, kukurydza, ryż albo jakakolwiek sałata, por lub cebula, żółty ser - dosłownie co się nawinie) - do tego dobry sosik majonezowo-czosnkowy lub po prostu majonez i będzie na pewno pycha. Odpowiedz Link
blatka26 Re: Co zrobić z kurczaka 31.01.07, 22:52 Dzięki dziewczyny! Dodałam ogórka kiszonego, kukurydzę, ryż i majonez bo akurat to miałam i wyszła pyszna! Odpowiedz Link
kamila.stefanowicz Re: Co zrobić z kurczaka 31.01.07, 22:56 a z kości mozna zrobić zupę rosołek pieczony kurczak Odpowiedz Link
mariaorzel Re: Co zrobić z kurczaka 21.05.07, 21:53 Seler ze słoika,kukurydza,fasola czerwona,kurczak,jajka, mandarynki,żółty ser,majonez-pycha. Odpowiedz Link