pati246 01.03.07, 14:37 co dobrego jecie na śniadanko ?bo moje pomysły już są na wykończeniu co lubią wasze dzieci i drugie połówki ?pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skarpetka82 Re: śniadanko 01.03.07, 15:05 przeróżne kanapki twarożek (na słodko albo słono) chleb opiekany na jajku sałatki jajecznicę jajka gotowane muesli albo płatki z mlekiem, jogurtem, kefirem parówki serek wiejski naleśniki, omleciki Odpowiedz Link
apapon Re: śniadanko 03.03.07, 08:14 u mnie często goszczą placki z jabłkami, naleśniki, tosty Odpowiedz Link
korniz Re: śniadanko 04.03.07, 11:22 Ugotować jajka np 1 na osobę rozdrobnić je widelcem albo prze praskę do tego trochę majonezu ,pieprz ,sól ,można dać odrobinę musztardy ,ale nie koniecznie i to wymieszać.I pasta gotowa.Można posypać zieloną cebulką. Odpowiedz Link
brooks4 Re: śniadanko 05.03.07, 15:18 Pasty w ogole sa swietne bo i dobre i tanie. Robie podobna paste jajeczna, a inne wersje to: jajko + ryba wedzona lub z puszki, jajko + zielenina, majonez i musztarda, jajko + pieczarki usmazone z cebulka. Z pewnoscia robilam jakies jeszcze ale teraz nie pamietam ) W swoim repertuarze mam tez rozne pasty na bazie twarozku Zachecam do eksperymentowania bo mozna niedrogo urozmaicic sobie menu. Odpowiedz Link
cotti Re: śniadanko 09.03.07, 21:40 raczej staram się zdrowo odżywiać więc najczęściej pieczywo pełnoziarniste z dodatkami - czyli warzywa, i do tego jakiś plasterek serka/wędliny muesli, płatki (ale po tym jestem ospała) w niedzielę lubię jajecznicę jogurty różniste z dobrym pieczywem Odpowiedz Link
a_gneskka Re: śniadanko 10.03.07, 22:47 Najczęściej biały ser/serek wiejski z warzywami (choć to mało ekonomiczne jest bądź sałatka grecka. Rzadziej: sałatka z tuńczykiem, jajecznica + warzywka, omlet, latem owoce z jogurtem. Bardzo rzadko: konserwy rybne, płatki, czasem coś odgrzewanego. Ogólnie dużo zielonego musi być Odpowiedz Link