jamajka79 24.04.08, 12:14 Czy ktos z Was otrzymał promocyjną ofertę firmy Vattenfall? chodzi mi głównie o propozycję przejścia na tak zwany produkt uniwersalny, który gwarantuje przez rok stałą cenę za kWh. Czy według Was jest to opłacalne? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewaktw Re: Vattenfall 24.04.08, 13:01 Nikt nie jest w stanie tego przewidziec. To zgaduj zgadula - niezaleznie od tego co zrobisz, nie masz zadnej pewnosci jak na tym wyjdziesz. Ceny za kwH w przyszlym roku beda pewnie wyzsze, ale nikt nie jest w stanie przewidziec czy ta cena bedzie wyzsza od tego czym sie przywiazesz w ofercie na 12 miesiecy czy jednak moze troche nizsza. Byl nawet na ten temat jakis artykul w gazecie, ze oferta jest beznadziejna, bo w zasadzie to jedna wielka niewiadoma. Ja zostalam przy swojej obecnej taryfie, przynajmniej te oplaty dystrybucyjne czy cos w tym stylu sa mniejsze. Odpowiedz Link
jamajka79 Re: Vattenfall 24.04.08, 13:51 My chyba jednak też zostawimy tak jak było. Właśnie czytam w gazecie dość duzy artykuł o tej "promocji", i powiem szczerze, że ktos na tym na pewno zarobi, ale nie będziemy to my czyli klienci. Odpowiedz Link
barb78 Re: Vattenfall 25.01.09, 21:45 jaką ofertę? ja jestem ze śląska. otrzymałam ofertę zakupu urządzeń agd - po naprawdę promocyjnych cenach. szczegóły na ich stronie Odpowiedz Link
sorbek Re: Vattenfall 26.01.09, 09:47 chyba trochę nie w temacie kobitko Ja nie dostałam żadnej oferty ale juz jestem na 90 % na nie Odpowiedz Link
barb78 Re: Vattenfall 30.01.09, 14:18 ?? nie wiem, o co cho. dostałam oferte na zniżki na różne sprzety, z racji bycia klientem vattenfalla. żadnej nowej oferty 'na prąd' nie dostałam Odpowiedz Link
jamajka79 barb78 30.01.09, 20:18 ja ten post napisałam w kwietniu zeszłego roku a taką ofertę jak Ty otrzymałam również Odpowiedz Link
sorbek Re: barb78 30.01.09, 21:04 heheh ktoś go odkopał jednak to nam teraz powiedz czy jesteś z tego zadowolona Odpowiedz Link
kajaz28 Re: barb78 27.04.09, 18:55 Mam nadzieję, że ktoś przeczyta i się głęboko zastanowi nad podpisaniem gwarancji ceny. Ja jestem jedna z 1000 która podpisała bo generalnie nigdy mnie vattenfall nie zawiódł. Płaciłam przed podpisaniem rachunki na 210-220zł co 2 m-ce. Po podpisaniu gwearancji pierwsze dwa rachunki przyszły po 250zł a potem uwaga ... 4 po 660zł na mieszkanie 53m!!! Na nic telefony itp- podpiała pani prognozy to proszę płacić. Zastanówcie się więc czy warto finansować tego dostawcę ;/ Pozdrawiam. Dziś mogłam napisać że rezygnuję i czekam z utęsknieniem na wynik złożonego pisma - jakość to oni mają w d... Odpowiedz Link
jan1962 Re: Vattenfall 11.08.09, 14:41 Vattenfall to oszusci i tyle. Podpisalem umowe na stala cene przez caly rok w rownych platnosciach co dwa miesiace. Rachunek w/g starej umowy zaplacilem w lutym tego roku. W marcu przyszlo mi do placenia w/g nowej umowy z dopiskiem ze nastepna platnosc bedzie za dwa miesiace. Jakie bylo moje zdziwienie kiedy w kwietniu znowu kazali mi zaplacic. Place oczywiscie co dwa miesiace no ale scigaja mnie upomnieniami. Infolinia kaze mi przyjechac do Zabrza (pare dobrych kilometrow) mieszkam w Rudzie Slaskiej.Na mejle odpowiadaja zdawkowo. Teraz sobie wymyslili ze pierwsza platnosc miala byc w Lutym, to by znaczylo ze w Lutym mialem zaplacic dwa razy. Nie chce tu urzywac dosadnych slow ale z ta firma ostatni raz wszedlem w jakie kolwiek uklady czego wszystkim zycze Odpowiedz Link
linn_linn Re: Vattenfall 11.08.09, 18:40 Przytocze wloskie przyslowie: chi lascia la vecchia per la nuova, sa che quel che perde non sa quel che trova. Tlumaczenie: kto zostawia droge stara dla nowej, wie co traci, nie wie co znajdzie. Ciekawe ze podobne doswiadczenia spotkaly wloskich konsumentow mimo, ze dostawcy energii sa inni / choc kto wie /. Odpowiedz Link
gracekrist Re: Vattenfall propozycja świąteczna 20.12.09, 12:05 Oto propozycja świąteczna dla moich rodziców. Gratulacje! Inreresujące jest to, że Vattenfall NIE PRZYJMUJE ODPOWIEDZIALNOŚCI za kable, którymi dostarczany jest prąd, więc taki prezent, tylko w innym czasie może dostać KAŻDY!!!! www.tvs.pl/informacje/19523/foto/28999/ Odpowiedz Link