carmela_soprano 23.10.08, 15:05 przy wzrastającym kursie CHF, LIBOR-ze i marżach? jak sobie radzicie? my przezornie wrzuciliśmy trochę oszczędności w tę walutę, żeby rosła wraz ze wzrastającymi ratami... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
myszencja6 Re: normalnie póki co 23.10.08, 15:38 nijaknie widzę, żeby się coś działo z naszym kredytem.Może wzrośnie o jakieś....20zł Odpowiedz Link
miska_malcova Re: normalnie póki co 23.10.08, 22:08 radzimy sobie całkiem nieźle. W przyszłym roku konczymy spłatę Odpowiedz Link
araceli Re: normalnie póki co 23.10.08, 22:12 myszencja6 napisała: > nijaknie widzę, żeby się coś działo z naszym kredytem.Może > wzrośnie o jakieś....20zł Masz w złotówkach? Odpowiedz Link
araceli Re: normalnie póki co 24.10.08, 10:44 myszencja6 napisała: > we frankach. No to przygotuj się na szok. Kurs franka w ciągu ostatniego miesiąca wzrósł prawie 20% co oznacza 20% wyższą ratę! No chyba, że płacisz 100zł to wtedy rzeczywiście będzie 20zł więcej Odpowiedz Link
vaisala Re: normalnie póki co 24.10.08, 11:19 a ja właśnie jestem w trakcie brania.niestety zadatek juz zapłacony, tylko jak składałam wniosek do banku to marża była zdecydowanie niższa czyli automatycznie raty, a teraz sama nie wiem jak to będzie. pozdrawiam! Odpowiedz Link
vernalis1 Re: normalnie póki co 24.10.08, 11:21 ok- bez drastycznych skoków -raty w złotówkach-i niebawem rozstane sie z kredytem=spłacę i zamierzam brac nastepny-hipoteczny oczywiscie-bo tylko na takie jestem gotowa związac się z bankiem na X lat. Odpowiedz Link
olga06 Re: normalnie póki co 24.10.08, 16:42 no to gratulacje -poważnie kiedy waluty się ustabilizują i zł się umocni, ty możesz jedynie zyskać - raty ci zmaleją! oczywiście jeśli mówisz o kredycie we frankach np. Odpowiedz Link
serendepity Re: i jak tam, kredytowicze 24.10.08, 12:49 Waluta, w ktorej zarabiam tez wzrosla w stosunku do zlotowki, wiec nie umre. Moj kredyt jest bardzo niski w stosunku do zarobkow. No i najwiekszy plus to to, ze splacam go z konta walutowego wiec to ja decyduje kiedy przewalutowac pln na chf. Trzeba jednak przyznac, ze zmiana kursu chf/pln jest szokujaca w takim krotkim czasie. Odpowiedz Link
mandy2002 Re: i jak tam, kredytowicze 24.10.08, 15:32 Ja w złotówkach więc śpię spokojnie Różnica w racie kosmetyczna a jaki komfort psychiczny ) Odpowiedz Link
kleomilka Re: i jak tam, kredytowicze 24.10.08, 17:12 A ja sie zastanawiam nad wzieciem kredytu, hipotecznego oczywiscie. Ale ciagle jakis wewnetrzny glos mnie powstrzymuje. Nie wiedzie mi sie zle, stac mnie na kredyt, mam troche oszczednosci. Ale cos mi mowi, ze nie moge... Odpowiedz Link
carmela_soprano Re: i jak tam, kredytowicze 25.10.08, 10:06 e, no, teraz to nie bierz, najgorszy możliwy moment... nieruchomości jeszcze drogie, a kredyty - już drogie. Odpowiedz Link
chicarica Re: i jak tam, kredytowicze 25.10.08, 11:52 Właśnie wzięcie kredytu, kiedy waluta jest "na górce" jest dobrym posunięciem. Najgorzej było wziąć wtedy, kiedy frank był po 2 zł. Odpowiedz Link
carmela_soprano Re: i jak tam, kredytowicze 25.10.08, 16:24 Ale ja nie o kursie, tylko o marżach Odpowiedz Link